Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok!
Egy Pioneer A-676 erősítőhöz keresnék megfelelő belépő szintű (új vagy használt) hangfalpárt 50e Ft környékén. Egy 20 m2-es szellősen berendezett szobában hallgatnám. Zenében nagyon sok stílus szóba jön. Progresszív metál, progresszív rock, klasszikus (szinfónikus, ének és szólóhangszer egyaránt), jazz, ritkábban elektronikus és pop.
A lánc többi részét később az erősítőhöz és a hangfalakhoz választanám. A zenéim nagyobb része hanglemezen és FLAC fájlokban van.
A színezettel szemben a részletezőbb hangot preferálom. Fejhallgatóról váltanék, most egy Shure SRH440-et és egy AKG K240-et használok, amikkel elégedett vagyok.
Budapesten belül (BKV határ) tudok elmenni hallgatózni.
Hifiben kezdő vagyok.
Érdemes-e az erősítő köré egy kezdő, belépő szintű szintű rendszert építeni?
Milyen hangsugárzókat keressek?
Ha tudtok ajánlani konrét darabokat a fórum aprójából az is jó lenne.
Ajánlották nekem a Sound Art L2-t. Erről mi a véleményetek?
Köszi a segítséget!
Ott van az aki nem hajlandó ide postázni
Fejlemény:mégis hajlandó ide postázni 45€ ért,a dobozok 195€ tehát összesen 240€
76000Ft ér ennyit ez a doboz ?
Francia ebay esetleg?
Ott van az aki nem hajlandó ide postázni
Köszi a választ
Ezt én is megtaláltam. Gondolkoztam is hogy esetleg csináltatni neki 1 szebb dobozt,de ki csinál elfogadható áron ?
akkor meg ha találok olyat akkor inkább már tökéletesen lemásolnám az eredetit 202-est, de hogy fogjak bele, rendeljek hangszórókat ha még lehet kapni valahol meg kereszt váltót
tanácstalan vagyok
találtam az ebay-en 1-et de nem hajlandó Magyarországra postázni
Francia ebay esetleg?
Esetleg ez:
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/5 ... nggal-29e-
Köszi a választ
Ezt én is megtaláltam. Gondolkoztam is hogy esetleg csináltatni neki 1 szebb dobozt,de ki csinál elfogadható áron ?
akkor meg ha találok olyat akkor inkább már tökéletesen lemásolnám az eredetit 202-est, de hogy fogjak bele, rendeljek hangszórókat ha még lehet kapni valahol meg kereszt váltót
tanácstalan vagyok
találtam az ebay-en 1-et de nem hajlandó Magyarországra postázni
Sziasztok
A kérdés meglévő hangszóróim mellé (front+center) milyen sorrund hangszórót javasolnátok ha a meglevő hangszórók sorozatából már nem tudom beszerezni a hátra valókat, remélem érthető
Tehát
FRONT: Trinagle Antal 202
CENTER: Triangle Sextan 202
Mi harmonizálna ezekkel ha már a Comete 202 nem elérhető, legalább is én nem találtam sehol
Köszi
Esetleg ez:
http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/5 ... nggal-29e-
Üdv Mindenkinek!
A véleményetekre lennék kíváncsi a Mistral SAG 350 típusú hangfalról
http://www.netdepo.hu/mistral-sag-350-4892.html
Annyit tudok róla, hogy B&W utánzat. Ha valaki hallotta már szólni, az írjon.
Sziasztok
A kérdés meglévő hangszóróim mellé (front+center) milyen sorrund hangszórót javasolnátok ha a meglevő hangszórók sorozatából már nem tudom beszerezni a hátra valókat, remélem érthető
Tehát
FRONT: Trinagle Antal 202
CENTER: Triangle Sextan 202
Mi harmonizálna ezekkel ha már a Comete 202 nem elérhető, legalább is én nem találtam sehol
Köszi
Sziasztok!
Egy Onkyo TX-NR616/Pioneer VSX-923 erosito melle vennek 5.0-as hangfalszettet amit kesobb bovitenek melynyomoval.
100e-ig gondolkodtam (tudom, joval tobbert kene), az alabbi szetteket talaltam:
Jamo S606 hcs3 5.0 (hasznaltan kb 70-80e)
Wharfedale Vardus 300 HCP 5.0 - 100e
Yamaha NS-P160 5.0 - 90e
Taga Harmony TAV 606 v3 5.0 - 93e
Pioneer S-ES3TB - 95e
Magnat Supreme 800 5.0 Piano - 100e
Magnat Supreme 802 5.0 - 100e
Koda CV-65 5.0 - 98e
Quadral Quintas 5000 - 100e (ez elvileg 190-rol van learazva)
Proson Event 5.0 - 90e (104-rol learazva)
Van esetleg amelyik kiemelkedik a tobbi kozul? A Quadral tenyleg egy annyival jobb szett mint a tobbi?
Esetleg tudnatok ajanlani ezeknel jobbat hasonlo arkategoriaban?
Koszi elore is mindenkinek.
Udv.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
Koszi szepen a valaszokat, jelenleg a KEF jegelve van, inkabb a Triangle fele kacsingatok, de elegge ossze vagyok zavarodva, minnel jobban vesem bele magam a temaba. Lesz ez meg igy sem
Kef R300 árán már lehet használt Martin Logan elektrosztatikus hibrid hangfalat venni. Pl. Martin Logan Source, vagy régebbi de magasabb kategóriás modellek. Hangilag nem hinném, hogy bármi amit korábban felsoroltunk a közelébe érne.
De van az aprón épp egy eladó Purity. Látom erősítőt is keresel. Ez egy aktív hangfal. Csupán egy előfok kellene elé, vagy egy dac/cd szabályozató kimenettel. Pl. Emotiva XDA-1, XDA-2. (70-80 körül lehet venni, ez egy baromi jó dac és előfok egyben) vagy bármi más. A lehetőségek száma határtalan. A benne levő erősítő is elég jó minőségű. Árban ott lennél mint egy R300/PM 6005 de hangilag...
Egyetértek Alto-val, a végső döntést az határozza meg, hogy neked mi tetszik.
Személy szerint én sem rajongok a KEF-ért és javaslom mindenképpen hallgasd meg előtte az XTZ 99.26-ot és a Focalt. Én ezen kívül ajánlanám a Phonar M4 Next-et is és áráért a Monitor Audio is jó.
Koszi szepen a valaszokat, jelenleg a KEF jegelve van, inkabb a Triangle fele kacsingatok, de elegge ossze vagyok zavarodva, minnel jobban vesem bele magam a temaba. Lesz ez meg igy sem
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Üdv!
Na basszus, jó pár hónapja jártam itt ötleteket meríteni, hogy ha kidobnám az ES szettem, mit tehetnék a helyére.
Volt is ötlet rendesen, aztán nem lett belőle semmi, annyira elbizonytalanodtam.
Mostanában volt alkalmam próbálgatni ezt azt, és egy két kábel lecserélésével teljesen megváltoztatható a hangkép. Ebben eddíg sajnos nem nagyon hittem, de ennek is meg kellett történnie. A tapasztalatok beszerzésével már én is érzem, hogy ezeket a dobozokat piszkosul nem 24nm-re találták ki. Mozira tökéletesnek tartom, ott "nincs gond" (tapasztaltabb hifista is ezen véleményen volt) de zeneileg semmi sincs rendben. A sztereóval meg úgy vagyok, hogy nagyon szeretnék egyet de előbb a mozi részleget akarom kicsit rendbe szedni.
A tervem az lenne, hogy esetleg egy kissebb klipsch szettet használnék a későbbiekben, de a jbl studio 5 széria is nagyon bejön, viszont tuti, hogy erről le fogtok beszélni. Erre vonatkozó tapasztalatokat szívesen fogadok. Tervezem továbbá Fapaci féle IC és tápkábel a zenéknek, valamint digit. koax beszerzését a filmeknek.
A hangfalak kábelezése inakustik star. Gondolom ehhez is hozzá kellene nyúlni. Hama HDMI-ket használok, tuti nem a legf*szább, de a képpel semmi bajom, LCD ennél jobb nem lesz. A frontokhoz akár bi-amp is szóba jöhetne.
Egyelőre elméleti síkon mozgok, ezért vagyok itt. Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok.
Na basszus, jó pár hónapja jártam itt ötleteket meríteni, hogy ha kidobnám az ES szettem, mit tehetnék a helyére.
Volt is ötlet rendesen, aztán nem lett belőle semmi, annyira elbizonytalanodtam.
Mostanában volt alkalmam próbálgatni ezt azt, és egy két kábel lecserélésével teljesen megváltoztatható a hangkép. Ebben eddíg sajnos nem nagyon hittem, de ennek is meg kellett történnie. A tapasztalatok beszerzésével már én is érzem, hogy ezeket a dobozokat piszkosul nem 24nm-re találták ki. Mozira tökéletesnek tartom, ott "nincs gond" (tapasztaltabb hifista is ezen véleményen volt) de zeneileg semmi sincs rendben. A sztereóval meg úgy vagyok, hogy nagyon szeretnék egyet de előbb a mozi részleget akarom kicsit rendbe szedni.
A tervem az lenne, hogy esetleg egy kissebb klipsch szettet használnék a későbbiekben, de a jbl studio 5 széria is nagyon bejön, viszont tuti, hogy erről le fogtok beszélni. Erre vonatkozó tapasztalatokat szívesen fogadok. Tervezem továbbá Fapaci féle IC és tápkábel a zenéknek, valamint digit. koax beszerzését a filmeknek.
A hangfalak kábelezése inakustik star. Gondolom ehhez is hozzá kellene nyúlni. Hama HDMI-ket használok, tuti nem a legf*szább, de a képpel semmi bajom, LCD ennél jobb nem lesz. A frontokhoz akár bi-amp is szóba jöhetne.
Egyelőre elméleti síkon mozgok, ezért vagyok itt. Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Egyetértek Alto-val, a végső döntést az határozza meg, hogy neked mi tetszik.
Személy szerint én sem rajongok a KEF-ért és javaslom mindenképpen hallgasd meg előtte az XTZ 99.26-ot és a Focalt. Én ezen kívül ajánlanám a Phonar M4 Next-et is és áráért a Monitor Audio is jó.
Sziasztok,
Ugy tunik, hogy egy KEF R300 beszerzesevel teljesul(hetne) az almom. Volt szerencsem meghallgatni oket, es engem elegge meggyozott. Viszont, miota jobban belemartottam magam a HI-FI vilagaba, tesztek, forumok, mintha belul kicsit elbizonytalanodtam volna. Sok helyen olvastam, hogy draga, nem er annyit, es vannak SOKKAL jobbak is ilyen arkategoriaban. Szeretnem megkerdezni a tudorokat, hogy mi szol az R300 mellett es mi ellene. Hasonlo arban rengeteg hangsugarzot lehet kapni, Polk, Bowers&Wilkins, PSB, Monitor Audio, Focal, es meg lehetne sorolni. Ki melyik mellett dontene inkabb ? Persze nem lehet mindenkinek ugyanaz az izlese, valakinek mas hangzasvilag tetszik, de altalanossagban mi/melyik sugarzo lenne jobb valasztas es miert ? Zenehallgatasra hasznalnam es neha filmezeshez, de az nem olyan fontos.
A masik kerdesem az lenne, hogy milyen erositot ajanlanatok az R300 melle (felteve ha vegul mellette dontok) ? Marantz P6005-ot neztem. Eleg, nem eleg, keves, valami mast erdemes inkabb ?
Elore is koszonom a valaszokat,
scu
Sziasztok,
Ugy tunik, hogy egy KEF R300 beszerzesevel teljesul(hetne) az almom. Volt szerencsem meghallgatni oket, es engem elegge meggyozott. Viszont, miota jobban belemartottam magam a HI-FI vilagaba, tesztek, forumok, mintha belul kicsit elbizonytalanodtam volna. Sok helyen olvastam, hogy draga, nem er annyit, es vannak SOKKAL jobbak is ilyen arkategoriaban. Szeretnem megkerdezni a tudorokat, hogy mi szol az R300 mellett es mi ellene. Hasonlo arban rengeteg hangsugarzot lehet kapni, Polk, Bowers&Wilkins, PSB, Monitor Audio, Focal, es meg lehetne sorolni. Ki melyik mellett dontene inkabb ? Persze nem lehet mindenkinek ugyanaz az izlese, valakinek mas hangzasvilag tetszik, de altalanossagban mi/melyik sugarzo lenne jobb valasztas es miert ? Zenehallgatasra hasznalnam es neha filmezeshez, de az nem olyan fontos.
A masik kerdesem az lenne, hogy milyen erositot ajanlanatok az R300 melle (felteve ha vegul mellette dontok) ? Marantz P6005-ot neztem. Eleg, nem eleg, keves, valami mast erdemes inkabb ?
scu
Az a lényeg, hogy neked tetsszen a hangja, mások véleménye nem releváns ebben a kérdésben.
Azért elmondom az enyémet
Nekem nem igazán jön be a KEf-ek kissé száraz hangzásvilága. Szerintem ebben az árkategóriában pl. az XTZ 99.26, a Dali Ikon 2 MK2, vagy a Paradigm Studio 10 jobb vétel.
Az R300 87db-s érzékenysége átlag alatti, szerintem izmosabb erősítő kellene hozzá, mint a PM6005 2x45W-ja.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sziasztok,
scu
Köszönöm a válasz(oka)t, az enyém PP (Push-Pull). A "bonyolult impedancia menetű terhelés rosszul viselése" miben nyilvánulhat meg?
pl. huppógós, lötyögös mély.
BARTIMEX AUDIO Honlap
-
Vendég
A kis teljesítményű csöves erősítők jellemzően SE (Single Ended) felépítésűek. Ez a fajta kapcsolástechnika tipikusan rosszul viseli a komplex, bonyolult impedancia menetű terhelést, ami eléggé jellemző a hangfalak egy meghatározó részére.
Köszönöm a válasz(oka)t, az enyém PP (Push-Pull). A "bonyolult impedancia menetű terhelés rosszul viselése" miben nyilvánulhat meg?
Sziasztok, egy filozófikus jellegű :-) kérdésben kíváncsi lennék a véleményetekre. Az (általában) kisebb teljesítményű csöves erősítőkhöz (általában) könnyen hajtható, érzékeny hangfalakat ajánlanak. Véleményetek szerint ha a megfelelő hangerő elérése egy adott méretű szobában nem jelent problémát, egyéb ok(ok) miatt (hangminőség, dinamika, stb.???) is szükség lehet erre?
Előre is köszönöm, ha megosztjátok az ezzel kapcsolatos gondolataitokat.
A kis teljesítményű csöves erősítők jellemzően SE (Single Ended) felépítésűek. Ez a fajta kapcsolástechnika tipikusan rosszul viseli a komplex, bonyolult impedancia menetű terhelést, ami eléggé jellemző a hangfalak egy meghatározó részére.
BARTIMEX AUDIO Honlap
-
Vendég
Igen, ugyanis ha nagyon fel kell tekerni, a torzítása megnő. Nekem megfájdult tőle egyszer a fejem.
Nem kell feltekerni, negyed hangerőn jól hallgatható, fél hangerőn már "bömböl". Ebben az esetben...?
Sziasztok, egy filozófikus jellegű :-) kérdésben kíváncsi lennék a véleményetekre. Az (általában) kisebb teljesítményű csöves erősítőkhöz (általában) könnyen hajtható, érzékeny hangfalakat ajánlanak. Véleményetek szerint ha a megfelelő hangerő elérése egy adott méretű szobában nem jelent problémát, egyéb ok(ok) miatt (hangminőség, dinamika, stb.???) is szükség lehet erre?
Igen, ugyanis ha nagyon fel kell tekerni, a torzítása megnő. Nekem megfájdult tőle egyszer a fejem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
-
Vendég
- Garfield92
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Ha már Harman Kardon, akkor JBL, és ha már JBL, akkor nem LX, vagyTLX,amik elég egyszerű hangfalak, hanem vagy várnék egy L16, L26-os dobozra, vagy megvenném ezt, és végleg letudnám vele a hifizést, és nem csak rockra alkalmas:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1645276
Fiatal vagyok én még ahhoz, hogy végleg letudjam De gondolhatod, hogy nem ez a gond. L sorozatból pedig keresgéltem, mert láttam, hogy másnak ajánlottad HK hoz, de nem találtam BP környékén egyet sem. Így még csakbazt se tudom azok milyen árban mozognak. Viszont anno te ajánlottad nekem a Cantont is. Jelen esetben akkor annak ellenére, hogy a TLX nem az igazi akkor is inkább JBL? Még annyit tudni kell a TLXről, hogy elvileg újra lett kábelezve. Nem tudom ez mennnyit von le az értékéből.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2
Ha úgy gondolod a Quad tetszene, akkor hallgasd meg ezt.
Royd-ot - eddig meg - nem hallottam, ezert kerdezem: némileg hasonloak ?
veteli szandekkal hallgattam Quad 12-t es MA hasonlo kategoriaju dobozat hifi-barlangban, egyik sem nyert meg annyira, hogy vegyek (kesöbb Belanal Swans M1 igen, hogy lett M1S), es MA kicsit jobban tetszett
Üdv!
Három hangsugárzó között vacillálok.
-Canton Karat 200
-JBL LX-44
-Tannoy Mercury v1(Viszont ezt meglehet közben elvitték)
Amihez menne, az egy Akai AP 100-as lejátszó, és már szinte biztos, hogy egy Harman/Kardon PM 655 erősítő. A 10 négyzetméteres szobában, főként rock zene szól.
Előre is köszönet, minden segítségért.
Ha tehetném, összehallgatnám (a pici Tannoyt ne bánd sztem).
A kis szoba miatt a jbl mélye sok lehet sztem, de ízlés és fül kérdése.
Egyikkel se nyúlsz mellé.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- Garfield92
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Üdv!
Három hangsugárzó között vacillálok.
-Canton Karat 200
-JBL LX-44
-Tannoy Mercury v1(Viszont ezt meglehet közben elvitték)
Amihez menne, az egy Akai AP 100-as lejátszó, és már szinte biztos, hogy egy Harman/Kardon PM 655 erősítő. A 10 négyzetméteres szobában, főként rock zene szól.
Előre is köszönet, minden segítségért.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C