Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1527

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: vazze »

Nézd, ha Neked alapvetően tetszik a Focalok hangja, akkor érdemes vele foglalkozni, főleg, ha nem meríted ki a megvásárlásával a teljes kereted, és marad pénzed ehhez megfelelő erősítőre, forrásra és kábelezésre (kivéve ha ez már megvan).
Naim -ahogy már előttem írták- összeállt a Focallal, tehát elvileg a Heed sem kell, hogy idegen legyen, persze inkább valami komolyabb monoblokkos megoldást tudok Heed vonalon elképzelni egy Utopia doboz mellé. Meglepődnék, ha ezen a rendszeren csak áriákat lehetne hallgatni...

Thesis Alpha-m van egy pár Obelisk PM monoblokkal. Jónéhány évvel ezelőtt volt egy Focal kis monitorom,az nem tetszett. Viszont az csak a belépő széria volt. Ilyen Utopia-t hallottam élőben egy ismerősnél,az tetszett.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Éppen ezért próbálok egy kis infóhoz jutni,hogy ne fussak zátonyra vele. Nem biztos,hogy le akarnám cserélni az erősítőmet egy új jövevény miatt.
Tudsz esetleg olyat akinek ilyen van? Ha igen mivel hajtja?

Micro utopia + accuphase integrált. Ezt hallottam. Mindenevő.
Mindig, mindennél van jobb!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7703

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Bélának tudtommal pont ilyen doboza volt, de ez nem egy olcsó hangfal, tehát az olcsó árral csak óvatosan. (persze nem tudom, hogy neked mi az olcsó, mert nem biztos, hogy az olcsó kifejezés alatt mindenki ugyanarra gondol..)
Én úgy tudom, hogy Bélának Nova Utopia Be doboza volt...
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 413

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: nor »

Éppen ezért próbálok egy kis infóhoz jutni,hogy ne fussak zátonyra vele. Nem biztos,hogy le akarnám cserélni az erősítőmet egy új jövevény miatt.

Egyik barátomnak Mezzo Utopiája van és Rotel Michi (remélem jól írtam) elő- és végfokkal hajtja meg. Kell a komoly teljesítmény nekik, meghálálják. Továbbá kell a tér is, kis helyiség nem jó nekik.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: mezzo »

Én jellemzően jazz-t hallgatok. Régebbieket,rengeteg kortárs előadót,filmnézéshez is ezt a rendszert használnám és uram bocsá' még az elektronikus zenék is megtalálhatóak a repertoárban (persze tudom ez eretnekség,mármint elektronikus zenét hallgatni egy nívós berendezésen...).

Reméljük nem eretnekség elektronikus zenét hallgatni semmin, ahogy mozizni sem.

A Focal ketegóriájához mérten viszont biztosan meghálálná a "háttér támogatást". Itt írták, hogy a csalódásfaktor benne van a kalapban, ha nem kapja meg azt a technikai támogatást, amit megkíván. Vagyis minél jobban ki tudod szolgálni, valószínűleg annál nagyobb örömet fog okozni. Ahogy angolul mondják horses for courses.

Amúgy a Naim és a Focal Utopia szimbiózisban tudnak élni egymással.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

légy bátor, nem lesz könnyű eset. ha viszont összeáll...
sokan feladják félúton az utópiákat, mint általában a focalokat, de inkább csak az a bajuk, hogy nem hozzávaló lánc végére teszik.
hallottam néhány utópiát, ha összejön a harmónia, akkor végleges hang. 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Bélának tudtommal pont ilyen doboza volt, de ez nem egy olcsó hangfal, tehát az olcsó árral csak óvatosan. (persze nem tudom, hogy neked mi az olcsó, mert nem biztos, hogy az olcsó kifejezés alatt mindenki ugyanarra gondol..)
Azt nem mondtam,hogy olcsó,csak nem kerülne túl sokba. Olcsó Utopia-t nehéz lenne találni. Hacsak nem gyárt valamelyik kreatív kínai kolléga 
Nem is az árán lenne a hangsúly,mint inkább azon ,hogy mennyire érdemes vele foglalkozni? Vajon partner egy Heed lánc végén? 
Olyan dobozt nemigazán szeretnék amin csak klasszikusokat lehet hallgatni meg áriákat. Nálam az ilyen zeneművek egyenesen ritkaságszámba mennek.
Én jellemzően jazz-t hallgatok. Régebbieket,rengeteg kortárs előadót,filmnézéshez is ezt a rendszert használnám és uram bocsá' még az elektronikus zenék is megtalálhatóak a repertoárban (persze tudom ez eretnekség,mármint elektronikus zenét hallgatni egy nívós berendezésen...).

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

légy bátor, nem lesz könnyű eset. ha viszont összeáll...
sokan feladják félúton az utópiákat, mint általában a focalokat, de inkább csak az a bajuk, hogy nem hozzávaló lánc végére teszik.
hallottam néhány utópiát, ha összejön a harmónia, akkor végleges hang. 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Szép jó estét mindenkinek!
Van egy doboz amin gondolkodom,hogy megvegyem-e.
Egyszer hallottam egyet és tetszett,de ugye saját nappaliban teljesen más.
Ez egy Focal Mezzo Utopia lenne.
Nem is kerülne sokba ráadásul eredeti csomagolással.
A kérdésem az lenne,hogy mennyire érdemes vele foglalkozni?
Leginkább jazz-t hallgatok,néha elektronikus zenét. Allround sugárzóra lenne szükségem ami nem ilyed meg a mély hangoktól sem.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 294

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: st81 »

Off

Annak idején (2006) megtapogattam, meghallgattam a szóba jöhető hangsugárzókat. Én is hajlottam a nevesebb termékek felé, de felvilágosítottak, hogy érdemes a kevésbé neves/népszerű márkák között is szétnézni. Így találtam rá a mostani dobozaimra.
Azóta egy jó pár (álló) dobozt megnéztem kiviteli szempontból és szomorúan látom, hogy az utóbbi 8 évben évről-évre egyre rosszabb minőségű, felületkezelésű, "könnyűszerkezetű" hangsugárzó kerül a piacra (ez a "divat" gondolom korábbra nyúlik vissza).
Kicsit meglegyintett a csere gondolata, de ami tetszik kivitelre (ha a hangzást kivesszük a játékból) fél milla/pár felett kéne nézelődnöm (újonnan), hogy a meglévő kiviteli minőségét elérjem - pedig az nem volt nagy szám a 160eFt-os árával már akkor sem.

On
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Vendég

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyet értek a focal-val szemben felhozott dolgok miatt.
De sajnos annak is örülni kell lassan hogy a pénzünkért kapunk egyáltalán ilyet is.
A gyártók rájöttek a név és múlt minden szart elad.
És persze a marketing meg a magas árcédula!!!
De részben mindenki magába nézve rájön mekkora felelőségünk van ebben!!!
Ha az ilyen silány termékeket is megveszik az emberek azért nem csak a gyártó a felelős!Amíg az embereknek ez a színt megfelel addig a gyártó csak ilyen szart gyárt mert mi megvesszük!!!
A mi igényeink is vissza köszönnek az új modellekben!!
Miért tudtak pár éve szépen kreált furnéros dobozokat előállítani olcsó kategoriában vastag dobozokkal?
Mert arra volt igény!!
Ma meg hajszálvékony dobozok folia vagy akril festék a menő!!
A furnér lassan high-end kiváltság.Vagy kis manufaktúra kiváltsága.
Én undorodok ettöl helyzettől.
Nekem jó ránézni megérinteni egy furnéros dobozt.
Nálam nehezen jöhet szóba olyan doboz ami külsőbe is silány.Elmúlt már az az idő amikor a szart el lehet adni.
Ha egy nagy nevű gyártó képes silány külsejű hézagos illesztésű dobozokat rohadt drágán kínálni ott akkor milyen lehet a belső készlet ???

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: TFG »

Árban meglehet túlárazott a Focal, de gondolom ez sok minden függvénye. Nem csak annak, hogy viszonylag kis manufaktúrában többnyire kézzel csinálják Európában minden elemét. + Marketing.
Úgy tudom, a 7xxV és 8xxV dobozok Szlovákiában , de lehet, hogy tévedek és Csehországban készülnek.

Szerintem inkább marketing. (Ezek a dobozok - tudtommal - tömegtermelésű szalagtermékek, a Focal meg Franciaország legnagyobb hangsugárzó gyártója.)
A dobozok nem tudom, hol készülnek, de úgy gondolom, a 7-800-as sorozat általam ismert termékeinek új ára a produkált hang és kivitel fényében enyhén szólva is arcpirító. Viszont rajtuk van, hogy Focal, meg hogy Made in France.

Cantonas
Isten Hozott! :)
Értékelés: 20

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Cantonas »

714V és 807V.
Amiket tapasztaltam: hanyag összeszerelés, gyűrött fólia, éleken kilátszó nyers mdf felületek, ragasztónyomok, "bárdolatlan" hang. A 807V finomabban szólt, de nekem, szerintem így is csak közpesen, legalábbis az árához képest.

Nem tudom, hol készül a doboz, de a 714V oldallapjai már alacsony hangerőn is igencsak rezonáltak.

Az a véleményem, hogy nagyjából az új áruk felén kellett volna ezeket árulni a kereskedőknek, hogy meg is érjék azt.

Köszönöm válaszod!

A 714V azért meglehetősen belépő szint, attól hangban ezért sokat nem várnék, a 807V már szerintem összeszedettebb, de azért a 8xx V-s sorozatban is van még feljebb. Persze ez a tapasztalatod szerinti összeszerelési hanyagságra azért nem mentség.
A nálam  járt 716V ennyire nem volt vészes mint írod, de annak a külső megmunkálása is enyhén szólva nem volt precíz, mondjuk zörögni nem zörgött.
Én a 807V -t már annyira nem írnám le. Nem tudom milyen zenére, mekkora térben hallgattad, de szerintem hangban mint monitor, bőven vállalható.
Árban meglehet túlárazott a Focal, de gondolom ez sok minden függvénye. Nem csak annak, hogy viszonylag kis manufaktúrában többnyire kézzel csinálják Európában minden elemét. + Marketing.
Úgy tudom, a 7xxV és 8xxV dobozok Szlovákiában , de lehet, hogy tévedek és Csehországban készülnek.

No de erre a Sopra-ra kíváncsi lennék.

TFG
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Melyik hangfalak voltak pontosabban amiket hallgattál a 7xx V és 8xx V sorozatból?

Úgy tudom, a 7xx V és 8xx V sorozat kabinetjeit nem Francia országban készítik.
Tapasztalatom szerint egyébként a 8xx W sorozata már más kidolgozási minőséget kapott.

714V és 807V.
Amiket tapasztaltam: hanyag összeszerelés, gyűrött fólia, éleken kilátszó nyers mdf felületek, ragasztónyomok, "bárdolatlan" hang. A 807V finomabban szólt, de nekem, szerintem így is csak közpesen, legalábbis az árához képest.

Nem tudom, hol készül a doboz, de a 714V oldallapjai már alacsony hangerőn is igencsak rezonáltak.

Az a véleményem, hogy nagyjából az új áruk felén kellett volna ezeket árulni a kereskedőknek, hogy meg is érjék azt.

Cantonas

Focal JMLab

Az elsőkhöz nem tudok hozzászólni, ám az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, sőt tetézem: ez már nem új jelenség. Például a kilencvenes évek végén még szépen kivitelezett, furnéros külsővel bírt a 8-as sorozat, mely évek óta már teljesen műanyag burkolatú, sőt már a 9-es sorozatszámú, az Aria is. Sokan meg még tapsikolnak is ennek, mondván, milyen szép. A famintás műanyagfólia...
(Nekem volt 7-es és 8-as V is, és hát mindkettőre igaz volt a gyatra, igénytelen kidolgozás is. Az előbbi ráadásul durván kiegyenlítettlen, "bárdolatlan" hanggal bírt, az utóbbi max. átlagossal, de az új árához képest átlag alattival.)

Focal, meg Made in France; az legmagasabb sorozatokon kívűl szerintem ez már egyre kevesebbet jelent.

Melyik hangfalak voltak pontosabban amiket hallgattál a 7xx V és 8xx V sorozatból?

Úgy tudom, a 7xx V és 8xx V sorozat kabinetjeit nem Francia országban készítik.
Tapasztalatom szerint egyébként a 8xx W sorozata már más kidolgozási minőséget kapott.

Cantonas

Focal JMLab

Sajnos láttuk, hallottuk. Kidolgozás minősége a 8xx alatt van (műanyagnak tűnő ház, illesztési hézagok, 20dekás középhangszóró apró mágnessel) , és bár hangja jobb azoktól, tartok tőle, hogy drágábban akarják eladni. Utópiákkal semmilyen szempontból nem lehet egy napon említeni. Nekem az aria se, és ez se jön be, kezd eléggé elk*rvulni a gyár.
Ha időd engedi, egy kicsit többet is szívesen olvasnák a tesztről.

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 353

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Sajnos láttuk, hallottuk. Kidolgozás minősége a 8xx alatt van (műanyagnak tűnő ház, illesztési hézagok, 20dekás középhangszóró apró mágnessel) , és bár hangja jobb azoktól, tartok tőle, hogy drágábban akarják eladni. Utópiákkal semmilyen szempontból nem lehet egy napon említeni. Nekem az aria se, és ez se jön be, kezd eléggé elk*rvulni a gyár.

Tudomásom szerint 1,6-2mill között lesz az ára.
A régebbi focal szériákat én is jobban kedvelem.
bár én 2 mill-ből inkább valami régi focalt vennék,mint ezt...
az ariatol én sem vártam nagy durranàst...bár még nem hallottam,de sokat nem vàrnék tőle...

pityu az utolsó mondatoddal én is egyetétek!!
LG 77C5,Marantz Cinema 40,Parasound Halo A51,DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII

HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az Aria nekem nagy csalódás volt, pedig nagyon beharangozták az organikus membránnal ellátott drivereket, csak éppen úgy szól, ahogy...
Az Utopia viszont eddig mindig elvarázsolt!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

TFG
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Az elsőkhöz nem tudok hozzászólni, ám az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek, sőt tetézem: ez már nem új jelenség. Például a kilencvenes évek végén még szépen kivitelezett, furnéros külsővel bírt a 8-as sorozat, mely évek óta már teljesen műanyag burkolatú, sőt már a 9-es sorozatszámú, az Aria is. Sokan meg még tapsikolnak is ennek, mondván, milyen szép. A famintás műanyagfólia...
(Nekem volt 7-es és 8-as V is, és hát mindkettőre igaz volt a gyatra, igénytelen kidolgozás is. Az előbbi ráadásul durván kiegyenlítettlen, "bárdolatlan" hanggal bírt, az utóbbi max. átlagossal, de az új árához képest átlag alattival.)

Focal, meg Made in France; az legmagasabb sorozatokon kívűl szerintem ez már egyre kevesebbet jelent.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9859

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sajnos hallottuk.
És? 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Kiváncsi lennék rájuk,hogy muzsikálnak...

az áruk sem egy vészes,ha az Utopia árait nézzük

És mint minden Focal,szép

Focal Sopra

http://www.whathifi.com/news/focal-laun ... e-speakers

Roberto11
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 353

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Roberto11 »

Kiváncsi lennék rájuk,hogy muzsikálnak...

az áruk sem egy vészes,ha az Utopia árait nézzük

És mint minden Focal,szép

Focal Sopra

http://www.whathifi.com/news/focal-laun ... e-speakers
LG 77C5,Marantz Cinema 40,Parasound Halo A51,DUNE Max Vision 4K
Focal 1038BE,Focal CC1008BE,JMlab Electra SR900
JL Audio F112 v1,REL HT1205 MKII

HfK: Dévay Máté(MDA),Audioqusest DB14/4
Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF
Táp: Dévay Máté(MDA)
XLR: Neotech NEI-3001lll, Audioquest Mackenzie

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 385

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Beszámoló, szubjektív tapasztalat: a Focal Cobalt 816 dobozok nagyon jól elvoltak a Soner integrált erősítővel.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Nem volt 708-as, a 707-es volt a sorozat legnagyobb monitor doboza, majd a 710-es a legkisebb álló. Nem egy nagy szám, de talán a neve miatt elviszik, vagy ha valakinek háttérnek kell egy ilyen sorozatba, oda jó lehet.

Akkor erre vonatkozik amit írtam. Így én is kb olyan 70- íg gondolnám az árát.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok,

Egy barátom megkért, hogy adjam el a dobozait. De fogalmam\fogalmunk sincs mennyit érhet... Jm Lab Chorus 710 álló. Nem láttam még itthon. Valaki segítsen mennyiért hirdethetem! Segítséget előre is köszönöm!

A jobboldali ugye? Volt ennél kisebb számú állódoboz ebben a sorozatban ? 708 az volt ? A következők a legkisebb állóra vonatkoznak:
Jópár évvel ezelőtt olyan 115.000 volt az ára és a StandArt 2 Classic sokkal jobb volt nála.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”