Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal JMLab
- Pikehunter
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Focal JMLab
Sziasztok,
Egy barátom megkért, hogy adjam el a dobozait. De fogalmam\fogalmunk sincs mennyit érhet... Jm Lab Chorus 710 álló. Nem láttam még itthon. Valaki segítsen mennyiért hirdethetem! Segítséget előre is köszönöm!
Focal JMLab
Zeneileg most jazz, és spotify-on kiszűrt "songwriter/acccoustic" előadókat hallgatom. Mozgalmasabb műfajokból progresszív rock-ot hallgatok. A leginkább a rock, ami nagyon erőtlen, dinamikátlan és tompa.
A tér egy amerikai konyhás nappli 40m2 területtel. Valami dinamikus, élénk, de nem tolakodó hangzást szeretnék hallgatni.
A dinamikus, élénk hangzásról, nekem első blikkre az Exposure, vagy a Naim ugrik be, de nem tudom az Expo hogyan viselkedik a Focalokkal.
Nálam a Naim-el meglehetősen élénk volt a hang.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Audioquest Powerquest 505
Dune hd
Optoma
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Focal JMLab
Zeneileg most jazz, és spotify-on kiszűrt "songwriter/acccoustic" előadókat hallgatom. Mozgalmasabb műfajokból progresszív rock-ot hallgatok. A leginkább a rock, ami nagyon erőtlen, dinamikátlan és tompa.
A tér egy amerikai konyhás nappli 40m2 területtel. Valami dinamikus, élénk, de nem tolakodó hangzást szeretnék hallgatni.
Adj meg kicsit több infót
Milyen zenét hallgatsz, mekkora térben?
Mik az elvárásaid a hangal kapcsolatban?
Focal JMLab
Sziasztok! Múlt pénteken vásároltam 1 pár JMLB Focal 816 Cobalt dobozt, és a régi Focal 706s monitorokat megtartottam. Viszont úgy érzem, hogy a Yamaha R-n500 erősítőm kevés ezekhez a dobozokhoz. Ti milyen erősítővel használjátok/használtátok ezeket sztereóban?
Adj meg kicsit több infót
Milyen zenét hallgatsz, mekkora térben?
Mik az elvárásaid a hangal kapcsolatban?
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
Focal JMLab
Sziasztok! Múlt pénteken vásároltam 1 pár JMLB Focal 816 Cobalt dobozt, és a régi Focal 706s monitorokat megtartottam. Viszont úgy érzem, hogy a Yamaha R-n500 erősítőm kevés ezekhez a dobozokhoz. Ti milyen erősítővel használjátok/használtátok ezeket sztereóban? Szia emotiva umc1 upa7 páros
De hallottam yamahával az is nagyon király volt.
Focal JMLab
Sziasztok! Múlt pénteken vásároltam 1 pár JMLB Focal 816 Cobalt dobozt, és a régi Focal 706s monitorokat megtartottam. Viszont úgy érzem, hogy a Yamaha R-n500 erősítőm kevés ezekhez a dobozokhoz. Ti milyen erősítővel használjátok/használtátok ezeket sztereóban?
Nekem 705s van ezt az aláírásomban szereplő összes vassal hallgattam+Rotel ra810a.
Az én fülem sorrendje:
Rotel-H/K-Nad
Amikor a Cobalt megjelent párszor volt alkalmam meghallgatni(kissebb monitor)ismerősöknél Rotel-el,számomra kellemes párost alkottak,Rotel erősítővel érdemes lenne meghallgatnod,ha teheted(minél erősebbel!).
- hukkle
- Törzsvendég

Focal JMLab
Focal JMLab
Kedves Karesz!
A csoves erositoket feljtsd el az Electraccal kapcsolatban. A 92dB-es erzekenyseg becsapos. Valojaban ezeket a hangfalakat nagy teljesitmenyu tranzisztoros keszulekekhez talaltak ki. Emelle draga kabekek hekyett inkabb tiszta rez 4mm2-hangszorokabekeket ajanlok. A 926-hoz a Krell egyaltalan nem passzol. Vagy nezz mas hagfalat szerintem, vagy keress mas erositot...
Én azért avval vitatkoznék, hogy a csöves erősítőket felejtse el. Nekem történetesen 926osaim vannak és akitől vettem, ő komoly Conrad Johnson csövessel hajtotta ődket. Minden túlzás nélkül mondom, hogy elképesztően jól szólt vele, igaz csak rövid ideig próbáltuk. Nálam a csöves a gyerekek miatt nem játszik, de ami késik nem múlik.
Én most egy Audionet Sammel használom nagy megelégedéssel. Az Audio Analogue után komoly előrelépés volt. Nem erőmű, nem dobban minden mély a gyomrom mélyén, de nagyon tiszta, pontos, részletes.
A másik a kábel kérdés. Avval is vitatkoznék, hogy nem kell drága jó kábel. Az én kábelemet megtaláljátok az aláírásomban, nem olcsó kábel. Próbáltam sok kábelt, de ennél volt először, hogy nem akartam kivenni a rendszerből, nem is vettem ki. Igenis megérdemli a jó kábelt és meg is hálálja felbontásban, tér érzetben, mindenben. Ja és a kábel szín ezüst...
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Focal JMLab
Szia! Köszi a választ! Kicsit meglepődtem, hogy az Arcam AVR280 házimozi erősítő jobb mint a zárójelben említett stereok. Most milyen kábellel kötöd a Focal 706s dobozokhoz?
Számomra is meglepő volt, de tanultam is belőle. A külön külön jó minőségű komponensek nem biztos, hogy jó rendszert alkotnak. Mindegyik erősítővel volt olyan tulajdonsága a hangnak ami kellemes emlékeket idéz, de összességében, a hang egészét tekintve az Arcamot érzem eddig a legjobbnak- az említett Nimist leszámítva.
Annak idején egy Cobalt 816S Nimis párosra kaptam fel a fejem, és talán ezért is döntöttem a Focal mellett, és szeretem, jónak tartom, de megtanultam azt is, hogy számára nem ideális erősítővel hajtva csak átlagos.
Viszont az is hihetetlen, hogy egy olcsó hangsugárzóból micsoda hangok jöhetnek ki, ha kedvére való az elé kötött cucc.
A kábel egy snassz ezüstözött réz vezetőjűnek tűnő- de csodálkoznék ha tényleg az lenne- Kácsa
Használok még Qed silver anniversary xt-t is.
A Cobalt 816 után volt egy S széria, utána szűnt meg, és lett helyette a Chorus 800V
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
- tibikecsoki
- Törzsvendég

- Értékelés: 154
Focal JMLab
Ha találsz jó áron,ne gondolkozz,nagyon jó dobozok.Én most cseréltem le chorus 826w-re,de nagyon elégedett voltam velük.Azt hiszem 98 körül gyártották őket,de nekem sosem volt bajom velük
Dune pro 8k plus,Naim Nap 300DR,Naim Nac-252pre, Naim Supercap2, Rockna Wavedream Net, Rockna wavelight dac, ProAc Respone D38, 2db REL T/7x, JMlab tantal505.
- hukkle
- Törzsvendég

Focal JMLab
A JMLB Focal 816 Cobalt dobozokon gondolkodom.
Azon aggódom, hogy ha meghibásodnak nem lesz hozzá pótalkatrész. Mióta szűnt meg ez a széria?
Focal JMLab
Szia! Egyelőre nem volt lehetőségem. Van esetleg tipp vagy javaslat? A Van Damme hangfalkábel kapcsán hallottam ódákat zengeni egy blogon.
Én mindenképp valami vastagabb OFC-t javaslok, nekem pl. a Neotech 1034-es szépen bejött hozzá...
- hukkle
- Törzsvendég

Focal JMLab
Kicsit drágább mint 120, de egy Synthesis Nimis csodát tenne vele, mondjuk ezzel az a bibi, hogy előbb utóbb feljebb kellene lépni hangsugárzó fronton is.
Nekem is van 706S, sokféle erősítővel kipróbáltam (Rotel, Sugden, Musical Fidelity, Naim) most mozizok vele, és egy Arcam Avr 280-assal hajtom, eddig ez a legjobb, zenén is
Szia! Köszi a választ! Kicsit meglepődtem, hogy az Arcam AVR280 házimozi erősítő jobb mint a zárójelben említett stereok. Most milyen kábellel kötöd a Focal 706s dobozokhoz?
- hukkle
- Törzsvendég

Focal JMLab
Másmilyen kábelt próbáltál esetleg vele?
Szia! Egyelőre nem volt lehetőségem. Van esetleg tipp vagy javaslat? A Van Damme hangfalkábel kapcsán hallottam ódákat zengeni egy blogon.
Focal JMLab
Sziasztok! Egy Yamaha R-N 500-as integrált erősítőt használok JMlab Focal Chorus 706s monitor dobozokkal, amiker type2-es Audioquest kábelekkel kötök egybe. Van esetleg valami tapasztalatotok/tippetek a szinergia javítására? Ezekhez a hangsugárzókhoz milyen erősítőt érdemes társítani.
/Használt/új árban kb. 120eFt-ig gondolkodva/. Köszönöm szépen a tanácsokat!
Kicsit drágább mint 120, de egy Synthesis Nimis csodát tenne vele, mondjuk ezzel az a bibi, hogy előbb utóbb feljebb kellene lépni hangsugárzó fronton is.
Nekem is van 706S, sokféle erősítővel kipróbáltam (Rotel, Sugden, Musical Fidelity, Naim) most mozizok vele, és egy Arcam Avr 280-assal hajtom, eddig ez a legjobb, zenén is
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 282/Hicap DR
Naim Nap 250 DR
Harbeth M30.2 XD
Sugden A21a CD 21
ProAc Response D25
Exposure Classic CD XXII
Synthesis Nimis
Pmc Gb1
Revox A77
Akai 650D
Dune hd
Optoma
Focal JMLab
Sziasztok! Egy Yamaha R-N 500-as integrált erősítőt használok JMlab Focal Chorus 706s monitor dobozokkal, amiker type2-es Audioquest kábelekkel kötök egybe. Van esetleg valami tapasztalatotok/tippetek a szinergia javítására? Ezekhez a hangsugárzókhoz milyen erősítőt érdemes társítani.
Másmilyen kábelt próbáltál esetleg vele?
- hukkle
- Törzsvendég

Focal JMLab
Focal JMLab
Kedves Karesz!
A csoves erositoket feljtsd el az Electraccal kapcsolatban. A 92dB-es erzekenyseg becsapos. Valojaban ezeket a hangfalakat nagy teljesitmenyu tranzisztoros keszulekekhez talaltak ki. Emelle draga kabekek hekyett inkabb tiszta rez 4mm2-hangszorokabekeket ajanlok. A 926-hoz a Krell egyaltalan nem passzol. Vagy nezz mas hagfalat szerintem, vagy keress mas erositot...
Van benne valami...
Focal JMLab
Ja és a 936 mellett volt egy 900sw szub is.
16m2-en és baromi jól szólt.
Mondjuk emberünk kb 1 év alatt lőtte be a szubot de attól kezdve rettentő jó 16 m2-re négy darab húszcentis mélysugárzóhoz még szub? Az egyik kolléga a 920.1-est sokallta 16m2-ren,amiben egy-egy darab 25 cm-es mély van,és visszavitte,ahonnan vette. A Krell S300i integrált már nem az a klinikai hangzású erősítő,mint az elődei voltak,bár tény,hogy a JMLabok csövessel szólnak a legjobban. Megfelelő kábelekkel,és jó árammal a Krell sima,nyugodt hangú erősítő,de majd kiderül egy meghallgatás során,hogy mennyire lehet párosítani az Electrával
Kedves Karesz!
Focal JMLab
Mondjuk emberünk kb 1 év alatt lőtte be a szubot de attól kezdve rettentő jó 16 m2-re négy darab húszcentis mélysugárzóhoz még szub? Az egyik kolléga a 920.1-est sokallta 16m2-ren,amiben egy-egy darab 25 cm-es mély van,és visszavitte,ahonnan vette. A Krell S300i integrált már nem az a klinikai hangzású erősítő,mint az elődei voltak,bár tény,hogy a JMLabok csövessel szólnak a legjobban. Megfelelő kábelekkel,és jó árammal a Krell sima,nyugodt hangú erősítő,de majd kiderül egy meghallgatás során,hogy mennyire lehet párosítani az Electrával
Focal JMLab
Mondjuk emberünk kb 1 év alatt lőtte be a szubot de attól kezdve rettentő jó lett.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Focal JMLab
Szia
Nekem 926om volt sokáig.
Sőt kb. 15 évig JMlabot hallgattam.
Az újabb szériák számomra mindig minőségi ugrást jelentettek.
Sajnos elkövettem azt a hibát hogy az akkori forgalmazóra hagyatkozva nem a hangfalhoz illő erősítőkkel használtam.
Emiatt meg is váltam a 926tól.
Aki megvette pont olyan erősítővel használta mint a tied.
A krafttal már nem volt baj de sajnos víkonykává vált a hang.
Egy másik barátom 906 ot majd 936 ot hallgatott sokáig régebbi sony es vasakkal.
Na az igazán klassz volt.
Szóval azt hiszem nem az a kérdés hogy a 915 v a 926 a jobb doboz hanem jó lesz e hozzá a végfokod.
Szerintem sajnos nem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Focal JMLab
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,hogy az Elektra 915.1,és a 926-os között milyen hangzásbeli különbség van? A régebbi 915.1 ha jól tudom,kicsit még drágább is volt a 926-nál. A két hangsugárzó méretei majdnem megegyeznek,annyi különbséggel,hogy a 915.1-ben egy db 20 cm-es mélyhangszóró van,a 926-ban pedig kettő darab 18 cm-es.Ennél nagyobb hangsugárzót nemigen bírna el a 20 m2-es helységem,az erősítőm jelenleg egy Krell S300i integrált.A válaszokat előre is köszönöm.
Focal JMLab
Sziasztok,
Most, hogy már be van járatva, jobb lett az alja. Nagyon tetszik amit produkálnak. Ilyen különbséget még nem hallottam
mp3 és FLAC között, és persze minél jobb formátummal próbálkozok, annál jobban tetszik amit hallok!
Igen a tér és a részletesség is jobb. 6x6m a nappalim.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Focal JMLab
Sziasztok,
Pár hete én is nagyon boldog tulajdonosa vagyok egy FocalChorus826W-nek.
Nagyon meg vagyok vele elégedve. Egy 5.1-es Clarus Titan rendszert cseréltem le ezekre.
A különbség óriási! A magas és közép hangok közötti különbség hihetetlen.
A mély hangok kevesek. Ezen majd egy sobwoofer segít !
Holnap érkeznek a 806W-k, a hátsó hangszórók szerepét fogják betölteni.
(a leírtak csak az én személyes véleményemet tartalmazzák!)
(A ClarusTitan a maga árkategóriájában nagyon jó érték/ár aránnyal rendelkezik)
Ezen nincs mit csodálkozni, a Focal mindig is jó volt, minél feljebb lépkedsz annál jobb lesz..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor