Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Szia!
Erősen kétlem, hogy a Quad előrelépés lenne. Ne feledd, egy 200+ ezres hangsugárzót birtokolsz, ami egyébként is jó ár-érték arányú!
Néha szoktak ilyen gondolataim támadni, amikor kedvem szottyan egy kis teszt illetve ismertető olvasáshoz. Aztán persze mindig elhessegetem magamtól a bűnös gondolataim.
Ezt mondjuk én sem tudtam, bár engem sem az érdekel, hogy hol gyártották.
Annyira kínai, hogy ennél kínaibb már nem is lehet.
Több márkát is bírtokolnak.
http://www.iaggroup.com/
Ettől függetlenül tényleg nem ez számít.
Elég sokmindent gyártanak:
www.iaggroup.com www.wharfedale.co.uk
www.quad-hifi.co.uk
www.mission.co.uk
www.audiolab.co.uk
www.luxman.com
www.castle.uk.com
www.ekcoaudio.com
www.wharfedalepro.com
www.quadindustrial.com
www.albionamps.co.uk
www.iagyachts.com
www.fal.it
www.coef.it
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Mellesleg ez is kínai, persze mint írtam, nem ez számít, csak lehet sokan nem tudják.
Már vannak nagyon komoly kínai cégek és persze sokkal több gagyi.
Ezt mondjuk én sem tudtam, bár engem sem az érdekel, hogy hol gyártották.
-
Vendég
Köszönöm a válaszod. írtál valahol a modifikációról esetleg? Amennyiben nem, akkor egy rövid összefoglaló, hogy mi került bele illetve mi volt a folyamat?
Megy majd privátban.
Szia!
Erősen kétlem, hogy a Quad előrelépés lenne.
Mellesleg ez is kínai, persze mint írtam, nem ez számít, csak lehet sokan nem tudják.
Már vannak nagyon komoly kínai cégek és persze sokkal több gagyi.
Webáruház:
Ez volt az első dobozom, 28 évig volt nálam. A tuning során valóban az "acélos karakter" veszett oda, már ha ez veszettség. Most visszafogottabb, nyugodtabb karaktere van, de részletezőbb is, nagyobb térábrázolással és általánosan tisztább hanggal. Sokáig egy RA6363S hajtotta őket. A jelenlegi karaktere összepárosíthatóvá teszi frissebb elektronikákkal is.
Köszönöm a válaszod. írtál valahol a modifikációról esetleg? Amennyiben nem, akkor egy rövid összefoglaló, hogy mi került bele illetve mi volt a folyamat?
Szia!
Erősen kétlem, hogy a Quad előrelépés lenne. Ne feledd, egy 200+ ezres hangsugárzót birtokolsz, ami egyébként is jó ár-érték arányú!
Köszönöm a válaszokat! Látom, azért témaindítónak nem volt rossz a kérdésem. Szóval, nem jártam olyan messze az igazságtól, mint ahogy korábban gondoltam. A hangjuk nekem nem tetszett (bár, a hifizést az aláírásommal jelzett eszközökkel kezdtem, így nem volt nehéz megszoknom a jót) és nem is értettem, ma sem értem, hogy miért vannak egyesek, akik szinte vallásos áhitattal tekintenek egy-egy korabeli magyar hangkeltő cuccra. Hiszen a zenei világ nem állt meg a '80-as éve óta. A fizika hiába ugyan az, azért a fejlődés töretlen!
Ha már hangszórók, a mostani phonar veritas m3-as hangsugárzóimmal tökéletesen meg vagyok elégedve, mégis néha megfordul a fejemben, hogy érdemesebb lenne-e feljebb lépni, mondjuk a Quad-ok irányába?
A zenei stílusok, amit hallgatok, az Led Zeppelintől a Pink Floydon át az elektronikusabb zenékig (Björk, DM) terjed.
-
Vendég
A HS280 -asok között pont a kék színű BASF membrános középsugárzós verzió képviselt még értéket - látom pont azt sikerült "kikapálni"
Egyébiránt pont a hangváltó és hangszóró "tuningjával" lehet a legtöbbet veszteni a mai szemmel nézve amúgysem acélos karakteren. Pont ebben ért el a korábban emlegetett SAL elévülhetetlen "érdemeket", de láttam már alsó-közepes autós hangsugárzókat is ilyen dobozokban - hát meglehetősen pocsék volt az eredmény. PErsze nem tudom mi került be helyette illetve mennyire volt szakszerű a váltó tervezése/bemérése/szerelése és a beszerelt alkatrészek minősége - elsőkörben nem zárom ki, hogy jobb lett persze. Azonban a "lelkesedés" túl sok ilyen dobozt tett már tönkre ...
Nálad egyébként, hogy muzsikált a doboz?
Visszatérve a versenyképességhez és maradjunk a korábbi példánál - egy Preludium B31 hibátlan esztétikai megjelenéssel, peremezve, de buherálás mentesen legyen 20K. Hozzá egy RS 6363 vállalható állapotban mondjuk 10K. Kábel legyen hiperből 10m 1,5 mm átmérőjű - kb. 3K (0,75 -ből a fele). Ezzel új árban egy "fadobozos" Genius aktív szett versenyezhet kb. Namost melyikkel hallgatnál meg egy AC/DC albumot szívesebben? A használt piacon körülnézve sem találunk ebben az ársávban (kb. 30K - azaz nem a 100K vagy ennél magasabb kategóriában vagyunk) túl sok értékelhető alternatívát. Erre írtam, hogy ezek figyelembevételével korrekt választás lehet ezen kategóriában.
Szerk.: Bocsánat most nézem, hogy a képen a Rumba van (az "MK3") - a kék membrános verzió az "MK2" -ben volt ...
Ez volt az első dobozom, 28 évig volt nálam. A tuning során valóban az "acélos karakter" veszett oda, már ha ez veszettség. Most visszafogottabb, nyugodtabb karaktere van, de részletezőbb is, nagyobb térábrázolással és általánosan tisztább hanggal. Sokáig egy RA6363S hajtotta őket. A jelenlegi karaktere összepárosíthatóvá teszi frissebb elektronikákkal is.
Ez igaz, azért írtam hogy 10 dolláros kínai.
Értettem és egyetértek veled.
Webáruház:
Bizony egy HS280-ból is születhet hallgatható doboz, némi módosítással.(hangváltó, hangszóró, belső csillapítás és kábelek) Nemrég én is ilyet hallgattam 2 hétig PC-s forrással és egy NAD C326BEE integrálttal.
A HS280 -asok között pont a kék színű BASF membrános középsugárzós verzió képviselt még értéket - látom pont azt sikerült "kikapálni"
Egyébiránt pont a hangváltó és hangszóró "tuningjával" lehet a legtöbbet veszteni a mai szemmel nézve amúgysem acélos karakteren. Pont ebben ért el a korábban emlegetett SAL elévülhetetlen "érdemeket", de láttam már alsó-közepes autós hangsugárzókat is ilyen dobozokban - hát meglehetősen pocsék volt az eredmény. PErsze nem tudom mi került be helyette illetve mennyire volt szakszerű a váltó tervezése/bemérése/szerelése és a beszerelt alkatrészek minősége - elsőkörben nem zárom ki, hogy jobb lett persze. Azonban a "lelkesedés" túl sok ilyen dobozt tett már tönkre ...
Nálad egyébként, hogy muzsikált a doboz?
Visszatérve a versenyképességhez és maradjunk a korábbi példánál - egy Preludium B31 hibátlan esztétikai megjelenéssel, peremezve, de buherálás mentesen legyen 20K. Hozzá egy RS 6363 vállalható állapotban mondjuk 10K. Kábel legyen hiperből 10m 1,5 mm átmérőjű - kb. 3K (0,75 -ből a fele). Ezzel új árban egy "fadobozos" Genius aktív szett versenyezhet kb. Namost melyikkel hallgatnál meg egy AC/DC albumot szívesebben? A használt piacon körülnézve sem találunk ebben az ársávban (kb. 30K - azaz nem a 100K vagy ennél magasabb kategóriában vagyunk) túl sok értékelhető alternatívát. Erre írtam, hogy ezek figyelembevételével korrekt választás lehet ezen kategóriában.
Szerk.: Bocsánat most nézem, hogy a képen a Rumba van (az "MK3") - a kék membrános verzió az "MK2" -ben volt ...
Vigyázz, mert 80%-ban kínában gyártják a hangszórókat.
Hatalmas a szórás ezek között, tehát nem az számít hol gyártják.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Köszönöm a válaszokat! Látom, azért témaindítónak nem volt rossz a kérdésem. Szóval, nem jártam olyan messze az igazságtól, mint ahogy korábban gondoltam.
Altonak igaza volt.
Többségében 100 alatt valóban nagyon bóvli dobozokat árulnak.
Webáruház:
Köszönöm a válaszokat! Látom, azért témaindítónak nem volt rossz a kérdésem. Szóval, nem jártam olyan messze az igazságtól, mint ahogy korábban gondoltam. A hangjuk nekem nem tetszett (bár, a hifizést az aláírásommal jelzett eszközökkel kezdtem, így nem volt nehéz megszoknom a jót) és nem is értettem, ma sem értem, hogy miért vannak egyesek, akik szinte vallásos áhitattal tekintenek egy-egy korabeli magyar hangkeltő cuccra. Hiszen a zenei világ nem állt meg a '80-as éve óta. A fizika hiába ugyan az, azért a fejlődés töretlen!
Ha már hangszórók, a mostani phonar veritas m3-as hangsugárzóimmal tökéletesen meg vagyok elégedve, mégis néha megfordul a fejemben, hogy érdemesebb lenne-e feljebb lépni, mondjuk a Quad-ok irányába?
A zenei stílusok, amit hallgatok, az Led Zeppelintől a Pink Floydon át az elektronikusabb zenékig (Björk, DM) terjed.
Csatlakozva az előttem szólóhoz, fostalicska mindegyik. Egyébiránt ez igaz egykét üdítő kivételtől eltekintve szinte az összes gyártó belépőszintű (100ezer alatti) hangsugárzóira is. Az egyenrecept amit követnek ebben a szegmensben: 10 dolláros kínai hulladék hangszórók, olcsó hangváltó alkatrészek (noname elkók és vasmagos tekercsek), a kelleténél jóval vékonyabb doboz, a gyenge mélyátvitelt "kompezálandó" csúnya kiemelés a középmélytartományban, sziszegős-selypítős magasak.
Én nem vonnék még elméleti (itt: 100ezer Ft) határt sem: pl. a Focal kb. 200 ezres új árú 714V t. termékére is igaznak éreztem a fentiek közül több jelzőt is: gyenge, kongó volt a doboz, sziszegett a magas, döngött a basszus, a néhol gyűrött dekorfólia alól az éleknél kilátszott a nyers MDF anyaga...stb.
-
Vendég
Abszolút egyetértek - annyi kiegészítéssel, hogy egy Preludium B31 (B32 esetleg, de ez már nem ugyanaz) vagy egy Orion HS280 (ez már alacsonyabb kategória, de Orion -ok közül még ez aránylag "épkézláb") szigorúan korabeli elektronikákkal egy-egy zenei stíluson iszonyú dögösen tudnak szólni. Az akkori (magyar) elektronikák loudness -es világához illetve egyéb kompromisszumaihoz passzoltak ezek a hangszórók a saját maguk kompromisszumaival. Újabb és/vagy jobb elektrikákkal nincsen meg ez a "szinergia". Ezeknél szó nincsen precíz, pontos leképezésről, hatalmas színpadképről vagy éppen semlegességről. Húgomnak adtam nem is olyan régen egy RS 6363 -at Preludium B31 -ekkel - hát régi metál, vagy akár újabb hard rock -al is (de akár "hagyományosabb" diszkó zenékkel is) olyat szól amikor egyszer-egyszer meghallom, hogy néha elkap a "must have" érzés. Az ember hallja a hibáit, meg aztán hazamegyek és az itthoni rendszerhez képest zongorázni lehet a különbséget, de mégis ...
Bizony egy HS280-ból is születhet hallgatható doboz, némi módosítással.(hangváltó, hangszóró, belső csillapítás és kábelek) Nemrég én is ilyet hallgattam 2 hétig PC-s forrással és egy NAD C326BEE integrálttal.
Ha szépen akarok fogalmazni egy raklap fosok.
Egy két modell esetleg kinzásra használható.
Vidi preludium még talán hallgatható ma is olcso kategoriában meg a hs 280 és hs40-est dicsérgetik.
Én egyikkel se tudnék élni.
A sal meg társai kuka.
Abszolút egyetértek - annyi kiegészítéssel, hogy egy Preludium B31 (B32 esetleg, de ez már nem ugyanaz) vagy egy Orion HS280 (ez már alacsonyabb kategória, de Orion -ok közül még ez aránylag "épkézláb") szigorúan korabeli elektronikákkal egy-egy zenei stíluson iszonyú dögösen tudnak szólni. Az akkori (magyar) elektronikák loudness -es világához illetve egyéb kompromisszumaihoz passzoltak ezek a hangszórók a saját maguk kompromisszumaival. Újabb és/vagy jobb elektrikákkal nincsen meg ez a "szinergia". Ezeknél szó nincsen precíz, pontos leképezésről, hatalmas színpadképről vagy éppen semlegességről. Húgomnak adtam nem is olyan régen egy RS 6363 -at Preludium B31 -ekkel - hát régi metál, vagy akár újabb hard rock -al is (de akár "hagyományosabb" diszkó zenékkel is) olyat szól amikor egyszer-egyszer meghallom, hogy néha elkap a "must have" érzés. Az ember hallja a hibáit, meg aztán hazamegyek és az itthoni rendszerhez képest zongorázni lehet a különbséget, de mégis ...
Másik oldalról ezek hangjaihoz hozzá lehet szokni illetve amennyiben sok ideig birtoklunk ilyet, akkor annak is meg van a maga pszichológiája. Meg aztán belépő szinten (amennyibe mostanába kerülnek) még kompromisszumosabb - már-már vállalhatatlan - minőséget kapunk csak alternatíva gyanánt. így a helyén kezelve a dolgokat nem rosszak ezek azért. Másik oldalról közelítve, ha arról a 80 -as évek magyar szintjéről nem álltak volna le az érdemi fejlesztésekkel és talpon maradnak, akkor lehetne jelenleg simán épkézláb magyar alternatíva legalább az alsó és közép szegmensben a kommersz kategórában (értem a tömeggyártott dolgokra - az egyedi kézzel gyártot fél vagy egészében DIY dolgokat ebbül a szempontból hagyjuk most). Kár érte.
P.S. : a SAL kb. említésre sem érdemes.
Csatlakozva az előttem szólóhoz, fostalicska mindegyik. Egyébiránt ez igaz egykét üdítő kivételtől eltekintve szinte az összes gyártó belépőszintű (100ezer alatti) hangsugárzóira is.
Szerintem ez így nem igaz, mert mi régen is árultunk elég sok típust, ami 100000 Ft volt.
Most valóban csak akciósan tudunk 100 alatt jobbakat kínálni, de azért az L2-es ára alapáron sem volt 50000 Ft-ért drága. A hangszórókészlete sem a legrosszabb volt.
Ezekből, meg a W2-ből kb 200 párat adtunk el.
Ezek is nagyon megérik az árukat:
Swans T600F -99000 Ft 6pár
Swans TS 6 -99000 Ft 3pár
Swans D3.1 Tuningolt -99000 Ft 1pár
NuScale 216 -99000 Ft 3pár
Nu Scale 215-89000 Ft 3pár
Webáruház:
Én azon a véleményen voltam, hogy inkább legyen egy drágább, de neves hangsugárzóm, mint egy kínai, vagy öregebb, de olcsóbb a fenti kínálatból.
Webáruház:
Sziasztok!
A baráti körömben felmerült egy kérdés. Remélem kaphatok itt választ (hol máshol? )
Szóval a társaság két csoportra bomlott. Az egyikben tulajdonképpen csak én voltam a véleményemmel egyedül, a másikban a többiek. Az obligát kérdés a következő volt: a Videoton,Orion, Sal hangsugárzók milyen minőséget képviselnek.
Én azon a véleményen voltam, hogy inkább legyen egy drágább, de neves hangsugárzóm, mint egy kínai, vagy öregebb, de olcsóbb a fenti kínálatból.
A másik csoport véleménye szerint viszont az orion hs nem is tudom, milyen sorozata bátran odatehető a nevesebb nyugati márkák mellé, mert az olyan jól sikerült. Illetve a sal és videoton hangsugárzók sem rosszak és ráadásul olcsóbbak is.
Van ismerősnél jónéhány orion hangfal, meg sal is, de meghallgatva nekem annyira nem jött át ez a "hungarikum" érzés. Nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem a phonarjaim bármelyikre is.
Szóval, akinek van ezirányú tapasztalata, kíváncsi lennék rá, hogy hol is helyezkednek el ezek a hangsugárzók azon a képzeletbeli porondon.
Csatlakozva az előttem szólóhoz, fostalicska mindegyik. Egyébiránt ez igaz egykét üdítő kivételtől eltekintve szinte az összes gyártó belépőszintű (100ezer alatti) hangsugárzóira is. Az egyenrecept amit követnek ebben a szegmensben: 10 dolláros kínai hulladék hangszórók, olcsó hangváltó alkatrészek (noname elkók és vasmagos tekercsek), a kelleténél jóval vékonyabb doboz, a gyenge mélyátvitelt "kompezálandó" csúnya kiemelés a középmélytartományban, sziszegős-selypítős magasak.
Sziasztok!
A baráti körömben felmerült egy kérdés. Remélem kaphatok itt választ (hol máshol? )
Szóval a társaság két csoportra bomlott. Az egyikben tulajdonképpen csak én voltam a véleményemmel egyedül, a másikban a többiek. Az obligát kérdés a következő volt: a Videoton,Orion, Sal hangsugárzók milyen minőséget képviselnek.
A másik csoport véleménye szerint viszont az orion hs nem is tudom, milyen sorozata bátran odatehető a nevesebb nyugati márkák mellé, mert az olyan jól sikerült. Illetve a sal és videoton hangsugárzók sem rosszak és ráadásul olcsóbbak is.
Van ismerősnél jónéhány orion hangfal, meg sal is, de meghallgatva nekem annyira nem jött át ez a "hungarikum" érzés. Nem éreztem késztetést, hogy lecseréljem a phonarjaim bármelyikre is.
Szóval, akinek van ezirányú tapasztalata, kíváncsi lennék rá, hogy hol is helyezkednek el ezek a hangsugárzók azon a képzeletbeli porondon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Sziasztok!
Nézd meg atc akciós hangszórói mennyibe kerülnek. Bagóért brutálisan jó hangfalakat lehetne építeni most.
-
Vendég
Ha szépen akarok fogalmazni egy raklap fosok.
Egy két modell esetleg kinzásra használható.
Vidi preludium még talán hallgatható ma is olcso kategoriában meg a hs 280 és hs40-est dicsérgetik.
Én egyikkel se tudnék élni.
A sal meg társai kuka.
Sziasztok!
Sziasztok!
Hello!
Segitseget kernek, lehet kesobb lecserelnem a jelenlegi hangfalaimat.
Ti milyen hangfalat ajanlanatok fokent blues, rock, jazz tipusu zenekhez.
Adatok
Szoba: kb 25 m2 (ez lehet noni fog,ha masik albiba koltozok)
Elofok: Audiolab 8000AP
Vegfok: Audiolab 8000X7 es Rotel RB-1070
Kabelek: fapaci es hydrasound
Eloszto: Hivox
Jelen hangfalszett: Jamo e8-as szeria elemei (e850, sur, sub) 7.1, a frontok es a center hivox tuningosak.
Amik felmerultek eddig, csak nem tudom mennyire passzolnanak.
Dali
Tannoy
B&W 684, 683
Nyugodtan johet egyeb javaslat, otlet ☺
Sokat mozizok, filmre is jonak kellene lenniuk (markan belul kiegeszitve mas hangfalakkal).
Elore is koszonom mindenkinek a segitseget.
Udv
Z
Sziasztok,
Keresek a Dali concept 8-as hangfalaimhoz concept centert! Ha esetleg nem jönne össze a vétel, hangban szerintetek melyik illene a concept 8-hoz?
Dali lektor LCR vs. Dali Zensor Vocal?
Lektort most többet is tudnék! (legolcsóbban 45.000Ft-ért)!
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv: Gábor
Szia Gábor,
Ellenállást, az érzékenységet és a frekvenciaátmenet tekintetében is a Concept 8 -hoz a Zensor Vokal áll közelebb. A hangszín tekintetében kb. ugyanannyira térnek el - egyik sem ugyanaz. Minőség tekintetében a Lektor LCR jobb valamennyivel, de a korrektebb talán az, hogy másabb. A Lektor LCR érzékenyebb az elhelyezésre - alacsonyan zárt állványba helyezve nem az igazi, a Zensor erre talán nem annyira érzékeny (hiába az előre nyíló reflex nyílás). Saját egyéni preferencia szerint is talán a Lektor LCR -t ajánlom inkább. A megjelölt 45K használtár jó állapotú Lektor LCR -ért OK.
Hangszín (meg a száraz technikai adatok) tekintetében talán az Ikon áll legközelebb a Concept -ekhez, de az mint minőség, mint a valószínűsíthető kereten túlmutat az egész bandán (mind a hármon).
Amennyiben az árakat is mellétesszük, akkor el kell ismernem a kérdés jogosságát. Némi háttérinfo, mely segíthet a megfelelő konzekvenciákat levonni a saját szemszögedből, hogy én milyen alapokon írtam a fentebbi mondataimat: Concept 6 -ot kollégámnál hallgattam régebbi Onkyo HM vason két hete, nálam Lektor LCR van Ikon 2 MK2 -esek társaságában is (igen, kilóg az LCR ...), de van egy Zensor 3 -as pár is itthon.
Természetesen a "szokásos" hallgasd meg saját rendszeren saját környezetben (ami használt LCR -eket feltételezve talán nem is annyira elvetélt ötlet) alapelv lehet a leginkább célravezető.
Üdv.: dkes
Sziasztok,
Keresek a Dali concept 8-as hangfalaimhoz concept centert! Ha esetleg nem jönne össze a vétel, hangban szerintetek melyik illene a concept 8-hoz?
Dali lektor LCR vs. Dali Zensor Vocal?
Lektort most többet is tudnék! (legolcsóbban 45.000Ft-ért)!
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv: Gábor
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.