Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: George »

Udv! Szeretnem a tapasztaltabbak tanacsat kerni sub ugyben. Kef iq3+iq1+iq2c rendszerem szeretnem kiegesziteni egy kellemes hangu subbal. 50-100e penz (50hez kozelebb), mozihoz es zenehez hasznalnam. A Polk dobozait nezegettem, varom az epito jellegu hozzaszolasokat
A Polk Audio Psw10,psw 12 belefér az általad megjelölt sávba, a nagyobb is 100eFt alatt van, nagyon jó ''kis'' szub szvsz.
A Kef rendszerhez viszont nem ártana megpróbálnod a psw1000~2500 szubokat, egy esélyt mindeképp megér,már csak a homogenitás miatt is....

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

irwen
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: irwen »

Helló,

szerintetek egy 15 négyzetméteres (magasság 3 méter azt hiszem) szobába elég az 50w-os mély? Már csak helyhiány miatt sem nagyon tudok nagyobbat venni (nagyobb w), mert az ugyebár nagyobb mérettel is jár. pontosabban egy 75 w-osat nézegettem, ami még kicsivel kisebb is (bár ugyanúgy 16 cm-es maga a hangszóró), de nem tudom érdemes-e, annyit számítana-e. Az adatok persze mind RMS. Ez a mostani nem rossz, de mondjuk maxra nem tudom tekerni a rajta lévő hangerőt anélkül h ne torzítana mint állat.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

A subokban a Clarus is nagyon jó és ő hazai.

Tas
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tas »

Udv! Szeretnem a tapasztaltabbak tanacsat kerni sub ugyben. Kef iq3+iq1+iq2c rendszerem szeretnem kiegesziteni egy kellemes hangu subbal. 50-100e penz (50hez kozelebb), mozihoz es zenehez hasznalnam. A Polk dobozait nezegettem, varom az epito jellegu hozzaszolasokat

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Shala tiszteletét tenné a topic-ban továbbra is, de technikai okok miatt erre nincs lehetősége. Lehet kérdezni a vezetőséget, miért....  

Most ez komoly????,várjuk a VÁLASZT!....

George

az igazság válasz odaát van...

Mindjárt jön.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Shala tiszteletét tenné a topic-ban továbbra is, de technikai okok miatt erre nincs lehetősége. Lehet kérdezni a vezetőséget, miért....  

George

az igazság válasz odaát van...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Mouse »

Ha tudnak nekem is velo 12-es verőt gyártani megyek

A ''verőt'' átvitt értelemben gondolom, a lényeg: precízség ,alsó határ freki, mélyátvitel, dinamika, sebesség,dizájn stb.....
Egy tesztet össze lehetne hozni ezekből(Velo,Polk,Wharfi,B&W), a Magyar gyártók bevonásával termékeivel, nem???
A nagy HM subwofer teszt
Sponsored by:****

George
Akkor a lúd legyen kövér
ne csak sub, hanem HM verseny is lehetne, de nem csak a felsőkategória.
Kell az átlagos emberek számára is elérhető áru cucc is ,,

versenyre fel

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én építettem 1 nagyon korrekt szubot, ami 50e-ben megáll. Velo-t még nem hallottam, így nem tudok hasonlítani.

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ha te 50 rugóból raksz össze nekem olyan szubot ami a Velo cht10r-t ''agyonveri''mozin és zenén is, és még kivitelben is üti a szintet, akkor azonnal fizetem, és hozom a többi ''kételkedőt''!A Velo megy a ''levesbe''

George

George

A ''verőt'' átvitt értelemben gondolom, a lényeg: precízség ,alsó határ freki, mélyátvitel, dinamika, sebesség,dizájn stb.....
Egy tesztet össze lehetne hozni ezekből(Velo,Polk,Wharfi,B&W), a Magyar gyártók bevonásával termékeivel, nem???
A nagy HM subwofer teszt
Sponsored by:****

George

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Ha te 50 rugóból raksz össze nekem olyan szubot ami a Velo cht10r-t ''agyonveri''mozin és zenén is, és még kivitelben is üti a szintet, akkor azonnal fizetem, és hozom a többi ''kételkedőt''!A Velo megy a ''levesbe''

George

George

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Az árketegóriával semmire sem megyünk, tervezek én olyan szubot, ami tisztes haszonnal kiskerben 50-60 000,-ért bőven a 150-200 e. fölötti ellenfelekre vár. Szóval.... Ilyen az élet. 
Egyébként gondolom tudnak ők is... valamit, ami mozizásra még talán jó is, mer robban, dübörög meg mifene, de igazi szub nem ettől lesz belőle.

Szögezzük le:Minden tiszteletem a MAGYAR gyártóké (én is használok ilyen eszközt) de,
az átlagembernek halvány fingja nincs a DIY-ről, épített cuccokról stb..,ezért
jó szokásként bemegy az áruházba, nézelődik rádumálják és vásárol.

Ezeknek az emberknek meg kell húzni a ''kategóriákat'', akár minőségben és forintban is szvsz.
Persze a hang, és az érte kifizetett pénzösszeg néha köszönőviszonyban sincs egymással, de ez egy más kérdés szvsz.
Na most, itt gyári konzum cuccokról beszélünk, és a Velodyne ebben a kategóriában(120eFt) kimagasló és itt nem a csimm-bumm-ra gondolok, a többi gyártót nem említeném...

Ha te 50 rugóból raksz össze nekem olyan szubot ami a Velo cht10r-t ''agyonveri''mozin és zenén is, és még kivitelben is üti a szintet, akkor azonnal fizetem, és hozom a többi ''kételkedőt''!
A Velo megy a ''levesbe''

George

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tau »

Honnan veszed azt a baromságot, hogy nem lehet külcsínre is igényes, esztétikus DIY-s cuccokat készíteni?  
(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy még így is jócskán a gyári cuccosok árszínvonala alatt!!!) 

Nekem nem tetszenek, amiket láttam, ha azt is meg akarod/tudod mondani, h nekem mi tetszik, akkor már tényleg térdre borulok előtted...

(ezt már csak zárójelben, h természetesen igazad van...)

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

a Mordaunt-Short subokat is ajánlanám.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Honnan veszed azt a baromságot, hogy nem lehet külcsínre is igényes, esztétikus DIY-s cuccokat készíteni?

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy még így is jócskán a gyári cuccosok árszínvonala alatt!!!)

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tau »

Lehetséges, de én a többi subot hallottam a tied nem. 
Ez az élet és marketing egyben.

figyelj, nemkell a diy-esekkel foglalkozni, mindig jönnek h milyen jót tudnak milyen olcsón, igen, hát jó nekik, csak nem értem h miért kell mindig győzködni a másikat.. ott a diy topic a diyeseknek, de mindig ittvannak a gyári dolgot vevőknél h mennyivel jobbat tudok olcsóbban... nagyon unalmas.. mégha igaz is, amit nem vitatok.. én akár többet is kiadok azért, mert vlmi szép és esztétikus, amit a diy cuccokról messze nem lehet elmondani szerintem, hiába olyan jó a hangja, h egy élőzenekar is megirigyelné.. vagy egy üstdob, jelenesetben

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Az árketegóriával semmire sem megyünk, tervezek én olyan szubot, ami tisztes haszonnal kiskerben 50-60 000,-ért bőven a 150-200 e. fölötti ellenfelekre vár. Szóval.... Ilyen az élet. 
Egyébként gondolom tudnak ők is... valamit, ami mozizásra még talán jó is, mer robban, dübörög meg mifene, de igazi szub nem ettől lesz belőle.

Lehetséges, de én a többi subot hallottam a tied nem.

Ez az élet és marketing egyben.

Neked legalább van tisztességes hm-ed otthon, nekem csak játék hangfal.
Én szeretem a sajátom a tied nem hallom, de boztosan bika lehet

nekem ez is megfelel, mert nem tudok tervezni és építeni(sajnos)
Ha lehetne én is magamnak készíteném el a legjobbat, ez az igazság

De nem feltétlenül kell másét teljesen lefikázni
Bocs

Vendég

Mélysugárzók

George
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Vagy az ész és a pontos mélyátvitel. Nem is tudom. NNajó nem zavarok tovább. Tudom itt mások az igények, csak úgy szóltam, hogy ti is tudjátok azért ezek a "wharfi" és "velo" mélyek igen messze vannak a jótól. Még a középkategóriától is.
Komolyan érdekellne te mit tartasz jónak 100-120eFt-ig, a nem DIY kategóriában??

Nem gondolod te sem, hogy a Velodyne( persze nem az chtxx szériában) nem tud HÁZIMOZI subwofert gyártani, hogyhogy messze vannak a középkategóriától és jótól??

George

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Vagy az ész és a pontos mélyátvitel. Nem is tudom. NNajó nem zavarok tovább. Tudom itt mások az igények, csak úgy szóltam, hogy ti is tudjátok azért ezek a "wharfi" és "velo" mélyek igen messze vannak a jótól. Még a középkategóriától is.
shalafi66
Miért, a te igényeid mi elégíti ki?
Nálad mi a jó?
Hol kezdődik?

Vendég

Mélysugárzók

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Szia,

Én TAU-val hasonlóan gondolkozom.
A velo 8-as az nagyon is elég, mert manapság nem a méret a lényeg.
Én a warfit is hallottam, de nekem nem volt szimpatikus a hangja. (kicsit puffogós).
Vagy még maradhat a Monitor Audio Bronz, ami csodálatosan szól!
Nekem ~40m2 környékére kell a velo 12, de ez a velo közel 2 millás szett mellett is szépen segítette a mélyeket.
Nem mindig a net az olcsó.
Nézz körül a környéketeken és hallgass meg pár terméket.
Nekem is Warfim van de Zaldek

A hanerő legyen veled

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

én ezt venném meg! 
Én meg inkább ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... ntry550127

értem!

Vendég

Mélysugárzók

én ezt venném meg!
Én meg inkább ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... ntry550127

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

A Velodyne 8R-en gondolkoztam, de őszintén szólva keveslem a 20-as mélynyomót. (Persze lehet, hogy ez hülyeség...)

(az.)

10-20nm-re? bőven...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”