Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

200mm x 815mm x 300mm

Apex méretű. Biztos, hogy nem rossz hangú dobozok.
Naim-ZU

Vendég

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez vajon mekkora lehet.
200mm x 815mm x 300mm

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 392

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Ez vajon mekkora lehet.
Becsapós mint Papa doboza? Azt is lehet úgy fotózni, hogy nagynak tűnjék, amikor megláttam élőben
meglepődtem!

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Royd Abbot az E-bay-en.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

miért a mély/közép csatijába dugjátok a kábelt? nálatok így szól jobban?   nekem a hangfal-kábelt keresztbe-, vagy a magassugárzó aljzataiba kötve mindig jobb volt a hang a Sintra-kkal
Gyanitom kiprobaltak, fugg a rendszertol, miben a legjobb. Nalam a magasba van bekotve.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Fogalmam nincs, az elozo gazdaja se tudta megmondani. Sok lehetoseg sajna nincs, szivesen hasznalnam a hangfaldrotot.
Szombaton, rúd ide, rúd oda, zseniálisan szólt.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

A tiédbe milyen van?
Fogalmam nincs, az elozo gazdaja se tudta megmondani. Sok lehetoseg sajna nincs, szivesen hasznalnam a hangfaldrotot.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

ismeros... neked milyen atkoto van benne?

A tiédbe milyen van?

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Nem az enyém, de a sima, gyári fémrúd. 

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Keresem, kutatom, túrom a netet, de nem lelem az új Royd Troubadour-ról a beszámolókat, teszteket! Nem hírt, tesztet... 

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Sziasztok!

Tamás végre hogy előkerültél!
Csak nem akarsz a munka hőse lenni, ide is be kell térni néha!
Amúgy köszönöm a beszámolót, élvezetes volt olvasni.

Itt voltam én folyamatosan, csak afféle halott mikrofonként. Olvasni jobban szeretek, mint írni...
Köszönöm neked is, kedves vagy. A jövő hétvége után remélhetőleg újabb beszámolók lesznek, bár lehet nem ebben a topicban. Téged is várlak ám szeretettel, a többit majd privátban.

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Sziasztok!

Tamás végre hogy előkerültél!
Csak nem akarsz a munka hőse lenni, ide is be kell térni néha!
Amúgy köszönöm a beszámolót, élvezetes volt olvasni.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Köszönöm Tamás a beszámolót. Korrekt lett és így kellene itt kinéznie minden hasonlónak. Mit, mivel és hogyan. Sok örömet kívánok a Sintrához! Mi meg hamarosan úgy is találkozunk Exposure és kábelezés ügyben. 

Köszönöm szépen, már alig várom a hallgatózást. Remélem nem csak ketten leszünk, több fül többet hall...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Sintra II vs. The Sorcerer

Én még lógok egy beszámolóval. Mostanában nem sok időm volt, ezért sajnos eléggé elhúzódott a dolog, de jobb későn, mint soha alapon írnék néhány sort. (Közben hetekig forráskészülék nélkül voltam, mert sajnos megadta magát a kar a lemezjátszómon. Emiatt kicsit elfordultam a Hi-FI-től, de a probléma megoldódott szerencsére, szóval már minden rendben.)
Szóval valamivel több, mint egy évig volt szerencsém birtokolni egy Sorcerert, ez idő alatt nagyon összebarátkoztunk. Többféle elektronikával nyúztam, utoljára egy Exposure trió (VI,VII,VIII)  volt a társa, és ezzel az összeállítással hasonlítottam össze a SIntra II-vel.

...

Mindezek ellenére én nem állítom, hogy ezek a világ legjobb hangdobozai. Azt mondom, hogy ár/érték arányban nagyon jók, és tudnak valami kis pluszt ami sok hangdobozból hiányzik manapság. Talán ez lehet a titka, hogy jó páran végül ennél a márkánál kötöttünk ki.

Mindenkinek jó zenehallgatást kívánok! 

Köszönöm Tamás a beszámolót. Korrekt lett és így kellene itt kinéznie minden hasonlónak. Mit, mivel és hogyan. Sok örömet kívánok a Sintrához! Mi meg hamarosan úgy is találkozunk Exposure és kábelezés ügyben. 

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Sintra II vs. The Sorcerer

Én még lógok egy beszámolóval. Mostanában nem sok időm volt, ezért sajnos eléggé elhúzódott a dolog, de jobb későn, mint soha alapon írnék néhány sort. (Közben hetekig forráskészülék nélkül voltam, mert sajnos megadta magát a kar a lemezjátszómon. Emiatt kicsit elfordultam a Hi-FI-től, de a probléma megoldódott szerencsére, szóval már minden rendben.)
Szóval valamivel több, mint egy évig volt szerencsém birtokolni egy Sorcerert, ez idő alatt nagyon összebarátkoztunk. Többféle elektronikával nyúztam, utoljára egy Exposure trió (VI,VII,VIII)  volt a társa, és ezzel az összeállítással hasonlítottam össze a SIntra II-vel.

Konkrétabban a rendszer:

Exposure VII előfok
Exposure VI táp
Exposure VIII végfok
Roksan Radius 3-as lemezgyalu - Rega RB 300-as kar - The Cartridge Man Music Maker III hangszedő

Kábelek:

Előfok végfok között: Siltech New York
Fonó és lemezjátszó között:  PS Audio xStream Transcendent, ezüst összekötő
Tápkábel: Siltech-SPX 20 G7
Hangfaldrót: Cable Talk Syphony 3

Állvány: SF-7

Erre a rendszerre fogok hivatkozni a beszámolóban.

A meghallgatás egy nagyjából 20nm-es nappaliban történt. A hangdobozok körülbelül 30cm-re vannak a hátsó faltól enyhén befordítva. Bár a gyári ajánlás mindkét esetben kevesebb, nekem mindkét típusnál ez volt a legszimpatikusabb, ezért így hallgattam őket. Az erkélyajtó néha nyitva volt, ilyenkor frissebb lett a levegő a szobában, ugyanakkor a hőmérséklet kis mértékben csökkent.   

Anno Zsoltnál a Royd napon nekem a Sintra II-es tetszett a legjobban, a Sorcerert a második helyre tettem. Itt figyelembe vettem az itthon hallottakat is, mert sajnos a Sorcerer ott nagyon nem azt mutatta, amilyen valójában. Amúgy is mélyebbre megy, mint a Sintra, de mint utólag megtudtam, van egy kis mélyhang-kiemelése a bemutató teremnek, és ezt a Sorcerer nagyon megsínylette. Túl sok volt a mélyből, ami sokszor ráült a zenére, ezért gyengébb lett a produkciója. Emlékeim szerint az Eden is bajban volt ott, mivel távol lett elhelyezve a hátsó faltól, és még a tér is túl nagy volt számára. Ez az ő sorsát is megpecsételte. Elgondolkoztam, hogy talán egy másik környezetben többen másképp rangsoroltunk volna.

Nagyon izgatott lettem, amikor hosszú várakozás után (3 hónap)   sikerült szereznem egy Sintra II-est, két fórumtársunk jóvoltából. Dörzsöltem a tenyerem, végre sikerül egy picit fejleszteni a rendszeren, egy lépést előre tudok lépni. Most már inkább úgy gondolom oldalra léptem egyet. Futár hozta a cuccot, óvatosan kibontottam a jól becsomagolt hangdobozt. Kicsit félreraktam, hadd levegőzzön kicsit, szokja az itteni környezetet. Közben összeszedtem jó néhány lemezt, különböző műfajokban. Többnyire olyanokat, amiket gyakran hallgatok.

Először  Brian Davison's Every Which Way c. albumát dobtam fel, mert mostanság többször is meghallgattam.  Nagy kedvencem, mindig teljesen rabul ejt a hangulata.  Mindkét dobozon remek volt az előadás, itt nem igazán tudtam dönteni.  A hosszú fuvola és szaxofon szólok egy picit a Sintának jobban álltak. A varázslónak valamivel fedettebbek a magasai, talán ezért.  Öreg is már ez a varázsló, kicsit lassabb mint a Sintra, ennek ellenére nekem iszonyatosan tetszik amit csinál. Varázsolni azt tud. Nehezen tudom megfogalmazni, de összességében ebből a hangulatból a Sorcerer többet megmutatott.

A következő lemez Nina Simone Pastel Blues-ja. Mióta összebarátkoztunk Indy-vel ez a korong többször előkerül. Ha jól emlékszem korábban nála hasonlítgattunk össze valamit (talán kábeleket?), és sokszor meghallgattuk egymás után az albumról a Sinnerman című számot. Azóta szinte mindig előveszem, ha összehasonlítok valamit. Itt a Sintrát hoztam ki nyertesnek. Ennek a számnak egyértelműen jobban állnak a csilingelőbb magasasak, és a gyorsaság. Bár nem megy annyira mélyre mint a Sorcerer, de ami van neki az kontrolláltabb, feszesebb.

Azóta már elég sok idő eltelt, a többi lemezre nem emlékszem ennyire részletesen.  Hol az egyik doboz tetszett jobban, hol kicsit a másik. Attól függ éppen mit raktam fel. A régebbi progresszív rock, pszichedelikus rock albumok többségében a varázslónak álltak jobban szerintem.  Jazz, komoly, Flamenco stb. pedig a Sintrának.  A különbségek legtöbbször nagyon kicsik, nem ég és föld.

Otthoni alaposabb meghallgatás után most úgy gondolom nálam a Sintra II-es és a Sorcerer holtversenyben elsők. Ezért írtam feljebb, hogy inkább oldalra léptem egyet. Tudom, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom. Akikkel eddig beszéltem többségében a Sintra I-et tartották a legjobbnak a Royd monitorok között. Valamivel kevesebben a II-re voksoltak, minden további típus pedig ezek után következett a ranglétrán. Hát ez is egy vélemény, ez egy ilyen hobbi.

A Sorcerert már tavaly megvette egy fórumtársunk, de sokszor nagyon hiányzik. Sokat morfondíroztam az eladásán, de úgy gondoltam annál jobb sorsra érdemes, minthogy a szekrényben porosodjon. Plusz az ára is jól jött. Miért a Sorcerer ment mégis? Szeretek huzamosabb ideig együtt élni a kiszemelt vasakkal, hangdobozokkal, egyéb komponensekkel. A varázslót már kismertem az elmúlt több mint egy év alatt, most a Sintrán a sor. Barátnőm szerint nem vagyok normális. Neki a Sorcerer sokkal jobban tetszett, mondogatta is ne adjam el, meg ha eladom úgy is megbánom. Kicsit bánom is, szerencsére itt a Sintra, így annyira azért nem vagyok szomorú.

Jó bornak nem kell cégér, tartja a mondás. Szerintem ez nem igaz. Inkább azt mondanám, jó bornak is kell a cégér. Ez akkor jutott eszembe, mikor még azt sem tudtam, hogy eladom a Sorcerert, de már hárman megkerestek privátban, hogy megvennék.  Amikor anno Sumitól megvettem, nem volt túl nagy tolongás a dobozokért, manapság elég gyorsan túl lehet adni rajtuk. Zsoltnak és a fórumnak köszönhetően már többen megismerték ezeket a hangdobozokat, ezért kereslet lett rájuk.

Mindezek ellenére én nem állítom, hogy ezek a világ legjobb hangdobozai. Azt mondom, hogy ár/érték arányban nagyon jók, és tudnak valami kis pluszt ami sok hangdobozból hiányzik manapság. Talán ez lehet a titka, hogy jó páran végül ennél a márkánál kötöttünk ki.

Mindenkinek jó zenehallgatást kívánok! 

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Mindenki másfele jár?

Most végzek a beszámolóval, amit ígértem. Végre van két szabadnapom... 

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Mindenki másfele jár?

Rotox, ezért tettem a hálószobában falikonzolra.
Az Eden az első dobozom, ami ott jól is érzi magát!

Vendég

Royd hangsugárzók

Csak hogy pörögjön a topic; egy nem igazán ideális elhelyezés (és akkor még finom voltam, belelóg a képbe a franciaágy is  ). De a Sapphire-ok a sarokból sem szólnak rosszul...

Vendég

Royd hangsugárzók

Valaki nem akarja azt az RR1-et megvenni? Arra kíváncsi lennék!
Bristol, csak személyes átvétel, az (még az ártól eltekintve...) sem egyszerű 

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Valaki nem akarja azt az RR1-et megvenni? Arra kíváncsi lennék!

Vendég

Royd hangsugárzók

Sorcerer és RR1 az ebay-en. 
Kedves Fórumtársak!

Ha nem száll el nagyon az ár (pontosabban ha esetleg olcsó maradna...   ), lehet, hogy licitálnék a Sorcererre. Kérlek Benneteket, ha innen is licitál esetleg valaki, beszéljünk, nehogy "magunknak" verjük fel az árat. Köszönöm szépen.

Bár nem ringatom magam illúziókba, szerintem az utolsó órákban-percekben sajnos ki fog lőni...

Vendég

Royd hangsugárzók

Látod, nem mesél!
Igazából a korábban már leírtakhoz nem sokat tudok hozzátenni, hallgatom a zenét 
Egy Heybrook HB1S állvány mintájára készített HiFi Magazin-os "Talp" állványon csücsül (http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2015.HTM és http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2704.HTM , mindkét cikkben a végén), azóta rendben vannak a mély hangok is.

Azért ha valakinek van egy eladó SF7 állványa, örömmel veszem, ha szól  .

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Látod, nem mesél!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”