Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Van valami tapasztalat a következő ELAC hangfalakról, hogy milyen szintet képviselnek:
ELAC FS 109.2
ELAC BS 103.2
ELAC CC 101.2
ELAC 111.2 ESP
Hallotta már őket valaki?
Kb egy 20 nm-es nappali felében van/lesz kialakítva a mozisziget. Főleg mozira kellene, zene csak háttérrádió.
Erősítő még nincs, mert teljesen nulláról építem újra a rendszert. Pioneer, vagy Yamahában gondolkodom.
Köszönöm
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
"a másikon mint kiderült nem gyári perem van"
Ezt soha nem értettem...ha elporladt az eredeti perem, csak-csak pótolni kell! Az már más kérdés, hogy milyen a kivitelezés minősége.
Köszönöm segítségeteket, ma dűlőre jutottam. Két nagy Philips és egy Quadral között variáltam tegnap óta, de az egyik Philips eladója egy tapló volt, a másikon mint kiderült nem gyári perem van, ami már elsőre is gyanús volt, így maradt a Quadral (KX115). Ebbe is 20-as mély van, reflex, egészen épkézláb formavilágú, na meg nem is olvastam degradálót róla, de majd kiderül ha megérkezik. Rövid ideig jó lesz, aztán majd cserélem egy éppen aktuális jó vételre, természetesen egy messze nagyobb árfekvésben.
Még mindig nem tudtam hangszóró ügyben dönteni, de elég sok kiszemelt van. Erről a márkáról, illetve típusról hallott már valaki? Egy ilyen pici mély-középből, mennyi mély tud kijönni? Csak azért kérdezem, mert sokallom az ilyen kicsi dobozoknál a 35-ös alsó határt, erősen kamu szagú, legyen az noname, vagy egy Canton.
http://www.jofogas.hu/budapest/T_A_PP_8 ... tm?first=1
ezt javaslom: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %A9pitett/
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Hallgasd meg amit Kimber belinkelt Neked.
Vagy ha kisebb méretet akarsz, próbáld ki a kisebb Oriont, a HS282-t.
Ha nem meghallgatás alapján akasz dönteni, akkor amelyik kInézetre jobban tetszik, azt vedd meg.
Igen, sajnos ismerve magam, illetve a kényességem, duplán nem lesz könnyű menet, nem véletlenül nézegetek hetek óta, de nem jutottam előre. A dobozok külalakja is bizonyos szintig fontos, a tegnap linkelt példány nagyjából nálam az etalon kinézet szempontból, csak az a fránya apró mélysugárzó illetve a nem ismert hangzásvilága. Ezért örülnék pár biztos tippnek, ami nem szenved hiányt mélyben, de nem is orbitális méretű doboz. A mély azért fontos, mert nem Kodály szintű művekben merül ki a zenei éhségem, tehát a jazz, klasszikus, és rock zene totálisan ki van lőve nálam a listából. A kis méretű doboz miatt keresgélek elsődlegesen reflexet, abból is olyat, aminek előre néz a csöve, mert elég közel lenne elhelyezve a falhoz, így nem szeretnék egy hátsó reflexessel zátonyra futni.
Semmi esetre sem akarok eltávolodni a sztereó világától, a 2.1 és társaitól a falnak tudok futni. Na meg ott az a dolog is, hogy semmi esetre sem akarok az erősítőmről lemondani, nem keveset öltem bele, na meg belépőszintje ellenére nincs okom panaszra, egy 50000 Ft-os Denont is megevett, amit azzal a lendülettel adtam is tovább. A HS-500-al sem lenne bajom ( persze alapból vannak hiányosságai a magyar dobozoknak ), csak a méretei miatt vagyok kénytelen cserélni. Hiába az állítólagos punnyadt hang, ami rá van aggatva erre a típusra, nálam elég jól muzsikál mélyben, sőt... Mérete ellenére persze kevés, de egy hasonló mélybeli tudású kisebb dobozokkal beérném. Azt viszont bánom, hogy a Grundig BOX 5000-es ciripelőim eladtam, azóta sem találok olyat, pedig kis gondozással elég durva hangképe van, mindenből annyi van benne, amennyi kell.
Pedig a Hs-500-ból milyen hangot lehet még kihozni kis átalakítással!
Semmi esetre sem akarok eltávolodni a sztereó világától...
Ez esetleg?
http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... csere,4135
Semmi esetre sem akarok eltávolodni a sztereó világától, a 2.1 és társaitól a falnak tudok futni. Na meg ott az a dolog is, hogy semmi esetre sem akarok az erősítőmről lemondani, nem keveset öltem bele, na meg belépőszintje ellenére nincs okom panaszra, egy 50000 Ft-os Denont is megevett, amit azzal a lendülettel adtam is tovább. A HS-500-al sem lenne bajom ( persze alapból vannak hiányosságai a magyar dobozoknak ), csak a méretei miatt vagyok kénytelen cserélni. Hiába az állítólagos punnyadt hang, ami rá van aggatva erre a típusra, nálam elég jól muzsikál mélyben, sőt... Mérete ellenére persze kevés, de egy hasonló mélybeli tudású kisebb dobozokkal beérném. Azt viszont bánom, hogy a Grundig BOX 5000-es ciripelőim eladtam, azóta sem találok olyat, pedig kis gondozással elég durva hangképe van, mindenből annyi van benne, amennyi kell.
Milyen erősítőd is van?
Azért a 2.1 tud jó lenni, biztos vagyok benne, hogy a HS-hez képest is.
Ráadásul ez ugyanúgy a "sztereó világa", a subtól még sztereó marad...
Csak Hip-Hop/Rap, semmi mást, már úgy 16-17 éve.
A monitor/sub páros ilyesmi zenékhez tényleg nem lenne rossz!
Akkor ne merülj bele nagyon. Én a helyedben egy monitor/sub összeállításban gondolkodnék.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
A dobozok külalakja is bizonyos szintig fontos, a tegnap linkelt példány nagyjából nálam az etalon kinézet szempontból...
Nem tudom mit találsz rajta szépnek...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Igen, sajnos ismerve magam, illetve a kényességem, duplán nem lesz könnyű menet, nem véletlenül nézegetek hetek óta, de nem jutottam előre. A dobozok külalakja is bizonyos szintig fontos, a tegnap linkelt példány nagyjából nálam az etalon kinézet szempontból, csak az a fránya apró mélysugárzó illetve a nem ismert hangzásvilága. Ezért örülnék pár biztos tippnek, ami nem szenved hiányt mélyben, de nem is orbitális méretű doboz. A mély azért fontos, mert nem Kodály szintű művekben merül ki a zenei éhségem, tehát a jazz, klasszikus, és rock zene totálisan ki van lőve nálam a listából. A kis méretű doboz miatt keresgélek elsődlegesen reflexet, abból is olyat, aminek előre néz a csöve, mert elég közel lenne elhelyezve a falhoz, így nem szeretnék egy hátsó reflexessel zátonyra futni.
A tutit senki nem tudja neked megmondani!
Mindenképpen el kell menj fülelni!
Infinity dobozokat is kereshetsz és esetleg számodra értelmes választás lehet valami régebbi Pioneer nagy monitor!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Akkor milyen zenét hallgatsz?
Feladtad magadnak a leckét...
Talán ez megér egy meghallgatást: http://apro.hifipiac.hu/index.php/categ ... f-q15,3481
svedmalac:
Én is érdekességképp tekintettem rá.
menyét:
Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni a doboz, ezért is vagyok nehéz helyzetben. Valami élvezhetőbb fajta dobozt keresek ~40000 Ft-ig, csak látatlanba nehéz elindulni. A HS-500 után persze minden "punnyadtabb" hangú lesz érzetre, azért egy 30-as mély, az mély, hiába nincs neki odatekerve... Valahogy sosem jöttek be az átlagos Quadral féle polcsugárzók, pedig azokkal Dunát lehet rekeszteni, annyit találni belőlük. Épkézláb hangképpel rendelkező dobozpárt szeretnék, ami jelen esetben számomra megfizethető, mégis minden tartomány fellelhető benne emberi keretek között. Méretben egy polcsugárzó és a HS-500 közötti dimenzióban tapogatózok, részben ezért kell megválnom az Orionoktól, mert sok helyet foglalnak, de egy 20-as mélysugárzós doboz alá nem szeretném adni, mert alatta értelmes mély tartomány nem igazán létezik, mert ugyebár a fizikát nem kerüli meg semmilyen hangolás. Az oszlopokat szintén kilőném a sorból, sosem tetszettek, így már kapásból hátrányból indulnának.
svedmalac:
Én is érdekességképp tekintettem rá.
menyét:
Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni a doboz, ezért is vagyok nehéz helyzetben. Valami élvezhetőbb fajta dobozt keresek ~40000 Ft-ig, csak látatlanba nehéz elindulni. A HS-500 után persze minden "punnyadtabb" hangú lesz érzetre, azért egy 30-as mély, az mély, hiába nincs neki odatekerve... Valahogy sosem jöttek be az átlagos Quadral féle polcsugárzók, pedig azokkal Dunát lehet rekeszteni, annyit találni belőlük. Épkézláb hangképpel rendelkező dobozpárt szeretnék, ami jelen esetben számomra megfizethető, mégis minden tartomány fellelhető benne emberi keretek között. Méretben egy polcsugárzó és a HS-500 közötti dimenzióban tapogatózok, részben ezért kell megválnom az Orionoktól, mert sok helyet foglalnak, de egy 20-as mélysugárzós doboz alá nem szeretném adni, mert alatta értelmes mély tartomány nem igazán létezik, mert ugyebár a fizikát nem kerüli meg semmilyen hangolás. Az oszlopokat szintén kilőném a sorból, sosem tetszettek, így már kapásból hátrányból indulnának.
Még mindig nem tudtam hangszóró ügyben dönteni, de elég sok kiszemelt van. Erről a márkáról, illetve típusról hallott már valaki? Egy ilyen pici mély-középből, mennyi mély tud kijönni? Csak azért kérdezem, mert sokallom az ilyen kicsi dobozoknál a 35-ös alsó határt, erősen kamu szagú, legyen az noname, vagy egy Canton.
Ha megmérik, lehet, hogy átviszi a 35 Hz--t, de jó eséllyel 80- 100 Hz között kezd majd élni.
Vagyis ha át is viszi a 35 Hz, nem mindegy, hogy milyen a frekimenete a mékytartományban.
Sokat ne foglalkozz azzal, mit tud papíron, legalábbis azzal ne, hogy honnan indul az átvitele.
A helyedben én sokkal inkább azzal foglalkoznék, hogy tetszik a hangja.
Hallgasd meg, és ha tetszik, vedd meg.
Rengeteg mély tud kijönni egy dobozból, ha úgy építik, hogy kiemeljen.
Van, aki azt szereti, ha sok a mélyhang, mátmint a mennyisége. Van akinek az tetszik, ha mélyre megy, és egyenletes az átvitele.
Ízlés kérdése.
Az első kép eléggé érdekes, olyan mintha a reflexnél lyukas lenne a hangfal
Sajnos a mostani új hangfalakat már nem ismerem, Xavian, Q Acoustics és hasonlók, ezért nem is merek ilyet ajánlani, ha nincs vele tapasztalatom. De a jelenség amiről írsz igaz, hogy új áron számolva min. kétszeres a szorzó egy használt hangfallal szemben, ha hasonló minőséget szeretne valaki. Aki árérzékeny az nem vesz új hangfalat, akinek van pénze az meg általában ragaszkodik a garanciához, de tény, hogy nem könnyű ma kereskedőként talpon maradni...
Éppenséggel a gyártók gyárthatnának a mai világban sokkal jobb hangfalakat, mint 25 évvel ezelőtt, de nem teszik.
Most nem a Martin Logan-re gondolok, hanem inkább a MediaMarkt-ban is kapható, nagyon szép dobozokra.
Azt veszem észre, hogy tisztelet a kevés kivételnek, a régi hangfalakat sokkal jobban megépítették.
A Xaviannak jok a belépő dobozai, de annyi pénzért (150-250 ezer HUF) új hangfalból is lehet jobbat kapni, pl.QUAD 11L2, vagy Monitor Audio RX6.
-
Vendég
Ezzel nincs gond.
Csak használtan ennyi pénzért egy jobb értékállóbb és egzotikusabbnak számító portékát lehet venni.
Én is ajánlgatnék olyat ami belefér és nem a számtalanszor ajánlott dobozok közé tartozik de sokan be sem tudják szerezni mert nem hogy esetleg forgalmazója nincs itthon hanem nem is nagyon lehet még használtan sem beszerezni itthon.
Amit sajnálok mert a használt piacon is pár termék marad alternatívának a wharfi mission kef tannoy bower dali focal dyno stb dobozok mellett.
Kint több a lehetőség azért.
Nyilván ugyanazért a pénzért használtan sokkal jobb hangot lehet venni, ez egy axióma, nem szorul bizonyításra, és nem is próbáltam az ellenkezőjét állítani. Csak feldobtam néhány talán kevésbé ismert alternatívát, az unos-untalan ismételgetett szokásos márkákkal (Dali, Bower, Wharferdale) szemben.
Ez igaz hogy nem mindenkinek jön be de a 100-150ezres árkategóriában szerintem használtan mindig jobbak mint az új belépő dobozok.
Azoknak is saját hangkarakterük van ugyan úgy csak még hang minőségben meg sem közelítik a a42-t sem.
Azért ezt tudjuk mindketten.
Értem én hogy neked ezeket el kell adnod valakinek de a tényeken ez nem változtat.
Főleg azon nem hogy egy a 42 200felett volt még 10 éve újonnan.
Tehát alapból komolyabb minőségüek voltak.
Azért az a 42 nem egy belépő doboz hangra.
Mig a Q acoutstic messze az meg a többi is.
A dali ikon is jobb vétel használtan.
És a dyno még azon is túl lép könnyen megfelelő környezetben.
Nyilván ugyanazért a pénzért használtan sokkal jobb hangot lehet venni, ez egy axióma, nem szorul bizonyításra, és nem is próbáltam az ellenkezőjét állítani. Csak feldobtam néhány talán kevésbé ismert alternatívát, az unos-untalan ismételgetett szokásos márkákkal (Dali, Bower, Wharferdale) szemben.
Ez igaz hogy nem mindenkinek jön be de a 100-150ezres árkategóriában szerintem használtan mindig jobbak mint az új belépő dobozok.
Azoknak is saját hangkarakterük van ugyan úgy csak még hang minőségben meg sem közelítik a a42-t sem.
Azért ezt tudjuk mindketten.
Értem én hogy neked ezeket el kell adnod valakinek de a tényeken ez nem változtat.
Főleg azon nem hogy egy a 42 200felett volt még 10 éve újonnan.
Tehát alapból komolyabb minőségüek voltak.
Azért az a 42 nem egy belépő doboz hangra.
Mig a Q acoutstic messze az meg a többi is.
A dali ikon is jobb vétel használtan.
És a dyno még azon is túl lép könnyen megfelelő környezetben.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
Vendég
Főleg a mai belépő dobozok szinvonalához képest versenképesek igazán mert olyat nyújtanak amit ma sem adnak 250ért .Csak úgye az újat is venni kell valakinek.;-)Mert nem marad kereskedő.
De az új termékek produkciója sokszor 0 még az előd modellekhez képest is.Sajnos ez a helyzet.
quote name="kimber" post="1796209" timestamp="1437643015"]
Nyilván meg kell hallgatni a Dynaudiot is, mint minden mást, mert nem tudhatjuk, hogy ami nekünk tetszik, az másnak bejön-e, vagy sem. A Dynok sem tetszhetnek mindenkinek, de ettől még lelkes, nyílt és élénk, jó ritmusú hangfalak, zenei téren is elég műfajfüggetlennek számítanak, használt áruk pedig nagyon versenyképessé teszi őket.