Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igazából konkrét választ nem kaptam.
Viszont szűkítettem a kört a álló hangfalra.

Jól tetted.

Vendég

nem tudom miért írkálsz baromságokat, és miért nézed kapásból hülyének a másikat, de ezt be lehet fejezni. hogy jön ide a furnérozás meg a fóliázás?

Emiatt a kijelentés miatt:

normális polcsugárzót kell venni, aztán lehet mindenféle zenét hallgatni.

Amit be lehet fejezni, az az a hangnem, amit megütsz.

Géza88
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Géza88 »

Igazából konkrét választ nem kaptam.
Viszont szűkítettem a kört a álló hangfalra.

Tannoy Revolution R2 vagy Tannoy Sensys 2.

Mivel Tannoy Jupiter 303at cserélnék le valamelyikre ezért maradok a márkánál.

Melyik lenne jobb választás , mindenféle zenei műfajra, kb 15 négyzetméteres szobába, Hivox Castor 2.1 erősítőhöz?

A döntésben segítséget előre is köszönöm.
Rotel RSP 1069
Rotel RB 951 MK2
Swans Rm300
Inakustik ls502

Supra Lorad mk2

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Polcsugárzó csak prüntyög...mivel pesti vagy, szívesen látlak, hogy meghallgathasd azt, amit te prüntyögésnek nevezel...volt egyáltalán polcsugárzód? Amennyiben igen, sorold már fel őket légy szíves, hogy a spektrum alapján az ember levonhassa a következtetést, hogy valóban igaz a megállapításod! Bocs, de ez tényleg nagy butaság volt...

Na igen ez engem is érdekelne.

Vendég

Nekem ez is tetszik:
Teac Ls35 M 

Irtózatosan túl van árazva.
http://www.ebay.co.uk/itm/TEAC-LS-35M-M ... 7675.l2557
Mint látszik, még ötven fontért sem kellett senkinek.

.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

A keret úgy 200 € körül mozogna. Nem új hangfalban gondolkodom.
Nekem ez is tetszik: Teac Ls35 M

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mit értünk jobb minőségen és ez milyen összefüggésben van a műfajfüggetlenséggel? Pl. ha egy doboz nem fóliázott, hanem furnérozott, akkor jobb minőségű? Mert ha igen, akkor nyílván jobban is szól, nem?

nem tudom miért írkálsz baromságokat, és miért nézed kapásból hülyének a másikat, de ezt be lehet fejezni. hogy jön ide a furnérozás meg a fóliázás?

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 644

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Polcsugárzó csak prüntyög...mivel pesti vagy, szívesen látlak, hogy meghallgathasd azt, amit te prüntyögésnek nevezel...volt egyáltalán polcsugárzód? Amennyiben igen, sorold már fel őket légy szíves, hogy a spektrum alapján az ember levonhassa a következtetést, hogy valóban igaz a megállapításod! Bocs, de ez tényleg nagy butaság volt...
Osu no seishin!

Vendég

Amikor egy új kategóriát találunk fel ("normális polcsugárzó"), akkor a semmitmondás látszatát elkerülve, mindig tisztázzuk, hogy ez pontosan mit is jelent!  A "mindenféle zene" szintén értelmezhetetlen számomra. A műfajfüggetlenség szempontjából melyek azok a paraméterek, kritériumok, amelyek mérvadóak egy hangsugárzónál?

én se úgy értem, hogy polcra kell tenni. polcra én se szívesen tennék hangfalakat. nyilván úgy az igazi, ha kap egy normális állványt. inkább nevezzük őket állványosnak, vagy monitornak.

nem azt mondom, hogy nem lehet állókkal, de azok általában nagyobb térbe valók, mint kisebb társaik.

azt meg gondolom te is aláírod, hogy ugyanakkora pénzből jobb minőségű monitort lehet venni, mint állót. legalábbis az esetek nagy részében.

Szerencsére ez egyáltalán nincs így. Az állódobozoknak számtalan kivitele van, eltérő dobozméretek, hangszóróméretek, elrendezések, stb. Polcsugárzóval sosem fogsz műfajfüggetlenséget elérni. Mit értünk jobb minőségen és ez milyen összefüggésben van a műfajfüggetlenséggel? Pl. ha egy doboz nem fóliázott, hanem furnérozott, akkor jobb minőségű? Mert ha igen, akkor nyílván jobban is szól, nem?

joeblues
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: joeblues »

Mennyi a keret?Bizony, ez nem mindegy.
A keret úgy 200 € körül mozogna. Nem új hangfalban gondolkodom.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Elsőre a Luxmanhoz talán passzolna ez, ha belefér a keretbe.A 20-as papír mélyek már azért nem oly soványak.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... bw-dm110i/

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

a legfontosabb paramétert nem adtad meg
Mennyi a keret?Bizony, ez nem mindegy.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!
Elősször rossz topikba írtam ezt a kérésem, bocsánat!

A közeljövőben hangfalat szeretnék vásárolni cca. 16nm helységbe. A hangfal társai egy Luxman LV110 (8 Ohm) erősítő és egy Revox A77 HS orsós magnó lesznek. A zene, mit hallgatok/hallgatnák: blues (akusztikustól az elektromosig), jazz és progresszív rock. A tanácsokat előre is köszönöm.

Joe

a legfontosabb paramétert nem adtad meg

joeblues
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: joeblues »

Üdv!
Elősször rossz topikba írtam ezt a kérésem, bocsánat!

A közeljövőben hangfalat szeretnék vásárolni cca. 16nm helységbe. A hangfal társai egy Luxman LV110 (8 Ohm) erősítő és egy Revox A77 HS orsós magnó lesznek. A zene, mit hallgatok/hallgatnák: blues (akusztikustól az elektromosig), jazz és progresszív rock. A tanácsokat előre is köszönöm.

Joe

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Állódobozon miért nem lehet? Nem ezen múlik. Ha valamit elvből elutasítanék, az éppen a polcra tett "polcsugárzó".

én se úgy értem, hogy polcra kell tenni. polcra én se szívesen tennék hangfalakat. nyilván úgy az igazi, ha kap egy normális állványt. inkább nevezzük őket állványosnak, vagy monitornak.

nem azt mondom, hogy nem lehet állókkal, de azok általában nagyobb térbe valók, mint kisebb társaik.

azt meg gondolom te is aláírod, hogy ugyanakkora pénzből jobb minőségű monitort lehet venni, mint állót. legalábbis az esetek nagy részében.

Vendég

Hivox Castor 2.1, Hivox Lupus C MK3 DAC, Van Den Hul Clearwater hangfalkábelezés.
Mindenféle zenével hallgatnám ,Rock, Jazz , Moderntánczenék, ElektroSwing, Metal, Pop, sokféle zenével hallgatnám. Kb  15 négyzetméteres szobában.

Szerintem ezt a felállást egy jó minőségű nagy(nak mondott) monitor tudná megfelelően kiegészíteni. Az ún. polcsugárzók, ha nem is a polcra, de mondjuk irodába, dolgozószobába valók. Én nemrégiben szembesültem hasonló dilemmával. Celestion Ditton 15-ösöket szerettem volna lecserélni, mert hiányzottak bizonyos részletek a fülemnek. Vettem is egy Rega Kyte-ot, ami nagyon zenei hangfalnak bizonyult (részletek, hangszerhangok, tér - különösen a Rega Brio 2000 erősítőmmel, amivel nagyon szerették egymást), de egy nagy belmagasságú nappalit (és, teszem hozzá, egy kicsit is nagyobb szobát) nem volt képes beszólni, a mélyei pedig főleg ebben a térben nagyon hiányoztak. Ugyanez nem jelentett volna problémát a fent említett helyiségekben. Azóta kicseréltem az IC- és HF-kábelt egy helyi "szent őrült" DIY madzagjaira (DNM Reson volt mindkettő, az összekötő ráadásul Bullet Pluggal szerelve), variáltam az elhelyezéssel, a dobozok alátámasztásával, stb., és a Ditton megtáltosodott: megjöttek a részletek, az a nyilvánvaló színezettség pedig, ami bizonyos műfajokon nagyon kellemes, máshol azonban borzasztóan bántó tudott lenni (különösen a Rega Kyte pontosságához képest), szinte teljesen eltűnt, és épp csak annyi pici maradt belőle hogy "hangkarakternek" lehessen nevezni. Most a legnagyobb megelégedéssel hallgatom a több, mint harminc éves Dittonokat, és nyernem kellene a lottón, hogy egyáltalán elkezdjek helyette mást keresgélni, ha egyáltalán.
Van most itt pár régebbi monitor, amit érdemes lenne kipróbálnod, ha teheted. A HiVoX-tuningos MB Quart 390-re, illetve a két Canton dobozra gondolok. Mivel Castorod van, én az elsővel kezdeném a helyedben. Nekem sokáig volt a kistestvére, a Q 190, és nagyon szerethető hangja volt. Ha pedig a Zoli érdemesnek tartotta belenyúlni, akkor biztosan nem lett rosszabb.

Vendég

Állódobozon miért nem lehet? Nem ezen múlik. Ha valamit elvből elutasítanék, az éppen a polcra tett "polcsugárzó".

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Ennyi.  Magam sem mondhattam volna jobban.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Amennyiben az érdeklődési körünk olyan széles, hogy a műfajok szinte teljes spektrumát hallgatni szeretnénk, akkor semmiféleképpen sem elégedhetünk meg egy polcsugárzóval. Az oda való, ami a nevében is benne van. A polcra.  A polcsugárzók párhangszeres "jazz-prüntyögtetésre" és maximum egy vonósnégyes megszólaltatására alkalmasak. Állódobozok kis helyiségben való elhelyezése ellen azok ágálnak, akik ezt sosem próbálták, vagy nem sikerült nekik megfelelően "installálni" a rendszert (megfelelő komponensek összeválogatása, akusztika kezelése, stb.) Nincs mese, ha kell a lábdob is, meg a torzított basszgitár, üstdob, orgona, akkor félre kell tenni a hifis előítéleteket és dogmákat.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: goodman »

Amennyiben az érdeklődési körünk olyan széles, hogy a műfajok szinte teljes spektrumát hallgatni szeretnénk, akkor semmiféleképpen sem elégedhetünk meg egy polcsugárzóval. Az oda való, ami a nevében is benne van. A polcra.  A polcsugárzók párhangszeres "jazz-prüntyögtetésre" és maximum egy vonósnégyes megszólaltatására alkalmasak. Állódobozok kis helyiségben való elhelyezése ellen azok ágálnak, akik ezt sosem próbálták, vagy nem sikerült nekik megfelelően "installálni" a rendszert (megfelelő komponensek összeválogatása, akusztika kezelése, stb.) Nincs mese, ha kell a lábdob is, meg a torzított basszgitár, üstdob, orgona, akkor félre kell tenni a hifis előítéleteket és dogmákat.

Igen, igazad van. Jelen esetben egy polcsugárzó nem elég. Talán nem helyesen fejeztük ki magunkat. Személy szerint amire gondoltam volna az egy közepes vagy nagy monitor sugárzó lenne amivel már azért tisztességesen lehet zenélni az említett stílusokban is. Sajnos nem mindenkinek van lehetősége a szoba akusztikájának kezelésére sem. A komponensek összeválogatása szintén nem egyszerű hiszen nagyon idő és költség (utazás) igényes. Az viszont vitathatatlan, hogy ha ezekre áldozunk akkor akár egy álló doboz is betehető relatíve kisebb szobába.
Én is 20 m2 alatti helységben hallgatok zenét és már kipróbáltam álló több utas, álló két utas, polcsugárzó és nagy monitorokat. Az álló dobozok egytől - egyig soknak ítéltettek míg a polc vagy mini sugárzók kevésnek. Mindegyiknek meg volt a maga jó tulajdonsága de vagy nagyon sok volt a mély vagy nagyon kevés. Jelenleg egy nagynak mondható monitor sugárzót hallgatok nagy megelégedettséggel. Most mindenből pont annyi van amennyi nekem kell sem kevesebb sem több. A metálon kívül minden stílusú zenét hallgatok, klasszikus, jazz, blues, pop, rock, elektronikus mind a repertoárban van.

Vendég

Szépen néz ki de azért 15 m2-re egy kicsit sok lenne!
Viccet félretéve egy polcsugárzó talán jobb választás lenne.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Igen, ez akár egy jó választás lehet!

Pianno
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: Pianno »

de csak egy "kicsit"

Én egy jó polcsugárzóra beszélnélek rá.
pl. ezt nem bánnád meg

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -dm602-s3/

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Ha az állódoboz elfér,akkor csak ilyet vegyél     

Viccet félretéve egy polcsugárzó talán jobb választás lenne.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”