Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Amúgy ez egy millió forint körüli előfok volt, szóval még azt sem lehet mondani, hogy valami olcsó vacakkal csinálták.
És az garancia rá, hogy jó?
Mondjuk az aláírásodat elnézve Te ebben hiszel!
Természetesen nem garancia, de ha pl. 20eFt-os készülék lenne, akkor máris rá lehet fogni, hogy persze azért szar, mert...
Amúgy véleményem szerint a termékek ára a legtöbb esetben megmutatják a termék minőségét. Persze vannak kivételek mindkét végletben (piszkosul drága, de gagyi és olcsó, de nagyon jó). Mindig a lehetőségünkre álló kereten belül kell a lehető legjobb rendszert megépíteni (vagy legalábbis ami a vevő számára a legszimpatikusabb minden szempontból). Viszont az is elég nyilvánvaló, hogy 2 millió forintból jobb rendszert lehet építeni, mint 1 millióból.
Ha egy készülékre viccből 20e ft-os árcédulát ragasztanak, akkor már meg se hallgatod?
Kicsit rossz oldalról közelíted meg a kérdést.
Pont a másik oldalról kell!
Ha meghallgattál valamit, utána kell mérlegelni, hogy az milyen értéket képvisel, és nem az árcédulák böngészése után hallgatózni.
Ez utóbbi a sznobizmus kategóriája.
Persze 2 millióból LEHET jobb rendszert építeni, mint egyből, de nem minden kétmillió forintos rendszer jobb, mint egy egymilliós.
Sőt!
Hallottam már egy-két nagyon olcsó rendszert, ami elé ha egy vakteszten leültetnénk az itteni társaság jelentős részét, úgy, hogy nem látnák milyen komponensekből álló rendszert hallgatnak, el se hinnék hogy az a zenei élmény mondjuk cakkli-pakkli nem kerül többe mint 200-e huf/rendszer.
Az ilyen fórumok nagy veszélye, hogy sokaknak az itt olvasott hókusz-pókuszok miatt az ilyen rendszerek már a rendszerfejlesztés elején kimaradnak, elköltenek sok-sok pénzt, aztán azt hiszik milyen jó dolgokkal vették körül magukat.
Amúgy én kb. pont ezt írtam le. Valóban van olcsó és jó rendszer, de csak kis számban és drága szar is van, de azt fenntartom, hogy több pénzből jobbat lehet építeni!
Gondoltam, hogy sokat fogtok basztatni a hangfalak miatt. Ezen a fórumon a Bowerek iránt baromi nagy az ellenszenv. Ha nem Ezt a falat vettem volna, hanem pl. teszem azt egy Dynot, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a vita sem alakult volna ki és doki sem szólna állandóan be. Nem mintha baromira izgatna...
-
Vendég
Mélysugárzók
OFFTOPIC:
Robotka!Tökéletesen igazad van,de mint mindenhol ezen a területen is érvényes a nagy számok törvénye,azaz van sok süket sznob,és kevés halló okos ember.
Mélysugárzók
Amúgy ez egy millió forint körüli előfok volt, szóval még azt sem lehet mondani, hogy valami olcsó vacakkal csinálták.
Természetesen nem garancia, de ha pl. 20eFt-os készülék lenne, akkor máris rá lehet fogni, hogy persze azért szar, mert...
Amúgy véleményem szerint a termékek ára a legtöbb esetben megmutatják a termék minőségét. Persze vannak kivételek mindkét végletben (piszkosul drága, de gagyi és olcsó, de nagyon jó). Mindig a lehetőségünkre álló kereten belül kell a lehető legjobb rendszert megépíteni (vagy legalábbis ami a vevő számára a legszimpatikusabb minden szempontból). Viszont az is elég nyilvánvaló, hogy 2 millió forintból jobb rendszert lehet építeni, mint 1 millióból.
Ha egy készülékre viccből 20e ft-os árcédulát ragasztanak, akkor már meg se hallgatod?
Kicsit rossz oldalról közelíted meg a kérdést.
Pont a másik oldalról kell!
Ha meghallgattál valamit, utána kell mérlegelni, hogy az milyen értéket képvisel, és nem az árcédulák böngészése után hallgatózni.
Ez utóbbi a sznobizmus kategóriája.
Persze 2 millióból LEHET jobb rendszert építeni, mint egyből, de nem minden kétmillió forintos rendszer jobb, mint egy egymilliós.
Sőt!
Hallottam már egy-két nagyon olcsó rendszert, ami elé ha egy vakteszten leültetnénk az itteni társaság jelentős részét, úgy, hogy nem látnák milyen komponensekből álló rendszert hallgatnak, el se hinnék hogy az a zenei élmény mondjuk cakkli-pakkli nem kerül többe mint 200-e huf/rendszer.
Az ilyen fórumok nagy veszélye, hogy sokaknak az itt olvasott hókusz-pókuszok miatt az ilyen rendszerek már a rendszerfejlesztés elején kimaradnak, elköltenek sok-sok pénzt, aztán azt hiszik milyen jó dolgokkal vették körül magukat.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Egyébként most az MW12-vel szemezgetek , mivel nagyobb az érzékenysége 91 dB és 30 cm-is , igaz 60 rugó.
Ja kérem a minőségnek ára van...
Dobozban vagy csak a hsz?
csak hangszoró.
Dobozban nem találom sehol.
-
Vendég
Mélysugárzók
Egyébként most az MW12-vel szemezgetek , mivel nagyobb az érzékenysége 91 dB és 30 cm-is , igaz 60 rugó.
Ja kérem a minőségnek ára van...
Dobozban vagy csak a hsz?
Mélysugárzók
és még1x THX to Norbi31
hello2.gif
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Hát tényleg nem cswúnya az biztos , de pont ennek írtam az árát.
Mert ha jól tudom ez 87 dB érzékenységű simpla mágnessel felszerelt, az MW10-es meg dupla mágnessel és 89 dB az érzékenysége.
-
Vendég
Mélysugárzók
Módisítok.... az enyém MW 110....
Azé olyan nagyon nem csúnya ez:
Mélysugárzók
50 Hz-en 100W rms nél kiszámítottam a SAL SUB 250 Damping faktorát
MAC Absolute 130 :45
SAL WRC12 :50
Hát nem sok, az tény.
Persze egyébként nekem is az lenne a cél, hogy a hallgatási pozícióban szóljon szépen és ne az alattunk lévő szomszédokra.
Bár egy kicsit talán ezt vettem még észre a MAc javára, mitha jobban a térre összpontosítana míg a SAL nagyot szól akár 8-12m-en is.
Csak a MAC-al az a legnagyobb bajom, hogy szerintem 300Wrms-t nem bír, de még lehet csúcsban is csak hogy éppen, nem mintha persze annyival akarnék döngetni, de viszont ott meg a SAL teljesít jobban.
Egyébként nem olyan drága a DLS w110 -->38.000.-Ft.
Ennyibe a MAC is belekerült haveromnak.
Mindegy majd szerzek már egy DLS subot aztán azt is meghallgatom, mi tud.
-
Vendég
Mélysugárzók
RACPOWER !
Ha nem laknál olyan q.. messze, akkor megmutathatnám Neked annak az ominózus DLS W110-nek milyen a hangja, mivel nálam az van az autóban. De már volt a nappaliban is a házimozihoz subnak, próbára. Igaz akkor nem volt olyan jó, de még messze a bejáratás elején történt.
Én csak annyit mondanék, hogy 25cm-es hangszóróból ilyen 30-asokat szégyenítő mélyeket még nemigen hallottam.
Viszont, ami igen fontos, hogy ezek a mélyek at autóban maradnak. Azaz kivül nemigen észlelhetőek. Az olyan MAC meg SAl meg egyéb nagyágyúk, amik az említett rétegnek tetszenek, azok bizony inkább kifelé muzsikálnak az autóból, a környezetnek, és nem annyira befelé a zárt térbe, minőségre törekedve.
Amúgy meg a DLS nem is egy kategória a MAC-al, árban sem...
Mélysugárzók
Épp azért írtam a DLS tesztet hogy attól sem ájultak el, pedig sokak szerint nagyon komoly márka és egy MAGNAT BULL Box 300(5 éves model) simán veri, állítólag......főleg hangminőségre gondolok.
Ehhez annyit még hozzá fűznék, hogy a hang megítélése emberfüggő. Lehet, hogy a legnagyobb discos srácok tesztelték ezeket a hangszórókat, akik az EQ-t tologatják állandóan és ezért sem tetszett nekik. De még 1000 másik oka is lehet (pl. hogy valóban szar), de egy teszt alapján nem ítélkeznék.
Ez igy van!
CSak azt akartam ezzel mondani hogy te lehet szidod a macot (én is ami rá van írva teljesítmény, meg a minimális hanegminőségjavulás a SAL-hoz képest) akik meg a macot forgalmazzák, meg szidják a DLS-t...
szóval nehéz elmenni ezen...
Mélysugárzók
Épp azért írtam a DLS tesztet hogy attól sem ájultak el, pedig sokak szerint nagyon komoly márka és egy MAGNAT BULL Box 300(5 éves model) simán veri, állítólag......főleg hangminőségre gondolok.
Ehhez annyit még hozzá fűznék, hogy a hang megítélése emberfüggő. Lehet, hogy a legnagyobb discos srácok tesztelték ezeket a hangszórókat, akik az EQ-t tologatják állandóan és ezért sem tetszett nekik. De még 1000 másik oka is lehet (pl. hogy valóban szar), de egy teszt alapján nem ítélkeznék.
Mélysugárzók
Ronin: és ha azt mondom, hogy a B&W gyárt a Sonynak hangfalakat?
Az vicces akkor.
Melyik modellt gyártja nekik? (ha így van, akkor nem nagyon törik magukat)
Egyetlen hallgatható hangfala volt számomra a Sonynak, az pedig a kis 835-ös Pascal szett. Érdekessége, hogy több éve kint van (vagy már csak volt) és azóta sem jelentettek meg felett szettet, csak az alá mentek. A magnézium öntvényű kis színes sony hangfalak sem voltak olyan vészesek, most nálunk olyan van a szépségszalonban, mert baromi jól mutatnak. Kicsit volt időm tesztelni és jobbnak ítéltem meg, mint az LM1-es Bowert, szóval cégen belül is vannak kivételek.
A nagyobb fa dobozos sonyktól és a kisebb szettektől kivert a víz
Mélysugárzók
Épp azért írtam a DLS tesztet hogy attól sem ájultak el, pedig sokak szerint nagyon komoly márka és egy MAGNAT BULL Box 300(5 éves model) simán veri, állítólag...
...főleg hangminőségre gondolok.
Mélysugárzók
Ronin: és ha azt mondom, hogy a B&W gyárt a Sonynak hangfalakat?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Mélysugárzók
Egyébként ez egy érdekes kérdés. A fórumozók többségének nem olyan hangfala van, aminek a frekigörbéje egyenes. A stúdió hangfalak vannak abban a rétegben, amiknek a görbéje egyenesnek kell(ene) lenniük. Kell valami kis játékozzág, valami kis élet a hangfalba és ezt ezek a stúdió monitorok nem adják vissza. Persze stúdióban az a jó, itthon pedig inkább az, ami tetszik a hallgatónak.
Amúgy sem a SAL, sem pedig a Mac nem valami nagy márka. Én régebben keresgettem autóhifit és ezt a két márkát a legkommerszebb márkák közé kategorizáltam. Egy Rainbow, vagy egy DLS már sokkal komolyabb réteget képvisel. Ez a SAL vs. Mac kérdés olyan, mintha egy Yamaha hangfalat akarnánk Sonyra cserélni. A Sony drágább, de mégsem jobb.
Mélysugárzók
Lassan ott tartunk, hogy ami egyre drágább cucc az lassan egyre fifkásabb, majdnemhogy szarabb is.
Példa Sal sub-ról Mac-ra "fejlődés"...
Most olvastam egy régi DLS W110B tesztjét:
Alaposan kisimított impedanciagörbe alig 10 ohmos dobozrezonanciávql 70 Hz környékén. Frekvenciaátvitele hasonlóan egyenletes, gondosan méretezett rendszer.
Nagyon kiegyenlített, semleges hangzás, egyetlen részletében sem hívja fel magára a figyelmet. Ez a "szürkeség" sajnos nagyon sok zenéhez nem passzol, főleg az izgalmasabb, vibrálóbb, mozgalmasabb mélyeket hiányoltuk belőle.
Na hát, akkor ez se egy nagy szám...
Mélysugárzók
Ronin, ne haragudj, de nem erősséged, h logikusan átgondolj vmit.
Doki elmagyarázta, h mi történik eme szűrő hatására.
A frekimenetet oly szinten szabályozza, h elméletileg egyenletes átvitelt kapsz.
Igazából totál elb@szod, de a szoba az elsődleges hangforrás(!!!).
Azzal, h visszavesz a kritikus tartományból, enyhül a berendezések rezgése is.
Ok, ebben igazad van, bár én nem erre gondoltam. Bizonyos tárgyak kül. frekiken kezdenek el rezonálni. Attól függetlenül, hogy ezek a tárgyak rezonálnak, attól még nem feltétlenül van "eltúlozva" az a bizonyos frekvencia.
Abban viszont igazad van, hogy nem süket szobában hallgatunk zenét, tehát a szoba már alapvetően eltolja illetve megváltoztatja a hangfalad frekigörbéjét.
Amúgy nemrég beszéltem erről Higanyal, akiknél volt bent a Limar-ban egy TACT előerősítő. Ez az előerősítő ugyan erre volt képes, hogy a mérőmikrofonja és egy kis állítgatás segítségével kiegyengeti a frekigörbét a hallgatási pozícióból. Mondta Higany, hogy egy srác volt bent náluk, aki keni vágja ezt a készüléket. 2 órán át állítgatta, mire véglegesnek érezte. Kicsit hallgatták, majd visszakapcsolták alap állásra és onnantól egyértelmű volt, hogy nem érdemes ilyenekkel szórakozni, mert nem lesz jobb. Amúgy ez egy millió forint körüli előfok volt, szóval még azt sem lehet mondani, hogy valami olcsó vacakkal csinálták.
Ha tárgy rezonanciáról beszélünk, az nyílván zavaró, hiszen az a bizonyos tárgy más frekvencián rezek vissza, így hallhatóan beleszól az előadásba. Én erre írtam, hogy ilyenkor szerintem a tárgy a hibás és vele kell valamit kezdeni.
Mélysugárzók
Csak neem Mordaunt-Short?
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
-
Vendég
Mélysugárzók
Ronin, ne haragudj, de nem erősséged, h logikusan átgondolj vmit.
Doki elmagyarázta, h mi történik eme szűrő hatására.
A frekimenetet oly szinten szabályozza, h elméletileg egyenletes átvitelt kapsz.
Igazából totál elb@szod, de a szoba az elsődleges hangforrás(!!!).
Azzal, h visszavesz a kritikus tartományból, enyhül a berendezések rezgése is.
Mélysugárzók
AT!
Milyen szubod van, amin lehet állítani a notch filtert?
Mélysugárzók
Ha bebúg a sub, vagy a hangfal, akkor egyetértek, de ha csak valami tárgy zörög a szobában azon a frekin, akkor inkább azt a bizonyos tárgyat kell szvsz helyre tenni.
Például az ablaküvegre gondolsz?
Na az pl. cumi. Sok minden nem lehet vele kezdeni, max talán ha nekidöntesz valamit, akkor az talán megszünteti a rezonanciát. Nálam mint mondtam a radiátor volt ilyen forrás és a fal is ilyen volt (gipszkarton). Most már viszont semmi nem rezonál be.
-
Vendég
Mélysugárzók
Ha bebúg a sub, vagy a hangfal, akkor egyetértek, de ha csak valami tárgy zörög a szobában azon a frekin, akkor inkább azt a bizonyos tárgyat kell szvsz helyre tenni.
Például az ablaküvegre gondolsz?