Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: jankó31 »

Newman. Én 8 évig laktam egy ugyan ekkora szobában (+lakás ). Eleinte én is cserélgettem a cuccokat, mert az akusztika ott is 0 volt és erre késöbb jöttem rá.
Az akusztikával kell kezdened valamit!! Ne add el a spéci cuccodad, mert k..ra megbánod késöbb!
Ebben az állapotában bármit rax be ebbe a szobába az nem fog neked űber spécin szólni soha! AKUSZTIKA!!
Aztán, hogy ez téged érdekel-e azt én letojom.....

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

jo, feladom
Ne add fel, már majdnem megtörted.

Inkabb megveszem 220-er, olyan jool ervel
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

jo, feladom
Ne add fel, már majdnem megtörted.

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

En megveszem felaron a dynamot Newman
220ér vettem.

Nem azon a felearon amiert vetted,hanem felearon a beszerezheto arhoz kepest :kiraly:

220-ér lehet beszerezni.

jo, feladom
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

220ér vettem.

Nem azon a felearon amiert vetted,hanem felearon a beszerezheto arhoz kepest :kiraly:

220-ér lehet beszerezni.

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

220ér vettem.

Nem azon a felearon amiert vetted,hanem felearon a beszerezheto arhoz kepest

Vendég

Mélysugárzók

220ér vettem.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Szerintem annyit nem ér!

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Esküszöm, hogy elmegyek hozzád Newman és megcsinálom, de többet nem adsz el semmit, vagy csak nekem

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

NYügmen

Próbáld már ki amiket leírtam, főleg a fázisváltó kapcsolót, mert az segíthat akár az AE-k búgásán is.
Azzal, hogy zoknival betömöd a reflexcsövet nem a mélyek mennyiségét csökkented, hanem a dobozt hagolod át egy másik frekvenciára. Lehet búgósabb lesz az eredmény.

Vegyél egy térhangkiegyenlítőt, ha már semmiképpen nem megy, azzal akár teljesen sima frekvenciamenetet is el lehet érni, a kérdés inkább az, hogy szabad-e olyat egy lakószobába?!
gordon314.fw.hu

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Lazac »

Ha nem vársz segítséget senkitől, minek irogatsz ide?? 
Beszélgettünk, postolgattunk. Valószínűleg meg lehetne oldani. De vagy sok pénzből vagy kevésbé esztétikusan. Szívesen olvatam minden hozzászólást, de nekem kell tudni melyiket fogadom el. Senkire nem förmettem fel, ha írtatok egy ötletet, leírtam, h miért nem jó vagy miért lehet esetleg rossz számomra.

Akusztika

Vendég

Mélysugárzók

Beszélgettünk, postolgattunk. Valószínűleg meg lehetne oldani. De vagy sok pénzből vagy kevésbé esztétikusan. Szívesen olvatam minden hozzászólást, de nekem kell tudni melyiket fogadom el. Senkire nem förmettem fel, ha írtatok egy ötletet, leírtam, h miért nem jó vagy miért lehet esetleg rossz számomra.

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Newman: csinálj magadnak pár mélyelnyelő hengert.
Épp írtam valahol, h nem lesz stúdió a szobámból, annyira azért nem fontos a hang h szétbombázzam a lakást.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Vendég

Mélysugárzók

A compact meg csak azért nem fog búgni, mert nem adja le az alsó frekiket, amik búgnának.
Így van, éppen ezért bárhova tehetem, akár a falra is!

jobban járnál, ha megvágnád a frontok hangját és a subra pakolnád
Nem jó. Írtam, h két helyre kerülhet a vászon és alá, köré a hangfalak. Ahol most van és szar vagy az ajtó mellé a 2m-es falra. De oda nem férnek el ekkora hangfalak.

Próbáld meg ablaknak háttal elhelyezni a rendszert (a vásznat a plafonra is fúrhatod).
Soha többet nem rakom ablak elé a vásznat és főleg nem fogom olyan magasra rakni. Kényelmesen akarok filmet nézni, ami legyen esztétikus is, mert hát egy vászon k.rva nagy ám. :kiraly: A fix vászon pedig ragaszkodom. Épp most említettem, h két helyre lehet tenni a rendszert, de mivel a jelenlegi helyen nem jó, így kizárásos alapon már csak az említett tervben lévő helyre szerelhetem.

A Hivox árul mindenféle akusztikus izét. Biztos segítenének.
Nem hinném, h stúdiót csinálnék a szobámból és ezek a cuccok elég drágák is.

Ha a szoba szar akusztikájú, akkor bármit teszel bele szar marad a hang.
Igen, de ha átrendezem a szobát, akkor egyuttal be is rendezem és nem fog visszhangzani. De ehhez kis hangfalak kellenek, mert a kinézett helyre csak az fér el.

Azt hiszem megtanulhatnád, hogy a hifi nem azzal ér véget, hogy megveszed a cuccokat, sőt ott kezdődik, s a szobád bizonyos akusztikai alakítgatásával stb.
Eddig szerencsés voltam, 2 hete lakom itt, szóval most tanultam csak meg. De eddig fogalmam sem lehetett arról, h mi a szar akusztika. Ilyen a szex is, addig nem tudhatod milyen, mig ki nem próbálod És hiába mondják el vagy nézel olyan home videot.

Tsc: akkor nem csak én panaszkodom?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tsc »

Muhaha... Newman panaszkodik.. Vazz ha lerajzolnám az én szobámat.. Abban milyen faszántosan lehet berendezkedni:

- nincs két párhuzamos oldala (ki sem birom nézni az alakját)
- két oldalon is hiányzik a fél falfelület (mert éljen a levegősség! a tér!)
- nincs rajta ajtó (nem lehet éjjel bezárkózni zajongani, vagy besötétíteni)
- illetve csak van rajta: egy erkélyajtó (főleg, hogy útban lehessen az is)
- és persze szar a hangszigetelése
- hogy milyen frekiket nyel el, azt már meg sem merném nézni
- + a gyerek próbálja naponta lerombolni

kihagytam volna valamit? hmmm...

viszont baromi szép! hurrá!!!

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Newman 
Szerintem is többet érne még kisérletezni. Próbáld meg ablaknak háttal elhelyezni a rendszert (a vásznat a plafonra is fúrhatod). A Hivox árul mindenféle akusztikus izét. Biztos segítenének.

Én is így gondolom.
Ha a szoba szar akusztikájú, akkor bármit teszel bele szar marad a hang. Legyen az low-end vagy high-end.
Azt hiszem megtanulhatnád, hogy a hifi nem azzal ér véget, hogy megveszed a cuccokat, sőt ott kezdődik, s a szobád bizonyos akusztikai alakítgatásával stb. lehet normális hangot csinálni. Eddig szerencsés voltál, de ez a szoba nem lett szerencsés.
Naim-ZU

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Newman

Szerintem is többet érne még kisérletezni. Próbáld meg ablaknak háttal elhelyezni a rendszert (a vásznat a plafonra is fúrhatod). A Hivox árul mindenféle akusztikus izét. Biztos segítenének.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Ronin: el felejtettem arra reagálni neked, h ezek az Acoustic Energy-k nagyon messze vannak a kompakt elnevezéstől.
Annyira azért nem nagyok. A compact meg csak azért nem fog búgni, mert nem adja le az alsó frekiket, amik búgnának. Viszont hagra ez valszleg sokkal jobb (tiédet pont hallottam és hát nem egy szar hangfal), szóval még akkor is jobban járnál, ha megvágnád a frontok hangját és a subra pakolnád, de az AE maradna.

Vendég

Mélysugárzók

...ahol az ajtó mellett jobbra van az a tégla, az 180 cm széles, az elfekerülne onnan és menne a vászon. Az a fal amúgy 205cm széles.
Annak, h az a fal 205cm széles annyi jelentősége van csupán, h egy vászon 180 vagy 200 cm fizikai széles lesz kerettel, na most az mellé ilyen polc hangfalakat tenni nem lehet. Meg elég rondán is nézne ki. Vagy ide tudom tenni vagy ahol most van. Ez a szoba erre képes (sajnos ott a beépített szekrény...). Viszont a 3db front satellitet fel tudom szerelni a falra a vászon alá sorjában és az még mutat is és nem is szól majd rosszul (na ezt nem inkább mégse kiabálnám el), mert főleg ilyen falra való felszerelésre van "kitalálva".

Ronin: el felejtettem arra reagálni neked, h ezek az Acoustic Energy-k nagyon messze vannak a kompakt elnevezéstől.

Vendég

Mélysugárzók

Kedves Newman! 
Móricka, ha rám értetted, azért próbál segíteni mert nyilvánvalóan hülyeséget csinálsz.

A rajzomra céloztam.

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Nah, móricka is megérkezett közénk.
ui: móricka fiú vagy lány?

Kedves Newman!

Móricka, ha rám értetted, azért próbál segíteni mert nyilvánvalóan hülyeséget csinálsz.

Ráadásul Móricka azért értetlenkedik, mert _jelenleg_ tök máshol hallgatod a rendszered, mint ahol majd hallgatni szeretnéd később, de erről kicsit ellentmondásosan írtál (a csupasz falfelületen (ami előtt _most_ a dobozok vannak lesz a vászon vs. az ajtótól jobbra lesz a vászon)

De mások is elég jól leírták a lényeget, bocsánat hogy n+1.-ikként le próbáltalak beszélni egy valag pénz elköltéséről. :kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”