Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Ez sem rosz: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=5307
Nem rossz választás szerintem. Ez biztosan ki fogja elégíteni az igényeidet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Mélysugárzók
Ez sem rosz: http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=5307
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel
Mélysugárzók
Hi
a fejlemények: visszavittem a cuccot kedvesen mindjárt mondták hogy biztos rosszul dugtam össze stb. utánna csak kipróbálták torzított mint állat azt mondja felküldik valószinű cserélik de lehet csak javítják valami szabályzó lehet rosz az erősítőjében. Mondja a gyerek azért próbáljunk ki egy másikat is épp volt olyan rákötöttük és az valóban nem torzított annyira. A lényeg hogy az én példányom hibás volt de a jó se tud sokkal többet ahogy írtad RACPOWER. A lényeg felküldik gariba de mivel 10 napos csak bizakodni lehet hogy cserélik nem javítják, ez azért gáz mert ha javitják akkor így jártam az az enyém jobban fog szólni de akkor sem az igazi ha cserélik akkor a Mediások felajánlották hogy ráfizetéssel vehetek egy komolyabbat.
Itt kérném a segítséget ha netalántán kicserélik es tudok venni egy erősebbet mit ajánlotok ehez úgy 50-55 ezerig max 60.:
erősítő: http://www.netdepo.hu/product_info.php? ... aa1f671571
Hangszóró szett: http://www.texinfo.fr/audio-video/jamo- ... html?ref=8
Kösz
ezt nézegettem:
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=6936
csak nemtom van-e a mediában vagy visszaadják e a pénzem
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel
Mélysugárzók
tudom hogy olcsókategóriás de azért az öcsém 30 ezer forintos Dimarsion cuccánál (amiben ugye benne van a lejátszó a hangszórószett és a mélyláda) csak jobban kellene szólnia.
Valószínüleg jobban is szól, de ott minden bizonnyal a sub hangereje jóval alacsonyabb és az öszkép jobb, mint nálad, ahol torzítést hallasz. Próbáld meg levenni a sub potiját minimum félerőig vagy az alá.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Mélysugárzók
Hi RACPOWER,
220/230v
35W
50/60HZ
Ettől féltem...
35W tápnak.
Gondolj bele, ez torzítás nélkül még ha digitális lenne az erősítője és a tápja is kapcsolóüzemű akkor tudna 30-33W rms teljesítményt.
De tuti nem az, tehát jó ha 18-20W-ot tud ez a "jó" kis sub, torzítás nélkül.
A 120W csúcs meg már egyenesen brutál akkor kéne neki tudni 60 WRMS, de mint tudjuk az ERŐSÍTŐ az elektronikában azzal kezdődik NEM ENERGIATERMELŐ ESZKÖZ!!!
Az én meglátásom szerint a végeredmény:
1. Hallgasd alacsony hangerőn, erre képes sajnos.
2. Le kell majd cserélned.
De ha van időd nyugodtan vidd vissza, kiváncsi vagyok az eladók, vagy szervíz mit fog mondani.
Mélysugárzók
OFFTOPIC:
De szegényből még ökör sem lesz soha
OFFTOPIC:
SZtem meg mán sikerült neki.
Mélysugárzók
- meg nemhallottal egy normalis sub-os rendszert..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Mélysugárzók
Hi Gandalf
tudom hogy olcsókategóriás de azért az öcsém 30 ezer forintos Dimarsion cuccánál (amiben ugye benne van a lejátszó a hangszórószett és a mélyláda) csak jobban kellene szólnia.
Direkt a kedvedért megnéztem a lent említett Matrixos jelenetet majd ful hangerőn a Dimarsion szépen szól adja a mélyet nincs huppogás pedig ugye a Dimarsion kategóriákkal lentebb van, műfából van és méretre sem nagyobb!
A megoldás: felejtsétek el a drága cuccokat nem kellenek nekünk THX-es csodák mikor ott a 30 ezres Dimarsion és ver mindent na jó ez csak vicc volt
Csá
Mélysugárzók
Kérdez nem bántani akarom a subodat, de amit leírtál az tipikusan egy "olcsóbb" sub betegségei. Lassú puffogó hang és terhelést sem bírja. Valószínüleg egy drágább sub megvétele lesz a kielégítő megoldás.
Mélysugárzók
Hi RACPOWER,
220/230v
35W
50/60HZ
Mélysugárzók
Kösz a kimerítő választ RACPOWER
hasonlóan gondolkodtam én is mint te abban a részben hogy túlvezérli az erősítőm, ezért próbáltam ki hogy a Jamada mx105 -ösre rákötöttem a mélyládát a subwofer kimenetére a jelenség ugyan az volt, pedig gondolom a Jamada beépitett erősitője negy egy "izmos" darab. A Yamaha erősítőn azt is próbáltam hogy az lfe értékét visszavettem a 0-ról -20 ra azzal is ugyanaz az eredmény csak kicsit magasabb hangerőn kezd puffogni.
Ma sikerült elég jól elkapni melyik hang nem tetszik neki igazán, a Mátrix 3 elején ahogy kiirják a film címét a kamera ugye megy a lefolyó zöld betűk közt és azt a mély suhogó hangnál olyanokat wuffogott (negatív értelemben ) hogy azt hittem kiesik a membrán pedig abszolút nem nagyhangerőn ment.
Zenénél viszont csak sokkal negyobb hangerőn jelentkezik. Nem értem
Holnap azért visszaviszem legfeljebb azt mondják nem rosz, bár kétlem, és akkor felejtősek a Jamo mélyládák egy életre.
Még egy dolog a Médiában ez kiállítási darab volt azaz ki volt csomagolva mondta az eladó hogy nem volt használva csak ki volt rakva, a rohadék ebben a szinben ez volt az utolsó.
Jamo S 40 : system : Bass reflex
woofer : 203 mm
frequency range : 45-150
cut off freq. : 70-150
amplifier rated output: 120W peak
dimensions: 310x300x300
Engem még mindig az érdekelne mekkora a tápfelvétele?
Ezt a sub erősítő részén szokták ráírni ahol a hálózati csatlakozója van.
Mélysugárzók
Kösz a kimerítő választ RACPOWER
hasonlóan gondolkodtam én is mint te abban a részben hogy túlvezérli az erősítőm, ezért próbáltam ki hogy a Jamada mx105 -ösre rákötöttem a mélyládát a subwofer kimenetére a jelenség ugyan az volt, pedig gondolom a Jamada beépitett erősitője negy egy "izmos" darab. A Yamaha erősítőn azt is próbáltam hogy az lfe értékét visszavettem a 0-ról -20 ra azzal is ugyanaz az eredmény csak kicsit magasabb hangerőn kezd puffogni.
Ma sikerült elég jól elkapni melyik hang nem tetszik neki igazán, a Mátrix 3 elején ahogy kiirják a film címét a kamera ugye megy a lefolyó zöld betűk közt és azt a mély suhogó hangnál olyanokat wuffogott (negatív értelemben ) hogy azt hittem kiesik a membrán pedig abszolút nem nagyhangerőn ment.
Zenénél viszont csak sokkal negyobb hangerőn jelentkezik. Nem értem
Holnap azért visszaviszem legfeljebb azt mondják nem rosz, bár kétlem, és akkor felejtősek a Jamo mélyládák egy életre.
Még egy dolog a Médiában ez kiállítási darab volt azaz ki volt csomagolva mondta az eladó hogy nem volt használva csak ki volt rakva, a rohadék ebben a szinben ez volt az utolsó.
Jamo S 40 : system : Bass reflex
woofer : 203 mm
frequency range : 45-150
cut off freq. : 70-150
amplifier rated output: 120W peak
dimensions: 310x300x300
Mélysugárzók
Üdv Kérdez!
Én arra gondolok elsősorban, hogy a yamaha sub pre outja esetleg már "tozított" jelszintet küld a sub-ra.
Azért gondolom igy elsőként, mert a yamaháknak köztudott, hogy a sub pre outjuk 2V os míg például az én onkyom max 1 V lehet.
Ez azért jó ha 2V-os mert egy gyenge bemeneti érzékenységgel rendelkező aktív subot is képes "szarrá" hajtani, jelen esetben a tiedet vagy túlvezérli és akkor már az erősítő a csúcson van járatva ami sub-ban van, vagy egy olyan jelenetnél mint amit felsoroltál (SW2, T2) a jelszint már a maximumon is "túllő" ezáltal még ha a sub erősítője vissza is van véve, már akkor is rég torzítani fog.
Egyébként az is érdekelne mekkora a tápja annak a jamo subnak?
Mekkora mélysugérzó dolgozik benne?
Hosszúlöketű vagy sem? bár kötve hiszem, hogy az lenne egy 35E ft-os subnál.
Mert, ha mondjuk 70W körüli akkor a 120W csúcsot felejtsd el, soha nem éri el vagy elérheti, de akkor ne csodálkozzunk ha a szinuszjelből négyszögjelet kapunk, amit jelen esetben a mélysugárzón fogunk hallani.
Azt meg, hogy neked írták, hogyha a level szint maxon van akkor sem szabad torzítania a mélysugárzónak.
Ez igaz, de csak akkor ha bizonyos szabályokat betartunk.
Mert ha én adok neki egy 0,775 Vrm szinuszjelet maxon úgy fog torzítani mint az állat.
Miért?
...mert az aktív sub erősítőjének is van egy bemeneti érzékenysége ami 100mV és 300mV között szokott lenni vagyis, ha mondjuk az érzékenysége 150mV, akkor én ráadok a bemenetre egy 150mVrms szinuszjelet legyen jelen esetben mondjuk 100Hz - ez is meg szokták néha adni hol kell az érzékenységet értelmezni - akkor "nem fog" az aktív subod torzítani, vagyis fog csak még nem úgy ahogy neked az sértő lenne. De ha kapna mondjuk egy 500 mVrms szinuszjelet akkor már rendesen vissza kell venned a sub level szintjéből, vagy az erősítőn digitálisan visszaveszel különben torzítani, puffogni fog.
Persze az is lehet, hogy tényleg a subnak gyárilag van baja, de ezt szerintem más is akkor tudná megmondani ha látná és hallaná.
Egy biztos, sokat nem szabad tőle várni.
Mélysugárzók
a subot ajánlott feles állásba tenni.
ez csak a kalibrálásnál igaz (a 359-nél meg ez ugye nincs)
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Léva, egy jól tervezett reflex terhelhetőség,azaz azonos terhelésre elszenvedett torzítás...szempontból jobb lehet,ugyanis a hangolási frekin a membrán igen csak csillapítva van,tehát alig mozog.A gond ez alatt a freki alatt van,ott elszabadul(hat)nak a poklok.A zárt doboznak a fő előnye a tranziens viselkedése inkább.(nem a terhelhetősége,ami szorosan függ össze a torzításokkal)
Yes, master!
Tanulj tinó
OFFTOPIC:
De szegényből még ökör sem lesz soha Egy igazi prehisztorik
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Mélysugárzók
Új fejlemények kértem segítséget a Jamó szervíztől az már a 2. levél:
Kedves vásárló!!
A készüléknek még a legnagyobb fokozaton [hangszóró level szintje] sem szabad torzítani ha jól van
összerakva a rendszer.
Ezekután azt tudom javasolni, hogy be kell hozni a szervibe és megvizsgáljuk.
Üdv
Horváth Attila
H&K
//////
most reménykedem hogy csak az enyém a rossz nem a Jamo úgy néz ki szervíz lesz a vége.
ergo a mélyláda 35 ezer forint volt tudom hogy nem csúcskategória enyhén szólva de akkor is jobban kellene szólnia mint a dimarsion.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Mélysugárzók
Hi, még arra gondoltam hogy gerjed a mélyláda, esetleg a házimozi túlvezérli és még arra ero˝sít a beépített ero˝síto˝jével. A kérdésem az lenne hogy ki hogy küldi a jelet a mélyládára a házimozi ero˝síto˝vel nekem most 0-n van ennél csak lejjebb lehet venni egész -20 ig.
(azóta próbálgattam ugyanaz a helyzet még -20-on is)
tudna valaki ötletet adni hogy derítsem ki hogy rosz-e?
Kicsit bo˝vebb infó hátha valakinek így lesz ötlete:
- Lg dvd6354 lejátszó (próbáltam már Yamada mx105-el is) digitális kimeneten összekötve az ero˝síto˝vel (nem spéci digit kábellal az lehet gond?)
- ero˝síto˝ Yamaha RX-V359 5x100 watt
- Jamo S 406 -os sett
- Jamo S40 mélyláda 120 W peak power
- zenénél szépen szól kb -14db nél kezd csúnyán torzítani (az ero˝síto˝ írja hogy -14 db a hangero˝)
- filmnél szintén szép a mély, míg valami fel nem robban vagy az u˝rhajó a közelben el nem száll Star Wars , vagy Arnold rá nem vág a Cyberdin íróasztalára csákánnyal a T2-benn akkor puffogó torzító hangot ad ki.
Elo˝re is kösz az ötleteket
Jó lenne ha valaki írna olyan is akinek Yamaha ero˝síto˝je van vagy (és) Jamo mélyládája.
Légyszi adjatok ötleteket hogy lehet kideríteni hibás-e egy mélyláda.
Kösz
ugye azt nem gondolod, hogy 5*100 wattot ad ki az erölködô?
mindenkinek másképpen van beállítva a db, hiszen a helye nem azonos a sub-nak mindenkinél, meg néha a filmeknél is utána kell állítani.
a subot ajánlott feles állásba tenni.
Nálad mennyire van állítva?
ez a sub milyen árkategória?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mélysugárzók
Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem egyszer azt mondták, hogy az alsó frekvencia megadásánál azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora torzítás mellett adja le azt, mivel vannak olyan hangfalak/subok, amik leadják a gyárilag írt értékeket +-3dB-en belül, de a torzítási szint baromira megnövekedhet egyes készülékeknél kis frekiken. Szóval ez sem mindegy, bár ezt gyári adatok között nem adják meg.
Az emberi fül nem vesz észre 20-30%-os torzítást 50Hz-en...
sajti
Mélysugárzók
Léva, egy jól tervezett reflex terhelhetőség,azaz azonos terhelésre elszenvedett torzítás...szempontból jobb lehet,ugyanis a hangolási frekin a membrán igen csak csillapítva van,tehát alig mozog.A gond ez alatt a freki alatt van,ott elszabadul(hat)nak a poklok.A zárt doboznak a fő előnye a tranziens viselkedése inkább.(nem a terhelhetősége,ami szorosan függ össze a torzításokkal)
Yes, master!
Tanulj tinó
Mélysugárzók
Yes, master!
Mélysugárzók
Hi, még arra gondoltam hogy gerjed a mélyláda, esetleg a házimozi túlvezérli és még arra erősít a beépített erősítőjével. A kérdésem az lenne hogy ki hogy küldi a jelet a mélyládára a házimozi erősítővel nekem most 0-n van ennél csak lejjebb lehet venni egész -20 ig.
(azóta próbálgattam ugyanaz a helyzet még -20-on is)
tudna valaki ötletet adni hogy derítsem ki hogy rosz-e? Nem akarom feleslegesen felküldetni Pestre 1-2 hónapra, de ha csak ennyit bír nagyon gáz
Kicsit bővebb infó hátha valakinek így lesz ötlete:
- Lg dvd6354 lejátszó (próbáltam már Yamada mx105-el is) digitális kimeneten összekötve az erősítővel (nem spéci digit kábellal az lehet gond?)
- erősítő Yamaha RX-V359 5x100 watt
- Jamo S 406 -os sett
- Jamo S40 mélyláda 120 W peak power
- zenénél szépen szól kb -14db nél kezd csúnyán torzítani (az erősítő írja hogy -14 db a hangerő)
- filmnél szintén szép a mély, míg valami fel nem robban vagy az űrhajó a közelben el nem száll Star Wars , vagy Arnold rá nem vág a Cyberdin íróasztalára csákánnyal a T2-benn akkor puffogó torzító hangot ad ki.
Előre is kösz az ötleteket
Jó lenne ha valaki írna olyan is akinek Yamaha erősítője van vagy (és) Jamo mélyládája.
Légyszi adjatok ötleteket hogy lehet kideríteni hibás-e egy mélyláda.
Kösz
Mélysugárzók
Hi, még arra gondoltam hogy gerjed a mélyláda, esetleg a házimozi túlvezérli és még arra erősít a beépített erősítőjével. A kérdésem az lenne hogy ki hogy küldi a jelet a mélyládára a házimozi erősítővel nekem most 0-n van ennél csak lejjebb lehet venni egész -20 ig.
Kösz
Mélysugárzók
Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem egyszer azt mondták, hogy az alsó frekvencia megadásánál azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora torzítás mellett adja le azt, mivel vannak olyan hangfalak/subok, amik leadják a gyárilag írt értékeket +-3dB-en belül, de a torzítási szint baromira megnövekedhet egyes készülékeknél kis frekiken. Szóval ez sem mindegy, bár ezt gyári adatok között nem adják meg.
Igen, főleg azokra a dobozokra igaz, ahol nincs megtámasztva hátulról a hsz.
Ezt egy zárttal nehezen éred el, h torzítson alcsonyabb frekin. (csak túlzott terheléssel)
Mélysugárzók
Érdekes teszt, de szerintem ez inkább kocsiban jó. Szerintem nem voltak benne kb. 45-50hz alatti hangok. Ha tesztelni akarsz, akkor talán inkább egy freki generátort szedj le netről és akkor olyan frekivel nézed, amivel jólesik!
Amúgy nemrég volt egy olyan hozzászólás, hogy esetleg azért is szólhat szarul, mert nincs bejáratva. Ha nem ez a gond, akkor vagy alapból ilyen, vagy hibás...