Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

ahogy a wharfedale audiolab és egy sereg más márka se. Atc jobban tudja ezt...
Én már semmit sem tudok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A KEF nem angol már.
http://www.gpacoustics.com.hk/

Több, mint 20 éve az övé.
92-ben mi képviseltük a GP elemeket.
Már akkor azt mondták, hogy megvették.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A KEF nem angol már.

ahogy a wharfedale audiolab és egy sereg más márka se. Atc jobban tudja ezt...

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: TFG »

A KEF nem angol már.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3287
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

sziasztok 

nézegettem kef c5 http://www.netdepo.hu/kef-c5-50-796.html/hun/ szettet. mi a véleményetek róla ? tudom hogy a tesztek nem szentírások de whathifin http://www.whathifi.com/review/kef-c5 nagyon le van húzva a c5 így ez azért kicsit elbizonytalanít. 

ezen kívül egy heco victa szettet néztem még ki másik esélyesnek ( victa 700-as front, 200-as surround és 100-as center) erről is jöhetnek vélemények. 

erősítőnek egy onkyo 608-as lenne , 90%-ban mozira használva 
tudom hogy a meghallgatás fogja úgyis eldönteni  de kef elég messze van tőlem nem akarok feleslegesen annyit utazni ha egyértelműen nem ajánlott és a heco jobb lenne 

A Whathifi ritkán húz le ennyire valamit, főleg nem szokott angol gyártókat így sárba taposni. Igazuk lehet.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

hontalan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: hontalan »

sziasztok 

nézegettem kef c5 http://www.netdepo.hu/kef-c5-50-796.html/hun/ szettet. mi a véleményetek róla ? tudom hogy a tesztek nem szentírások de whathifin http://www.whathifi.com/review/kef-c5 nagyon le van húzva a c5 így ez azért kicsit elbizonytalanít. 

ezen kívül egy heco victa szettet néztem még ki másik esélyesnek ( victa 700-as front, 200-as surround és 100-as center) erről is jöhetnek vélemények. 

erősítőnek egy onkyo 608-as lenne , 90%-ban mozira használva 
tudom hogy a meghallgatás fogja úgyis eldönteni  de kef elég messze van tőlem nem akarok feleslegesen annyit utazni ha egyértelműen nem ajánlott és a heco jobb lenne 

locseimisi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: locseimisi »

Ezt látta már valaki? :-)
Bocsi csak hanyatt dobom magam a röhögéstől:-)  Szóval így :  http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... hoz!%201ft!

locseimisi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: locseimisi »

Ezt látta már valaki? :-)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A helyzet az, hogy nekem a hallott stúdiómonitor nem tetszett komolyzenén.
Nahát   Pedig az "okosok" szerint az a király, ha szinte pontosan ugyanúgy szól, mint a stúdióban szólhatott anno

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2968

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Mint tudjuk az ördög a részletekben lakik  - a gyári többutas JBL hangfalakban a 2405 -ös UHF drivert már 6500 Hz-től használják, én meg egész más konfigurációban gondolkodom.
Természetesen így más eredményt is szeretnék kapni, ha lehet nem rosszabbat, mint amit a többutas gyári JBL hangfalak tudnak...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez is JBL, de nem hiszem, hogy ennek a hangjáról bárki is tudna valamit.   

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 1l%C3%A1s/

Az L65 dobozomban is ilyen magas volt.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2968

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Ez is JBL, de nem hiszem, hogy ennek a hangjáról bárki is tudna valamit.   

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 1l%C3%A1s/

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Vendég

"Ki az a Darvas?"

Ezt mondjuk illik tudni....bár lehet hogy sokat gondolok..
Telefonon nincs smiley. Miért kell mindig azt feltételezni, hogy aki hozzászól, az valaki más vélemęnyét mondja?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 756

Hozzászólás Szerző: arzachel »

"Ki az a Darvas?"

Ezt mondjuk illik tudni....bár lehet hogy sokat gondolok..
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1152

Hozzászólás Szerző: 4you »

Na, akkor tisztáznám a félreértéseket JBL-ügyben. A helyzet az, hogy nekem a hallott stúdiómonitor nem tetszett komolyzenén. Majd minden máson viszont olyan erényei voltak az adott AVA-rendszerben (kapásból Mac Minire, külső tápos HiFace 2-re, Bodor DAC-ra, és az AVA integráltra emlékszem, kábelezést mellérakja a tulaja és javít majd, ha úgy érzi, kell), amilyenek a Regá(k)nak sose lesz(nek). A történethez tartozik még, hogy az AVA a csövekkel hangolható, és a tulaja szerint (egyik) erőssége a komolyzene. Nekem az egész rendszerem (AI Alto I, Rega Ela 1.5, Hivox Suricata és Lupus Minor) került annnyiba, mint az az AVA, mégis (és talán nem csak az én fülemnek) a komolyzene (főleg régizene) nekem, nálam, szebben szólt (sokkal jobb akusztikai körülmények között). Egyszer meghallgatnám, hogy szól a Rega az AVA-val, komolyzenén. Akkor lenne kerek a véleményem, de így csak annyit állítok, hogy ha annak a rendszernek a karakterét most a JBL-ek határozzák meg (40-60%-ban), akkor az az adott JBL stúdiómonitort én soha nem venném komolyzenéhez. Hangsúlyosan imho [in my humble/honest opinion].
Általában akiknek régi JBL dobozuk van,azok szerintem nem is azért vették,hogy komolyzenét hallgassanak rajta,inkább valami dögösebb stílust,az áll jól neki,jókat lehet velük bulizni.
Bennük van az a tipikus "Amerikai dögös" hangzás.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Vendég

Na, akkor tisztáznám a félreértéseket JBL-ügyben. A helyzet az, hogy nekem a hallott stúdiómonitor nem tetszett komolyzenén. Majd minden máson viszont olyan erényei voltak az adott AVA-rendszerben (kapásból Mac Minire, külső tápos HiFace 2-re, Bodor DAC-ra, és az AVA integráltra emlékszem, kábelezést mellérakja a tulaja és javít majd, ha úgy érzi, kell), amilyenek a Regá(k)nak sose lesz(nek). A történethez tartozik még, hogy az AVA a csövekkel hangolható, és a tulaja szerint (egyik) erőssége a komolyzene. Nekem az egész rendszerem (AI Alto I, Rega Ela 1.5, Hivox Suricata és Lupus Minor) került annnyiba, mint az az AVA, mégis (és talán nem csak az én fülemnek) a komolyzene (főleg régizene) nekem, nálam, szebben szólt (sokkal jobb akusztikai körülmények között). Egyszer meghallgatnám, hogy szól a Rega az AVA-val, komolyzenén. Akkor lenne kerek a véleményem, de így csak annyit állítok, hogy ha annak a rendszernek a karakterét most a JBL-ek határozzák meg (40-60%-ban), akkor az az adott JBL stúdiómonitort én soha nem venném komolyzenéhez. Hangsúlyosan imho [in my humble/honest opinion].

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: tiha »

Koszonom a sok informaciot A meghallgatassal az a problema, hogy en Erdelybol irok ugyhogy nem latok ra sok eselyt a fulelesre sajnos Viszont egy ujabb kerdes, esetleg egy Infinity Reference 60, vagy egy csak Infinity RS5000 milyen valasztas lenne? Mennyire baratok az Infinityk a NAD-al? Koszonom elore is

bszab221
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: bszab221 »

Sziasztok!

18 nm-es szobába, NAD3020 erőlködő mellé milyen hangsugárzókat javasoltok? Jelenleg egy Revox AX 4-3 van rákötve, és szépen szólaltatja meg a trance és a Two Steps From Hell stílusú nótákat. De rock/metal műfajon elvérzik. Pedig imádom pl. a Within Temptation-t, a The Agonist-ot... Milyen alternatívákat tudnátok javasolni, ami a Revox árából kijönne? Tudom, álló reflex doboz illik ezen műfajokhoz, de maradnék a polcsugárzóknál, mert az állót nem tudom elhelyezni... Van egyáltalán alternatíva?

4you
V.I.P.
V.I.P.

Ki az a Darvas? Tényleg ezért mondtam, amit? Az elmúlt hetekben hallgattuk a kérdéses JBL stúdiómonitorok egyikét Ava csövessel. Komolyzenén majdnem hallgathatatlan volt az én ócska Regáimhoz képest. Enyhe túlzással, persze, de akkor is. Ettől persze még anglomán vagyok.
Azt gondolom,hogy kevés olyan hangsugárzó van,ami minden zenén jól teljesít,(meg talán ha van is, mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni)de a JBL szerintem még mindig azok közzé tartozik,amik nem annyira válogatósak,az én dobozom is csak pár műfajon jó,a többin egyenesen szar,hál istennek pont azt a műfajt kedvelem amin jól szól,ha nem így lenne,akkor nem ez a dobozom lenne,hanem valami más.
Feltételezem,hogy vannak olyan emberek akik zenei téren nem mindenevők,így azoknak könnyebb a dolguk,mert a saját(kedvenc) műfajának kell megfelelő hangsugárzót találnia,persze pénztárcájához mérten.
Rendszer:

Vendég

Ki az a Darvas? Tényleg ezért mondtam, amit? Az elmúlt hetekben hallgattuk a kérdéses JBL stúdiómonitorok egyikét Ava csövessel. Komolyzenén majdnem hallgathatatlan volt az én ócska Regáimhoz képest. Enyhe túlzással, persze, de akkor is. Ettől persze még anglomán vagyok.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 756

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Az a helyzet hogy ezt a JBL ellenesség még a  Darvas féle időkből ered.Darvas meglehetősen angolmán volt ezért nem tetszett neki a JBL.Evvel együtt a régi JBL-ek bizony nagyon jó hangú hangfalak.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

A szobam az kb 5x4-es. Ami a zenet illeti haaat az mondhatni finom vegyes pop, soft rock, neha trance, neha komoly zene is, ugyh nem konnyu jo hangsugarzot valasztani Ha komolyzenét is hallgatsz, a helyedben nem vennék JBL-t. Ellenben feltűnt az apróban egy Rega álló. Ha nem zavar a szine, akkor vedd azt.

4you
V.I.P.
V.I.P.

Komoly, és kevésbé komoly zenékre is jó választás az a JBL L50-es.
L40-et hallottam,baráti hang....
Rendszer:

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

A szobam az kb 5x4-es. Ami a zenet illeti haaat az mondhatni finom vegyes pop, soft rock, neha trance, neha komoly zene is, ugyh nem konnyu jo hangsugarzot valasztani
Ha a komolyzene nem döntő, akkor a JBL-L50 jó lehet, vagy egy kifinomultabb megoldás az Acoustic Lab Boleró, mindkettő itt van hirdetve az AVX-en, az utóbbinak nem hiszem azért, hogy a trance az erőssége, bár ki tudja, az a mélysugárzó, ami benne van, jól tűri a terhelést.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

L-6! És egy percig nem bántam meg, hogy ezt vettem a JBL után.

Teszel fel képeket?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”