Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Celestion hangsugárzók

Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tank »

A kisebbik állónak mennyi most párja legolcsóbban?
Kíváncsi lennék, hogy az F20-as frontok hogy muzsikálnak az F30-hoz képest, mert két hangfal esetén is azt olvastam, hogy teljesítményben felülmúlják - nyilván - a kétutas kistesóikat, de nincs elég terük hozzájuk képest: Mission M33 és M34, illetve a Wharfedale Diamond 8.3 és 8.4.
Erről tud vki vmit mondani Celestionok esetében?
A sógornak kezdem ajánlgatni ezt a márkát, mert akarna egy szettet (subbal). Denon AVR 1604-e van.
Köszi,
Üdv!
Tank

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

...
Hi!
Gordon, ha visszaállsz szterijóra, akkor ez esetleg érdekelhet:
http://www.kalapacs.hu/item/view/real.php?cod=1113904
Üdv,
Tank

Off
Köszi, de igazából külön végfok, előfok összeállítás lesz, nem integrált. A végfokok megvannak már (a Canopusok), előfokban is ki van nézve valami alkalmi dolog, amit nem árulnék el, majd ha összejön. CD lejátszó meg van, ami úgy néz ki marad is egy darabid, esetleg egy DAC-kal lesz megtámogatva.

Egy picivel drágább kategóriájúak.
Ami bejön a házimozi eladásából, az valószínű mind rámegy majd a sztereó rendszerre, sőt talán kicsi "föle" is lesz.

Egyébként nagyon jó ajánlatnak tűnik, még a villámárral is!
gordon314.fw.hu

Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Celestion hangsugárzók

...
Hi!
Gordon, ha visszaállsz szterijóra, akkor ez esetleg érdekelhet:
http://www.kalapacs.hu/item/view/real.php?cod=1113904
Üdv,
Tank

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Hejj Gordon!Oszt hogyé kóstál?

Itt megtalálod a részleteket: Celestion F szet eladó

Illetve itt, ha nem csak a hangfal érdekel: Komplet rendszer eladó
gordon314.fw.hu

Tank
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Celestion hangsugárzók

Rendben, nem aggódok tovább.  Végülis már meg van rendelve, talán csak magamat akartam megnyugtatni.
A frontok hangját volt alkalmam meghallgatni viszonylag kis hangerőn és az nagyon tetszett. Remélem később sem lesz csalódás.
Köszi a segítséget!

Szívesen. Kár, hogy már megrendelted, mert kicsivel olcsóbban is hozzájuthattál volna alig használtakhoz. Én ugyanis ma hírdettem meg őket, mert csak sztereó irányába indulok, oda meg sok az 5 hangfal!

De mivel már megrendelted, ezért nyugodt szívvel dícsérhetem: szeretni fogod őket, ahogy én is szeretem őket. Ebben az árban nem vennék én sem mást 8 hónap tapasztalata alapján is azt mondom!

Hejj Gordon!
Oszt hogyé kóstál?

Vendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én 1 hónapja vettem Denon 1604-et + Celestion F30 szettet és nekem nagyon tetszik

illes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: illes »

Hali Nahiszen!

Erdekes, lassan en is erre az osszeallitasra jutok: Denon AVR-1705 es Celestion F30AV szett.

Milyen kabeleket szereztel hozza?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Rendben, nem aggódok tovább. Végülis már meg van rendelve, talán csak magamat akartam megnyugtatni.
A frontok hangját volt alkalmam meghallgatni viszonylag kis hangerőn és az nagyon tetszett. Remélem később sem lesz csalódás.
Köszi a segítséget!

Szívesen. Kár, hogy már megrendelted, mert kicsivel olcsóbban is hozzájuthattál volna alig használtakhoz. Én ugyanis ma hírdettem meg őket, mert csak sztereó irányába indulok, oda meg sok az 5 hangfal!

De mivel már megrendelted, ezért nyugodt szívvel dícsérhetem: szeretni fogod őket, ahogy én is szeretem őket. Ebben az árban nem vennék én sem mást 8 hónap tapasztalata alapján is azt mondom!
gordon314.fw.hu

Vendég

Celestion hangsugárzók

Igazából nem az F30-assal lenne bajom, hanem az F10-essel és az F35C-vel( egy F30AV szettet akarok venni).Ennek 70 W a terhelhetősége és ha ez csúcsban lenne, akkor egy kicsit kevésnek tartanám. Egyébként egy  Denon 1705-öst akarok hozzá.
Nyugodtan megveheted hozzá. A "Te terhelhetőséged" sokkal kisebb, mint ezeké a hangfalaké. Sokkal előbb bánja már a füled a nagy hangerő szobai körülmények között, mielőtt bajuk lennének ezeknek.
Azon túl a házimozi erősítőknél általában a megadott teljesítmény nagyon túlzó. a legtöbbször úgy adják meg, hogy pillanatnyi és csak két csatorna terhelése esetén.

Rendben, nem aggódok tovább.
Végülis már meg van rendelve, talán csak magamat akartam megnyugtatni.
Köszi a segítséget!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Igazából nem az F30-assal lenne bajom, hanem az F10-essel és az F35C-vel( egy F30AV szettet akarok venni).Ennek 70 W a terhelhetősége és ha ez csúcsban lenne, akkor egy kicsit kevésnek tartanám. Egyébként egy Denon 1705-öst akarok hozzá.
Nyugodtan megveheted hozzá. A "Te terhelhetőséged" sokkal kisebb, mint ezeké a hangfalaké. Sokkal előbb bánja már a füled a nagy hangerő szobai körülmények között, mielőtt bajuk lennének ezeknek.
Azon túl a házimozi erősítőknél általában a megadott teljesítmény nagyon túlzó. a legtöbbször úgy adják meg, hogy pillanatnyi és csak két csatorna terhelése esetén.
gordon314.fw.hu

Vendég

Celestion hangsugárzók

Üdv!Mindenhol azt találtam a Celestion F30-asról, hogy: "terhelhetőség: 120 W". Talán sokaknak hülyén hangzik a kérdés, de nem értek hozzá. Ez folyamatos teljesítmény lenne vagy csúcs?
Köszi a segítséget!

Szerintem a folyamatos, de visszakérdeznék: mivel akarod megterhelni 120 wattal?

Igazából nem az F30-assal lenne bajom, hanem az F10-essel és az F35C-vel( egy F30AV szettet akarok venni).Ennek 70 W a terhelhetősége és ha ez csúcsban lenne, akkor egy kicsit kevésnek tartanám. Egyébként egy Denon 1705-öst akarok hozzá.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Celestion hangsugárzók

Üdv!Mindenhol azt találtam a Celestion F30-asról, hogy: "terhelhetőség: 120 W". Talán sokaknak hülyén hangzik a kérdés, de nem értek hozzá. Ez folyamatos teljesítmény lenne vagy csúcs?
Köszi a segítséget!

Szerintem a folyamatos, de visszakérdeznék: mivel akarod megterhelni 120 wattal?
gordon314.fw.hu

Vendég

Celestion hangsugárzók

Üdv!
Mindenhol azt találtam a Celestion F30-asról, hogy: "terhelhetőség: 120 W". Talán sokaknak hülyén hangzik a kérdés, de nem értek hozzá. Ez folyamatos teljesítmény lenne vagy csúcs?
Köszi a segítséget!

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

hát elég gyengék a bass-ban a f30-asok
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

na az audio mekkában a b&w 603-ra beszéltek rá
csak nem Kecskeméti vagy?
nem rég voltam a mekkában és voltak Celestion hangfalak is, Kef-ek meg egy csomó fajta, szerintem ezeket is érdemes meghalllgatni
És nem rég nyílt egy új házimozis bolt, talán ott is érdemes szétnézni bár semmi tapasztalatom velük....

de kecskeméti

tudom, ott az arany jánosból nyíló új üzletrészen, a neve DVD vmi.
Ott is szétnézk ma dél fele, mekkában meg hangfalhallgatás fél 12 fele..
celestion elég picinek tűnt(F30), de meglátjuk(halljuk)
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

SchJohny
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: SchJohny »

csak nem Kecskeméti vagy?
nem rég voltam a mekkában és voltak Celestion hangfalak is, Kef-ek meg egy csomó fajta, szerintem ezeket is érdemes meghalllgatni
És nem rég nyílt egy új házimozis bolt, talán ott is érdemes szétnézni bár semmi tapasztalatom velük....

TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

Elég szomorú, ha rábeszélni kell vmire, és nem te döntesz.
A szabad akaratnál nincs is szebb dolog...

persze meghalllgatom, 3 l- el
a fülem dönt :kiraly:

Vendég

Celestion hangsugárzók

Elég szomorú, ha rábeszélni kell vmire, és nem te döntesz.
A szabad akaratnál nincs is szebb dolog...

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

senki semmi?

www.netdepo.hu
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

senki semmi?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

és mély van hozzá?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Celestion hangsugárzók

Szevasztok! 
Nekem a héten érkezett a Celestion F30, F10, F35 szettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Egy Denon 1604 erősítőn vannak rajta. Gondolkoztam Wharfedale 8.4-es frontokon is de a Budaörsi MM-ben amikor összehasonlítottam a hangjukat, hát magasan az F30 győzött. Mind a kettő be volt kötve és ugyanarról az erősítőről meg tudtam hallgatni a hangjukat.

mennyi egy ilyen szett?

Vendég

Celestion hangsugárzók

Szevasztok!

Nekem a héten érkezett a Celestion F30, F10, F35 szettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Egy Denon 1604 erősítőn vannak rajta. Gondolkoztam Wharfedale 8.4-es frontokon is de a Budaörsi MM-ben amikor összehasonlítottam a hangjukat, hát magasan az F30 győzött. Mind a kettő be volt kötve és ugyanarról az erősítőről meg tudtam hallgatni a hangjukat.

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Hali! 
Nekem ilyen szettem van nyar ota. Igaz a frontjaim a kisebbek F20-as asszem. Nagyon jol szol, egy Yamaha erositom van hozza. Most nezek valami melynyomot mert az kicsit keves sajna. Ha a nagyobb frontok lennenek szerintem a mely is eleg lenne. A tere nagyon jo, kicsit ossze kell forditani a frontokat es nagyon jo lesz minden.

Udv,
Lacima

De ha már így megkérdezted, hogy én mit ajánlanék, válaszolok: valami apróságot.

Annak idején, amikor elhatároztam, hogy nekem kell egy házimozi, kb. 200 eFt-om volt a célra. Számomra már akkor is fontos volt a zene, így egybe dobozos rendszer szóba sem jöhetett. Úgy döntöttem, hogy első lépésként veszek egy AV erősítőt, és frontokat. El is mentem egy Yamaha-Quadral szaküzletbe, ahol egy Yamaha DSP-A5-re esett a választásom. Hangfalnak pedig kinéztem a QLX széria legnagyobb dobozát. Az eladó bekötötte, hallgattam, és hát finoman szólva nem voltam lenyűgözve. Ekkor a srác kicserélte a QLX-et a legkisebb Ascent-re, a 250-es modellre, és a dolgok azonnal a helyükre kerültek. Megjelent a dinamika ( nem hangerő, dinamika! ), előbújtak a részletek, olyan volt, mint amikor egy sötét, dohos szobában kitárják az ablakot, és a helyiség megtelik napfénnyel és friss levegővel. Mit mondjak, nem volt nehéz lemondanom az öblös, de ugyanakkor nyúlós és puffogó mélyekről, a döntés egy pillanatig sem volt kétséges. A két doboz két kategóriányira volt egymástól a Quadral palettáján, és ez hallatszott is ( no meg látszott, a kis Ascent finoman megmunkált, valódi cseresznyefa borítású házat kapott, szemben a QLX fóliás pozdorja dobozával ).

A jelenlegi hangfalaim ára közel két és félszerese a kis Ascentének ( 90 ill. 250 eFt ), azonban ezek is monitorok, 9 literes űrtartalommal, 13 cm-es mély/közép sugárzóval. Természetesen én is örülnék, ha teljes terjedelmében élvezhetném az alsó oktávokat, de az sajnos még ebben az árkategóriában is jelentős kompromisszumokra kényszerítene a hangminőség tekintetében. Ezért hát inkább engedek a mennyiségből.

Tehát az én ajánlásom: minőségi monitor impozáns három utas helyett.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”