Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

cat7505
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: cat7505 »

Sziasztok!

Most jutottam hozzá egy BURWEN PMB8 orthodynamic fejhallgatóhoz...
150ohmos és sajnos nincs még füles erősítőm
A hangja ígéretes eltekintve a csúnyán lapos mély-tartománytól
mi lehet ennek az oka?
én 2 dologra tudok gondolni laikusként:
- a vékonyka és mára már eléggé kikeményedett vezeték
és/ vagy
-a megfelelő meghajtás hiánya
Intuitív és autodidakta alkotó (DIY-er), középsúlyú pákaforgató,
holisztikus szemléletű gondolkodó, spirituális anyag suttogó…
mellesleg nem vagyok százas, sosem voltam olyan gyenge IQ-ra

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: leonel »

Üdv Urak.

Tanácsot kérnék. Eddig a fülesek világába nem mélyültem el - fogalmazhatunk úgy is, hogy tök hülye vagyok hozzá.
Jelenlegi lakás helyzet miatt, viszont felmerült ennek a vonalnak az előnye.
Szóval: fejhallgató erősítőbe most nem tudok/akarok beruházni.
Rendelkezem egy Fatman Itube erősítővel aminek -árához képest - dícsérik a füles teljesítményét, valamint van egy AQ dragonfly 1.2 a pc hez. Ezekről szeretnék zenét hallgatni fülesen. Jelenleg egy Sennheiser Hd 555-t használok amin elvégeztem az 595-re upgrade-et a netes videók alapján.
Kérdés: van-e értelme ebben a felállásban komolyabb fejhallgatót nézegetni ( ha igen, mi lenne az ajánlott?) vagy jó ez így? Mivel a fülest véglegesen megtartanám szemben a jelenlegi ideiglenes (1-2 évre szánt) rendszeremmel, így kb 60-70e ft körül lenne a plafon ami rászánnék.

Segítő véleményeteket előre is köszönöm.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én is így látom.

......................

Kényelem tekintetében azonban nincs verseny, ezt még az Audeze tulajok sem fogják megcáfolni. A HD800-nál kényelmesebb fejhallgató még nem volt a fejemen....................

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Jól látod. Egy 300 - 400 - 600 ezer forintos fejhallgató hangja vetekszik a 3 - 6 millió forint körüli hangfalakéval.
Ebben a kategóriában már nem szoktunk 25 ezer  forint körüli cd játszót használni forrásnak, mert alaposan lerontja a végeredményt.
Rá kell szánni a láncra legalább ugyanannyit, mint a fejhallgató ára.
.......................Van egy sanda gyanúm mióta meghallgattam egy wadia dac amp-ot (di122)hogy bizony nem szolgáljuk ki eléggé ezeket a fejeseket. .................................................................A wadiánál megvolt a maradéktalanság érzése nem volt hiányérzet semmiben a többi erösitöhöz képest teljesen más világ pazar előadás volt minden fajta zenén, de ez csak az én véleményem.

izmi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: izmi »

Üdvözlet mindenkinek
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz. Tervezem egy fülhallgató vásárlását. Akg k vagy q701 a jelölt. K701-em volt egy pár éve de akkoriban nem győzött meg. Utólag visszagondolva lehet azért mert nem volt hozzá megfelelő forrásom. Egy CD játszóról hallgattam. Utána pedig egy diy füles erősítőről. Most adnék neki még egy esélyt egy ADL Furutech Esprit füleserősítővel megtámogatva. Jól okoskodom, hogy anno nem tudta igazán megmutatni a tudását vagy tudtok ajánlani hasonló árfekvésben más típust? Előre is köszönöm a segítséget!
Core Audio, Tara Labs, ACR Isostatic Rp400, Hifiman...

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1297

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Igen, így utólag visszaolvasva tényleg vicces, ahogy a jellemzés kinéz
Két "jó füles" kijelentés között csak rosszat írok róla

Ezen leírás alapján a Gradot fel sem venném a fejemre.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sennheiser 580: hova helyezitek, kinek hogy vált be, mivel, s mire? Találtam itthon egyet, s most hallgatom. Árnyalatnyival több basszus elférne. Esetleg valakinek összevetési alapja?
Az 580 majdnem olyan, mint a 600, jó ideig volt mindkettő nálam, ha nincs kéznél 600, akkor egész jónak tűnik, sajnos az én (irdatlan) fejemre az összes nagy Sennheiser kényelmetlenné válik 20 perc után...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ma tartottam egy kis tesztelést

Érdekes volt egymás mellett hallgatni ezt a két fülest - bár korábban volt már szerencsém az SR325i-hez.
A Grado a bejáratás alatt rengeteget javult. Alapvetően egy nagyon jó füles. Bár óriási árkülönbség van a HD800 és az SR325 között, én azt mondanám, simán vállalható a Grado ebben a környezetben is. Kevésbé enged be a zenébe, nem annyira részletező, a felső tartomány mégis érces, reszelős. A mélyei loudnessesen kiemelnek, de a legalja hiányzik. Illetve nem annyira terhelhető. De mindez a Sennheiserhez képest, abszolút viszonylagos értelemben. Mint írtam, kifejezetten jó fejhallgató.
Fura, hogy ilyet írok, de a HD800 nyugodtabb a Grado után. Természetesen Jack kábelezéssel mindkettőn. XLR mellett nincs verseny, de a Gradonak ugye nem moduláris a kábele.

Ezen leírás alapján a Gradot fel sem venném a fejemre.  

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Sennheiser 580: hova helyezitek, kinek hogy vált be, mivel, s mire? Találtam itthon egyet, s most hallgatom. Árnyalatnyival több basszus elférne. Esetleg valakinek összevetési alapja?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3675

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

A FOCAL is kijott egy referencia fejhallgatóval. ($4.000)

Utopia

Én elég nagy szemétségnek tartom egy fejhallgatót $4.000-ért listaárazni. akármennyi kézi munka és beryllium van benne ... de ha van aki megveszi .. akkor könnyebb eladni mellette a $2.000-ost. Persze ez nem csak fejhallgatóknál van így. 

alfaati

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

A FOCAL is kijott egy referencia fejhallgatóval. ($4.000)

Utopia

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ma tartottam egy kis tesztelést

Érdekes volt egymás mellett hallgatni ezt a két fülest - bár korábban volt már szerencsém az SR325i-hez.
A Grado a bejáratás alatt rengeteget javult. Alapvetően egy nagyon jó füles. Bár óriási árkülönbség van a HD800 és az SR325 között, én azt mondanám, simán vállalható a Grado ebben a környezetben is. Kevésbé enged be a zenébe, nem annyira részletező, a felső tartomány mégis érces, reszelős. A mélyei loudnessesen kiemelnek, de a legalja hiányzik. Illetve nem annyira terhelhető. De mindez a Sennheiserhez képest, abszolút viszonylagos értelemben. Mint írtam, kifejezetten jó fejhallgató.
Fura, hogy ilyet írok, de a HD800 nyugodtabb a Grado után. Természetesen Jack kábelezéssel mindkettőn. XLR mellett nincs verseny, de a Gradonak ugye nem moduláris a kábele.

Tesomate
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tesomate »

Sziasztok!

Astro A50 Fejhallgatót szeretnék javíttatni. Tudnátok esetleg ajánlani valakit aki ért hozzá és megbízható?

Köszönöm előre is

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: szasza74 »

izsak84

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: izsak84 »

Végre van mivel kikapcsolódni:

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Utánakérdeztem....

Hoztam egy képet egy szépségről...

Igazán attól különleges, hogy a távirányítóba integrálták a 24bites DAC-ot és a fejes erősítőt, mivel ez már Apple Ligtning kábeles kialakításban is képes működni.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Utánakérdeztem a mi cégünktől oda átigazolt kollégánál - nem gyártás van, csak marketing és sales, valamint részben fejlesztés. Elnézést az elhamarkodott kijelentésért, téves infóért
Viszont a dolgozói kedvezmény rájuk is él és vásárolhatnak nagyon-nagyon olcsón, tehát ez a része rendben volt az irománynak.

Hol van nálunk  AKG fejhallgató gyártás?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sajna nem, Ausztriában találtam eladó darabot, de itt is csak kettőt hirdettek. Meglepő módon az AKG ausztriában drágább mint a kis hazánkban egy ilyen grado meg olcsóbb. 

az osztrák valszeg helyi gyártás, az itthoni pedig kínai.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Az AKG-t itthon gyártják és nagyon-nagyon sok kijutott dolgozói kedvezménnyel. Gondolom ez nyomta le az árukat.

Inkább örülj neki, hogy használt a Grado, mert nagyon sokat kell járatni, hogy szép hangja legyen. Tehát időt spóroltál magadnak
(Jövő héten elhozom megint a 325i-t kollégámtól, pont azért, mert mostmár eleget járatta, újra teszek egy összehasonlítást - igaz, mostmár HD800-zal.)

Hol van nálunk  AKG fejhallgató gyártás?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Az AKG-t itthon gyártják és nagyon-nagyon sok kijutott dolgozói kedvezménnyel. Gondolom ez nyomta le az árukat.

Inkább örülj neki, hogy használt a Grado, mert nagyon sokat kell járatni, hogy szép hangja legyen. Tehát időt spóroltál magadnak
(Jövő héten elhozom megint a 325i-t kollégámtól, pont azért, mert mostmár eleget járatta, újra teszek egy összehasonlítást - igaz, mostmár HD800-zal.)

Sajna nem, Ausztriában találtam eladó darabot, de itt is csak kettőt hirdettek. Meglepő módon az AKG ausztriában drágább mint a kis hazánkban egy ilyen grado meg olcsóbb. 

izsak84

Fül és Fejhallgatók

Új?

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Új?

Remélem adtam pár támpontot

Nagyon is sok segítséget kaptam, tegnap sikerült vennem egy grado 325-öst. Most kezdődik az ismerkedés, Főként magasabb tartományban jobb a 80-as kistestvérhez képest. Na meg végre nem zavar az iszonyat hosszú kábel. Nem tudjátok, hogy lesz e nyáron fejhallgatós találkozó, szívesen kikérném a véleményetek az erősítőmről.

izsak84

Fül és Fejhallgatók

Nagyon is sok segítséget kaptam, tegnap sikerült vennem egy grado 325-öst. Most kezdődik az ismerkedés, Főként magasabb tartományban jobb a 80-as kistestvérhez képest.  Na meg végre nem zavar az iszonyat hosszú kábel. Nem tudjátok, hogy lesz e nyáron fejhallgatós találkozó, szívesen kikérném a véleményetek az erősítőmről. 

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Erdélyben, Nagybányán gyártanak egy remek fejhallgatót a Meze 99-et.

https://youtu.be/juc12KutjJM

Elég jó teszteket kap mostanában......

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nekem Q701 volt jópár hónapig, illetve pár hetet volt nálam SR325i is. Ennek tükrében nagyon fontosnak érzem, hogy tudjuk, milyen erősítővel hajtanád. K701-em nem volt, de elvileg ugyanaz.
A Q701 tud nagyon lapos lenni. Kiegyenlített, technicista és elég nehezen hajtható.
A 325-ös ehhez képest - ahogy előttem is fogalmaztak - dögös hangú, ráadásul könnyebben hajtható.

Ha kicsit jobban belemész, hamar kiderül azonban, hogy a K(Q)701-nek a terhelhetősége kábé kétszerese a Gradoénak, illetve az igazán mély hangokkal nálam a Grado nem tudott mit kezdeni, nagyon hamar elhasalt.
Elsőre tehát úgy tűnt, a 325 dinamukisabb, húsosabb hangú, ami a zenék nagy részén csorbítatlan tény maradt. Viszont ha szélsőségeket hallgatsz és pincemély hangokat akarsz kellő erővel, akkor a 701 messze-messze lekörözte a másikat. Külön bántó volt, hogy a szaxofon egy bizonyos magasságban szó szerint belehasított a fülembe a Gradonál. Ezért is érzem kiemelten fontosnak az erősítő milyenségét. Tudsz az AKG-ból olyan semmilyen, dinamikátlan, 5eFt-os fülest csinálni, meg a Gradoból is elviselhetetlenül szúrós, felsőbasszus többletes izzadt rockert.
AKG akusztikus felvételekhez, nagyzenekari darabokhoz, komolyzenéhez -
Grado pophoz, rockhoz, könnyűzenéhez -
vált be nálam.

Kényelem terén az első fél órában az AKG kiütéssel győz. Álom visszavenni a Grado után. Viszont!! A Grado, bár prosztó érzés az AKG fül köré ülő plüssei után, furcsa mód nem lesz bántó hosszabb távon sem. Ellenben az AKG redős fejpántja olyan szinten nyomja az ember feje búbját, hogy miután eladtam, még hónapokkal később is helyezgettem az egyébként kényelmes HD600-at a fejemen, mert tudat alatt ott volt a kellemetlen fájdalom.. Nem vicc! Számomra elviselhetetlen volt az önbeállító fejpánt hurkájának folyamatos nyomása. Kollégám hasonlóképp járt. A Grado meg hajlamos leesni az ember fejéről, ha előre, vagy hátra biccent, főleg, hogy az a nagy vastag vezeték is húzza.

A zene többnyire hangszeres zene lenne sok ènekhangal, valamint könnyed elektronikzs. (Pl: Palya Bea, Leonard Cohen, Yello, Mike Oldfield.) Little dot dac II, ès egy dual mono A oszályú 2x2w- os Diy erősìtővel lenne kiszolgálva.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”