Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Eladtam a Focalt (lehet,hogy megbánom).Ha a fórumtársunktól meg tudom venni a Tannoy F4-et akkor az lenne az utód!Sok helyen jókat olvastam (többek között nem utolsó sorban Tőled is Doktor úr)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Szerintem se a Focal volt a ludas hanem a 25nm2 egyébként nekem kifejezetten tetszett a hangja csak a mélyel nem voltam megelégedve!"Sajnos" a tapasztalatokra,tesztekre vagyok utalva úgy hogy minden jótanácsolt elfogadok! 100ezerig keresek álló hangfalat!
Ebben az esetben valóban keresnék egy zárt sub-ot első lépésben!
Ha bejön a kis Focal hangja akkor próbáld meg kipótolni a láncot 2.1-re!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nem a Focal-lal van a gond, az egyszerűen kevés ehhez a térhez, másra való...
Egy vagy két sub-bal megtámogatva már szólhat jól, de persze sok más verzió is létezik. Mindenki mást fog ajánlani és valahol mindegyik jó.
Én a 707S-el teljesen elégedett vagyok hasonló m2-en, de egy sub, ha akarom, azért tud dolgozni alá.
Én pl. állóban nem gondolkodok, épp a jazz, akusztikus zene miatt...
A Focal magasa lehet kicsit fémes, de okosan kábelezve kezelhető.
Szerintem se a Focal volt a ludas hanem a 25nm2 egyébként nekem kifejezetten tetszett a hangja csak a mélyel nem voltam megelégedve!"Sajnos" a tapasztalatokra,tesztekre vagyok utalva úgy hogy minden jótanácsolt elfogadok! 100ezerig keresek álló hangfalat!
Sziasztok!Szerintetek előrelépés lenne hangminőségbe (is) a Focal 705v monitor hangfal helyett itt az apróban hirdetett Castle Severn2,vagy a Tannoy Mercury f4 állódobozok?25nm2-es szobáról van szó és inkább jazz,blues-t hallgatok!Vagy várjak hátha beugrik egy Focal Chorus 715 állódoboz?Meghallgatni őket sajnos (autó hiányába) nem tudom!Köszi a választ előre is!
Próba nélkül "vakrepülés" lenne bármelyik megvétele. A 705V-hez képest szerintem max. csak mennyiségi többlet lenne a 715, a minőségi többlethez érdemes lenne más termékeket is meghallgatni.
(Én a Focal legalsó, 7-es sorozatát - akár régebbi, akár "V" - egyébként sem ajánlanám: amit eddig láttam, hallottam ebből az "osztályból" elég gyatra volt, legalábbis a produkciójuk nekem nem eléggé hasonlított az élő zenére. Persze lehet, hogy a többi elem nem passzolt hozzájuk, mindenesetre kiábrándítóak voltak. Természetesen szvsz.)
Sziasztok!Szerintetek előrelépés lenne hangminőségbe (is) a Focal 705v monitor hangfal helyett itt az apróban hirdetett Castle Severn2,vagy a Tannoy Mercury f4 állódobozok?25nm2-es szobáról van szó és inkább jazz,blues-t hallgatok!Vagy várjak hátha beugrik egy Focal Chorus 715 állódoboz?Meghallgatni őket sajnos (autó hiányába) nem tudom!Köszi a választ előre is!
Nem a Focal-lal van a gond, az egyszerűen kevés ehhez a térhez, másra való...
Egy vagy két sub-bal megtámogatva már szólhat jól, de persze sok más verzió is létezik. Mindenki mást fog ajánlani és valahol mindegyik jó.
Én a 707S-el teljesen elégedett vagyok hasonló m2-en, de egy sub, ha akarom, azért tud dolgozni alá.
Én pl. állóban nem gondolkodok, épp a jazz, akusztikus zene miatt...
A Focal magasa lehet kicsit fémes, de okosan kábelezve kezelhető.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok!Szerintetek előrelépés lenne hangminőségbe (is) a Focal 705v monitor hangfal helyett itt az apróban hirdetett Castle Severn2,vagy a Tannoy Mercury f4 állódobozok?25nm2-es szobáról van szó és inkább jazz,blues-t hallgatok!Vagy várjak hátha beugrik egy Focal Chorus 715 állódoboz?Meghallgatni őket sajnos (autó hiányába) nem tudom!Köszi a választ előre is!Tessék stoppolni!
Viccet felretéve!
A Tannoy egy mindenevő doboz, nem tűnik ki semmin, de minden körülmények között jól teljesít!
Egy igazan kiegyenlített teljesítményű doboz!
Ebbe a térbe a kis Focal kevés, mellette nekem a magasa sikító is volt mikor hallottam...
De mindenképpen fülelni kell, és a Tannoy-t érdemes is.
A Severn-t nem ismerem, de szimpi!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Szerintem a fóliáztatás semmi hatással nem lesz a hangra.Ha tüskézés nem jött be, próbáld ki az állványhoz ragasztást:papírboltban vegyél Blu tack-et
https://www.google.hu/search?q=blu+tack ... 40&bih=775
És azzal ragaszd rá a négy sarkánál a dobozt az állványra.
Az állvány azóta kiesett, mint lehetőség, mert egy új bútordarab került a szobába, és már azon vannak a sugárzók. Az állványnak már csak radiátor közvetlen közelében lenne helye, az meg annyira nem vicces.
Ha jól emlékszek a Revox 5-4 ami ugyan ez a széria az furnérozott doboz.Ebből következik hogy egyszerübb ha a színét változtattatod meg.Egy jó asztalos simán megoldja.és késöbb sem lesz gond az eladással.Az öntapados folia sosem lesz az igazi szépségre.
Nekem lakkozott natúr fának tűnik. Köszönöm a válaszokat!
-
Vendég
Ha jól emlékszek a Revox 5-4 ami ugyan ez a széria az furnérozott doboz.Ebből következik hogy egyszerübb ha a színét változtattatod meg.Egy jó asztalos simán megoldja.és késöbb sem lesz gond az eladással.Az öntapados folia sosem lesz az igazi szépségre.
A mamuszokat az összeköltözés óta aktívan használom.
Szeretem a Revox-ot. Mint írtam, egyedül a rock/metal zenén akadt kifogásolni valóm.
Felmerültek a kérdések bennem. Pl. mivel jár, ha az asztalos ismerősömmel lefóliáztatom? Itt nyilván nem csak az anyagi vonzatára lennék kíváncsi, hanem inkább arra, hogy melyik szól bele kevésbé a hangzásba? Bár az én bot füleimmel valószínűleg észre sem venném. Egy példa: olvastam arról, hogy jó ötlet tüskéket a hangsugárzó alá rakni. Kipróbáltam, mi a különbség, ha teszek alá 3-3 csapágygolyót (minimál' gyurmával fixálva, hogy ne mozogjon), és nem volt meg a "fú ez mekkora javulááás" érzés. Volt már alatta fém alul-felül tüskés állvány (amit hamarosan fel is pakolok eladásra). Azzal mondjuk éreztem némi differenciát, de valljuk be, az én fülem ehhez kevés.
Illetve a későbbi eladhatóságát mennyire befolyásolja ez a "modding" hadművelet?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6551
Szeretem a Revox-ot. Mint írtam, egyedül a rock/metal zenén akadt kifogásolni valóm.
Felmerültek a kérdések bennem. Pl. mivel jár, ha az asztalos ismerősömmel lefóliáztatom? Itt nyilván nem csak az anyagi vonzatára lennék kíváncsi, hanem inkább arra, hogy melyik szól bele kevésbé a hangzásba? Bár az én bot füleimmel valószínűleg észre sem venném. Egy példa: olvastam arról, hogy jó ötlet tüskéket a hangsugárzó alá rakni. Kipróbáltam, mi a különbség, ha teszek alá 3-3 csapágygolyót (minimál' gyurmával fixálva, hogy ne mozogjon), és nem volt meg a "fú ez mekkora javulááás" érzés. Volt már alatta fém alul-felül tüskés állvány (amit hamarosan fel is pakolok eladásra). Azzal mondjuk éreztem némi differenciát, de valljuk be, az én fülem ehhez kevés.
Illetve a későbbi eladhatóságát mennyire befolyásolja ez a "modding" hadművelet?
Szerintem a fóliáztatás semmi hatással nem lesz a hangra.Ha tüskézés nem jött be, próbáld ki az állványhoz ragasztást:papírboltban vegyél Blu tack-et
https://www.google.hu/search?q=blu+tack ... 40&bih=775
És azzal ragaszd rá a négy sarkánál a dobozt az állványra.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Vegyél egy papucsot és tedd az új hangfalak mellé
Amúgy minden házisárkánynak elismerésem, imádom őket, de ilyenbe belekötni?
Ha szereted a Revox-ot, próbáld meg megtartani! A fólia is egy lehetőség...
Vegyél egy papucsot és tedd az új hangfalak mellé
Amúgy minden házisárkánynak elismerésem, imádom őket, de ilyenbe belekötni?
Ha szereted a Revox-ot, próbáld meg megtartani! A fólia is egy lehetőség...
... a fekete bútorokhoz nem passzol a Revox ax 4-3 a csúnya barna színe miatt. ...
ha tetszik a hangja, egszerübb a szinet megvaltoztatni (pl. öntapados folia)
Az a Revox jónak ígérkezik, persze meg kell hallgatnod, hogy tetszik-e. Cantont nálam is meg tudsz hallgatni, de az enyém nem eladó, legfeljebb arra kaphatsz választ, hogy egyáltalán érdemes-e ebben a márkában gondolkodnod. Canton jelenleg is van eladó a hificityn és a vaterán is 15-25.000 között. (JBL-em is van, de az nem az az árkategória, amiben keresgélsz, és különben sem eladó)
Sziasztok!
Anno feldobtam egy témát a JBL topicban, miszerint "a NAD 3020-hoz milyen doboz passzolna leginkább?". Akkor le is csaptam a Revox hangsugárzókra, de az élet (egy háklis házisárkány képében ) közbeszólt. Pontosítok: folyamatosan rágja a fülemet, hogy a fekete bútorokhoz nem passzol a Revox ax 4-3 a csúnya barna színe miatt. Egy szónak is száz a vége: a téma újból adott.
Tehát a Revox-hoz hasonló hangú monitort keresek. Esetleg örülnék, ha picit jobban feküdne az újaknak a rock muzsika. Hallgatok mindenfélét: Zagar-tól kezdve, a Two Steps From Hell-en vagy a régi Metallica-n át, a The Agonist-ig mindent. Még az is előfordul, hogy Kari Bremnes-t kell megszólaltatniuk, ha kicsit komolyabb a hangulatom.
Mit ajánlanátok, merre induljak el?
Nagyon komoly esztétikai feltétel, hogy a hangsugárzó szemmel látható részei feketék legyenek (tartalmazhat más színeket, ha pl. a hangfalselyem eltakarja...). Mondjuk egy ezüst embléma még belefér.
A hangsugárzók egy kb. 18 nm-es szobában, egy ilyen bútordarab két szélén foglalnak majd helyet: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70103349/ . Tudom, ez kicsit sem jó ötlet, de ez sajnos kompromisszum. A bútorzat mélysége 480 mm, és a faltól kb. 2 cm-re áll, tehát ezt is figyelembe kell venni, hogy a leendő hangsugárzók mélysége ezt ne nagyon közelítse meg. A Revox-é 250 mm, tehát a faltól kb. ugyanennyire vannak.
Azt még nem tudom, a Revox dobozkák mennyiért mennek el, ennek függvényében a helyükre kerülőre a keret 50-60.000 forint körül mozogna.
Az erősítő egy NAD 3020, a forrás pedig 'ámítógép. A kettő közé beiktattam egy Lexicon Alpha 2.0-nak csúfolt ketyerét, a miheztartás végett.
Perpillanat őket nézegettem a fórumon:
Infinty Reference 10: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lp%C3%A1r/
Dali Zensor 1: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... l-%C3%BAj/
Előre is köszönöm a segítséget!
Biztos,hogy jó,de inkább (már) az álló hangfalban gondolkodok..
Semmi gond, csak nehogy megbánd! Előtte hallgatózz, ha lehet!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
A Stand Art bejön,de azt olvastam Stand Art2-ről,hogy ha elromlana a hangszórója nem lehet hozzá kapni,mert a vifa direkt gyártot erre a tipusra hangszórót!Miért romlana el?
Persze tudom, balesetek mindig történhetnek... de nem szabad így kezdeni!
Egyébként strapabíró dobozok ezek is!
De ajánlhatnám a Clarus Pro dobozokat is!
A Monaudio dobozok is igen jók!
Van egy jó ár/értékű Velodyne az eladások között, ugyanúgy beköthető, mint ahogy írtam...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... e-cht-10e/
Biztos,hogy jó,de inkább (már) az álló hangfalban gondolkodok..
Gondolkoztam a subon is csak hát nincs sub kimenet
Van egy jó ár/értékű Velodyne az eladások között, ugyanúgy beköthető, mint ahogy írtam...
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... e-cht-10e/
Hmm, ez gond lesz, mert a Cornet vagy Yamaha is a plazma tv mellett lenne, a szélétől kb 25-30cm-re. Ez gond, zavarná a tv-t esetleg ártana is neki?
Az a baj, hogy mire megtudod, hogy árt vagy nem, arra lehet, hogy kinyírtad a tévédet...
A helyedben óvatos lennék! 60-80cm szerintem már jó, de a 25 biztosan rizikós!
1. "A"-ra rákötöd a frontokat, a "B"-re a sub-ot (speaker level input), amelyik erre alkalmas.
2. A sub-ot (speaker lever inputot) rákötöd az "A"-ra és a sub-ból (speaker level output) hajtod meg a frontokat.
Erre pl. a Velodyne CHT sorozat biztosan alkalmas és szépen szól!
A membrán méret meg nem garancia!
Heed, Stand Art dobozok?
A Stand Art bejön,de azt olvastam Stand Art2-ről,hogy ha elromlana a hangszórója nem lehet hozzá kapni,mert a vifa direkt gyártot erre a tipusra hangszórót!
ez cseppet sem gond: REL kifejezetten e nelkül ajanlja a subjait hasznalni, es REL nem kezdö subgyarto - azt persze nem tudom, hogy egy sub mit jelentene Neked hangzasban
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Dali Zensor 3-at néztem,igaz nem tudtam meghallgatniGondolom minnél nagyobb a mélyközép átmérő annál nagyobb a mély is,bár olyant is olvastam,hogy nem minden esetben A membrán méret meg nem garancia!Heed, Stand Art dobozok?
Miért pont Klipsch?
Egy Klipsch RB 51 II van olyan jó, mint a Monitor BX2?
szimplán mert fekszik a rockzene, és hatékonyabb mint a többi hangfal jelentős része. értsd.: ugyanakkora erősítőteljesítménnyel nagyobb hangerőt ad ki magából.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Miért pont Klipsch?
szimplán mert fekszik a rockzene, és hatékonyabb mint a többi hangfal jelentős része. értsd.: ugyanakkora erősítőteljesítménnyel nagyobb hangerőt ad ki magából.
Szerintem akkor már inkább Klipsch.
Miért pont Klipsch?