Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polcsugárzók

Vendég

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem sértettél meg, nem is írtál semmi sértőt.

Emlékezz vissza hogy mondtam neked mikor nálad voltunk hogy én nem tudnék ezzel a hanggal együtt élni (lehet már nem emlékszel)...
Az hogy ki mivel élt az megint egy dolog! Attól még mások az elvárásaink ill. igényeink.

A másik dolog pedig hogy kinek mi tetszik... az a saját döntése... vagy felvállalja vagy nem. Én speciel felvállalom!
Ja és én általában megmondom a véleményemet, ha tetszik... ha nem!

És szeretek zenét hallgatni!

Doky ne haragudj meg, de az nem vélemény ha egy teljesen más témáról beszélgetünk, és te elkezded mondogatni, h neked a Dali nem tetszik!! Semmi köze nem volt a lenti témához, így ez sokkal inkább kis cinikus megközelítése volt a dolgoknak, mivel erről senki sem kérdezett, senki sem beszélt, igy nem lehet vélemény mivel nem erről volt szó...

A másik pedig a Dali messze jobb mint az a Clarus amit te hallgatsz, ha már a véleménynél tartunk...Mellesleg egy hangsugárzóról véleményt csak úgy mondok ha hallottam már több rendszerbe felépítve, normális hallgatási körülmények közt, nem pedig 1 alkalommal kb 10 perc hallgatózás után Ez ne haragudj de nem vélemény, ha számodra ez az akkor elég meggondolatlan véleménynek nevezném..Mellesleg én egy rossz szót nem mondtam a Clarusodról, legalábbis az újról, és épp azért nem mivel neked tetszik, így úgy véltem illőnek, h nem kezdem el elemezni a hangzásbeli adottságait...Az illem ezt egymás közt igy diktálja...Az megint más kérdés ha adott témában ami erről szól leírom, h nekem nem az esetem, de sajnos most nem egészen ez történt..Így pedig az efféle dolgokat nehezen tolerálom még olyan embertől is akivel jóban vagyok...

NA de ez nem a vita helye, mondjuk én nem is vitának szántam, egyszerűen elmondtam amit gondolok

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Úgy látom egy kis vita kialakult, a feltett kérdésem miatt.
Erre semmi szükség . Én csak tippeket kértem , és mindenki véleményét elfogadom. Egyébként az AA márkát jól ismerő az "olcsóbb" szegmensből a DALI-t ajánlotta. Igazából döngetni nem akarok, de azért legyen mélye. A mostani doboznál a közép és főleg a magas lehetne több és így a hangzás egy kicsit kerekebb lenne. Gondoltam a tuningra is de mivel a világ végén lakom elég macerás a dobozok szállítása küldése.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Érdekes mert mikor itt voltál semmi bajod nem volt a Dalival, mellesleg kíváncsi lennék hány rendszerben hallottad már normális körülmények közt....De mindegy is nem akarok olyan embert meggyőzni aki nem lát túl a Claruson De a gond nem az én fülemmel van , ha te JBlabot akarsz valakinek rock zenére ajánlani...Nem nagyon ismerheted ha ilyeneket írsz..Ez van olyankor mikor valaki olyan dobozt is ajánlgat amit nem ismer tüzetesen...Én éltem focallal tudom mire jó és milyen elektronikákkal, éltem Tannoyokkal évekig, ...Te egyikkel sem éltél, legfeljebb hallottad 1-2 alkalommal..Ne vedd bántásnak, nem annak szánom, csak nem értem a sokszor légből kapott érveket... Mellesleg itt szó nem esett arról, h nekem tetszik a Clarus vagy sem..De ha már igy felhoztad valóban nem tetszik, és nem csak nekem nem, csak én nem szoktam szavakkal vagdalózni, meg megsérteni másokat. És pont!

Nem sértettél meg, nem is írtál semmi sértőt.

Emlékezz vissza hogy mondtam neked mikor nálad voltunk hogy én nem tudnék ezzel a hanggal együtt élni (lehet már nem emlékszel)...
Az hogy ki mivel élt az megint egy dolog! Attól még mások az elvárásaink ill. igényeink.

A másik dolog pedig hogy kinek mi tetszik... az a saját döntése... vagy felvállalja vagy nem. Én speciel felvállalom!
Ja és én általában megmondom a véleményemet, ha tetszik... ha nem!

És szeretek zenét hallgatni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Polcsugárzók

Az egy dolog hogy mit gondolok... az meg egy másik hogy miket tapasztaltam eddig (akár álló/monitor téren).

Lehet kövezni... de pl a W2 (tuningolt) volt hasonlítva a Charon Pro-hoz... és nem kicsit volt jobb-hallgathatóbb a dobozom (a volt tulaj is megmondhatja... ha akarja). De ezt én hallottam így.
És most árkategóriákban gondolkozzunk!

Tigris!

Mint már kiderült párszor... mások az elvárásaink a zene tolmácsolását tekintve.
Ez jó dolog!
Nem tetszik neked a Clarus hangja, nekem meg a Dali-é... nincs ezzel semmi gond!
A JM Lab szerintem nem rossz döngetni (ebben az árkategóriában, használtan) de az tény hogy nem mindegy hogy milyen lánc részét képezi!

Sajnos kompromisszum mentes megoldás nincs ebben az árkategóriában!
El kell dönteni kinek mi a fontosabb és mi tetszik (ezt pedig csak füleléssel lehet elérni). ENNYI!

Bibababa!

Ha a nagy faluban laksz akkor vedd fel a kapcsolatot Z.É.T -el vagy Kalmi -val és füleld meg az AudioSquare Mini ill. Midi dobozokat!
De a Clarus Charon Pro ill. többi audiora tervezett ill gyártott dobozai is jók szerintem (itt általában a design szokott lenni a támadott felület).

Ez az én véleményem, nem kell adni rá, csak leírtam.

Érdekes mert mikor itt voltál semmi bajod nem volt a Dalival, mellesleg kíváncsi lennék hány rendszerben hallottad már normális körülmények közt....De mindegy is nem akarok olyan embert meggyőzni aki nem lát túl a Claruson De a gond nem az én fülemmel van , ha te JBlabot akarsz valakinek rock zenére ajánlani...Nem nagyon ismerheted ha ilyeneket írsz..Ez van olyankor mikor valaki olyan dobozt is ajánlgat amit nem ismer tüzetesen...Én éltem focallal tudom mire jó és milyen elektronikákkal, éltem Tannoyokkal évekig, ...Te egyikkel sem éltél, legfeljebb hallottad 1-2 alkalommal..Ne vedd bántásnak, nem annak szánom, csak nem értem a sokszor légből kapott érveket... Mellesleg itt szó nem esett arról, h nekem tetszik a Clarus vagy sem..De ha már igy felhoztad valóban nem tetszik, és nem csak nekem nem, csak én nem szoktam szavakkal vagdalózni, meg megsérteni másokat. És pont!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hát, lehet hogy nem... fáradt vagyok... meséld el...

Én erre reagáltam:
"És mindenképpen monitort keress (ne hagyd hogy rábeszéljenek az állóra!). "

Most is azt mondom,hogy ez nem ennyire egyszerű dolog.
Sok olyan álló doboz van,ami szinte monitorként viselkedik.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Polcsugárzók

Szerintem nem értetted a válaszom.Én totál másra reagáltam.

Hát, lehet hogy nem... fáradt vagyok... meséld el...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Polcsugárzók

Az egy dolog hogy mit gondolok... az meg egy másik hogy miket tapasztaltam eddig (akár álló/monitor téren).

Szerintem nem értetted a válaszom.Én totál másra reagáltam.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Polcsugárzók

ez nem ennyire egyszerű,mint ahogy gondolod.

Lehet kövezni... de pl a W2 (tuningolt) volt hasonlítva a Charon Pro-hoz... és nem kicsit volt jobb-hallgathatóbb a dobozom (a volt tulaj is megmondhatja... ha akarja). De ezt én hallottam így.
És most árkategóriákban gondolkozzunk!

Tigris!

Mint már kiderült párszor... mások az elvárásaink a zene tolmácsolását tekintve.
Ez jó dolog!
Nem tetszik neked a Clarus hangja, nekem meg a Dali-é... nincs ezzel semmi gond!
A JM Lab szerintem nem rossz döngetni (ebben az árkategóriában, használtan) de az tény hogy nem mindegy hogy milyen lánc részét képezi!

Sajnos kompromisszum mentes megoldás nincs ebben az árkategóriában!
El kell dönteni kinek mi a fontosabb és mi tetszik (ezt pedig csak füleléssel lehet elérni). ENNYI!

Bibababa!

Ha a nagy faluban laksz akkor vedd fel a kapcsolatot Z.É.T -el vagy Kalmi -val és füleld meg az AudioSquare Mini ill. Midi dobozokat!
De a Clarus Charon Pro ill. többi audiora tervezett ill gyártott dobozai is jók szerintem (itt általában a design szokott lenni a támadott felület).

Ez az én véleményem, nem kell adni rá, csak leírtam.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: KMT »

Ne már, én azt hittem ez 4ohmos.Bár láttam hangfalaknál olyan specifikációt, hogy impedancia:4-8ohm
De ezek szerint akkor egy 4ohmos hangfal meg lemehet 4ohm alá?
Üdv.

A 4-8 ohm már tényleg nagyon kicsavart dolog. Nem tudom, mit akarnak vele jelölni, mert biztos nem e két érték közt ingadozik az impedanciája. Talán a "minimum - névleges" jelölés lehet.

A legjobb, ha keresel mérést a kiszemelt dobozról. Népszerű dobozoknál nem lehetetlen találni. De továbbra is tartom azt, hogy _ésszel_ használva nem lesz gondja az erősítődnek olyan dobozzal, ami becsúszik 6 ohm alá néhol.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Monitor és monitor között is van azért különbség, nem kicsi .

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Polcsugárzók

A monitorok, sokkal pontosabbak és gyorsabbak, viszont az állóknál meg ott a gyomormozgató mély. A monitornál hogy jó is legyen a mély jobban zsebbe kell nyúlni. Mondjuk addig ez nem baj mig csak lánygitár/klasszik vonal van előnyben, de utána kevés.

Nekem elsősorban inkább "lágyabb" metal-ra kellene. Symphonic metal, régebbi Dio, Scorpions, Vam Halen, stb.

Vendég

Polcsugárzók

Igen, ebben a kérdésben nagyon megoszlanak a vélemények.
Én mindig állót használtam eddig. Csak a háttérsugárzóim kicsik de azok nem igazán audiophile minőség.

A monitorok, sokkal pontosabbak és gyorsabbak, viszont az állóknál meg ott a gyomormozgató mély. A monitornál hogy jó is legyen a mély jobban zsebbe kell nyúlni. Mondjuk addig ez nem baj mig csak lánygitár/klasszik vonal van előnyben, de utána kevés.

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Polcsugárzók

Igen, ebben a kérdésben nagyon megoszlanak a vélemények.
Én mindig állót használtam eddig. Csak a háttérsugárzóim kicsik de azok nem igazán audiophile minőség.

bibababa
V.I.P.
V.I.P.

Polcsugárzók

Rockra nehéz választani ennyi pénzért,

Mennyi kellene hozzá ? Azt nem említettem, hogy elsősorban használt-ra , vagy egy jól beárazott demo dobozra gondoltam.

Mondanám hogy füleld meg a Clarus Charon Pro-t... de nem mondom...
Már szemügyre vettem a márkát de a drágább dobozait.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: Jester »

Én is úgy látom hogy kár tépni a szánkat...
Egyébként a kis w2 pont "zúzni" nem jó!

Nekem is W2 van, hivox tuningos, és pont egy Polkaudio RTi A3-at cseréltem le rá.
Egész más a kettő. A polk jó kis hangfal, jól szól, de nagyon színezi a zenét. Mozira, meg házibulikra is tök jó, de zenét hallgatni a W2-vel sokkal jobban lehet, sokkal olcsóbban.

Én hallgattam itthon egymás mellett a kettőt. A polk azoknak szól akik akarnak egy jól kinéző hangfalat, jó márkanévvel amin minden zene megszólal egy elfogadható szinten. Laikus haveroknak tetszik hogy rohadt jó mélye van (közel olyan mint a CAV DP880A-nak), tényleg egy mindenes hangfal.
De a W2 sokkal tisztábban szól, sokkal jobb a tere, nagyon szépek az énekhangok, nem színezi a zenét annyira. Én hallgatok vele majd mindenféle könnyűzenét. Rock/metalon talán egy kicsit hiányzik a színezés, nem olyan dögös a megszólalás, de miután hallottam ezt, már nem tudnék a Polkon zenét hallgatni.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Igen, ezért nem egyértelmű a dolog, mert nem egyformán adják meg a gyártók az adatokat. Meg az is lehet, hogy nem is mindig jól. Egy 4-8 Ohm-os doboznak 4 és 8 Ohm között kéne működni - elvileg. A gyakorlatban egyáltalán nem biztos, hogy így van.

Vendég

Polcsugárzók

De le ám... Egyébként én is jobban szeretem, ha nagyobb a doboz impedanciája.

Csak figyelni kell, mert sok doboznál már minimál impedanciát adják meg...Szóval a 4 amit megadnak lehet az alja amennyire letud esni...

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Üdv.

De le ám... Egyébként én is jobban szeretem, ha nagyobb a doboz impedanciája.

Vendég

Polcsugárzók

Rockra nehéz választani ennyi pénzért, valami jobb Tannoy-t ill Quad valamint Focal-JMLab dobozt keresnék ebben az árban!
És mindenképpen monitort keress (ne hagyd hogy rábeszéljenek az állóra!).

Ezek épp nem rockra vannak , a focal meg főleg Esetleg a Quad

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Polcsugárzók

rsf
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: rsf »

Tényleg nem érted? Ezt gyárilag 8 ohm-osként hirdetik. Ennyit a "csak 8 ohm-os" kritériumodról.

Ne már, én azt hittem ez 4ohmos.Bár láttam hangfalaknál olyan specifikációt, hogy impedancia:4-8ohm
Üdv.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Polcsugárzók

Sziasztok.

Főleg rock-ra, audiophile monitor dobozok közül melyeket érdemes
szemügyre venni.

Rockra nehéz választani ennyi pénzért, valami jobb Tannoy-t ill Quad valamint Focal-JMLab dobozt keresnék ebben az árban!

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Polcsugárzók

Hozzászólás Szerző: KMT »

Most hogy jön ez ide?

Tényleg nem érted? Ezt gyárilag 8 ohm-osként hirdetik. Ennyit a "csak 8 ohm-os" kritériumodról.

Vendég

Polcsugárzók

Az én tippem Tannoy Revvolution DC6 , 139 ezerért. Ha van rá lehetőség , hallgatsd meg.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Polcsugárzók

Én a helyedben ezt venném meg:
NuScale 216 Bemutató darab!
Vagy az állót:
NuScale 226 Bemztató darab!

El kellene jönnöd,míg ez a speciális akciónk tart az erősítővel együtt.
Ma 30 éves a cég.Ilyen akció nem lesz többet.

Nagyon szívesen elmennék de most sajnos nem tudok.
A 216-os érzékenysége zavar egy kicsit. Az álló az tetszik , de nem lenne az is nagy ? Igaz a Swans az inkább mozira való.

Az álló nagyon ideális lenne.
Zenére kiváló,de a mélye is eszméletlen jó.
Ez az ár a bemutató darabra szól,de ez is teljsesen új állapotban van.
Ezen kívül már csak 1 pár van.Ennyiért nem lehetne megépíteni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”