Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
Pana s47-es dvd-t és Pana sa-xr30-as av erősítőt kaptam asszonytól. Először nem tetszett a hangja annyira, hogy már a forgalmazót is felhívtam, hogy cseréljük el valamire, amibe bele is ment volna, DE.
Ahogy egyre többet hallgatom egyre inkább jobbnak hallom a hangját és már megbékéltem vele, most inkább hangfalakról olvasgatok, mert teljesen hülye vagyok hozzá és azt is tudom hiába hallgatok meg többet, biztos elbasznám a választást.
Figyelmem a Celestion F30 szettre irányult ami az éppen megengedhető kereten belül lenne (majd lehazudok belőle 30-40 ezret) és a topikjában rendesen dicsérik.
Állitólag ennyiért létezik Wharfe Diamond 8.4-es szett is vmelyik Árkádban, ami a mélyhangok terén jobb a Celestionnál másban nem. Azt mondják hogy a Celestionok mélyben kevesek???
Mi a véleményetek ezek "jobbak" mint a HECO szettek??? Ill. van még más "best buy" szett is ilyen árban (120)???
Egyáltalán nem kevés a méllye. A Celestion nagyon szigorúan adta meg a specifikációkat. Biztos erősebb a méllye a Wharfinak, de a nembiztos hogy szebb. Nekem várakozáson felülinek tünt a hangja. Nagyon kellemes főleg a középhangok.
Csak ajánlani tudom
A Heco Vitas 500 sem rossz, de kevésbé zenei mint a Celestion.
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
Pana s47-es dvd-t és Pana sa-xr30-as av erősítőt kaptam asszonytól. Először nem tetszett a hangja annyira, hogy már a forgalmazót is felhívtam, hogy cseréljük el valamire, amibe bele is ment volna, DE.
Ahogy egyre többet hallgatom egyre inkább jobbnak hallom a hangját és már megbékéltem vele, most inkább hangfalakról olvasgatok, mert teljesen hülye vagyok hozzá és azt is tudom hiába hallgatok meg többet, biztos elbasznám a választást.
Figyelmem a Celestion F30 szettre irányult ami az éppen megengedhető kereten belül lenne (majd lehazudok belőle 30-40 ezret) és a topikjában rendesen dicsérik.
Állitólag ennyiért létezik Wharfe Diamond 8.4-es szett is vmelyik Árkádban, ami a mélyhangok terén jobb a Celestionnál másban nem. Azt mondják hogy a Celestionok mélyben kevesek???
Mi a véleményetek ezek "jobbak" mint a HECO szettek??? Ill. van még más "best buy" szett is ilyen árban (120)???
Celestion hangsugárzók
Találtam egy cikket: HiFiPiac
Szerressük is nagyon. Csak ez a juhar szín...
Celestion hangsugárzók
OFFTOPIC:
A Túrót!A SZUB!
Nem lennék a szomszédod
OFFTOPIC:
Egyébként én nagyon mázlista vagyok, mert még soha semmi gondom nem volt a szomszédokkal. Pedig azért szeretek odadörrenteni neki... Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy zenét sokkal nagyobb hangerőn hallgatok, mint ahogy a mozi megy.
Mondjuk hétvégén filmnézéskor be se kapcsoltam az erölködőt, csak a tv hangja ment...
Mivel jelenleg le vagyok "sztereósodva" nem olyan a megszokott feeling, mint 5 hangfalon.
Nade hétvégére csak meglesz már a center legalább, hátsónak meg beállítok valamit ideiglenesen...
Kopp-kopp
Eddig szerencsére nekem sem. Beszélgettem mind2 szomszédommal - lakógyűlés volt - és kérdeztem, hogy nem zavarja-e Őket a hangoskodásom. Nem tudtak róla, hogy hangoskodnék. Ők meg elnézést kértek, hogy néha kiabálnak - tini lányok laknak mellettem. Mondtam semmi gond. Nem is hallottam még soha kiabaálást
Jó kis Hacsek és Sajó szintű beszélgetés volt
Celestion hangsugárzók
OFFTOPIC:
A Túrót!A SZUB!
Nem lennék a szomszédod
OFFTOPIC:
Egyébként én nagyon mázlista vagyok, mert még soha semmi gondom nem volt a szomszédokkal. Pedig azért szeretek odadörrenteni neki... Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy zenét sokkal nagyobb hangerőn hallgatok, mint ahogy a mozi megy.
Mondjuk hétvégén filmnézéskor be se kapcsoltam az erölködőt, csak a tv hangja ment...
Mivel jelenleg le vagyok "sztereósodva" nem olyan a megszokott feeling, mint 5 hangfalon.
Nade hétvégére csak meglesz már a center legalább, hátsónak meg beállítok valamit ideiglenesen...
Celestion hangsugárzók
végül is a legfontosabb hangszóró a center , ha mozizunk.
OFFTOPIC:
A Túrót!A SZUB!
Celestion hangsugárzók
Szerintem a zárt öböl teszi, meg az, hogy a bokádra sugároz. A magasfreki nagyon irányfüggő, minél inkább felénk sugároz a dóm, annál jobb. Nálam kb. fülmagasságban van, de az öböl nálam is játszik. Megpróbálom parafával körbevenni, meg lehet, hogy szivaccsal bedugom a reflexnyílásokat a centerem hátulján.
Nálam semmit nem számított a reflex ledugózása. Amikor a tv alatt van a polcban, akkor is a fejemre íránytom a hangszórókat, megemelve az elejét.
Amúgy olvastam is, hogy igazából valami súlyos álványon szólnak a legjobban a centerek is, akárcsak a kis dobozok. A legrosszabb elhelyezés a tv tetején van, ahol a műanyagon fekszik, ráadásul valami tv képernyőjéről vissza verődő frekvenciák is zavaróak
Mind1. Megoldom a tv elötti elhelyezést, végül is a legfontosabb hangszóró a center , ha mozizunk.
Celestion hangsugárzók
Köszike
Olyan doboz hangja van, ha beteszem alulra. Próbáltam már mindent, ledugoztam a reflex csövet, Large/small beállítás, húzogattam föl-le, elöre hátra de akkor a legjobb, ha a nincs semmi körülötte. Lehet hogy félszememre süket vagyok??
Szerintem a zárt öböl teszi, meg az, hogy a bokádra sugároz. A magasfreki nagyon irányfüggő, minél inkább felénk sugároz a dóm, annál jobb. Nálam kb. fülmagasságban van, de az öböl nálam is játszik. Megpróbálom parafával körbevenni, meg lehet, hogy szivaccsal bedugom a reflexnyílásokat a centerem hátulján.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Celestion hangsugárzók
A használatiból:
"Direct Stereo allows you to bypass this unit’s decoders and
DSP processors to enjoy pure high fidelity sound from 2-
channel PCM and analog sources."
Szerintem nem kellen, hogy különbség legyen ez és a multi-ch között...
Én jobbnak érzem, persze marha 1szerű, ki kell próbálni
Celestion hangsugárzók
A használatiból:
"Direct Stereo allows you to bypass this unit’s decoders and
DSP processors to enjoy pure high fidelity sound from 2-
channel PCM and analog sources."
Szerintem nem kellen, hogy különbség legyen ez és a multi-ch között...
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Celestion hangsugárzók
Multich ban nem melozik az erosito procija tehat ful linealisan megy at a jel, lehet ezert szol jobban:-)
Megnéztem a manual-t de nem írja, hogy a CD bemenet direct lenne, ezért lehet Ninja-nak van igaza.
Léva
Szerintem a CD bemenetnél is kikerüli a procit, ha a direct stereo módban van.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Celestion hangsugárzók
Jobban szól mint CD / Direct Stereo állásban?
Kowi
Az én véleményem az, hogy igen Persze szeretném más véleményét is hallani, aki tudja és van kedve kipróbálni, az lécci tegye meg
Celestion hangsugárzók
Először is Gratula!
Most nem azért mert előrébb van???
Ha a center hangerejét megnöveled az erölködő menüjében nem ugyanezt az eredményt éred el???
Próbáltad, hogy mi a különbség???
Kiváncsi lennék...
Vagy csak a "zárt" tér miatt van???
Köszike
Olyan doboz hangja van, ha beteszem alulra. Próbáltam már mindent, ledugoztam a reflex csövet, Large/small beállítás, húzogattam föl-le, elöre hátra de akkor a legjobb, ha a nincs semmi körülötte. Lehet hogy félszememre süket vagyok??
Celestion hangsugárzók
Multich ban nem melozik az erosito procija tehat ful linealisan megy at a jel, lehet ezert szol jobban:-)
Jobban szól mint CD / Direct Stereo állásban?
Kowi
Zene :
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Celestion hangsugárzók
Megnéztem a manual-t de nem írja, hogy a CD bemenet direct lenne, ezért lehet Ninja-nak van igaza.
Léva
Celestion hangsugárzók
- hehe, ami ugye jol berezeg...
Nem is, mert átkűttem a mélyeket a frontra, a szub csak alátámaszként van, ki van kapcsolva
Celestion hangsugárzók
Fennt vannak a képek. Tegnap is próbálgattam, de sokkal jobban szól a center, ha a tv előtt van, valami nehéz - perpill a subláda van kihúzva alá - tárgyon.
A másik: megkérném valamelyikőtöket, ha van kedve és érdekli is, próbálja ki a Multi ch-ba dugni a Cd játékost. Sztem nálam csak a meggyőződésem teszi, de sokkal jobbnak hallom a hangját, ha a M ch -ba megy és nem a cd-be
CD-in ben nekem nagyon érdes a magas és szűkebb a tér. Ha átdugom, akkor helyre kerül minden, SZTEM!!! Biztos elfogult vagyok. Valaki próbálja ki otthon, mert tanácstalan vagyok. LÉCCCI LÉCCCCI LÉCCCCI
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M
Celestion hangsugárzók
Fennt vannak a képek. Tegnap is próbálgattam, de sokkal jobban szól a center, ha a tv előtt van, valami nehéz - perpill a subláda van kihúzva alá - tárgyon.
A másik: megkérném valamelyikőtöket, ha van kedve és érdekli is, próbálja ki a Multi ch-ba dugni a Cd játékost. Sztem nálam csak a meggyőződésem teszi, de sokkal jobbnak hallom a hangját, ha a M ch -ba megy és nem a cd-be
CD-in ben nekem nagyon érdes a magas és szűkebb a tér. Ha átdugom, akkor helyre kerül minden, SZTEM!!! Biztos elfogult vagyok. Valaki próbálja ki otthon, mert tanácstalan vagyok. LÉCCCI LÉCCCCI LÉCCCCI
Először is Gratula!
Most nem azért mert előrébb van???
Ha a center hangerejét megnöveled az erölködő menüjében nem ugyanezt az eredményt éred el???
Próbáltad, hogy mi a különbség???
Kiváncsi lennék...
Vagy csak a "zárt" tér miatt van???
Celestion hangsugárzók
.. sokkal jobban szól a center, ha a tv előtt van, valami nehéz - perpill a subláda van kihúzva alá - tárgyon. .
- hehe, ami ugye jol berezeg...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Az attól függ, hogy hogyan volt elhelyezve alatta és most hogy van.
Fénykép holnapra?
Haverom telefonjával készítettem, csak olyan képem lesz, amin alatta van. Mármint a tv alatt. Felírom a telcsimbe, mert elfelejtem behozni holnapra a floppyt