Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: biokox »

Köszönöm a meghívást.

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Mindenkit szeretettel várunk!

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Mindenesetre le a kalappal a szerviz előtt!
Kendnek is csak azért volt ez gond, mert nem európai vásárlás volt. Eddig egy azaz 1db LCD2 ment el az örök vadászmezőkre, mert csutkára  feltekert hangerő mellett dugták be az erősítőbe. Egy új fejhallgatót kapott a vevő emlékeim.szerint és semmit nem kellett fizetnie.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

....... Eddig egy azaz 1db LCD2 ment el az örök vadászmezőkre, mert csutkára  feltekert hangerő mellett dugták be az erősítőbe....

.

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: omen8 »

az enyémet is díjtalanul javították , használtan vettem , nem ismerem az előéletét , de kicsit meg is volt gyötörve   korrekt volt a javítás lebonyolítása , teljesen felújították , kicseréltek benne , s a rajta lévő használatból eredő hibákat , még azt is amit az elődöm követett el , ami nem is tartozott a garancia alá , 

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

"bitang nagy membránja lehet és úgy pumpáljon a füledbe 130dB hangnyomást, hogy közben meg sem reccsen."    többek között ezért is eset rá a választás .

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

ok , ez már értőnek tűnik ,meg átgondolt , köszönöm nomono , omen .

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

+1

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

az Audezének a sok hibája mellet még az is gáz hogy nincs megoldva a szervize Európában , az enyém is mikor elromlott ki kelet küldenem CA-ba , a gyárba ,+ oda posta ,,, de a hangja engem kárpótolt ,

Kendnek is csak azért volt ez gond, mert nem európai vásárlás volt. Eddig egy azaz 1db LCD2 ment el az örök vadászmezőkre, mert csutkára  feltekert hangerő mellett dugták be az erősítőbe. Egy új fejhallgatót kapott a vevő emlékeim.szerint és semmit nem kellett fizetnie.

A HD800 jó fejhallgató, de nem véletlen hogy piacra dobták a 800s-t, aminek testesebb hangja van (Az LCD-ék nagyjából 15Hz-től 1000Hz-ig lináris frekvenciamenettel rendelkeznek). A két fejhallgatónak annyira más a karaktere, hogy amelyik lánc jól áll a HD800-nak az nem túl előnyös az Audeze-nek és vica versa. Megfelelő rendszer összeállítással bármikor be lehet bizonyítani, hogy az egyik jobb a másiknál. Tapasztalatom szerint az Audeze kevésbé háklis a forrásra, viszont sokan használják a HD800-at viszonylag gyenge forrásról. Ha ez egy nem túl nagy felbontóképességű, mélybe húzó karakterrel rendelkezik akár még hallgatható lehet, de a töredékét nem fogjuk hallani a HD800 képességeinek. Így lesz egy szép és drága fejhallgatónk amit simán le lehet cserélni pl. egy 70eFt-os Beyerdyamic DT880-ra mert technikailag többet nem várhatunk el így a HD800-tól. Viszont van egy HD800-unk ami komoly fegyvertény!

Tömeg és méretek....a HD800 magnéziumból ha jól tudom. Ez roppant könnyű, szilárd és merev de sajnos hajlamos a kopásra, sérülésre (és elég jól ég! ). Persze gondos gazdi kezében nem lesz vele gond. Az LCD ehhez képest a fa, bőr használatával egy picit más minőség érzetét kelti. De nem ettől nagy a tömege, hanem attól, hogy sok kicsi mágnes van benne köralakban elhelyezve Ez  technológia sajátossága és így lehet elérni azt, hogy bitang nagy membránja lehet és úgy pumpáljon a füledbe 130dB hangnyomást, hogy közben meg sem reccsen.

Összegezve a gondolataimat: nem látom értelmét kikiáltani az egyiket jobbnak a másiknál, mert nem jobb az egyik a másiknál. Szerintem hifizni, audiophilezni jobb a HD800. Zenét hallgatni meg mindenki maga döntse el melyik a jobb.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Mi bírt elromlani benne?

Én 1993-óta csak a kábelt bírtam kirántani a fülesből, azt meg helyben visszaforrasztottuk.
az Audezének a sok hibája mellet még az is gáz hogy nincs megoldva a szervize Európában , az enyém is mikor elromlott ki kelet küldenem CA-ba , a gyárba ,+ oda posta ,,, de a hangja engem kárpótolt ,

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

én meg innen néztem az árat , mivel az enyém is kintről van , de valóban más a hazai árképzés , valamiért ,,,,,  

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Audeze LCD 3 ára:
http://www.nomono.hu/audeze
598000.- Ft

Sennheiser HD 800 ára:
http://audiocentrum.hu/Sennheiser-HD-800-Silver
399900..-Ft.

A 800s ára, ha jól tudom, 499000.- Ft.

Ennyit a tárgyilagosságodról.

Nekem sajnos nem sikerült egy rendszerben összehasonlítani őket, de...
azt hiszem, teljesen más a hangzásviláguk, így nem is erőtetem, hogy egy láncban tudjam őket összehallgatni.

Mindkettőnek jó a hangja, és ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik.

Én 1993 óta egy Sennheiser HD 560 II-t hallgatok, nagy megelégedéssel, csak
mostanában gondoltam arra, hogy beruházok egy újabb fülesbe.

Én a HD 800 és a 600 között gondolkodtam, véletlenül került a képbe az Audeze LCD 2.

Ami szerintem nem ízlés kérdése, az a kényelmi szempont,
és itt úgy érzem, a Sennheiser sokkal kényelmesebb mint az LCD 2.
Bár ez is relatív, tudom.

A dilemmám az, hogy mennyit adjak ki egy fejhallgató erősítőre.
Nagyjából 140-180 ezer körül érzem reálisnak, egy Mytek96 vagy egy BEYER A20, vagy egy Violectric V100 között gondolkodom.

Azt én is megtapasztaltam, hogy a Sennheiser gyengébb forrással, erősítővel is elvan, bár úgy nem az igazi.
,, miután az lcd 3 árából kifér kettő darab 800-as , ......

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3005

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: earforce »

Fiatal vagyok ugyan, de régimódi. A megnyilatkozásaimban az írás érthetősége számomra legalább olyan fontos, mint a fejhallgatónál a kényelem. Nem csak holmi mellékes

Bravo &
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

légy kedves próbáld meg , tedd meg a felfedezést ,,, más ,,,, mindenki oda ír ahová akar , csak egy kérdés , te miért nem a zenével foglalkozó tpicba írsz ? ez csak egy költői kérdés volt ,,,  ha tényleg ilyen egyszerű lenne , akkor irány a Media , oszt venni valamit , össze dugni , és hajrá jön a zene ,,,,, hidd el szerintem a legtöbbünknek a zene a legfontosabb , csak hát minek járt az a szegény zenész a konzira olyan sokáig , és még sokat is gyakorol  , én meg nem is hallom ,
hogy mit játszik , mert nehogy csináljak valamit a rendszerrel  ,még meg találom hallani a játékát ,,, mert ugye van olyan rendszer amibe hallani , s van olyan amibe nem , nekem az előbbi kellene ,,, s végül , természetesen , ha akarsz reagáljál , még elolvasom , de  én itt kiszállok ,,,, túl sok ilyen topicot olvastam már . s mire észbe kapta benne vagyok az egyik  közepébe ,,,, elnézést kérek mindenkitől  ha nem az ízlése szerint látom a dolgokat , de megyek zenét hallgatni ,,,,,,, köszönöm omen .

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ha a hifizés a cél, akkor igazad is van.

Ha a cél a zenehallgatás, akkor a felesleges körök futása pont a zenehallgatástól veszik el az időt.

Más. Nagyon örülnék, ha a hozzászólásaidban könnyen fel lehetne ismerni egy mondat végét,
mondjuk arról, hogy elhelyezel ott egy pontot. Sokkal könnyebben tudnám értelmezni.
Igazán leköteleznél.
,,, én azért úgy vagyok vele , minél jobb a hang  ,annál  nagyobb az öröm , valahol erről szólna a hifi ,,,,

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

oh ) de bölcs vagy , nekem is vannak barátaim , az ilyen közhelyekkel meg nem igazán tudok mit kezdeni , de ha te szereted őket idézgetni ,, csak hajrá , ,,, én azért úgy vagyok vele , minél jobb a hang  ,annál  nagyobb az öröm , valahol erről szólna a hifi ,,,,

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Szerintem teljesen felesleges időt és pénzt ölni kísérletezésbe akkor, amikor
órákon keresztül elégedetten tudom hallgatni a zenét.

Mindig lehet valamin javítani, de minek?
Ha az a cél, hogy a zene hallgatása kikapcsoljon, feltöltsön energiával,
akkor elég ha ezt a célt elérem.
Nem látom értelmét ilyenkor további "erdőjárásnak".
............................., szerintem neked is meg kell járnod a magad útját , tegyél meg mindent , csatold el , kábellel próbálkozz , van megoldás , egy bizonyos szintig , idővel úgy is meg unod  valószínű  , s  lépsz tovább ,,,, ,

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

az a baj tudod biztosan , hogy az elektronika még kevés , az installáció is nagyon fontos , a rezonancia , a kábelek , a shakti ,,,, (ő van mikor rontani is tud), sok dolog van ami markánsan befolyásolja a hangot ugyan annál az erősítőnél , ez a játék , ezt is  imádom a dologban , mikor minden ki van próbálva , s  nem tetszik amit hallok  akkor lépek más elektronika irányába , szerintem neked is meg kell járnod a magad útját , tegyél meg mindent , csatold el , kábellel próbálkozz , van megoldás , egy bizonyos szintig , idővel úgy is meg unod  valószínű  , s  lépsz tovább ,,,, az elmúlt évtizedekben nekem ez a tapasztalás jött le , úgy a magam , s az ismerőseim vonatkozásában,,,, a Gustard H10 egy jó megoldás is lehet , persze törődni kell vele  , én is egy ideje el vagyok , nagyon szeretem a hangját ,,,,,,

omen8
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

igen , a stílusért az elnézésedet kérem ,,,, csak őszinte akarok leni , az elmúlt 20-25 évben annyi álmodozást , vágyat öntöttek ekzat végeredmény formájában mindenféle fórumon , hogy én ezt szeretem volna átlépni , még ha ilyen szókimondó nyers formában is , még egy szer bocs ! de , nem állomásokról beszéltem , s bár nekem sincs pénzem , de nem is a relatív jóságról , hanem  kb a végéről , milyen dolgokkal hova lehet eljutni , , szerintem a 3-sal a legtovább , de ez  is lehet az egyik út ,  persze sokunknak nagyon is számít a pénz amibe  ez kerül , részmegoldásokon lehet vitatkozni , vagy nem is kell , mivel az teljesen az  ízlés dolga , a mostani beírásoddal  egyet értek , amit meg be idéztél , azt én is írhattam volna , s tényleg jól szólt az otl-lel  is , valamilyen "jó" hangja volt , de most Gustar H 10 hajtja , lényegesen jobb , de közel sem a vége ,,,,,, mivel a Gustar.ra rá tetem 2 db ajtó kitámasztó sulyt , kb 1 kg ,  kapott a Tabla is , meg a Not dak is , megdöbbentően javult a hang , pedig csak súlyok , s ennek az a tanulsága , hogy nincs megfelelően megtervezve ,( a rezonancia levéve ) , a doboz ezeknek a elektronikáknak , s ez is csak egy szint , ennek sosincs vége (legalább is remélem ) ja rugók vannak a dobozok alatt  ,  s úgy a súly ,,,,,,most csak ennyi , úgy érzem nem áll távol tőled sem a szeretett tárgyról való vélemény csere ,,,,,, 

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Nagyon köszönöm a választ.Én is erösitöt keresek az El8-hoz rengeteget meghallgattam már úgy 250k értékhatárig. Sajnos azt kell mondjam egykaptafa volt mindegyik aminek a szintjét simán hozza 1 (x szekeres headflow stb)Van egy sanda gyanúm mióta meghallgattam egy wadia dac amp-ot (di122)hogy bizony nem szolgáljuk ki eléggé ezeket a fejeseket. A wadiánál megvolt a maradéktalanság érzése nem volt hiányérzet semmiben a többi erösitöhöz képest teljesen más világ pazar előadás volt minden fajta zenén, de ez csak az én véleményem.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1297

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Nem tudom hova tenni a stílusod Lehet, hogy semmi fura nincs benne, csak az írásmód miatt rosszul értelmezem - Mea culpa, ha bántó lennék. (Fiatal vagyok ugyan, de régimódi. A megnyilatkozásaimban az írás érthetősége számomra legalább olyan fontos, mint a fejhallgatónál a kényelem. Nem csak holmi mellékes )
Sokszori nekifutásra, újra és újra elolvasva, amit írtál, arra jöttem rá, hogy igazából ugyanarról beszélünk. (De ha már "noobs", akkor te is az vagy, ez tuti )

Felveszem hát a HD800 védőjének szerepét

Tiszteletben tartom a te preferenciáid, ezért is kötöttem ki, hogy vélemény, nem ítélkezés.
Lekicsinyled a kényelmet, téged nem érdekel. Engem igen. Maradva az F1-es hasonlatodnál: minden vágyam, hogy kipróbálhassak egy F1-es kocsit, de tuti nem szeretném minden nap használni. Mert baromi jó lehet kenni neki, de együtt élni vele, lehetetlen. Ha 3-4 órát kéne vezetned, beleőrülnél. Na, innentől meg engem nem érdekel, hogy mennyire jól megy, hisz a nap végére én tovább értem a normál kocsimmal, hátfájás nélkül, mint te az F1-gyel, 3 porckorong sérvvel és fejfájással.
Eladtam a CBR-emet és vettem egy túramotort, amiben sokkal, de sokkal több örömöm lelem. Egész egyszerűen más lett fontos. És azért nagyon erős dolog úgy beszélni a HD800-ról, mint valami negyedrangú megoldásról. Ami véleményed szerint semmi az LCD-hez képes. Idézve: téged nem érdekel, nem egy liga.

Az illesztési problémákat, kiszolgáló elektronikákat illetően azt hiszem szintén egyetértünk. Viszont érdemes belegondolni abba is, hogy nem mindenki fog 1-2MFt-ért venni DAC-ot és fejhallgató erősítőt. Még ha ezt nagyvonalúan el is várjuk.. Ebben az esetben tényleg előny, ha "olcsóbb" dolgokkal is korrektül együttműködik.

És valóban, nem kell magyarázkodnod. Neked az tetszik jobban, illetve meg is van elé a megfelelő rendszered, hát hajrá

Egyébként, mintha az eladó topicban azt írtad volna, hogy nálad is OTL-lel szólt az LCD3. Rosszul értelmeztem? Ha nem, írhatnál róla pár szót, mert nekem az OTL-LCD2 kombó nagyon nem tetszett. De hangsúlyozom, hárman voltunk ott, a tulajjal együtt és mindenki fancsali képet vágott.

Ha pedig már szóba hoztam a tulajt, meghajlok az ő álláspontja előtt:
"Talán nem pártatlan a hozzászólásom,de minkettőt meghallgattam az Auralic rendszeren amihez mindkettőt ajánlják.
Azon agyaltam melyiket vegyem mert mindkettő etalon a maga kategóriájában.
Azt tapasztaltam,hogy az Audeze sokkal természetesebben,zeneibben szólt míg a Sennheiser studiósabban.Az Audezenek a mélyei sokkal testesebbek nekem valósághűbbek és jobban tolerálja a rosszabb felvéteket is.
A 800-as kényelmesebb,nagyon részletező és teres,de kicsit hűvös tárgyilagos,magasakat kicsit forszírozza és emiatt fárasztóbb.Mindkettő tetszett,de akkor választani kellett és egyértelmű volt az Lcd-2.
Most,hogy van egy Audezem elfogadnék mellé egy 800-ast is változatosságképpen,mert én kedvelem azt a hangzást is!"

Ha valaki tud sok-sok pénzt áldozni meghajtásra, illetve bejön neki az LCD karakter és nem lesz vele diszkomfort érzete, nagyon jó fejhallgatót talál benne.
Ha kevesebb pénz van elektronikára és fontos a kényelem, a HD800 előnye tagadhatatlan. És itt a kevesebb nem a hétköznapi értelemben vett kevesebb, ezzel azért mindenki tisztában van. Mert mindkettő bőven átlag feletti és nagyon jó fejhallgató.

örülök hogy bent vagy a nirvánában (nem gúny , sokáig is tudj ott maradni  ) érdeklődve vártam a beírásodat , hátha szembesülök olyan dolgokkal amit eddig elkerülték a figyelmemet , de nem tetted ,,, de miért nem ? ( kicsit noobs-nak éreztem ),,,, csak ilyen egyszerű illesztési , meg rendszer szinergiai problémák , meg nehéz ,,, nem  érdekel milyen nehéz , hang ,,,, a HANG az igen az érdekel ,  tegyél már fel egy F1-es autóra virsli kerekeket , nézd meg mit csinál utána ,,,,, rossz a f1-es autó ? persze ki kell szolgálni , minél jobb a fejes annál nagyobb az igénye , mint mindenek a hifiben ,  de a végeredmény sem marad el , ne vegyen Audezét az aki 30 ezres erősítőt tesz mellé ,,,, nem mondom hogy jobb , csak azt ha valóban , ha értően ki van szolgálva , meghozza a várt végeredmény , más szinten mint a többi , hogy kinek mi a szint   , azt ő dönti el , a barátom fél délután azzal fárasztott hogy , végre átlépte a nagy rendszere képességeit , teljesen oda van amit hal , pedig lcd 3 van a végére akasztva , de full Auralic lánc előtte , a kábeleket meg lesem írom , szóval mellé kel tenni a dolgokat , ez nem olyan dolog , hogy ezzel is , meg azzal milyen jól szól , de milyen jól ?,,,,,,kíváncsi lenék az arcokra amit azután vágnak a srácok miután egy   "ilyen jól szóló" rendszer után bele hallgatnak . abba a hangba ,,,, a hifiben minden dolog más hová jut el , ha megtalálják a hozzávalókat , ne vonjunk le hamar következtetéseket , köszönöm omen .

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”