Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
-
Vendég
Mélysugárzók
Na szereztem nektek egy sráctól képet a Veló CHT10-ről levett előlappal, és lelehet venni rendesen a hirekkel ellentétben rendesen...Csak süllyesztve van jobban alá kell nyúlni...
http://kepfeltoltes.hu/view/081019/DSC0 ... es.hu_.jpg
A kép alapján a hangszóró membránjának a széle "pereme" szivacs szerkezetü...
Sok gyártó rájött már, hogy kevésbé tartós megoldás mint egy gumiperem.
Mondjuk ettől még jól szólhat...
Az én Yamahámon vastag perem van mert hosszúlöketű és se nem szivacs se nem gumi hanem egy speciális impregnált valami.
Mélysugárzók
Itt nem árulják, vagy csak árulták?
http://www.hazimoziautohifi.hu/default. ... ipusid=406
Ez érdekes...
Szerintem itt is csak megrendelni lehet.
Gondolom aki ilyen kategóriában gondolkozik az talán szeretné meghallgatni is.
Ez az oldal elég komolytalan azt írja a sub frekvencia átvitelére: 18 Hz - 115 kHz
LOL az egy jó kis elírás De arra jó, h elképzelése van az embernek mennyibe kerülnek.Sztem nem olyan vészesek azok az árak.És a külsőt és a felhasznált hangszórókból ítélve, valóban nem lehetnek egyszerű dobozok...
A hátlapon látható főnix csatlakozó alapján pedig könnyen megállapítható, hogy nem egy egyszerű home célra gyártott termék, professzionális környezetbe is szánták.
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
-
Vendég
Mélysugárzók
Ez érdekes...
Ez az oldal elég komolytalan azt írja a sub frekvencia átvitelére: 18 Hz - 115 kHz
LOL az egy jó kis elírás De arra jó, h elképzelése van az embernek mennyibe kerülnek.Sztem nem olyan vészesek azok az árak.És a külsőt és a felhasznált hangszórókból ítélve, valóban nem lehetnek egyszerű dobozok...
Mélysugárzók
SUNFIRE teszt
Azért nem gyengén teljesit, nekem az tetszik benne hogy a 27 Hz környéke a leghangosabb szóval szinte lineáris a frekimenete még akkor is ha a hangerőt megemeljük.
Mélysugárzók
Ez érdekes...
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Mélysugárzók
ára is van rendesen
-
Vendég
Mélysugárzók
Én már hallottam róluk valahol, de nem láttam még itthon ezekből...Valaki forgalmazza itthon?
Itthon sajnos nem forgalmazzák, az áraik nem olcsóak talán azért...
Én kb 10évvel ezelőtt ismertem meg szaklapokon keresztül ezt a márkát, már akkor ilyen minőségben gyártottak.
-
Vendég
Mélysugárzók
Én már hallottam róluk valahol, de nem láttam még itthon ezekből...Valaki forgalmazza itthon?
Mélysugárzók
Én sem, azért is lepődtem meg, h a Velo ezt használ...Nem gondoltam volna...
Elvileg a többi szériánál már gumiperemet használ a Velo, ami megnyugtató...
Ha már sub akkor van egy kevésbé ismert gyártó, aki említésre méltó minőségben állít elő aktív sub-okat...
Sunfire
-
Vendég
Mélysugárzók
de lehet hogy az a szivacs perem ami a velónál van az nem ugyanolyan összetételű mint ami a jamonál van?
ez a habosított perem mindnél ugyan az a gyenge minőség...Nem hinném, h sokban eltérne...
Mélysugárzók
de lehet hogy az a szivacs perem ami a velónál van az nem ugyanolyan összetételű mint ami a jamonál van?
-
Vendég
Mélysugárzók
Én sem, azért is lepődtem meg, h a Velo ezt használ...Nem gondoltam volna...
Mélysugárzók
Igen ezt én is csalódottan figyeltem meg...
A Jamo-nak volt mániája a szivacs perem...
Egyéb gyártónál még nem igazán láttam sub mélysugárzót ilyen kivitelben.
Mélysugárzók
Na szereztem nektek egy sráctól képet a Veló CHT10-ről levett előlappal, és lelehet venni rendesen a hirekkel ellentétben rendesen...Csak süllyesztve van jobban alá kell nyúlni...
A kép alapján a hangszóró membránjának a széle "pereme" szivacs szerkezetü...
Sok gyártó rájött már, hogy kevésbé tartós megoldás mint egy gumiperem.
Mondjuk ettől még jól szólhat...
-
Vendég
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Szerintem azzal a subbal amelyik csak egy-két műfajt szeret azzal már nagy baj van (ez van a falak esetében is).Nem értem ezt.Egy sub akkor jó ha 40hz és alatta működik rendesen, egyenletesen adja ki a különböző mély frekvenciatartományokat(ezek telítődnek a szobában), gondolok arra hogy ugyan olyan hangerővel szól a 40 hz mint a 35 hz stb...Gondolom arra alapoztok hogy az elektronikus zenében általában 50-60hz-k mennek, és aki azt hallgatja ki akarja azokat emelni.Az említett subok biztosan jók(REL , VElO), a frkevenciavágást meg lehet szabályozni, az is sokat jelent.Azokkal a sub-okkal van gond, ahol nem egyenletes a frekvenciák átvitele, tehát bizonyos frekiknél kiemel a doboz-->ez már régen rossz, de ha be lehet állítani akkor okés.Én mindenképpen azt javaslom hogy ne a zenei műfajnak vegyük a dobozt ha már van anyagi keretünk! :lol!:
A tökéletes hangfal ugyanazokat a hanghullámokat(levegőrezgéseket) adja vissza amit rögzítésnél a környezetből felvettek!
Akkor lehet csak gond, ha az ember összerak egy komoly rendszert és az MP3-ból kiírt műanyag zenéjét hallgatva ráeszmél, hogy a rendszer nyitottsága kihozza a hanganyag fedettségét, hallgathatatlanságát. :lol!:
-
Vendég
Mélysugárzók
Itt egy kép a CHT10R hangszórójáról, egy srác talált rá...
http://www.audiofast.com/photonews/CHT10R.jpg
Mélysugárzók
Szerintem azzal a subbal amelyik csak egy-két műfajt szeret azzal már nagy baj van (ez van a falak esetében is).Nem értem ezt.Egy sub akkor jó ha 40hz és alatta működik rendesen, egyenletesen adja ki a különböző mély frekvenciatartományokat(ezek telítődnek a szobában), gondolok arra hogy ugyan olyan hangerővel szól a 40 hz mint a 35 hz stb...Gondolom arra alapoztok hogy az elektronikus zenében általában 50-60hz-k mennek, és aki azt hallgatja ki akarja azokat emelni.Az említett subok biztosan jók(REL , VElO), a frkevenciavágást meg lehet szabályozni, az is sokat jelent.Azokkal a sub-okkal van gond, ahol nem egyenletes a frekvenciák átvitele, tehát bizonyos frekiknél kiemel a doboz-->ez már régen rossz, de ha be lehet állítani akkor okés.Én mindenképpen azt javaslom hogy ne a zenei műfajnak vegyük a dobozt ha már van anyagi keretünk! :lol!:
A tökéletes hangfal ugyanazokat a hanghullámokat(levegőrezgéseket) adja vissza amit rögzítésnél a környezetből felvettek!
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
-
Vendég
Mélysugárzók
Az elektronikus zene nem tartozik műfajilag a tesztek közé, nincs kitétele ott hogy kellene szólnia egy hangfalnak, főként egy szubnak...Nem lehet minőségi lécet felállítani, ott minden szub valószínűleg tudja azt amit az a műfaj megkövetel...Odatekered neki és lebegteti a hajad ha kell.Ez a szám meg alapból könnyű, egyszerű simán viszi egy szub.
A Velo eleje normál esetben nem levehető, így nem tudod a hangszórót sem megtekinteni. De ha rákeresel a sima Cht10-re annál megnézheted a hangszórót, mert a Cht10R ben is ugyan az található ha jól tudom.
Mélysugárzók
Lehet hogy ez egy hülye kérés lesz, de a velodyne cht-10 érdekel még mindig és mindenhol azt írják hogy a rock meg a claszikus zenére meg persze a filmekre mennyire jó, de sehol nem írják azt, hogy az elektronikus zenére milyen. Na szóval akinek Velodyne cht-10 subwoofere van, légyszíves az én kedvemért hallgassa már meg ezt a számot. Itt egy link a számról
És légyszíves őszinte vélemyényt írjatok. Köszönöm. Meg még annyit hogy subteszteknél hogy viselkedik tehát azt értem hogy tórzít e vagy hogy mellbevágó érzést produkál vagy, hogy szét esik e az ablak. Meg persze akinek REL SUBJA VAN. :lol!: :lol!:
Mélysugárzók
Olyan kérésem volna , hogy a velodyne cht-10 subwoofer-ről tudnátok, e olyan képet küldeni amin látszódik a hangszóró? Légyszi Küldjetek, nagyon érdekelne. Köszi. :lol!: