Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4407

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

(x)

Hosszas bejáratás, pozicionálgatás után, végre eljött az idő, hogy azt mondjuk, meghallgatható a demó rendszerben Devialet elektronikákkal a képen látható egyedi gyártású, sok szempontból is különleges Focal Scala Utopia v2. Akik hallották anno a Grande Utopiát bátran jöjjenek el ismét és akiknek nem volt módja akkor a Grandet meghallgatni, azok is. Úgy hisszük az élmény nagyon hasonló lesz. 

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Termeszetesen Tamas, csak a szifonon nehez billentyuzni;)

Thomas73
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Thomas73 »

Sziasztok!

Nem tul gyakran vagyok itt, de most lattam a reakciokat.

Ha jo az erosito es a kabelezes, nem fog brummogni.

A 936 mar magaba melyre megy, de mozihoz es live dvd-khez jo a kiegeszites. Persze, ha jol van illesztve.

Az SW 900 belso vegfoka viszont forint filler, ha tehetitek alakitsatok at passivra, a valakit erdekel, megmutatom hogy erdemes!

Udv,

Tamad

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 989

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Nézegettem a profile 918-at nekem ugye cobalt 816 van előrelépésben biztos jobb de kategóriában és hangban hová esik vajon cobalt és az electra közé mivel a hangszórók electrák de nem találtam róla tesztet??

valaki tud róla valamit??

Nekem Profile 918 szettem  van és sokkal jobban szól mint az elődje a chorus  800-as széria, mondjuk én inkább mozira használom mint streora...
A sokpont1-ben sokkal de sokkal jobban szól zenén mint az elődje,,,,mozin is...
egy hozzáillő csövessel biztos lehet még rajta javítani...       
"Az igazi barát szemből támad."

Denonpma
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Denonpma »

Nézegettem a profile 918-at nekem ugye cobalt 816 van előrelépésben biztos jobb de kategóriában és hangban hová esik vajon cobalt és az electra közé mivel a hangszórók electrák de nem találtam róla tesztet??

valaki tud róla valamit??

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: theta »

Sziasztok,

Chorus 707 S tényleg borzalmasan fog szólni Marantz PM 6003-al? Kicsit kezdek megijedni attól amiket itt olvastam...

Nekem Marantz PM7200-al szólt, de eladtam... a Chorus 707s-t.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Sziasztok,

Chorus 707 S tényleg borzalmasan fog szólni Marantz PM 6003-al? Kicsit kezdek megijedni attól amiket itt olvastam...

Sok függ a forrástól és a kábelezéstől is,az akusztikáról már nem is beszélve.
Tudom hogy sovány vigasz,de egyértelműen nem lehet elméletben választ adni erre a kérdésre.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Pikehunter
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Pikehunter »

Sziasztok,

natilla
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: natilla »

biztosan jól szólnak!

Milyen electra lenne?

Sajnálom, hogy naimot még nem hallottam...sokan dícsérik.

....és vannak akik szidják 
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Audioquest Powerquest 505
Dune hd
Optoma

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: ujviking »

biztosan jól szólnak!

Milyen electra lenne?

Csak a kis 906-os 

Vendég

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Vendég »

biztosan jól szólnak!

Milyen electra lenne?

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Beteszem ide is, milyen rendszerbe lennének az Electrák, már ha feljutok Osloba, mielőtt elviszik őket:

sting 2

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Meggyőztetek!  

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: TFG »

Szerintem a Monitor Audio behozhatatlan előnyben van a Mordaunt Short-tal szemben.Az M.A-nak nagyon komoly hangsugárzói is vannak és "nagyobb név",ez főleg a későbbi lehetséges eladás szempontjából is előny.A M.S. inkább a hypermarketekben is kapható olcsó szériájáról híres.
Ráadásul az RX szériának furnérozott (v. magasfényű) a doboza, a Mezzonak meg csak fautánzatú vinil.

sting 2

Focal JMLab

21 m 2-re, ( panel lakás - 2,80m belmagasság) hogyan muzsikálhat egy 807V, házimozira?
Köszönöm mindenkinek a választ.
Ki is húztam a listáról.
Marad a Monitor RX6 és a Mordaunt Short Mezzo 6 állódoboz vonal a versenyben. - azért ők mert erre a kettő típusra kaptam baromira visszautasíthatatlan ajánlatot, illetve még Focal 716- 806-7V sorozatokra.

AV : Jelenleg Denon 3808 és PMA 1080R, később Marantz 7005 vagy Cambridge 651R 

TFG
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

21 m 2-re, ( panel lakás - 2,80m belmagasság) hogyan muzsikálhat egy 807V, házimozira?
Nekem téglalakásban volt, 23 nm-en szólt sztereóban, 2x100 W-os erősítővel. Örülök, hogy eladtam: valahogy hiányzott a testesség, a "bugi" a hangjából, egyébként tisztán szólt.
Hallgattam könnyű és komolyzenén egyaránt, de még egyszer nem vennék ilyet. Szerintem nem éri meg még a listaára felét sem.

Házimozira, mélysugárzóval kiegészítve azért jó lehet, hallgasd meg!

sting 2

Focal JMLab

TFG
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!

Tudtok esetleg ajánlani egy -akár idegen nyelvű- oldalt ahol a régebbi szériákról van némi infó vagy összehasonlítás illetve ami által be tudnám pozícionálni a Profile, Cobalt, Electra sorozatot? (Megane Caratról esetleg infó?)
Fő érdeklődési irány a nagyobbacska monitorok.

Előre is köszi. Üdv.: egy érdeklődő

Szia!

A kilencvenes évek végén a következő volt a JMlab kínálat: Tantal > Opal > Cobalt > Electra > Utopia.
Nekem nyomtatott Tantal és Cobalt gyári ismertetőm van. Ha érdekel, beszkennelem és elküldöm.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 166

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: hubee »

Sziasztok!

Tudtok esetleg ajánlani egy -akár idegen nyelvű- oldalt ahol a régebbi szériákról van némi infó vagy összehasonlítás illetve ami által be tudnám pozícionálni a Profile, Cobalt, Electra sorozatot? (Megane Caratról esetleg infó?)
Fő érdeklődési irány a nagyobbacska monitorok.

Előre is köszi. Üdv.: egy érdeklődő

baskiria
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: baskiria »

Hogy én is hozzátegyek valamit: JMLab Opal 9 Ti átvitel, 50-comről, a magas és a mély középpontjában.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Bár látom, hogy már meggyőztek, de azért én is hozzászólnék. Nekem 707-esem volt, arról váltottam elektra 926-ra. Igaz, hogy ez nem csak szint, hanem méret ugrás is volt, de nagyon megérte. Nekem csak 40 km volt oda, meg ugyanennyi vissza, de nagyon megérte. Amikor teszteltük, elvittem minden komponensemet, kábelemet, hogy azzal halljam.
A lényeg az, hogy szerintem nem fogod megbánni. A 706-os azért egy kis hangszóró, ehhez képest a 906-os komoly ugrás lesz.
Ha nem titok, elárulod, hogy mennyiért tudsz esetleg hozzájutni? Csak a kíváncsiság kedvéért.
Amúgy ha jó állapotban van, nem piszkáltak bele és nem sérült, akkor az ne riasszon vissza, hogy nem mai darab. Ezek nem a könnyen széthulló cuccok azért...
Jó hallgatózást!

Hali.
A 706-ost cserélem majd be, 1000 NOK-ot kell ráfizetnem.
A 706-osnak van állványa, az Electra-nak nincs, majd megkérdem mennyiért adnak hozzá állványt.  
Az Electra ára amúgy 4000 NOK állvány nélkül.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 283

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Bár látom, hogy már meggyőztek, de azért én is hozzászólnék. Nekem 707-esem volt, arról váltottam elektra 926-ra. Igaz, hogy ez nem csak szint, hanem méret ugrás is volt, de nagyon megérte. Nekem csak 40 km volt oda, meg ugyanennyi vissza, de nagyon megérte. Amikor teszteltük, elvittem minden komponensemet, kábelemet, hogy azzal halljam.
A lényeg az, hogy szerintem nem fogod megbánni. A 706-os azért egy kis hangszóró, ehhez képest a 906-os komoly ugrás lesz.
Ha nem titok, elárulod, hogy mennyiért tudsz esetleg hozzájutni? Csak a kíváncsiság kedvéért.
Amúgy ha jó állapotban van, nem piszkáltak bele és nem sérült, akkor az ne riasszon vissza, hogy nem mai darab. Ezek nem a könnyen széthulló cuccok azért...
Jó hallgatózást!
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

Kardig
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Kardig »

Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon meg lettem győzve 
Én sem tervezem se drágább se olcsóbb hangsugárzók beszerzését.
Ezeknek meg kötelességük passzolni a Naim-okhoz 
Csak időt kell szakítanom az útra.
Ja, előbb felhívni a boltot, hogy bevizsgálták-e már.

Részemről örülök, hogy meggyőződtél... Bár azt vallom én is, hogy meg kell hallgatni az elemeket saját rendszerbe illesztve, de most mégis azt gondolom, hogy nem fogsz csalódni a "kis" Electra-ban... Azért ha gondolod, majd írj pár sort a tapasztalataidról.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Focal JMLab

Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon meg lettem győzve 
Én sem tervezem se drágább se olcsóbb hangsugárzók beszerzését.
Ezeknek meg kötelességük passzolni a Naim-okhoz 
Csak időt kell szakítanom az útra.
Ja, előbb felhívni a boltot, hogy bevizsgálták-e már.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 894

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Érdemes,hiszen akkor családon belül nem 1,hanem 2 lépcsővel lépnél feljebb,hisz köztük ott van még a Cobalt széria.Azt viszont figyelembe kell venni,hogy ez a lépés hozna magával további lehetséges rendszerfejlesztést.Ahogy Kardig kolléga is írta,csak akkor hozná tudása legjavát,ha ki is lenne szolgálva.

Az a Naim ami ujviking fórumtársnak van, szerintem nagyon jól passzol hozzá, nagyjából partiban vannak a komponensek. Ez alatt azt értem, hogy se olcsóbb, se drágább hangfalat nem tennék az ö készülékeihez, persze ezt ő tudja. 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”