Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Mélysugárzók

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Sziasztok!

Nemrég vettem újonnan egy Klipsch R-12swi mélynyomót. Nagyon jól szól, viszont olyan problémám van vele, hogy ha filmet nézek nem kapcsol be, ha meg felveszem a hangerőt hogy bekapcsoljon, egy idő után ugyanúgy kikapcsol. Auto üzemmódban van, kábel nélkül. Próbáltam kábellel is, ugyanezt csinálja. Zenénél ugyanazon a hangerőn (Yamaha RX-V659 45dB) nincs ilyen probléma. Az erősítőn a subwoofer 0dB-en van, a beépített erősítője pedig negyeden. Jó lenne valami megoldást találni, mert nagyon tetszik a hangja. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.

Köszönöm.

Hihetetlen, hogy nem reagált senki

kikapcsol, mert gyenge vagy nincs jel. megoldás: erősebb (hangosabb) jelet kell rá küldeni. Ötletek:

- erősítő beállítás jó? nem csak LFE-re van mélynyomó és csak 2.0-ás anyagot nézel? 
- adj rá plusz erőt (pl. +5-10dB) az erősítőn és vedd lejjebb a mélynyomón a hangerőt ha sok, vagy:
- ha van valami mérőmikrofonos rendszer ami aktív, vedd lejjebb a mélynyomó hangerejét és kalibráld újra a szobát
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

szabesz78
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szabesz78 »

Sziasztok!

Nemrég vettem újonnan egy Klipsch R-12swi mélynyomót. Nagyon jól szól, viszont olyan problémám van vele, hogy ha filmet nézek nem kapcsol be, ha meg felveszem a hangerőt hogy bekapcsoljon, egy idő után ugyanúgy kikapcsol. Auto üzemmódban van, kábel nélkül. Próbáltam kábellel is, ugyanezt csinálja. Zenénél ugyanazon a hangerőn (Yamaha RX-V659 45dB) nincs ilyen probléma. Az erősítőn a subwoofer 0dB-en van, a beépített erősítője pedig negyeden. Jó lenne valami megoldást találni, mert nagyon tetszik a hangja. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.

Köszönöm.

aphex88
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: aphex88 »

polcsugárzó vs aktív sub
Jó reggelt mindenkinek!
A meglévő szettem mellé gondolkozom egy második kialakításában - igazából "szükség" is lenne rá egy másik helyiségben a lakásban. van egy boston acustic cs 23ii kis hangszóró párom. Ez önmagában kevés. Két verzió van a fejemben. Vagy veszek egy (akár vintage) normális hanszórót, vagy a meglévő cs23 mellé vennék egy aktív sub-ot (esetleg a saját családjából). A szempont az hogy szóljon szépen nem túl nagy hangerőn is, esetleg háttérként. Sok tapasztaltom nincs sub-okkal. ti milyen irányba indulnátok?

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

A Soneraudiot ajánlom http://www.soneraudio.com/kapcsolat.htmlbiztos megcsinálja a Zoli 

ok, köszi, felveszem vele a kapcsolatot.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 967

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, van egy Velodyne CHT-12QR típusú mélyládám, ami hosszú évek kitartó munkája után, sajnos elromlott. Nem találtam kimondottan Velodyne szakszervizet ezért arra kérnék mindenkit, hogy ha tud ilyenről vagy tud ajánlani jó szervizet az írja meg nekem. Segítségeteket előre is köszönöm!

A Soneraudiot ajánlom http://www.soneraudio.com/kapcsolat.htmlbiztos megcsinálja a Zoli 
"Az igazi barát szemből támad."

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, van egy Velodyne CHT-12QR típusú mélyládám, ami hosszú évek kitartó munkája után, sajnos elromlott. Nem találtam kimondottan Velodyne szakszervizet ezért arra kérnék mindenkit, hogy ha tud ilyenről vagy tud ajánlani jó szervizet az írja meg nekem. Segítségeteket előre is köszönöm!

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Jó de az PA...itt most otthonra keresünk szubot.
Szerintem a Triangle régi subjait nem köpködnéd nagyon, bass reflex ide vagy oda. Én szeretem, pedig csak 35 hz-ig megy le. A legnagyobb baja, hogy csak auto on uzemmodja van, na meg a mérete és a súlya.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nekem van egy XXLS400-DF amit jelenleg nem használok, mert elpakoltam a rendszert. Szívesen kölcsönadom kipróbálni, ha eljössz érte Budapestre.

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

nagynorbi
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nagynorbi »

XXLS400-FF - ez nagyon jónak tűnik... van valakinek itthon? Ismeri ezt testközelből is valaki?

Nekem van egy XXLS400-DF amit jelenleg nem használok, mert elpakoltam a rendszert. Szívesen kölcsönadom kipróbálni, ha eljössz érte Budapestre.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2663

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: supravox »

Jó de az PA...itt most otthonra keresünk szubot.De úgy látom az is szempont,hogy jó legyenSzerintem ebben a műfajban a Danley a legjobb
Persze nem a legkisebb és a legszebb:)
Illetve kell egy komoly aktív váltó és egy disznó végfok.
Néhány hónap állítgatás és mély probléma letudva
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2989

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Mint minden valamirevaló szub???
Danley mester most elég nagyot nézne..
Jó de az PA...itt most otthonra keresünk szubot.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2663

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: supravox »

Nem megy elég mélyre és nem elég pontos, puffogó.
Mondanám hogy röfög is egy kicsit, de nincs rajta reflexport mivel zárt, mint minden valamire való szub. Magamnak nem venném meg és árban nem annyival olcsóbb, mint egy Q vagy T szériás REL.
Mint minden valamirevaló szub???Danley mester most elég nagyot nézne..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Nem megy elég mélyre és nem elég pontos, puffogó.
Mondanám hogy röfög is egy kicsit, de nincs rajta reflexport mivel zárt, mint minden valamire való szub. Magamnak nem venném meg és árban nem annyival olcsóbb, mint egy Q vagy T szériás REL.

Ó. Ez kiábrándító. Akkor marad a Q150....

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Mi volt a baj a quake-kel? Illesztés? Vagy nem ment elég mélyre?Nem megy elég mélyre és nem elég pontos, puffogó.Mondanám hogy röfög is egy kicsit, de nincs rajta reflexport mivel zárt, mint minden valamire való szub. Magamnak nem venném meg és árban nem annyival olcsóbb, mint egy Q vagy T szériás REL.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Nekem volt q50, q100, és q150 is. Most évek óta egy t2 van és marad is.
Azt tapasztaltam,hogy zenére jobb a kisebb mert gyorsabb. De pl a t1/t2/T3 közül zenére egyértelműen az arany középút, azaz a t2-es az üdvözítő, legalábbis nekem.
A nagyobbak nem olyan gyorsak és feszesebb, nehezebb alulról illeszteni. A quake más tészta, mert az kvázi belépő modell volt mindig is.
Több helyen hallottam és engem nem győzött meg.
A q szériánál a szám a szubban lévő vas teljesítményét jelöli. Érdekes módon a 3 q széria közül nekem a q50 vált be a legjobban igaz akkor még egy quad11l-t egészítettem ki vele.
A Magneplanarok mellé a t2-t imádom, szinte észre sem venni, hogy dolgozik. Kikapcsolva a szubot mégis egy tátongó űrt hagy maga mögött, mert relatíve nagy térben (40m2) az alsó tartomány képes teljesen eltűnni. Valakit ez nem zavarja, engem nagyon.

Mi volt a baj a quake-kel? Illesztés? Vagy nem ment elég mélyre?

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Nekem volt q50, q100, és q150 is. Most évek óta egy t2 van és marad is.
Azt tapasztaltam,hogy zenére jobb a kisebb mert gyorsabb. De pl a t1/t2/T3 közül zenére egyértelműen az arany középút, azaz a t2-es az üdvözítő, legalábbis nekem.
A nagyobbak nem olyan gyorsak és feszesebb, nehezebb alulról illeszteni. A quake más tészta, mert az kvázi belépő modell volt mindig is.
Több helyen hallottam és engem nem győzött meg.
A q szériánál a szám a szubban lévő vas teljesítményét jelöli. Érdekes módon a 3 q széria közül nekem a q50 vált be a legjobban igaz akkor még egy quad11l-t egészítettem ki vele.
A Magneplanarok mellé a t2-t imádom, szinte észre sem venni, hogy dolgozik. Kikapcsolva a szubot mégis egy tátongó űrt hagy maga mögött, mert relatíve nagy térben (40m2) az alsó tartomány képes teljesen eltűnni. Valakit ez nem zavarja, engem nagyon.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

No és a méret? Minél nagyobb, annál jobb, vagy érdemes vele inkább csínján bánni?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

... a high level input használata van-e a gyakorlatban valamilyen negatív hatással a hangra a gyakorlatban....

en igy hasznalom, nem lattm, nem tapasztaltam hatranyat.  (szerintem REL-t szinte mindenki igy hasznalja, es keves / nulla panaszos beiras volt)

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Ha már szóba kerültek a REL-ek. A régebbi Q szériából melyik lenne érdemesebb? A quake 25-ös méllyel, vagy a q150 30-assal? Árban nincs jelentős difi köztük, csak méretben.

Nincs falbontó rendszerem, nem is tervezek, sztereót megtámogatni kellene mozin legalul, régi Dynaudio Contourokhoz illeszteném.

Kicsit tartok tőle, hogy a nagy már túl nagy volna, ezáltal lassú, és/vagy sok. Viszont a nagyobb előre sugároz.

Illetve engem is érdekelne, hogx a high level input használata van-e a gyakorlatban valamilyen negatív hatással a hangra a gyakorlatban.

Köszönöm.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Az újakból csak a nagyobb... hmmm.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1416

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Milyenek az új REL-ek?
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... -melylada/

Az újakból csak a nagyobb Gibraltár szériát hallottam Bristolban. Elementáris erő és sebészi pontosságú hang. Nekem baromira tetszett. Én egyszer hallottam egy dupla subwooferes BK szettet, de nekem az ott nem volt meggyőző.
Azt nem írtad, hogy használt is szóba jöhet-e? Amennyiben az SVS nem nyerné el a tetszésedet. Akkor én jó szívvel tudnám ajánlani a régebbi REL szériákat. Azok közül is a Brittaniat B1 B2. Nálam a B1 jól teljesít. Igaz nagyon ritkán lehet találni eladót, de egy kis szerencsével még beleférhetsz a 200eFt keretbe.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

a speaker level input használata jelent különösebb terhelést az erősítőnek?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Hidd el, hogy jó az a rythmik is. Persze ez az alapmodelljük, ennél csak nagyobb drágább típusaik vannak. Elég olcsón be lehet hozatni.

BK-nál az XLS400 is jó lehet esetleg. Itthon annyira nem ismerik, avsforumon rengeteg BK-s téma van. 

Esetleg tehetsz még egy próbát az SVS SB1000,2000 típusokkal, bár nem tudom az SB2000 van-e annyival jobb, mint amennyivel több kerül. Mozin valószínűleg igen, zenén nem vagyok biztos benne. Annyi előnye van, hogy  ki lehet próbálni és ha nem tetszik, vissza lehet küldeni és van hazai kereskedő. Bk-t meg Rythmik-et közvetlen a gyártótól lehet megrendelni..

Én nem mozizok, csak és kizárólag zenére kell. az SVS-sem tűnik rossznak és a próbaidőszak nagyon vonzó. Lehet, hogy belevágok...

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: timcs »

Milyenek az új REL-ek?
https://www.hazimozistudio.hu/webaruhaz ... -melylada/

Pár évig egy REL T5-tel éltem együtt (12,16,21m2). Nekem megfelelt, gyors, pontos és az energiával sem volt bajom. Igaz nem házimozin, csak stereóban használtam egy SF Concertino Domus-val. A potméter soha nem volt feljebb mint 1/4-1/3 útja. Én meg voltam vele elégedve, igaz vannak tőle soklal jobbak is, de rosszabbak is. 

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1717

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

XXLS400-FF - ez nagyon jónak tűnik... van valakinek itthon? Ismeri ezt testközelből is valaki?

Hidd el, hogy jó az a rythmik is. Persze ez az alapmodelljük, ennél csak nagyobb drágább típusaik vannak. Elég olcsón be lehet hozatni.

BK-nál az XLS400 is jó lehet esetleg. Itthon annyira nem ismerik, avsforumon rengeteg BK-s téma van. 

Esetleg tehetsz még egy próbát az SVS SB1000,2000 típusokkal, bár nem tudom az SB2000 van-e annyival jobb, mint amennyivel több kerül. Mozin valószínűleg igen, zenén nem vagyok biztos benne. Annyi előnye van, hogy  ki lehet próbálni és ha nem tetszik, vissza lehet küldeni és van hazai kereskedő. Bk-t meg Rythmik-et közvetlen a gyártótól lehet megrendelni..

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”