Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok!Utólag is BÚÉK minden fórumtársnak! Kérdésem lenne hozzátok.Ti milyen hangfalat ajánlanátok 25nm2-es szobába(márka,álló vagy polc/monitor)?Ha számít,most egy Focal Chorus 705V muzsikál.Zenére és csak sztereó rendszerhez kellene!A Focal-al végtére is meg vagyok elégedve,de szerintem(is) kicsi a 25nm2-hez!A közepek tetszenek,a magas és a mély lehetne több!A zene amit innkább halgatok vocal jazz,blues szóval inkább akusztikus zenéket...Köszi előre is a válaszokat!
Megtaláltam azt amit sokáig keresgéltem!
Eddig ha valaki azt mondta nekem, hogy Tüű Károly féle doboz, akkor csak a fórumon való olvasgatásból tudtam következtetést levonni. Nagyon sok megosztó hozzászólással!
Ami a valóság:
3 féle dobozát hallottam.
Azt kell mondanom, hogy aki a teljesen realisztikus megjelenítést keresi, annak nem szabad kihagynia ezeket a dobozokat!
A hangszerek a valós karaktereszinkájukkal jelennek meg! Nem színez, nincs egyéni ízlése! Olyan amilyennek lennie kell a zenének!
Legfőképp a jazz és a klasszikus zenék rabja vagyok! Az utóbbi időben már nem a zenére figyeltem, inkább a zenei teljesítményre amit a hangfalak adtak. Minden egyes esetben tudtam volna hozzátenni vagy elvenni. Itt hozzá szeretném fűzni hogy nem csak a pár százezres kategóriákból keresgéltem és tapasztaltam!
Itt volt az első eset amikor csak vártam a következő zenét, hogy hallhassam az összes hangszert ami csak létezik!
Aki nem ékesen szóló márkanevet szeretne venni, aki tényleg az igazi realisztikus megjelenítést keresi annak teljes bizonysággal tudom ajánlani a Tüű féle dobozokat!
A hallás tanulható és kell is! A hifizés meg tényleg olyan mint a lépcsőfokok egymás után amiket végig kell járnia mindenkinek!
Tüű Karcsinak köszönhetően azt hiszem felértem az egyik csúcsra!
Sziasztok!
Sürgős segítséget szeretnék kérni tőletek, hangalvásárlás előtt állok, aránylag szűkösek a keretek, de ebből szeretném a megfelelőt kihozni. A tesóm vett egy elég komoly Kenwood erősítőt, én pedig elkaptam az ő eddigi Onkyo A 8015 erőlködőjét, hibátlan állapotban. Panelben lakom, szóval a nagy hangerő nem téma (továbbra is jóban akarok maradni a szomszédokkal), de a szép és élvezetes, alacsony hangerőn is szépen, szobát kitöltő, erőteljes és tiszta hangzás az mindenképpen szempont.
Eddig ezek a befutók, amiket árban is meg tudok engedni magamnak:
Technics SB CS 60 - kiváló állapotban és nagyon jó áron, kb 13e. Tudom, hogy a Technics nem a hangfalairól híres, de ezek igazán szépen néznek ki, méretre is tökéletesek, nem túl kicsik, de nem is túl nagyok.
Jamo Compact 90 - ezek is szép állapotban vannak, kicsit drágábban jutnék hozzá, kb. 15e, Dániában összerakott. Kicsit tartok tőle, hogy túl kicsik méretre (37x23x21), ezért nem lesz olyan telt, szép hangzásuk alacsonyabb hangerőn. De ez is tetszik nagyon, illetve jó vételnek is tűnik. Sajnos az egyik, talán a magas?, hangszórón be van nyomódva a porvédő, nem tudom, hogy ez mennyire gond, de minőségre semmi baja.
Kenwood LS 150F - ezek is aránylag jó állapotban vannak, kb. 15e lenne. Méretre messze a legnagyobbak, talán már túl nagy is. Minőségre nem tudom. Az egyik középen be van nyomódva a porvédő, de ha jól tudom az nem számít, csak esztétika, és talán ki is lehet vákuummal "szívni".
Ezektől drgábbat ne írjatok, mert nem tudok később sem sajnos többet költeni rá, max ebben az árban ajánlani konkrét márkát és modelt. A felsoroltak közül melyikkel járnék a legjobban és miért?
Köszönöm a segítséget előre is!
bocs, de még mindig nem tiszta. 5.0 vagy 7.0 kellene, amit zenére és mozira is használnál? mekkora összeget szánnál a dologra maximum?
Az eredeti kérdésben ez szerepel:
"Jelen hangfalszett: Jamo e8-as szeria elemei (e850, sur, sub) 7.1, a frontok es a center hivox tuningosak."
Is-is.
Ha nem zene megy, akkor film.
bocs, de még mindig nem tiszta. 5.0 vagy 7.0 kellene, amit zenére és mozira is használnál? mekkora összeget szánnál a dologra maximum?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Is-is.
Kínában ez nagy kérdés.
Az biztos, hogy kínában gyártják.
Már csak azt nehéz kitalálni, hogy hol.
Élek a gyanuperrel, hogy nem ott, ahol a sal vásárol. Bár, ez sem biztos.
Is-is.
7.1 kellene vagy sztereó ?
Erre vki?
Z
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Erre vki?
Z
Erre vki?
Z
Hello!
Segitseget kernek, lehet kesobb lecserelnem a jelenlegi hangfalaimat.
Ti milyen hangfalat ajanlanatok fokent blues, rock, jazz tipusu zenekhez.
Adatok
Szoba: kb 25 m2 (ez lehet noni fog,ha masik albiba koltozok)
Elofok: Audiolab 8000AP
Vegfok: Audiolab 8000X7 es Rotel RB-1070
Kabelek: fapaci es hydrasound
Eloszto: Hivox
Jelen hangfalszett: Jamo e8-as szeria elemei (e850, sur, sub) 7.1, a frontok es a center hivox tuningosak.
Amik felmerultek eddig, csak nem tudom mennyire passzolnanak.
Dali
Tannoy
B&W 684, 683
Nyugodtan johet egyeb javaslat, otlet ☺
Sokat mozizok, filmre is jonak kellene lenniuk (markan belul kiegeszitve mas hangfalakkal).
Elore is koszonom mindenkinek a segitseget.
Udv
Z
Az a kérdés, hogy ők gyártják ezeket a márkákat vagy csak tőkeinjekció történt?
Kínában ez nagy kérdés.
Az biztos, hogy kínában gyártják.
Már csak azt nehéz kitalálni, hogy hol.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Annyira kínai, hogy ennél kínaibb már nem is lehet.
Több márkát is bírtokolnak.
http://www.iaggroup.com/
Ettől függetlenül tényleg nem ez számít.
Elég sokmindent gyártanak:
www.iaggroup.com
www.wharfedale.co.uk
www.quad-hifi.co.uk
www.mission.co.uk
www.audiolab.co.uk
www.luxman.com
www.castle.uk.com
www.ekcoaudio.com
www.wharfedalepro.com
www.quadindustrial.com
www.albionamps.co.uk
www.iagyachts.com
www.fal.it
www.coef.it
Az a kérdés, hogy ők gyártják ezeket a márkákat vagy csak tőkeinjekció történt?
Szia!
Erősen kétlem, hogy a Quad előrelépés lenne. Ne feledd, egy 200+ ezres hangsugárzót birtokolsz, ami egyébként is jó ár-érték arányú!
Néha szoktak ilyen gondolataim támadni, amikor kedvem szottyan egy kis teszt illetve ismertető olvasáshoz. Aztán persze mindig elhessegetem magamtól a bűnös gondolataim.
Ezt mondjuk én sem tudtam, bár engem sem az érdekel, hogy hol gyártották.
Annyira kínai, hogy ennél kínaibb már nem is lehet.
Több márkát is bírtokolnak.
http://www.iaggroup.com/
Ettől függetlenül tényleg nem ez számít.
Elég sokmindent gyártanak:
www.iaggroup.com www.wharfedale.co.uk
www.quad-hifi.co.uk
www.mission.co.uk
www.audiolab.co.uk
www.luxman.com
www.castle.uk.com
www.ekcoaudio.com
www.wharfedalepro.com
www.quadindustrial.com
www.albionamps.co.uk
www.iagyachts.com
www.fal.it
www.coef.it
Webáruház:
Mellesleg ez is kínai, persze mint írtam, nem ez számít, csak lehet sokan nem tudják.
Már vannak nagyon komoly kínai cégek és persze sokkal több gagyi.
Ezt mondjuk én sem tudtam, bár engem sem az érdekel, hogy hol gyártották.
-
Vendég
Köszönöm a válaszod. írtál valahol a modifikációról esetleg? Amennyiben nem, akkor egy rövid összefoglaló, hogy mi került bele illetve mi volt a folyamat?
Megy majd privátban.
Szia!
Erősen kétlem, hogy a Quad előrelépés lenne.
Mellesleg ez is kínai, persze mint írtam, nem ez számít, csak lehet sokan nem tudják.
Már vannak nagyon komoly kínai cégek és persze sokkal több gagyi.
Webáruház:
Ez volt az első dobozom, 28 évig volt nálam. A tuning során valóban az "acélos karakter" veszett oda, már ha ez veszettség. Most visszafogottabb, nyugodtabb karaktere van, de részletezőbb is, nagyobb térábrázolással és általánosan tisztább hanggal. Sokáig egy RA6363S hajtotta őket. A jelenlegi karaktere összepárosíthatóvá teszi frissebb elektronikákkal is.
Köszönöm a válaszod. írtál valahol a modifikációról esetleg? Amennyiben nem, akkor egy rövid összefoglaló, hogy mi került bele illetve mi volt a folyamat?
Szia!
Erősen kétlem, hogy a Quad előrelépés lenne. Ne feledd, egy 200+ ezres hangsugárzót birtokolsz, ami egyébként is jó ár-érték arányú!
Köszönöm a válaszokat! Látom, azért témaindítónak nem volt rossz a kérdésem. Szóval, nem jártam olyan messze az igazságtól, mint ahogy korábban gondoltam. A hangjuk nekem nem tetszett (bár, a hifizést az aláírásommal jelzett eszközökkel kezdtem, így nem volt nehéz megszoknom a jót) és nem is értettem, ma sem értem, hogy miért vannak egyesek, akik szinte vallásos áhitattal tekintenek egy-egy korabeli magyar hangkeltő cuccra. Hiszen a zenei világ nem állt meg a '80-as éve óta. A fizika hiába ugyan az, azért a fejlődés töretlen!
Ha már hangszórók, a mostani phonar veritas m3-as hangsugárzóimmal tökéletesen meg vagyok elégedve, mégis néha megfordul a fejemben, hogy érdemesebb lenne-e feljebb lépni, mondjuk a Quad-ok irányába?
A zenei stílusok, amit hallgatok, az Led Zeppelintől a Pink Floydon át az elektronikusabb zenékig (Björk, DM) terjed.
-
Vendég
A HS280 -asok között pont a kék színű BASF membrános középsugárzós verzió képviselt még értéket - látom pont azt sikerült "kikapálni"
Egyébiránt pont a hangváltó és hangszóró "tuningjával" lehet a legtöbbet veszteni a mai szemmel nézve amúgysem acélos karakteren. Pont ebben ért el a korábban emlegetett SAL elévülhetetlen "érdemeket", de láttam már alsó-közepes autós hangsugárzókat is ilyen dobozokban - hát meglehetősen pocsék volt az eredmény. PErsze nem tudom mi került be helyette illetve mennyire volt szakszerű a váltó tervezése/bemérése/szerelése és a beszerelt alkatrészek minősége - elsőkörben nem zárom ki, hogy jobb lett persze. Azonban a "lelkesedés" túl sok ilyen dobozt tett már tönkre ...
Nálad egyébként, hogy muzsikált a doboz?
Visszatérve a versenyképességhez és maradjunk a korábbi példánál - egy Preludium B31 hibátlan esztétikai megjelenéssel, peremezve, de buherálás mentesen legyen 20K. Hozzá egy RS 6363 vállalható állapotban mondjuk 10K. Kábel legyen hiperből 10m 1,5 mm átmérőjű - kb. 3K (0,75 -ből a fele). Ezzel új árban egy "fadobozos" Genius aktív szett versenyezhet kb. Namost melyikkel hallgatnál meg egy AC/DC albumot szívesebben? A használt piacon körülnézve sem találunk ebben az ársávban (kb. 30K - azaz nem a 100K vagy ennél magasabb kategóriában vagyunk) túl sok értékelhető alternatívát. Erre írtam, hogy ezek figyelembevételével korrekt választás lehet ezen kategóriában.
Szerk.: Bocsánat most nézem, hogy a képen a Rumba van (az "MK3") - a kék membrános verzió az "MK2" -ben volt ...
Ez volt az első dobozom, 28 évig volt nálam. A tuning során valóban az "acélos karakter" veszett oda, már ha ez veszettség. Most visszafogottabb, nyugodtabb karaktere van, de részletezőbb is, nagyobb térábrázolással és általánosan tisztább hanggal. Sokáig egy RA6363S hajtotta őket. A jelenlegi karaktere összepárosíthatóvá teszi frissebb elektronikákkal is.
Ez igaz, azért írtam hogy 10 dolláros kínai.
Értettem és egyetértek veled.
Webáruház:
Bizony egy HS280-ból is születhet hallgatható doboz, némi módosítással.(hangváltó, hangszóró, belső csillapítás és kábelek) Nemrég én is ilyet hallgattam 2 hétig PC-s forrással és egy NAD C326BEE integrálttal.
A HS280 -asok között pont a kék színű BASF membrános középsugárzós verzió képviselt még értéket - látom pont azt sikerült "kikapálni"
Egyébiránt pont a hangváltó és hangszóró "tuningjával" lehet a legtöbbet veszteni a mai szemmel nézve amúgysem acélos karakteren. Pont ebben ért el a korábban emlegetett SAL elévülhetetlen "érdemeket", de láttam már alsó-közepes autós hangsugárzókat is ilyen dobozokban - hát meglehetősen pocsék volt az eredmény. PErsze nem tudom mi került be helyette illetve mennyire volt szakszerű a váltó tervezése/bemérése/szerelése és a beszerelt alkatrészek minősége - elsőkörben nem zárom ki, hogy jobb lett persze. Azonban a "lelkesedés" túl sok ilyen dobozt tett már tönkre ...
Nálad egyébként, hogy muzsikált a doboz?
Visszatérve a versenyképességhez és maradjunk a korábbi példánál - egy Preludium B31 hibátlan esztétikai megjelenéssel, peremezve, de buherálás mentesen legyen 20K. Hozzá egy RS 6363 vállalható állapotban mondjuk 10K. Kábel legyen hiperből 10m 1,5 mm átmérőjű - kb. 3K (0,75 -ből a fele). Ezzel új árban egy "fadobozos" Genius aktív szett versenyezhet kb. Namost melyikkel hallgatnál meg egy AC/DC albumot szívesebben? A használt piacon körülnézve sem találunk ebben az ársávban (kb. 30K - azaz nem a 100K vagy ennél magasabb kategóriában vagyunk) túl sok értékelhető alternatívát. Erre írtam, hogy ezek figyelembevételével korrekt választás lehet ezen kategóriában.
Szerk.: Bocsánat most nézem, hogy a képen a Rumba van (az "MK3") - a kék membrános verzió az "MK2" -ben volt ...
Vigyázz, mert 80%-ban kínában gyártják a hangszórókat.
Hatalmas a szórás ezek között, tehát nem az számít hol gyártják.
Ez igaz, azért írtam hogy 10 dolláros kínai.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Köszönöm a válaszokat! Látom, azért témaindítónak nem volt rossz a kérdésem. Szóval, nem jártam olyan messze az igazságtól, mint ahogy korábban gondoltam.
Altonak igaza volt.
Többségében 100 alatt valóban nagyon bóvli dobozokat árulnak.
Webáruház:
Köszönöm a válaszokat! Látom, azért témaindítónak nem volt rossz a kérdésem. Szóval, nem jártam olyan messze az igazságtól, mint ahogy korábban gondoltam. A hangjuk nekem nem tetszett (bár, a hifizést az aláírásommal jelzett eszközökkel kezdtem, így nem volt nehéz megszoknom a jót) és nem is értettem, ma sem értem, hogy miért vannak egyesek, akik szinte vallásos áhitattal tekintenek egy-egy korabeli magyar hangkeltő cuccra. Hiszen a zenei világ nem állt meg a '80-as éve óta. A fizika hiába ugyan az, azért a fejlődés töretlen!
Ha már hangszórók, a mostani phonar veritas m3-as hangsugárzóimmal tökéletesen meg vagyok elégedve, mégis néha megfordul a fejemben, hogy érdemesebb lenne-e feljebb lépni, mondjuk a Quad-ok irányába?
A zenei stílusok, amit hallgatok, az Led Zeppelintől a Pink Floydon át az elektronikusabb zenékig (Björk, DM) terjed.
Csatlakozva az előttem szólóhoz, fostalicska mindegyik. Egyébiránt ez igaz egykét üdítő kivételtől eltekintve szinte az összes gyártó belépőszintű (100ezer alatti) hangsugárzóira is. Az egyenrecept amit követnek ebben a szegmensben: 10 dolláros kínai hulladék hangszórók, olcsó hangváltó alkatrészek (noname elkók és vasmagos tekercsek), a kelleténél jóval vékonyabb doboz, a gyenge mélyátvitelt "kompezálandó" csúnya kiemelés a középmélytartományban, sziszegős-selypítős magasak.
Én nem vonnék még elméleti (itt: 100ezer Ft) határt sem: pl. a Focal kb. 200 ezres új árú 714V t. termékére is igaznak éreztem a fentiek közül több jelzőt is: gyenge, kongó volt a doboz, sziszegett a magas, döngött a basszus, a néhol gyűrött dekorfólia alól az éleknél kilátszott a nyers MDF anyaga...stb.