Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem gyári összeállításban lennének, és kb.-ra(mérés nélkül) tudnom kéne a hangszórók adait egy szimuláláshoz.Teljesen vaktában nem vennék meg 6 hsz-t.

Jah az adatait azt sajnos nem tudom...De gondolom a logotech azt megtudja neked adni.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok 
A Logoteches hsz.-ekről, hol lehet találni méreteket, t/s adatokat?
Van egyáltalán vhol?

Senki?!

Mit szeretnél tudni róluk? Nekem gyárilag összeszerelt Mercury M2 dobozom van, ezekkel a hangszórókkal...

Nem gyári összeállításban lennének, és kb.-ra(mérés nélkül) tudnom kéne a hangszórók adait egy szimuláláshoz.Teljesen vaktában nem vennék meg 6 hsz-t.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Vendég

Tannoy

Sziasztok 
Van egyáltalán vhol?

Senki?!

Mit szeretnél tudni róluk? Nekem gyárilag összeszerelt Mercury M2 dobozom van, ezekkel a hangszórókkal...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2787

Tannoy

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Egy termék tuningolása egy vlmilyen egység megbontása,amit vlki,valahol megtervezett,persze ha eleve ezekböl nem volt semmi,nincs is mit megbontani...

Ez egy vélemény és vannak a többiek.
Mivel lehet,hogy több gyártónál jártam nálad,így jobb,ha tisztában vagy azzal,hogyan dolgoznak a cégek.
Tény:
kikalkulálják mi az az ár,amiért el lehet adni valamit.
Negkérdezik a mérnököket,hogy mi az ami belefér az árba,utána megy a huzavona a tervezők és a pénzügyi osztály között,hogy mi az a valami amit ki lehet hagyni a dobozból,amitől még lényegesen nem romlik a minőség.
Semmi nem a mínőségről,hanem a profitról szól.Téged nagyon elvarázsoltak a hangzatos nevek.

lehet hogy több helyen jártál,te abban,és másban,nem vitatom, :lol!: a recept mindenhol ugyanaz,a kérdés csak az hogy életünk melyik szegmensére van rákényszeritve a vizes lepedő...

hogy éngem mi varázsol el ..aftersales/aftermarket vagyok egy nagy cégnél,némi fogalmam van mi,hogyan müxi,és tudom mit jelent a money talks,mit jelent a tervezés,mi lehet a kész termék kisker ára tervezésnél,mik a szorzók és mit fedeznek majd a szorzók,késöbb az ügyfeleink felé,persze az ügyfél semmiröl sem tud,csak vesz egy qrva drága terméket,konkurencia hasonlót ad lehet 50% áron,sok ugyanazon (!) alkatrész van felhasználva az olcsó és drága termékben,és mégis a drága tovább tart,megbizhatobb,jobb értéket képvisel hosszú távon..amikor rákérdezünk hogy ez mért van,azt szokták válaszolni:jobb paraméterezés,több tesztelés..nah ez qrva sok pénzbe kerül,ma..van aki fizet,és van aki nem ilyenért...

:kiraly:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok 
Van egyáltalán vhol?

Senki?!
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

..de azt is értem hogy nehéz ezekröl a dolgokrol vitázni az érdekeltekkel,mert zsé van a dologban...

nah ennyi,szwsz

Ezt kikérem magamnak.
A tuningon egy vasat sem keresünk,ugyanis azt már a vevő rendezi le a tuningoló emberekkel.
15-20000 Ft kb egy tuning ára anyaggal.
Mi ebban az a nagy biznisz?:lol!:

mit kell kikérni,a biznic az hogy eladásra kerül egy doboz,nem(igy vagy úgy)?..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Tannoy

Hozzászólás Szerző: AVX »

Egy termék tuningolása egy vlmilyen egység megbontása,amit vlki,valahol megtervezett,persze ha eleve ezekböl nem volt semmi,nincs is mit megbontani...

Ez egy vélemény és vannak a többiek.
Mivel lehet,hogy több gyártónál jártam nálad,így jobb,ha tisztában vagy azzal,hogyan dolgoznak a cégek.
Tény:
kikalkulálják mi az az ár,amiért el lehet adni valamit.
Negkérdezik a mérnököket,hogy mi az ami belefér az árba,utána megy a huzavona a tervezők és a pénzügyi osztály között,hogy mi az a valami amit ki lehet hagyni a dobozból,amitől még lényegesen nem romlik a minőség.
Semmi nem a mínőségről,hanem a profitról szól.Téged nagyon elvarázsoltak a hangzatos nevek.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

nem mondta még nektek sosem senki hogy szarbol nem lehet kártyavárat épiteni?..

most is csak azt mondom:ha vlmi nem tetszik,hagyni kell a pi&ába ha Tannoy,ha JBL,ha JMLab,ha XY,keresel magadnak vlmi mást,ami jobban megfelel,zusammen ahogyan van,időt,pénzt,idegeket lehet megtakaritani...

De vegyél csak továbbra is vagyonokért hifit, majd mikor nem stimel valami, add el és vegyél egy másikat, ha az sem tetszik, vegyél egy harmadikat... Ez lenne recept?

:kiraly: mért ezzel azt akartad mondani hogy 40.000Ft-bol 400.000 hangot csináltok?..ugyanez érvényes az átalakitásokra is,csinálsz 1x,aztán másikat,aztán harmadik..se eleje se vége,pont ugyanaz mint a komponenscsere,csak egy ideig hitegeti magát az ember...

A Porsche gyárban is a tervezésnek megfelelő abroncsokat raknak az autóra,mintahogyan a Fiat-nál is,mert úgy volt megtervezve..persze bele is lehet okádni más munkájába,tervezésébe :kiraly: merthogy bizza én jobban tudom

Egy termék tuningolása egy vlmilyen egység megbontása,amit vlki,valahol megtervezett,persze ha eleve ezekböl nem volt semmi,nincs is mit megbontani... :lol!:

Vendég

Tannoy

Hogy On is legyen :

Aki az olcsobb Tannoy dobozát akarja lecserélni de Tannoynál maradna keressen Tannoy 637, 638 dobozt áráért az egyik legjobb hang amit kapni lehet.

Vendég

Tannoy

alakul a dolog

Amugy ez Tannoy topic ne offoljuk szét
Föleg úgy hogy a postokban még nem is a Tannoyról megy a vita.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Ui: Persze csinálhatnám 15 ezerért, tehát anyagáron, azaz ingyen... Azért tart itt a modifikáció megítélése, mert sokan tényleg szarnak rá, milyen lesz a végeredmény. 10 ezer forintért ne várjon senki semmit. Ez nem a teszkó.

Ez teljesen jogos.
Nekem van pár dobozunk,amiből az egyik tuningolt.
Minden esetben jobb a tuningolt változat.
A vevő leül,meghallgatja és eldönti,hogy megéri nek e a plusz költség.
Az olcsó CAV dobozoknál nem szabad 15-20000-nél többet rákölteni,mert nem éri meg,de komolyabb dobozoknál megéri.
A Swans M1-es dobozunkat tuningolta egy fórumos.90000 Ft-ot költött rá.
Én már tőle vásároltam.Nem a csalódottság miatt data el,hanem azért mert pénzre volt szüksége.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... 7&hl=swans

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

..de azt is értem hogy nehéz ezekröl a dolgokrol vitázni az érdekeltekkel,mert zsé van a dologban...

nah ennyi,szwsz

Ezt kikérem magamnak.
A tuningon egy vasat sem keresünk,ugyanis azt már a vevő rendezi le a tuningoló emberekkel.
15-20000 Ft kb egy tuning ára anyaggal.
Mi ebban az a nagy biznisz?

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

..egy fiat 126-os fiat 126-os marad,akkor is ha teszel rá egy 17" kereket... 

OFFTOPIC:

Nem szeretek ilyesmiről vitázni, ráadásul a hifi - autó hasonlatok mindig sántítanak, de... 
Mi van akkor, ha egy illető vett egy az Ő értékrendje szerint "Porse" hangsugárzót, viszont a gyár csak és kizárólag eco virsli gumival gyártja az adott modellt, mert... éppen zöldben utazik, vagy ne adj' Isten spórol, esetleg próbálja mesterségesen fenntartani a hierarchikus rendszert márkán belül.
Akkor szabad utólag "normális" gumit/felnit rátenni? Itt nyilván nem a gyártók felső szériás termékeiről van szó, sokkal inkább a különböző okoknál fogva "olcsósított" szériákról - jellemzően 1-2-4 százezerig...
Sok felől meg lehet közelíteni a témát...

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Tannoy

Hozzászólás Szerző: kalmi »

nah ennyi,szwsz

Ha tudnád mennyi!!!!
Szanaszét keresem magam rajta. Egy 25 ezer forintba kerülő modifikáción kb 8-9 ezer forintot szakítok!!!! Komoly mi? Én nem csak kondit cserélgetek jobbra, meg vezetékeket. Megmérem a bejövő állapotban a dobozt, uána általában teszek bele normális minőségű és kellő mennyiségű csillapítóanyagot, ha reflex doboz akkor még a hangolást is ellenőrizni kell. Utána leülök vele és elvégzek rajta jó esetben 40-50 rossz esetben 150 mérést, mire egy olyan keresztváltót készítek hozzá, ami impedanciában és frekimenetben is stimmel. Aztán ha szükséges bemerevítem a dobozt és a keresztváltót kiszerelem egy normális rétegelt lemezre (nem a meglévő nyákra forrasztgatok) amit a hangdobozba szerelek. Ez egy reggeltől estig tartó 10-12 órás meló minimum! Nagy biznisz mi? Baromira nem a pénzért csinálom, (van nekem normális polgári foglalkozásom) hanem mert szeretek ezzel foglalkozni.

De vegyél csak továbbra is vagyonokért hifit, majd mikor nem stimel valami, add el és vegyél egy másikat, ha az sem tetszik, vegyél egy harmadikat... Ez lenne recept?
Az jó!
"na ennyi szwsz" :lol!:

Ui: Persze csinálhatnám 15 ezerért, tehát anyagáron, azaz ingyen... Azért tart itt a modifikáció megítélése, mert sokan tényleg szarnak rá, milyen lesz a végeredmény. 10 ezer forintért ne várjon senki semmit. Ez nem a teszkó. :kiraly:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Ha már te ennyire jól érezted magad ebben a kis párbszédben, akkor annak én örülök a legjobban! Öröm és bódottá! :kiraly:

féltél leirni a konkrét választ....mért?..engem nem zavar a tuning,leirtam azt is hogy tuningolni is lehet,de nem ad-hoc,mintahogyan errefele szokás 99,99%..sehol a világon nincs ekkora tuningmánia mint errefele,aztán az übertuning termékek az eladó topicban landolnak,99,99% mert még sem lett olyan mint amit esetleg elvártak volna,és megy majd a köpködés hogy milyen xar az X gyári termék :kiraly: ..a tuningot is pont ugyanúgy készitik,rendes helyeken, mint a gyári dolgokat,van egy tervezés+keret..aztán érkezhet a tuningra az übertuning,arra megint a következő és se eleje se vége az egésznek,termék esetleg a végén meg a kukában ..egy fiat 126-os fiat 126-os marad,akkor is ha teszel rá egy 17" kereket...

..de azt is értem hogy nehéz ezekröl a dolgokrol vitázni az érdekeltekkel,mert zsé van a dologban... :lol!:

nah ennyi,szwsz

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Ha már te ennyire jól érezted magad ebben a kis párbszédben, akkor annak én örülök a legjobban! Öröm és bódottá!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

látom megvolt a "G" pont

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Észveszejtő baromságok születnek itt! 
jah látom érint a dolog..majd a hirdetésrovatban is legyetek ott,amikor hátszelezni kell majd a dolgokat

Mivel abszolút nincs fogalmad arról, hogy készül egy hangdoboz és mi a munkafolyamat a tervezéstől a méréseken át a megvalósításig, ezért inkább hagyjuk a vitát. :lol!:

és melyik kócerájban dolgozol ha nem titok,Ken Ishiwata,vagy Swoboda-nál? :kiraly:

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

jah látom érint a dolog..majd a hirdetésrovatban is legyetek ott,amikor hátszelezni kell majd a dolgokat

Mivel abszolút nincs fogalmad arról, hogy készül egy hangdoboz és mi a munkafolyamat a tervezéstől a méréseken át a megvalósításig, ezért inkább hagyjuk a vitát. :lol!:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

A gyártók is csinálnak ugyan abból a típusból tuningolt darabokat is...Ez is bizonyítja, h van létjogosultsága a tuningnak, átkábelezésnek, hisz van még tartalék a termékekben, ha nem lenne akkor a gyártó sem adna ki tuningolt darabokat. Csak nem szabad kokecolni, hanem normális munkát kell végezni, és megtartani az eredeti kábeleket.
ne keverjük a gyártók,tuningműhelyek által elkészitett,tesztelt modifikációkat,az ad-hoc megoldásoktol!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Vendég

Tannoy

A gyártók is csinálnak ugyan abból a típusból tuningolt darabokat is...Ez is bizonyítja, h van létjogosultsága a tuningnak, átkábelezésnek, hisz van még tartalék a termékekben, ha nem lenne akkor a gyártó sem adna ki tuningolt darabokat. Csak nem szabad kokecolni, hanem normális munkát kell végezni, és megtartani az eredeti kábeleket.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

A más és a jobb nem ugyanaz,a termékeket használni kell és nem belenézegetni ..Mindenki szakember,minden Jánosbácsi jobban tud mindent mint egy nagy cég,tökmindegy mi a neve most,Tannoy,JmLab,JBL stb..ha nem tetszik egy adott termék hangja,add  el,cseréld le,vegyél mást,ami hangra jobban megfelel az izlésednek,szwsz

Az überhájendmodifikátorokkal nem kivánok vitázni,azt csinálnak amit akarnak,szwsz

:kiraly:

ende..

Szerintem veled jól járnak a gyártók.
Éljenek a hívők. :kiraly: :kiraly: :kiraly:

Jártam már pár gyárban és volt módom beszélgetni a gyártókkal.
Szerintem te ne adj másiknak tanácsot.
Vegyél gyári hulladékokat magas áron. :lol!:

köszönöm 1000x,én szeretem a gyári eredeti hulladékokat

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”