Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Szia,

Nem véletlenül van olyan sokféle állvány. Van tölthető, nem tölthető, különböző anyagok (fém,fa,üveg), rezgés csillapítás. Ezek mind befolyásolják a hangot. De pl. a legfontosabb, ha hátsó refis a polcsugárzó, akkor nem is ildomos túl közel tenni a falhoz (pl. könyvespolcra, ami általában elég kis mélységgel szokott rendelkezni)
Egy nagyobb méretű polcsugárzó pedig lehet be sem férne. Mondjuk egy B&W602S3 már nem annyira kicsi.

Megfigyeltem viszont a használt topikokban, hogy aki nem álló frontot használ, az állványozza a frontot. Befolyásolja a hangzást, ha a polcon van a falnál?
Mert ez esetben inkább legyen álló, mint állványozott.

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

Sziasztok!

Köszi a válaszokat és az ajánlásokat.

További: Szerintetek milyen párosítás lehet az Advance Acoustic (x-i90/x-i120) erősítő az itt javasolt Davis Acoustics Matisse HD, vagy a máshol javasolt Monitor Audio (mondjuk valamelyik Silver álló) hangfalakkal.  

Köszi: kazán

LelkesJani
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: LelkesJani »

Mindenkeppen használtban gondolkozz ill keress!
150-ből már ki lehet hozni egy kellemes kis mozit!
20 nm még kezelhető monitorokkal!

Én a Warfikat annyira nem szeretem, vannak rossz tapasztalatok (olcsóbb kategória), de pl a Tannoy az sokunk szerint jó!

Itt is és más aprókban is vannak megfelelő dobozok és vasak!

Köszi. Igen, a 150-ből kellems élmény elég csábítóan hangzik. ÉS valszeg az asszony is előbb megemésztené.
Azért nem túrtam még a használtakat, mert kb. 1.5-2 hónap múlva költözünk, oda lesz majd, és a budgetet, lehetőségeket akarom addig kiaknázni. Ez újakkal könnyebben ment, mert az lesz még akkor is valszeg.

Megfigyeltem viszont a használt topikokban, hogy aki nem álló frontot használ, az állványozza a frontot. Befolyásolja a hangzást, ha a polcon van a falnál?
Mert ez esetben inkább legyen álló, mint állványozott.

A Wharfedaleket szerintem is felejtsd el, sokkal jobbat lehet kapni annyiért.

Pl.:
Frontnak, ez már zenére is jó lehet:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... c-hangfal/

Center + surr. ATC akcióból:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ci%C3%B3k/
CAV FI-70 C+R -49900 Ft 1szett
Sub és belépő AVR több is van az apróban.

Esetleg kompletten ez, bár itt többcsatornás hangkártya kell a PC-nél, szintén ATC akcióból:
Swans M60-5.1 -169000 Ft-2szett
Itt találsz képeket és kinti árat:
http://www.hiviusa.com/products/detail. ... 0131013891

Jó akkor Wharfedale-t elfelejtem

Erről a CAV-FI-ről még nem hallottam. Így hirtelen a neten se találtam semmi extrát, mondjuk rosszat sem. Oo
Ez a kombó talán tetszene is, de akkor már nem férek bele a 150k-ba, ami csábítónak hangzott
És kicsit sajnálom, h nem egy márkából lenne a szett. De köszi a tippet, ezt a topikot követni fogom!

A PC-s szetteket kerülném, pláne ebben az árban. Erről a Swans szettről sem olvastam még sok jót :S

/OFF
Mondjuk nemtom, hogy ha a hangkártyából egy optikaival vezetem az AVR-be a hangot, akkor is fog-e számítani a hangkártya minősége. Most ez van.
OFF/

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

Amit szeretnék, az egy 20 nm-es (4x5 m) nappaliban polcokra helyezett hangfalakkal 5.1-et megoldani. Van egy régi PC-s szettem, ilyen.
Szoval ugy allok hozza, h ha ez is jo volt eddig valamire, ettol minden csak elorelepes lesz. Masik PC-s szettet akartam, de ezeknek van egy felso limitje, ami helyett sokak szerint jobb, ha belevagok egy normalis rendszer epitesebe.

A Wharfedaleket szerintem is felejtsd el, sokkal jobbat lehet kapni annyiért.

Pl.:
Frontnak, ez már zenére is jó lehet:
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu ... c-hangfal/

Center + surr. ATC akcióból:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ci%C3%B3k/
CAV FI-70 C+R -49900 Ft 1szett
Sub és belépő AVR több is van az apróban.

Esetleg kompletten ez, bár itt többcsatornás hangkártya kell a PC-nél, szintén ATC akcióból:
Swans M60-5.1 -169000 Ft-2szett
Itt találsz képeket és kinti árat:
http://www.hiviusa.com/products/detail. ... 0131013891
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Ami kimaradt:
PC-s input: Szoval jatekok es filmek, neha mindenféle zene. Mindez TV-s megjelenítéssel. A set végülis a TV-hez lenne építve, nem a PC köré.
Mindenkeppen használtban gondolkozz ill keress!150-ből már ki lehet hozni egy kellemes kis mozit!
20 nm még kezelhető monitorokkal!

Én a Warfikat annyira nem szeretem, vannak rossz tapasztalatok (olcsóbb kategória), de pl a Tannoy az sokunk szerint jó!

Itt is és más aprókban is vannak megfelelő dobozok és vasak!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

LelkesJani

Ami kimaradt:
PC-s input: Szoval jatekok es filmek, neha mindenféle zene. Mindez TV-s megjelenítéssel. A set végülis a TV-hez lenne építve, nem a PC köré.

LelkesJani

Sziasztok,

Teljesen kezdő vagyok a témában. Próbálom kicsit ásni a lehetőségeimet.
Amit szeretnék, az egy 20 nm-es (4x5 m) nappaliban polcokra helyezett hangfalakkal 5.1-et megoldani. Van egy régi PC-s szettem, ilyen.
Szoval ugy allok hozza, h ha ez is jo volt eddig valamire, ettol minden csak elorelepes lesz. Masik PC-s szettet akartam, de ezeknek van egy felso limitje, ami helyett sokak szerint jobb, ha belevagok egy normalis rendszer epitesebe.

Fokent PC-s inputot tolnek bele az uj 5.1-es kialakitasba tovabbra is, talan a set top box meg atmenne az erositon.
Keretem az limitalt erre a célra. Ezért úgy terveztem elobb az erősítő + 2 front, aztan majd jövőre a többi.

Konkrétabban: Eddig nem mentem el meghallgatni még, de netes low budgetes díjosztások//hype-ok alapján itt tartok:

Kezdetnek:
Yamaha RX-V377 erősítő + Wharfedale Diamond 220 pár frontnak (ez már kb. 150k Ft)

Később:
Wharfedale Diamond 210 pár hátra + 220c centernek (további 100k Ft)

Kérdéseim:
1/ Sub-ról még fogalmam sincs, ehhez kérnék tanácsot. A doboz helyett hely miatt inkább hosszúkás formát támogatnék, ha van ilyen.
2/ Az elképzelés maga működne-e a szobában ( polcokra szeretném pakolni a hangfalakat), illetve egyáltalán együtt ?
3/ Megoldható lenne olcsóbban is jól?

Bocs, hogy sokat vagy hülyeségeket kérdezek. :S
Köszi előre is bármit is mondtok.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Milyen monitorod volt eddig?"Ez 13 évig muzsikált egy JPW610MLI és egy Mission hangfal állvány volt az áldozat."
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

20 négyzetméteres nappali. Rock, jazz rock, jazz és igényes pop zene. 13 évig volt ugyanaz a monitor dobozom ami nem volt rossz, de úgy döntöttem , hogy kipróbálom az álló dobozokat is. Tudom, hogy nagyon jó minőséget csak bizonyos szint fölött érdemes venni, de az én monitorom után sok több lépéssel jobb.Azért kérdeztem ezt a két márkát mert ezek elérhető árban lennének.
Üdv:Attila

Milyen monitorod volt eddig?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

20 négyzetméteres nappali. Rock, jazz rock, jazz és igényes pop zene. 13 évig volt ugyanaz a monitor dobozom ami nem volt rossz, de úgy döntöttem , hogy kipróbálom az álló dobozokat is. Tudom, hogy nagyon jó minőséget csak bizonyos szint fölött érdemes venni, de az én monitorom után sok több lépéssel jobb.Azért kérdeztem ezt a két márkát mert ezek elérhető árban lennének.
100 - 150-ért használtban már elég jó párosokat találni az aprókban!De érdemes megfülelni őket!

20 nm-be már sok esetben jobbak az álló dobozok...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Eszeki!

Mekkora terbe, milyen zenékhez keresel álló dobozokat?
Miért mondtal le a monitorokról?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Eszeki!

Mekkora terbe, milyen zenékhez keresel álló dobozokat?
Miért mondtal le a monitorokról?

eszeky
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: eszeky »

Sziasztok!

Nem a megfelelő a topic amiben írok, de olyat nem találtam ahol segítséget lehetne kérnu hangfalvásárlásban ill. választásban.

A következőn agyalok. Eladtam a monitor sugárzóimat az álvánnyal együtt és úgydöntöttem ,hogy állóhangfalat veszek. Ez 13 évig muzsikált egy JPW610MLI és egy Mission hangfal állvány volt az áldozat. Sajnos anyagilag nem vagyok eleresztve, és ezért  olyan 100-150ezer között vagyok kénytelen nézegetni. 

A kérdésem az lenne, hogy találtam Polk Audió TSX330T jó árban vagy mint ellenfél Dynavoice Magic azt hiszem F-J V3. A számok és betűk egyvelege nem biztos. A kategória nagyjából megegyezik. A lényeg, hogy valakinek van valami mélyreható ismerete a hangfalakat illetőleg. A Polkot hallgattam az ismerősömnél anno és  azt hiszem ugyanilyen van neki. Elég szépen szólt. A Dynavoice-ot a bemutatóteremben hallgattam kapkodva , de az enyémnél az biztos, hogy meggyőzőbb volt ez is.

Az erősítőm egy cambridge Audio Azur 540-es. A hangfalkábeleim Supra ply 3.4. Lemezjátszó Rega Planar.

Kszönöm a hozzászólásokat előre is.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3397
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Szia!

A jMLab-tól Focal Chorus 726, esetleg Aria 926, a Triangle-tól valamely Antal típusra gondoltam.Azonban még minden képlékeny, igyekszem minél több infót felcsipegetni.

Üdv: Kazán  

Az AA erősítők és Focal Chorus 726 párosítás szerintem nem túl szerencsés mindkettő elég élénk hangú, együtt túl sok lesz, én egyébként sem túlzottan kedvelem a Chorus 726 hangját. A Triangle Antal jobb választás szerintem.

Ebben az árkategóriában érdemes lenne még a Davis Acoustics Matisse HD, Phonar Veritas P4 NEXT, vagy az XTZ 99.36 FLR hangfalakat is megfontolni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Amikor a Chorus-t Cobaltra cseréltem,örültem,mint majom a farkának.Szerintem nagy különbség van a Cobalt javára,bár azt elég nehéz lesz találni. Én inkább azt javasolnám. Az Aria-t nem hallottam személyesen,de beszélgettem több emberrel is,akiknek lehet adni a tapasztalataira és ők nem voltak lenyűgözve tőle.Persze a legjobb a személyes meghallgatás. De egy régebbi Electra-val (sokat hallgattam) nem nyúlnál mellé az Aria helyett.

Ezek csak a saját véleményem,lehetőség szerint nem Chorus,Aria hangsugárzókban gondolkodnék,hanem Cobalt,Electra.

Triangle hangsugárzóm még nem volt,nem tudok nyilatkozni róla.

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia!

A jMLab-tól Focal Chorus 726, esetleg Aria 926, a Triangle-tól valamely Antal típusra gondoltam.Azonban még minden képlékeny, igyekszem minél több infót felcsipegetni.

Üdv: Kazán  

jocjoc
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: jocjoc »

Sony-hoz, Beyerdinamic-hoz és Akg-hoz képest néztem.
Jobb a felbontása, sokkal részletgazdagabb, kiegyenlítetebb a hangja.

Nem véletlenül került a Sennheiser csúcsmodellje egy lakás árába 1993 környékén.

Köszi a segítséget!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3397
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Egy hifi berendezést szeretnék összeállítani magamnak. Az alap koncepcióm egy Advance Acoustic X-i120 vagy X-i90 erősítő + JMLab Focal vagy Triangle hangfalak.
További lényeges információk: a hallgatás helye egy kb. 25m2 -es nappali, ami egybe van egy kb. 15m2-es étkező-konyhával. Az általam preferált zenék a jazz, blues, soul és progresszív rock. A filmnézés nem szempont, arra szeparáltan megtartom a meglévő rendszerem (Pioneer+Onkyo+Jamo).
Már próbálkoztam a JMLab és a Triangle topicon is, de azok a márka specifikusságból adódóan nyilvánvalóan lassabban pörögnek. Az általam kigondolt konstellációval kapcsolatos két lényeges válasz a párosítások hangjának fényességére, illetve annak a kábelezéssel történő javítására vonatkozott.

Kérdéseim:
Mi a véleményetek a fennemlített összeállítással kapcsolatban? (Esetleg saját tapasztalatok?) Milyen más márkájú (típusú) hangfalakat javasoltok az AA erősítőkhőz?  Bár ez hangsugárzó topic, de esetleg a tervezettekkel azonos/hasonló kategóriájú erősítőkre vonatkozó információk, ötletek, javaslatok?  
Mivel van időm és semmi sincs kőbe vésve (illetve a hifi területén még erősen kezdő vagyok ) minden választ, ötletet, véleményt vagy javaslatot szívesen fogadok.

Üdv: Kazán 

JMLAB és Triangle hangfalak típusa mi lenne?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Egy hifi berendezést szeretnék összeállítani magamnak. Az alap koncepcióm egy Advance Acoustic X-i120 vagy X-i90 erősítő + JMLab Focal vagy Triangle hangfalak.
További lényeges információk: a hallgatás helye egy kb. 25m2 -es nappali, ami egybe van egy kb. 15m2-es étkező-konyhával. Az általam preferált zenék a jazz, blues, soul és progresszív rock. A filmnézés nem szempont, arra szeparáltan megtartom a meglévő rendszerem (Pioneer+Onkyo+Jamo).
Már próbálkoztam a JMLab és a Triangle topicon is, de azok a márka specifikusságból adódóan nyilvánvalóan lassabban pörögnek. Az általam kigondolt konstellációval kapcsolatos két lényeges válasz a párosítások hangjának fényességére, illetve annak a kábelezéssel történő javítására vonatkozott.

Kérdéseim:
Mi a véleményetek a fennemlített összeállítással kapcsolatban? (Esetleg saját tapasztalatok?) Milyen más márkájú (típusú) hangfalakat javasoltok az AA erősítőkhőz?  Bár ez hangsugárzó topic, de esetleg a tervezettekkel azonos/hasonló kategóriájú erősítőkre vonatkozó információk, ötletek, javaslatok?  
Mivel van időm és semmi sincs kőbe vésve (illetve a hifi területén még erősen kezdő vagyok ) minden választ, ötletet, véleményt vagy javaslatot szívesen fogadok.

Üdv: Kazán 

hetyo

Hozzászólás Szerző: hetyo »

Helló!

Véleményekre lennék kíváncsi:
Szeretnék vásárolni egy polchangszórót, melyet beillesztenék a házimozi rendszerembe.
40% koncert bd/dvd és 60% cd hallgatás az arány. Hallgatott kedvencek:  U2, Santana, Clapton és társai.
Erősítőm:  Marantz SR4300, a polchangszórókat kiegészítem egy Magnat 30cm ládával, hogy teljes legyen
a mélyhang.

Az alábbi 3 típus között vacillálok:
Klipsch R-15M
Magnat Monitor Supreme 202
Wharfedale Diamond 10.2

ezek árkategóriban: 50-80e/pár között mozognak. Mit javasolnátok? Köszönöm.
LG 50PZ750, Marantz SR4300, Lg BX580 3D_BD, Yamaha SACD, Koda AV737 alu 6.1, Magnat Mon.Sub 300.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sony-hoz, Beyerdinamic-hoz és Akg-hoz képest néztem.
Jobb a felbontása, sokkal részletgazdagabb, kiegyenlítetebb a hangja.

Nem véletlenül került a Sennheiser csúcsmodellje egy lakás árába 1993 környékén.

Esetleg különbséget tudsz említeni az általad hallott többitől, miben más?
Jelenleg Copland CDA-277-es cd lejátszóm és DENON PMA 2000R erősítő párosom van.

jocjoc
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ezek a márkák hogy jöttek?

Hasonló cipőben jártam néhány hónapja: gitározáshoz kerestem egy fejest, ami nem színezi túl a hangot. Végül egy halál olcsó Shure SRH440 lett a választott, de előtte meghallgattam pár fejest. Néhány tipp:
- Shure SRH840: analitikus, nem túl színezett hang, kényelmes párnák, bár nyáron kissé izzad a műbőr. Zárt, szóval nincs nagy tere, de legalább a család nem hallja, amit hallgatsz. Nekem ez volt talán a kedvencem. Gyors, dinamikus fejhallgató. Ha nem jött volna szembe egy 440 gombokért, ilyet veszek.
- Szintén zárt az Audio Technica ATH-A500X. Ez itthon 50 körül van, (japán) amazonról jóval olcsóbb. Ez is egy kiegyensúlyozott hangú cucc.
- Nyitottból Audio Technica ATH-AD500X vagy 700X jó terű, szépen zenélő fejesek, szintén japán amazonról lehet jó áron megkapni.
- AKG K550 vagy 551 is so-so lapos frekimenetet tud, zárt, szerintem nagyon kényelmes, nem fárasztó.
- NAD Viso HP50 használtan talán belefér a keretbe. Ez papíron zárt, de meglepően jó tere van. Meleg hangú, szintén nem monitorozásra találták ki, de szerethetően színez. Kényelmes is, és úgy emlékszem, viszonylag könnyen hajtható.

Szerintem újonnan 50e-ig a Sennheiserek nem az igaziak, ennyiért lehet jobbakat találni.

Egyébként rengeteg klassz fejest lehet kapni 50 rongyig, az erősítődről a jobbak szépen is szólnának, de a legjobb az lenne, ha elmennél hallgatózni. Lehet, hogy megtetszik egy olyan fejes, amire nem is gondolnál, hogy leírás alapján bejönne. Pl. a Sony MDR-1 mélyben erős, de iszonyatosan kényelmes, vagy pl. az Audio Technica ATH-M50x bár monitorozásra való, kissé eltúlzott mélyei vannak, amibe sokan beleszeretnek. Nekem nagyon tetszett a Beyer 770 Pro is, pedig emlékeim szerint erősen loudnesses ("V karakterű"). Vagy pl. van itthon egy Goldring DR150, ami ránézésre egy hitvány plasztik izé, de nagyon szerethető, "hifis", enyhén magasba húzó hangot tud, és ha elég kicsi a füled (mint nekem), akkor 5-6 óra után sem kényelmetlenek a plüss párnái.

Tl;dr: menj el hallgatózni, pl. fejhallgató plázába vagy a nomono.hu-hoz, szerintem sokkal többet érsz vele, mint az olvasgatással. Lehet, hogy egy olcsóbb cuccra is rámondod, hogy neked megfelel. Én elég jól megbékéltem az SRH440-nel, pedig ennél lejjebb árban nehéz menni.

Köszönöm a sok információt.
Egy biztos, sokmindent meg kell hallgatnom, ami nem fog egyik napról a másikra menni, nem akarok fejest ugrani a fülesbe. Mivel nem vagyok Budapesti, ezért nem lesz olyan egyszerű, de szétnézek Győrben milyen lehetőségek vannak. Azután majd kiderül hogy mely füleseknek a hangzásvilága áll közelebb hozzám.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Sziasztok,

Az alábbi márkák közül, használt áron kb. 50eFt-ig milyen fejhallgatót ajánlotok? A stílus az elektronikus zenén kívül vegyes.
AKG, Denon, Ethymotic, Klipsch, Sennheiser, Shure

Üdv:
Joci

Ezek a márkák hogy jöttek?

Hasonló cipőben jártam néhány hónapja: gitározáshoz kerestem egy fejest, ami nem színezi túl a hangot. Végül egy halál olcsó Shure SRH440 lett a választott, de előtte meghallgattam pár fejest. Néhány tipp:
- Shure SRH840: analitikus, nem túl színezett hang, kényelmes párnák, bár nyáron kissé izzad a műbőr. Zárt, szóval nincs nagy tere, de legalább a család nem hallja, amit hallgatsz. Nekem ez volt talán a kedvencem. Gyors, dinamikus fejhallgató. Ha nem jött volna szembe egy 440 gombokért, ilyet veszek.
- Szintén zárt az Audio Technica ATH-A500X. Ez itthon 50 körül van, (japán) amazonról jóval olcsóbb. Ez is egy kiegyensúlyozott hangú cucc.
- Nyitottból Audio Technica ATH-AD500X vagy 700X jó terű, szépen zenélő fejesek, szintén japán amazonról lehet jó áron megkapni.
- AKG K550 vagy 551 is so-so lapos frekimenetet tud, zárt, szerintem nagyon kényelmes, nem fárasztó.
- NAD Viso HP50 használtan talán belefér a keretbe. Ez papíron zárt, de meglepően jó tere van. Meleg hangú, szintén nem monitorozásra találták ki, de szerethetően színez. Kényelmes is, és úgy emlékszem, viszonylag könnyen hajtható.

Szerintem újonnan 50e-ig a Sennheiserek nem az igaziak, ennyiért lehet jobbakat találni.

Egyébként rengeteg klassz fejest lehet kapni 50 rongyig, az erősítődről a jobbak szépen is szólnának, de a legjobb az lenne, ha elmennél hallgatózni. Lehet, hogy megtetszik egy olyan fejes, amire nem is gondolnál, hogy leírás alapján bejönne. Pl. a Sony MDR-1 mélyben erős, de iszonyatosan kényelmes, vagy pl. az Audio Technica ATH-M50x bár monitorozásra való, kissé eltúlzott mélyei vannak, amibe sokan beleszeretnek. Nekem nagyon tetszett a Beyer 770 Pro is, pedig emlékeim szerint erősen loudnesses ("V karakterű"). Vagy pl. van itthon egy Goldring DR150, ami ránézésre egy hitvány plasztik izé, de nagyon szerethető, "hifis", enyhén magasba húzó hangot tud, és ha elég kicsi a füled (mint nekem), akkor 5-6 óra után sem kényelmetlenek a plüss párnái.

Tl;dr: menj el hallgatózni, pl. fejhallgató plázába vagy a nomono.hu-hoz, szerintem sokkal többet érsz vele, mint az olvasgatással. Lehet, hogy egy olcsóbb cuccra is rámondod, hogy neked megfelel. Én elég jól megbékéltem az SRH440-nel, pedig ennél lejjebb árban nehéz menni.

jocjoc
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én 1993 óta Sennheisert hallgatok, nekem jobban tetszik a hangja, mint a többieké.
Esetleg különbséget tudsz említeni az általad hallott többitől, miben más?
Jelenleg Copland CDA-277-es cd lejátszóm és DENON PMA 2000R erősítő párosom van.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én 1993 óta Sennheisert hallgatok, nekem jobban tetszik a hangja, mint a többieké.

Sziasztok,

Az alábbi márkák közül, használt áron kb. 50eFt-ig milyen fejhallgatót ajánlotok? A stílus az elektronikus zenén kívül vegyes.
AKG, Denon, Ethymotic, Klipsch, Sennheiser, Shure

Üdv:
Joci

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”