Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

Kardig
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Kardig »

Véleményetekre lennék kíváncsi.
Érdemes egy Chorus 706-ost lecserélni egy Electra 906-ra?
Oda-vissza 300km-t kellene utaznom az összehasonlításhoz, ezért kérdem, hogy egyáltalán van-e értelme gondolkozni a cserében.
Köszi

A Chorus-okat nem ismerem, de a 906-osokért lehet, hogy elmennék... Persze ehhez az is kell, hogy megfelelő rendszerbe legyenek illesztve, ami alatt nem elsősorban az árat, sokkal inkább az összhangot értem. Sok rendszerben mélyhiányosnak titulálják a "kisebb" Electrakat, ami igaz is. Én Soner integrálttal hallgatom és lenyűgöző az a hangminőség, amit együtt produkálnak. Szintén személyes tapasztalat, hogy hasonló összhang hozható ki Musical Fidelity A1008-al (mondjuk ez sem olcsó kategória...). Ezek az erősítők kihozzák belőle a mélyhangokat is.

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: TFG »

Oda-vissza 300km-t kellene utaznom az összehasonlításhoz, ezért kérdem, hogy egyáltalán van-e értelme gondolkozni a cserében.
Köszi

Nekem Chorus 714V-m volt néhány hónapig, aztán sikerült eladnom. (Soha többé nem vennék ilyet, max. negyed áron, háttérzenére, hétvégi házba.)
A tíz évvel régebbi Cobalt 810-eseim mind hangra, mind kivitelre sokkal kifinomultabbak voltak, s az Electra család még azok felett állt.
A 300 km-t nem tudom, megéri-e egy bakfiskorú páros, de nem egy kategória a 706-ossal, annyi szent.

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: natilla »

Köszi

Szerintem klasszisokkal jobb az Electra, ott már szendvics technológiájú a mélyközép, a Chorusnál csak polyglass.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Audioquest Powerquest 505
Dune hd
Optoma

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: ujviking »

Köszi

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Szia!

Csak érdeklődöm,hogy a szub a házimozihoz kell?Vagy esetleg kevesled az alsó basszus kiterjesztését és sztereóban is rásegítesz egy kicsit?
Bár nem hallottam ezt a típust,de kinézetre alapján,gondolom mélyre menő basszussal rendelkezhet.

Komolyan mondom, saját tapasztalat: 20m2 alatt a monitor tökéletes, felette álló (lásd Kobak kolléga véleményét) vagy monitor+sub (ez van most nálam, iszonyatosan jó)

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 283

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Nekem egy 936-osom van egy 17m2 szobábam egy SW900-as subbal és símán működik és jól szól, szóval a 926-nak is jónek kell lenni 20m2 alatt:)

Üdv,

Tamás

Üdvözöllek én is a fórumon.

A véleményem az, hogy lehet, hogy szól egy 17nm-es szobában sw900-as subbal, de hogy az minden, csak nem jó. Ez nagyban függ attól, hogy milyen zenét hallgatsz, de nálam a 926-osnak is olyan mélye van, hogy semmi szükség egy subra. Igaz, hogy én nem mozizom, de nincs rá igényem. Egy ekkora térbe nem tennék be ekkora hangfalat, mert pontatlan és brummogós lesz és persze a tér is jelentősen sérül. Akitől én vettem a hangfalakat, egy kb 14-15nm-es szobában hallgatta, és azt mondta azért adja el, mert bár nagyon szereti, de nem tetszik a hangja egy ilyen kis térben. Jól szólt nála is, de nem volt az igazi. Nálam a nappaliban sokkal jobban kifutja magát, élmény hallgatni.
Szóval ilyen kis szobába biztos, hogy csak egy monitort vennék. Persze mások az igények, nekem ez a véleményem.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

kvantum
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kvantum »

Sziasztok!

Nekem egy 936-osom van egy 17m2 szobábam egy SW900-as subbal és símán működik és jól szól, szóval a 926-nak is jónek kell lenni 20m2 alatt:)

Üdv,

Tamás

Szia!

Csak érdeklődöm,hogy a szub a házimozihoz kell?Vagy esetleg kevesled az alsó basszus kiterjesztését és sztereóban is rásegítesz egy kicsit?
Bár nem hallottam ezt a típust,de kinézetre alapján,gondolom mélyre menő basszussal rendelkezhet.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!

Üdv,

Tamás

Persze, hogy jó lehet! De szerintem 20m2 alatt egy monitor precízebb...

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Sziasztok!

Üdv,

Tamás

Üdv a fórumon Tamás!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Sziasztok!

Üdv,

Tamás

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Szia!

Hallgattam sok helyen álló hangfalakat természetesen, mielőtt döntöttem volna. A monitorok valóban nagyon szépen szólnak, de hozzám abba a térbe kicsik.
Ahogy láthatjátok, megvettem a 926-ost, nagyon jó döntés volt. Minden megvan benne, ami a 707-esből hiányzott. Nagyon nem bántam meg, mert abba a térbe sokkal jobban illik. De az is tény, hogy egy 20 nm alatti szobában a töredékét tudja megmutatni tudásának. Nekem mindenesetre tetszik, boldogan ülök le zenét hallgatni és nekem ez volt a cél. Azért azt is tudni kell, hogy a 926-os nem csak mélyben sokkal jobb. Nem hiába 2 kategóriával van följebb...
Köszönöm a tanácsokat még egyszer, a döntés megszületett, és a nagyon korrekt eladótól már néhány napja hozzám kerültek. A Chorusaimat meg ma viszik el...Sajnálom, de ott az újabb, ami kárpótol.

Na ennek örülök! Egy 906-ost én is el tudnék azért képzelni 

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Hát az álló hangfalak nyilván jobban betöltik a nagyobb teret, de teljesen más a hang képe. Én pl. nem nagyon szeretem az állók hangzását. A sztereóm meg tökéletesen megmaradt attól, hogy egy szub belekerült a rendszerbe. És nem is mindig kell, van hogy csak alig szól... Szerintem próbálj valami normális helyen meghallgatni bármilyen komolyabb álló hangfalat, hogy eldöntsed, tetszik-e...
Ha bejön, akkor a 926-os is be fog jönni...

Szia!

Hallgattam sok helyen álló hangfalakat természetesen, mielőtt döntöttem volna. A monitorok valóban nagyon szépen szólnak, de hozzám abba a térbe kicsik.
Ahogy láthatjátok, megvettem a 926-ost, nagyon jó döntés volt. Minden megvan benne, ami a 707-esből hiányzott. Nagyon nem bántam meg, mert abba a térbe sokkal jobban illik. De az is tény, hogy egy 20 nm alatti szobában a töredékét tudja megmutatni tudásának. Nekem mindenesetre tetszik, boldogan ülök le zenét hallgatni és nekem ez volt a cél. Azért azt is tudni kell, hogy a 926-os nem csak mélyben sokkal jobb. Nem hiába 2 kategóriával van följebb...
Köszönöm a tanácsokat még egyszer, a döntés megszületett, és a nagyon korrekt eladótól már néhány napja hozzám kerültek. A Chorusaimat meg ma viszik el...Sajnálom, de ott az újabb, ami kárpótol.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Köszönöm a válaszokat.
Nem gondolkodom sub beszerzésében semmiképpen, sztereó párti vagyok, és nem is tudnám meghajtani sem. Nem feltétlen csak a mélyeket hiányolom, hanem egy "picit" jobbat szeretnék.
Valakinek bármilyen tapasztalat az említett 926-ossal kapcsolatban?

Hát az álló hangfalak nyilván jobban betöltik a nagyobb teret, de teljesen más a hang képe. Én pl. nem nagyon szeretem az állók hangzását. A sztereóm meg tökéletesen megmaradt attól, hogy egy szub belekerült a rendszerbe. És nem is mindig kell, van hogy csak alig szól... Szerintem próbálj valami normális helyen meghallgatni bármilyen komolyabb álló hangfalat, hogy eldöntsed, tetszik-e...
Ha bejön, akkor a 926-os is be fog jönni...

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Én vettem a 707S mellé egy velodyne CHT-8-as subot, tökéletes lett...
Köszönöm a válaszokat.
Nem gondolkodom sub beszerzésében semmiképpen, sztereó párti vagyok, és nem is tudnám meghajtani sem. Nem feltétlen csak a mélyeket hiányolom, hanem egy "picit" jobbat szeretnék.
Valakinek bármilyen tapasztalat az említett 926-ossal kapcsolatban?

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!

Már egy ideje foglalkoztat, hogy a meglévő Chorus 707-es hangfalaimat valami kicsit nagyobbra cseréljem, mert egy bő 30 nm-es szobába kerültek. Alapvetően a hangkarakterüket én nagyon szeretem, ezért is gondoltam, hogy gyártón belül lépnék tovább.
Meghirdettek itt tegnap egy JmLab 926-ost. Nem nagyon ismerem, de azt tudom, hogy 2 kategóriával följebb van, mint az enyém.
Érdemes megfontolnom a váltást? Ha megnézitek a rendszer leírásomat, szerintetek meg tudnám hajtani rendesen? Nem szeretném, hogy olyat vegyek, amit nem tudok kiszolgálni. Nagyon nagy lenne a különbség? Bár gondolom erre a válasz igen... Nézegettem a kisebb, mondjuk 816-os vagy esetleg 726-os hangszórókat is, de ahogy a Chorus, esetleg ez is ki tudna szolgálni az elkövetkező 10 évben, még akkor is, ha valamit tuningolok a rendszeren.
Válaszotok és segítségetek előre is köszönöm.

Én vettem a 707S mellé egy velodyne CHT-8-as subot, tökéletes lett...

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: TFG »

Sziasztok!

Már egy ideje foglalkoztat, hogy a meglévő Chorus 707-es hangfalaimat valami kicsit nagyobbra cseréljem, mert egy bő 30 nm-es szobába kerültek. Alapvetően a hangkarakterüket én nagyon szeretem, ezért is gondoltam, hogy gyártón belül lépnék tovább.
Meghirdettek itt tegnap egy JmLab 926-ost. Nem nagyon ismerem, de azt tudom, hogy 2 kategóriával följebb van, mint az enyém.
Érdemes megfontolnom a váltást? Ha megnézitek a rendszer leírásomat, szerintetek meg tudnám hajtani rendesen? Nem szeretném, hogy olyat vegyek, amit nem tudok kiszolgálni. Nagyon nagy lenne a különbség? Bár gondolom erre a válasz igen... Nézegettem a kisebb, mondjuk 816-os vagy esetleg 726-os hangszórókat is, de ahogy a Chorus, esetleg ez is ki tudna szolgálni az elkövetkező 10 évben, még akkor is, ha valamit tuningolok a rendszeren.

Nekem volt rövid ideig a 700-as és 800-as szériából is. Nálam elég gyengén muzsikáltak,
s a kivitelük is - hmm - elég 'budget' izű, igénytelen volt, még egyszer biztosan nem veszek ilyeneket.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Akkor lehet, hogy írok nekik... Hátha megszánnak egy válasszal 

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: theta »

Megnéztem én is, a katalógusban tényleg semmi nincs az anyagára vonatkozóan.

Sajnos így passz.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Este otthon megnézem a katalógusban és jelentkezek.

(Nekem is ilyenem volt, míg el nem adtam.)

Előre is köszi! 

Letöltöttem egy katalógust a chorus-700s sorozatról, abban sajna csak annyi volt, hogy bikábelezhető. Neten sem találtam semmit róla...
Jó lenne, ha sikerülne valamit találni, érdekelne.

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: theta »

Este otthon megnézem a katalógusban és jelentkezek.

(Nekem is ilyenem volt, míg el nem adtam.)

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!

Azt tudja esetleg valaki, hogy a 707s-nek a banánaljzatai gyárilag milyenek és hogy milyen anyagból vannak?

Én más színűnek látom a villák és a dugók helyét is, az egyik mattabb, a másik fényes...

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Köszi a tippet.
Találtam én is hirdetve régebben, de akkor a képek alapján nem tűnt valami komolynak. Ha legközelebb látok, megnézem jobban. Egyébként hogy bírja a keményebb zenéket, te milyen hangfalakkal hallgatod?
Köszi

Ahogy korábban írtam egy Cobalt 816S-t hajtottam vele egy darabig, most Chorus 706S van rákötve.
A keményebb zenék nálam kimerülnek a Pink Floyd, Dire Straits, U2 hallgatásában, ezeket teljesen élvezhetően közvetíti, nem egy erőmű, de tud bugizni.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Audioquest Powerquest 505
Dune hd
Optoma

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: ujviking »

Volt egy időszak, mikor erősítő nélkül voltam, és átmenetileg vettem egy Fatman itube-ot 100 fontért, csak hogy szóljon valami, és annyira megtetszett, hogy maradt, és maradni is fog azután is, hogy összegyűlik a pénz egy komolyabb rendszerre.
Érdemes vele megpróbálkozni, tényleg jó.

Köszi a tippet.
Találtam én is hirdetve régebben, de akkor a képek alapján nem tűnt valami komolynak. Ha legközelebb látok, megnézem jobban. Egyébként hogy bírja a keményebb zenéket, te milyen hangfalakkal hallgatod?
Köszi

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Húúú ez ott van a szeren
De sajnos én még nem állok ezen a szinten. Sem anyagilag, sem fejlődésileg.

Volt egy időszak, mikor erősítő nélkül voltam, és átmenetileg vettem egy Fatman itube-ot 100 fontért, csak hogy szóljon valami, és annyira megtetszett, hogy maradt, és maradni is fog azután is, hogy összegyűlik a pénz egy komolyabb rendszerre.
Érdemes vele megpróbálkozni, tényleg jó.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77