Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Mélysugárzók
24 négyzetméteres nappaliba milyen teljesítményű mélynyomót, mekkora hangszóróval érdemes venni?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Mélysugárzók
Az a helyzet hogy ez teljesen egyedi darab nem eladásra készült . A bobozt 1 barátom készítette és én festettem. A hangszóróhoz meg a pioneer outlet boltjában bukkantam véletlenűl. Úgyhogy sorry de nem írnék árat.
privátba írhstnál én egy sal 250w os végfokot kötnék rá
Mélysugárzók
Az a helyzet hogy ez teljesen egyedi darab nem eladásra készült . A bobozt 1 barátom készítette és én festettem. A hangszóróhoz meg a pioneer outlet boltjában bukkantam véletlenűl. Úgyhogy sorry de nem írnék árat.
Mélysugárzók
Passzív?MEnnyiért adnád ha mondjuk kéne nekem?
Igen passzív! Mindenféleképpen ilyet akartam. Most ez hajtja:
Mélysugárzók
Abszolút rezonanciamentes, és irdatlan mélyre megy. Jól terhelhető lett és filmeknél a nagyhangerejű effekteknél sem burtyog el. (mint az olcsóbb gyári dobozok!)
Szóval hajrá! Építsen mindenki dobozt magának!
Mélysugárzók
Passzív?
MEnnyiért adnád ha mondjuk kéne nekem?
Mélysugárzók
És a kész doboz:
Mélysugárzók
Na végre készen lettem a szubláda festéssel is
Mélysugárzók
Barkácsolni bármiből lehet. Hangsugárzót építeni viszont csak hangszóróból.
Ha csak barkácsolni akar, akkor csináljon a bizsuknak dobozkát, ahhoz nem kell hangszóró.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11017
- Kapcsolat:
Mélysugárzók
Nézd, a srác barkácsolni akar. Miért ne...
Na de sal-ból?
Barkácsolni bármiből lehet. Hangsugárzót építeni viszont csak hangszóróból.
Mélysugárzók
Miért akarsz 12 m2-be 30 centis mélyet?Nem is lesz rendes mélyed.
Én elgondolkodnék ezen újra.
Egyáltalán mennyit szánnál rá?
Jankó, remélem csak vicceltél...
Nézd, a srác barkácsolni akar. Miért ne...
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Mélysugárzók
Miért akarsz 12 m2-be 30 centis mélyet?Nem is lesz rendes mélyed.
a kb 17nm a yamaha 030 is esetenként sok és még így is nehéz volt megtalálni a helyét.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mélysugárzók
Miért akarsz 12 m2-be 30 centis mélyet?
Nem is lesz rendes mélyed.
Egyáltalán mennyit szánnál rá?
Jankó, remélem csak vicceltél...
Mélysugárzók
A helység 3m x 4m széles, erre a helyre kellene egy frankó mély. Ár az annyiban merül ki, hogy anyag kölcség, hisz megcsinálni én akarom.... Szal szerintem egy nagyon durca FA! szerkezetű mélyládának nem olyan nagy az anyagkölcsége... +filc. Hangszórót egy 30centist szántam bele + majd erősítő... ami lehet egy autós erősítő lesz a végén... és akkor a ládának külön erősítője lesz.
Mélysugárzók
"Hali! Nemtudnátok valami rajzot adni, ami alapján egy jó mélysugárzót tudok összebarkácsolni, otthoni zenehalgatás céljából!"
"illetve nem is csak mélyhez kéne tervrajz.... egy komplett hangrendszerhez 2.1 egyenlőre"
Anno a Somogyi cég adott ki olyan kisfüzetet, amiben az általad említett cuccok összeállítási rajzai vannak, konkrétan a hozzá illő hangszorókkal, hangváltóval. Ezeket ők forgalmazzák is. Nézd meg a site-jukat, hátha találsz infót. Valahol még talán nekem is megvan ez a füzet.
Mélysugárzók
hmmm akkor most csak maradjunk annyiba, hogy kellene nekem egy jó mélyláda, esetleg egy rajzot tud valaki adni? vagy legyen egy kocka és kész? :\
Mélysugárzók
Formavilága olyan lesz, amilyenre csinálod.
Ha aktívat akarsz, akkor nehezebb helyzetben vagy, mert kell 1 monó végfok a szubnak, amit vágni kell, ill. 1 sztereó végfok a szatelliteknek, amit szintén vágni kell alul.
Jobban jársz 1 pár használt dobozzal.
Mélysugárzók
jah igen és aktív. bár ezzel a fogalommal nem vagyok teljesen tisztába
Mélysugárzók
méret az teljesen mind1. lényeg az, hogy szépen nézzen ki a formavilága és jó is legyen
Mélysugárzók
Aktívat akarsz?
Mekkora doboz kéne?
Szatellitnek javaslom a visaton FRS8-at.
Mélysugárzók
illetve nem is csak mélyhez kéne tervrajz.... egy komplett hangrendszerhez 2.1 egyenlőre
Mélysugárzók
Hali! Nemtudnátok valami rajzot adni, ami alapján egy jó mélysugárzót tudok összebarkácsolni, otthoni zenehalgatás céljából!
Mélysugárzók
Hidalni lehet a sztereó erősítőt, vagy kettős tekercselésű a mélysugárzó, vagy csak a fisher egyik csatornáját használod?
A hidalást nem póbáltam. Most csak az 1ik csatornát használom. ZOOM Az eq beállítást 1egyenlőre csak próbálgatom. Van olyan zeném amihez jó lehet a kiemelés de pl a Diana Krall-hoz inkább le kell húzni egy picit. Izlés dolga sztem. Én pl inkább szeretem a loudness-es hangot mint a neutrális száraz hangot persze komoly rendszeren jól szól az is.