Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Errol lenne szo......☺
http://www.hitech-online.ru/articles/mo ... a_F50.html
A support-ot nem próbáltad?
http://www.revelspeakers.com/
" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)
SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG
Szevasztok. A telomrol irok es nem találtam az uj topik nyitási opciot, es ezert konyokoltem bele ebbe. ......
Elnézést kérek ezért.
Szoval van egy par REVEL PERFORMA F50 hanfalam az elso hibas szeriabol.
3 melynyomom elszallt es 3 mar cserelve van. En tegnap jutottam hozzajuk, mert mindenki feladta a javitatast........
Kellene konkret segitseg ebben az ugyben.
Cserebe szivesen segitek barkinek angliai vasarlasban beszerzesben ☺
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET ☺
" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)
- Karesz 666
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Így is elköltöm ugyanazt a pénzt majd a végén. Ugyanolyan hangot kapok majd a végén. De mégis úgy érzni az asszony, hogy bizony Ő döntött így
Egyébként ma meggyőzött a Pacific Evo 30. Szép is, jó is. Szerintem holnap adok rá egy vételi ajánlatot. Egyelőre 110 az eladó ötlete (egy nagyon szimpatikus középkorú úriember egyébként), én pedig 100-at kínáltam. Ma megismerkedtünk. Szóval ha közelítünk még egy lépést, akkor 105-ben megállapodunk majd szerintem. És szép is, jó is. Illik is az asszony nappalijába Szóval egyelőre itt tartok
Meg kell magyarázni az asszonynak, hogy neked örömet okoz egy jó hangú rendszer és ha te elégedett vagy az neki is jó.
De lehet, hogy Karesz úgy gondolkodik, hogy ha az asszony elégedett, akkor magának is jó lesz
Köszönöm a válaszod!
Hülyén hangzik, de a Monitor Audio az én környezetembe túl modern darab volna. Talán nem mindig döntenek az igazi hi-fi barátok a lakberendezési stílus miatt egy-egy hangfal mellett, de sajnos nekem szempont kell hogy legyen, mert az asszony páros lábbal rúgna ki
Meghallgatni ettől persze meg lehetne, ha beleférne valamikor...
Most használhatom a Wharfedale Modus one-three -t ~1héten keresztül. Közben elmegyek látogatóba a pacific EVO 30-hoz. Illetve most megkínáltak egy Jamo S606-al is, ami szintén ide közelít árban. Bár külső design miatt még a pacific a befutó, de még semmiképpen sem nyerte meg a versenyt Meglátjuk...még valószínűleg jelentkezem
Meg kell magyarázni az asszonynak, hogy neked örömet okoz egy jó hangú rendszer és ha te elégedett vagy az neki is jó.
- Karesz 666

Több szempont is szól a Jamo S606 ellen. Pl olyan magas, mint egy rakétakilövő állomás... Én a családi béke pártján állok első sorban és egy ilyen magas, de legalább formátlan "dobozzal" mint az S606...hááát...a gyengébbik énem ellene volna
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1717
egyszer nézz be a szétszerelt hangsugárzól részre. Nézd meg miből van összerakva az a Jamo S. én nagyívbe kerülném.
- Karesz 666

Köszönöm a válaszod!
Hülyén hangzik, de a Monitor Audio az én környezetembe túl modern darab volna. Talán nem mindig döntenek az igazi hi-fi barátok a lakberendezési stílus miatt egy-egy hangfal mellett, de sajnos nekem szempont kell hogy legyen, mert az asszony páros lábbal rúgna ki
Meghallgatni ettől persze meg lehetne, ha beleférne valamikor...
Most használhatom a Wharfedale Modus one-three -t ~1héten keresztül. Közben elmegyek látogatóba a pacific EVO 30-hoz. Illetve most megkínáltak egy Jamo S606-al is, ami szintén ide közelít árban. Bár külső design miatt még a pacific a befutó, de még semmiképpen sem nyerte meg a versenyt Meglátjuk...még valószínűleg jelentkezem
Sajnos nem tudom a héten meghallgatni a másodikat. De közben megkaptam a Modus One-three-t. Hááát...nagyobb durranásra számítottam. Na jó, persze ez is jobb, mint az eddigi legjobb hangfalam, ami egy Jamo studio 170 volt egy kis tuninggal...
Viszont a héten meghallgathatok egy Wharfedale pacific EVO 30-at is. 105ezer a végára. Bár ez sem egy túl fiatal darab...van ezzel kapcsolatban tapasztalt fórumozó? Kaphatok véleményeket róla lécci-lécci?
Nekem volt evo 20-asom úgy 6-7 évvel ezelőtt. Mai füllel kissé tömör, de tiszta hangzásra emlékszem. Én Vincent SV-129-el hallgattam. Megéri ezt a pénzt, nálad a viszonylag nagy térben biztosan kifutná magát. Ha tetszik neked a hangzásvilága, akkor jó választás lehet és szemre is igen tetszetős hangfal.
Azért lehetőség szerint a Monitor Audiot ne hagyd ki.
- Karesz 666

Szia!
A jelenlegi kínálatból a következőket javaslom meghallgatni:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nter-es25/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lp%C3%A1r/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... audio-br5/
Sajnos nem tudom a héten meghallgatni a másodikat. De közben megkaptam a Modus One-three-t. Hááát...nagyobb durranásra számítottam. Na jó, persze ez is jobb, mint az eddigi legjobb hangfalam, ami egy Jamo studio 170 volt egy kis tuninggal...
Viszont a héten meghallgathatok egy Wharfedale pacific EVO 30-at is. 105ezer a végára. Bár ez sem egy túl fiatal darab...van ezzel kapcsolatban tapasztalt fórumozó? Kaphatok véleményeket róla lécci-lécci?
- Karesz 666

A Wharfedale modus one-three már "mgpiszkált" és a modus one-six hangszóróit kapta meg.
Mi a véleményetek a 66ezres árról?
- Karesz 666

Szia!
Köszi!
Bizony a három közül az utolsó tetszene leginkább, barnában. Az első nem fog meg. A másodikat viszont lehet, hogy meghallgatom Budapesti, közel van, barna is, meglátjuk...megpróbálom holnap elérni őt telefonon...addig pedig gyűjtök még egy kis infót róla a neten...
Köszi mégegyszer a tippeket!
Esetleg Elac FS 67.2 124.000 HUF/pár akciósan, garanciával, boltból? Még ez is szóba jöhet az említett három doboz mellett.
Vagy tudtok mondani a leírtak alapján "tutit" ~100.000-ig?
Szia!
- Karesz 666

Jogos, hiszen valószínűleg a profit érdekében költségcsökkentésen esik át az adott termék. Így valószínűleg silányabb is lesz, mint egy-egy békebeli társa.
Ha üres hangfaldobozt keresnék, akkor biztosan egy régebbi modell dobozát választanám. Nade vajon a hangszórók membránjaira mi igaz? Silányabb a minőségük? A gyártók érdeke itt is a "hamarabb tönkre megy gyorsabban vesznek másikat" elv?
És visszatérve a Wharfedale modus one-three dobozára: egy ilyen darabért (illetve párért) szabad adni 66-ot?
azt gondolom, hogy az újabb széria sokszor visszalépés. most általánosságban beszélek. gyakran ugyanannyi pénzért, gyengébb mint az előd. vagy ugyanolyan csak többe kerül. elég gyakoriak a modellváltásokkal takart áremelések. az hogy valami új, nem feltétlen jobb. sokszor nem az. a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom érezteti hatását erőteljesen. persze vannak üdítő kivételek, de kevés.
Hát én már hifiztem a kommunizmusban is. A kapitalizmus hatása az, hogy választhatsz több száz márka több ezer terméke közül. Kapitalizmus nélkül meg volt Videoton, Orion, Beag, és a pofa be, ha ez nem tetszett.
azt gondolom, hogy az újabb széria sokszor visszalépés. most általánosságban beszélek. gyakran ugyanannyi pénzért, gyengébb mint az előd. vagy ugyanolyan csak többe kerül. elég gyakoriak a modellváltásokkal takart áremelések. az hogy valami új, nem feltétlen jobb. sokszor nem az. a kapitalizmus és a fogyasztói társadalom érezteti hatását erőteljesen. persze vannak üdítő kivételek, de kevés.
Hát én már hifiztem a kommunizmusban is. A kapitalizmus hatása az, hogy választhatsz több száz márka több ezer terméke közül. Kapitalizmus nélkül meg volt Videoton, Orion, Beag, és a pofa be, ha ez nem tetszett.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Karesz 666

Jogos, hiszen valószínűleg a profit érdekében költségcsökkentésen esik át az adott termék. Így valószínűleg silányabb is lesz, mint egy-egy békebeli társa.
Ha üres hangfaldobozt keresnék, akkor biztosan egy régebbi modell dobozát választanám. Nade vajon a hangszórók membránjaira mi igaz? Silányabb a minőségük? A gyártók érdeke itt is a "hamarabb tönkre megy gyorsabban vesznek másikat" elv?
- -KP-
- V.I.P.

- Karesz 666

Ja, a KEF-et időközben én is kihúztam. A Wharfedale-t pedig megkapom egy próbára
Így az már biztosan meg fog ismerkedni az erősítőmmel és a nappalimmal
- Karesz 666

Köszi a véleményt! A nm-t átszámoltam pontosan: 36nm-es a helység. Így már nem is olyan észvesztően nagy.
Ez a quadral elég régi. Félnék tőle, hogy a hangszórói nincsenek e elöregedve...gondolom még valami régebbi eljárással készülhetett, nem annyira korszerű. És kívülről sem olyan tetszetős számomra...
A JBL doboz típusa L60. Ez is elég régi konstrukció, állítólag a kettővel őt követő utód az ES80. Bár én ebben kételkedem, az ES80-ra és az L60-rs ránézve, laikusként. Azért mert egészen már design jellemzi őket, még csak nyomokban sem fedezhető fel az utódon az előd...
Az Elac jónak tűnne egyébként, csakhát újat venni nem annyira szeretnék. Jobban járnék használttal, amiért nem veszít az értékéből annyit, mint egy új.
Mit gondolsz?
- -KP-
- V.I.P.

A kefet kihúznám. nem egy nagy szám. főleg nem rockra. 45 nm szerintem egyébként is sok lenne neki. A JBL doboz L60 vagy L60T? Szerintem az ELAC jobb lehet. de 45nm-re lehet az is kicsi. sőt. Van az aprón egy quadral phonologue. Azt esetleg érdemes lenne megnézned.
- Karesz 666

Esetleg Elac FS 67.2 124.000 HUF/pár akciósan, garanciával, boltból? Még ez is szóba jöhet az említett három doboz mellett.
Vagy tudtok mondani a leírtak alapján "tutit" ~100.000-ig?
- Karesz 666

Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni!
Három hangfal közül szeretném eldönteni, hogy melyiket válasszam: JBL L60 (90.000 HUF), KEF IQ4 (75.000 HUF), Wharfedale one-three (66.000 HUF). Mindhárom használt és szép állapotú.
Az erősítő amivel hajtanám Sony STR-DB 830, QS minősítésű. A szoba járólapozott, szőnyeg a közepén, ~45 nm, nappali jellegű bútorzattal. A zene pedig rock-hard rock leginkább.
Szóval érdekelne a tapasztalatotok ezen hangfalakról, valamint, hogy ár-érték arányban a 3 közül melyiket tartjátok a "legjobb vétel"-nek?
Köszönöm ha válaszoltok!
Üdv,
k
azért a 905 és 906 sem ugyanaz na, én annó azért vártam a 876 ra és nem a 905 öt vettem meg újonnan, igen a tetves dynamic eq dynamic vol miatt
-
Vendég
Dede! Saqjnos de! Dinamikában mindíg is volt hiányérzetem akár mit csináltam, állítottam ide-oda, sajna de. De! Ilyenkor nem szakadékot kell elképzelni a készülékek között, hanem valamilyen szintű,de hallható különbségeket. Pl. a Terminátor bevezető szakaszánál a kalapács ütések nem voltak eléggé ütősek-kemények, a bevezető rész cúcspontjánál nem volt olyan nagy hangerő kiugrás, mint pl. a CA 640R, Marantz 9600, Myryad proci, és, hogy el ne felejtsem pl. az 5010-nél. Ezekhez képest laposabban szólalt meg a 905. Ettől még nem rossz avr, de a megjelenése óta az Onkyok dinamika jellemzői fejlődtek. Ezt a hiányosságot, szerintem proci része okozza és nem a végfok egység. Erről a tulajdonságáról már korábban is írtam az AV-n. Amikor a 905 megjelent a piacon ár-tudás-teljesítmény arányban szerintem a legjobban között volt(hanem a legjobb), de azóta van változás Onkyoéknál is. Pl. a 9600-as Marantz is kb. akkoriban született, de más árcédula lógott rajta ami a hangján még manapság is érződik, de sajnos szolgáltatás terén eljárt felette(is) az idő. Dögösnek dögösen szóltak a 905-ösök(gondolom a 906 is dettó), de a dögösség nem keverendő a dinamikai kiugrásokkal(pl. még a Drumline dobos végjáték). A dögösség mindenre jellemző volt akármilyen filmet-kocertet is néztem rajta(minden egyformán dögösen szólt), de az 5010-nél durva különbségek vannak a filmek koncerteknél. Ami hangilag nagyon jó az nagyon-nagyon jól szól, ami nem az "látványosan" nem szól jól. A mély kezelése nem volt kifinomult, de a fiatal társait már más fából faragták.
Oksa! Összehozzuk az egyik délelőtt!
Azért arra kiváncsi lennék,ha nem lenne semmi erősítőd,s eléd tennének egy 906ost vagy egy 809est,hogy válassz egyet,akkor is így vélekednél e.Nyílván most nem fogod szembehugyozni magad,de a választ tudom.