Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Celestion hangsugárzók
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
Pana s47-es dvd-t és Pana sa-xr30-as av erősítőt kaptam asszonytól. Először nem tetszett a hangja annyira, hogy már a forgalmazót is felhívtam, hogy cseréljük el valamire, amibe bele is ment volna, DE.
Ahogy egyre többet hallgatom egyre inkább jobbnak hallom a hangját és már megbékéltem vele, most inkább hangfalakról olvasgatok, mert teljesen hülye vagyok hozzá és azt is tudom hiába hallgatok meg többet, biztos elbasznám a választást.
Figyelmem a Celestion F30 szettre irányult ami az éppen megengedhető kereten belül lenne (majd lehazudok belőle 30-40 ezret) és a topikjában rendesen dicsérik.
Állitólag ennyiért létezik Wharfe Diamond 8.4-es szett is vmelyik Árkádban, ami a mélyhangok terén jobb a Celestionnál másban nem. Azt mondják hogy a Celestionok mélyben kevesek???
Mi a véleményetek ezek "jobbak" mint a HECO szettek??? Ill. van még más "best buy" szett is ilyen árban (120)???
Egyáltalán nem kevés a méllye. A Celestion nagyon szigorúan adta meg a specifikációkat. Biztos erősebb a méllye a Wharfinak, de a nembiztos hogy szebb. Nekem várakozáson felülinek tünt a hangja. Nagyon kellemes főleg a középhangok.
Csak ajánlani tudom
A Heco Vitas 500 sem rossz, de kevésbé zenei mint a Celestion.
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
Pana s47-es dvd-t és Pana sa-xr30-as av erősítőt kaptam asszonytól. Először nem tetszett a hangja annyira, hogy már a forgalmazót is felhívtam, hogy cseréljük el valamire, amibe bele is ment volna, DE.
Ahogy egyre többet hallgatom egyre inkább jobbnak hallom a hangját és már megbékéltem vele, most inkább hangfalakról olvasgatok, mert teljesen hülye vagyok hozzá és azt is tudom hiába hallgatok meg többet, biztos elbasznám a választást.
Figyelmem a Celestion F30 szettre irányult ami az éppen megengedhető kereten belül lenne (majd lehazudok belőle 30-40 ezret) és a topikjában rendesen dicsérik.
Állitólag ennyiért létezik Wharfe Diamond 8.4-es szett is vmelyik Árkádban, ami a mélyhangok terén jobb a Celestionnál másban nem. Azt mondják hogy a Celestionok mélyben kevesek???
Mi a véleményetek ezek "jobbak" mint a HECO szettek??? Ill. van még más "best buy" szett is ilyen árban (120)???
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Találtam egy cikket: HiFiPiac
Szerressük is nagyon. Csak ez a juhar szín...
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
OFFTOPIC:
A Túrót!A SZUB!
Nem lennék a szomszédod
OFFTOPIC:
Egyébként én nagyon mázlista vagyok, mert még soha semmi gondom nem volt a szomszédokkal. Pedig azért szeretek odadörrenteni neki... Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy zenét sokkal nagyobb hangerőn hallgatok, mint ahogy a mozi megy.
Mondjuk hétvégén filmnézéskor be se kapcsoltam az erölködőt, csak a tv hangja ment...
Mivel jelenleg le vagyok "sztereósodva" nem olyan a megszokott feeling, mint 5 hangfalon.
Nade hétvégére csak meglesz már a center legalább, hátsónak meg beállítok valamit ideiglenesen...
Kopp-kopp
Eddig szerencsére nekem sem. Beszélgettem mind2 szomszédommal - lakógyűlés volt - és kérdeztem, hogy nem zavarja-e Őket a hangoskodásom. Nem tudtak róla, hogy hangoskodnék. Ők meg elnézést kértek, hogy néha kiabálnak - tini lányok laknak mellettem. Mondtam semmi gond. Nem is hallottam még soha kiabaálást
Jó kis Hacsek és Sajó szintű beszélgetés volt
Celestion hangsugárzók
OFFTOPIC:
A Túrót!A SZUB!
Nem lennék a szomszédod
OFFTOPIC:
Egyébként én nagyon mázlista vagyok, mert még soha semmi gondom nem volt a szomszédokkal. Pedig azért szeretek odadörrenteni neki... Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy zenét sokkal nagyobb hangerőn hallgatok, mint ahogy a mozi megy.
Mondjuk hétvégén filmnézéskor be se kapcsoltam az erölködőt, csak a tv hangja ment...
Mivel jelenleg le vagyok "sztereósodva" nem olyan a megszokott feeling, mint 5 hangfalon.
Nade hétvégére csak meglesz már a center legalább, hátsónak meg beállítok valamit ideiglenesen...
Celestion hangsugárzók
végül is a legfontosabb hangszóró a center , ha mozizunk.
OFFTOPIC:
A Túrót!A SZUB!
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Szerintem a zárt öböl teszi, meg az, hogy a bokádra sugároz. A magasfreki nagyon irányfüggő, minél inkább felénk sugároz a dóm, annál jobb. Nálam kb. fülmagasságban van, de az öböl nálam is játszik. Megpróbálom parafával körbevenni, meg lehet, hogy szivaccsal bedugom a reflexnyílásokat a centerem hátulján.
Nálam semmit nem számított a reflex ledugózása. Amikor a tv alatt van a polcban, akkor is a fejemre íránytom a hangszórókat, megemelve az elejét.
Amúgy olvastam is, hogy igazából valami súlyos álványon szólnak a legjobban a centerek is, akárcsak a kis dobozok. A legrosszabb elhelyezés a tv tetején van, ahol a műanyagon fekszik, ráadásul valami tv képernyőjéről vissza verődő frekvenciák is zavaróak
Mind1. Megoldom a tv elötti elhelyezést, végül is a legfontosabb hangszóró a center , ha mozizunk.
Celestion hangsugárzók
Köszike
Olyan doboz hangja van, ha beteszem alulra. Próbáltam már mindent, ledugoztam a reflex csövet, Large/small beállítás, húzogattam föl-le, elöre hátra de akkor a legjobb, ha a nincs semmi körülötte. Lehet hogy félszememre süket vagyok??
Szerintem a zárt öböl teszi, meg az, hogy a bokádra sugároz. A magasfreki nagyon irányfüggő, minél inkább felénk sugároz a dóm, annál jobb. Nálam kb. fülmagasságban van, de az öböl nálam is játszik. Megpróbálom parafával körbevenni, meg lehet, hogy szivaccsal bedugom a reflexnyílásokat a centerem hátulján.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
A használatiból:
"Direct Stereo allows you to bypass this unit’s decoders and
DSP processors to enjoy pure high fidelity sound from 2-
channel PCM and analog sources."
Szerintem nem kellen, hogy különbség legyen ez és a multi-ch között...
Én jobbnak érzem, persze marha 1szerű, ki kell próbálni
Celestion hangsugárzók
A használatiból:
"Direct Stereo allows you to bypass this unit’s decoders and
DSP processors to enjoy pure high fidelity sound from 2-
channel PCM and analog sources."
Szerintem nem kellen, hogy különbség legyen ez és a multi-ch között...
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Celestion hangsugárzók
Multich ban nem melozik az erosito procija tehat ful linealisan megy at a jel, lehet ezert szol jobban:-)
Megnéztem a manual-t de nem írja, hogy a CD bemenet direct lenne, ezért lehet Ninja-nak van igaza.
Léva
Szerintem a CD bemenetnél is kikerüli a procit, ha a direct stereo módban van.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Jobban szól mint CD / Direct Stereo állásban?
Kowi
Az én véleményem az, hogy igen Persze szeretném más véleményét is hallani, aki tudja és van kedve kipróbálni, az lécci tegye meg
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Először is Gratula!
Most nem azért mert előrébb van???
Ha a center hangerejét megnöveled az erölködő menüjében nem ugyanezt az eredményt éred el???
Próbáltad, hogy mi a különbség???
Kiváncsi lennék...
Vagy csak a "zárt" tér miatt van???
Köszike
Olyan doboz hangja van, ha beteszem alulra. Próbáltam már mindent, ledugoztam a reflex csövet, Large/small beállítás, húzogattam föl-le, elöre hátra de akkor a legjobb, ha a nincs semmi körülötte. Lehet hogy félszememre süket vagyok??
Celestion hangsugárzók
Multich ban nem melozik az erosito procija tehat ful linealisan megy at a jel, lehet ezert szol jobban:-)
Jobban szól mint CD / Direct Stereo állásban?
Kowi
Zene :
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
Amplifier : Audiolab 6000a, CD/Bluray : Oppo BDP-103eu, TIDAL hifi: Bluesound Node N130, Phono : NAD C588 (AT VM740ML), Tapedeck: Aiwa AD-F850, Loudspeakers : Bower & Wilkins CM8 (VdH cs122)
Mozi:
Tv : Panasonic TX-L55ET60, Media Player : Apple TV 4K, Hangfal: JBL Bar 5.0 MultiBeam
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Megnéztem a manual-t de nem írja, hogy a CD bemenet direct lenne, ezért lehet Ninja-nak van igaza.
Léva
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
- hehe, ami ugye jol berezeg...
Nem is, mert átkűttem a mélyeket a frontra, a szub csak alátámaszként van, ki van kapcsolva
Celestion hangsugárzók
Fennt vannak a képek. Tegnap is próbálgattam, de sokkal jobban szól a center, ha a tv előtt van, valami nehéz - perpill a subláda van kihúzva alá - tárgyon.
A másik: megkérném valamelyikőtöket, ha van kedve és érdekli is, próbálja ki a Multi ch-ba dugni a Cd játékost. Sztem nálam csak a meggyőződésem teszi, de sokkal jobbnak hallom a hangját, ha a M ch -ba megy és nem a cd-be
CD-in ben nekem nagyon érdes a magas és szűkebb a tér. Ha átdugom, akkor helyre kerül minden, SZTEM!!! Biztos elfogult vagyok. Valaki próbálja ki otthon, mert tanácstalan vagyok. LÉCCCI LÉCCCCI LÉCCCCI
Tv: SonyKV-29C3K Erösítö: Pioneer VSX-D1011 Stereo: Grommes PG6 x2 Front: Klipsch RF-7 Center: Klipsch rc-35 Háttér: Klipsch RS-7 Back soround : Quadral Aurum 3 x2 Sub: Klipsch RSW-12 DVD: Denon 3910 Kábelek: VDH - The clearwater, Neotech KS-1034M
Celestion hangsugárzók
Fennt vannak a képek. Tegnap is próbálgattam, de sokkal jobban szól a center, ha a tv előtt van, valami nehéz - perpill a subláda van kihúzva alá - tárgyon.
A másik: megkérném valamelyikőtöket, ha van kedve és érdekli is, próbálja ki a Multi ch-ba dugni a Cd játékost. Sztem nálam csak a meggyőződésem teszi, de sokkal jobbnak hallom a hangját, ha a M ch -ba megy és nem a cd-be
CD-in ben nekem nagyon érdes a magas és szűkebb a tér. Ha átdugom, akkor helyre kerül minden, SZTEM!!! Biztos elfogult vagyok. Valaki próbálja ki otthon, mert tanácstalan vagyok. LÉCCCI LÉCCCCI LÉCCCCI
Először is Gratula!
Most nem azért mert előrébb van???
Ha a center hangerejét megnöveled az erölködő menüjében nem ugyanezt az eredményt éred el???
Próbáltad, hogy mi a különbség???
Kiváncsi lennék...
Vagy csak a "zárt" tér miatt van???
Celestion hangsugárzók
.. sokkal jobban szól a center, ha a tv előtt van, valami nehéz - perpill a subláda van kihúzva alá - tárgyon. .
- hehe, ami ugye jol berezeg...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
-
Vendég
Celestion hangsugárzók
Az attól függ, hogy hogyan volt elhelyezve alatta és most hogy van.
Fénykép holnapra?
Haverom telefonjával készítettem, csak olyan képem lesz, amin alatta van. Mármint a tv alatt. Felírom a telcsimbe, mert elfelejtem behozni holnapra a floppyt