Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

és mennyi lesz ez a jó 'kis' 8 inches szub?ez 18nm-be is ideális lenne, nem?

Abszolút, a koktél keveréséhez nem kell majd rázni a poharat csak rá kell tenni a szubra :lol!:

Az első amerikai vásárlója kb 30 nm-en használja és most rendelt egy másodikat :lol!:

mivel nem írtad mennyi az ára gondolom csillagászati :lol!:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Akinek ez nem elég, azoknak lesz jövőre egy dual 21 inches változat a Danley szubból, 1,5m x 1,5m x 0.6m dobozban, kb 107 dB érzékenység /W/m 22 Hz-en és folyamatosan 3000W-tal terhelhető, azt már talán felfogni sem érdemes, hogy mire lesz képes  :lol!:

De hisz az 1 méterről több mint 140dB hangnyomás 22 Hz en. :lol!:
Hát azzal gyílkolni lehet majd. :lol!:

Nagy amerikai moziknak, Imax és társai, készül, ott nem ülnek 1m-re tőle. Mellesleg Tom Danley épített már olyan hangfalat hangrobbanás szimuláció kisérlethez, ami 3 Hz -et is tudott, olyan kb 100 dB hangnyomással. Valahol már beidéztem azt hiszem, talán a pennás mélyhangos topikban vagy/és az indexen.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

és mennyi lesz ez a jó 'kis' 8 inches szub?ez 18nm-be is ideális lenne, nem?

Abszolút, a koktél keveréséhez nem kell majd rázni a poharat csak rá kell tenni a szubra :lol!:

Az első amerikai vásárlója kb 30 nm-en használja és most rendelt egy másodikat :lol!:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Akinek ez nem elég, azoknak lesz jövőre egy dual 21 inches változat a Danley szubból, 1,5m x 1,5m x 0.6m dobozban, kb 107 dB érzékenység /W/m 22 Hz-en és folyamatosan 3000W-tal terhelhető, azt már talán felfogni sem érdemes, hogy mire lesz képes :lol!:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Akinek ez nem elég, azoknak lesz jövőre egy dual 21 inches változat a Danley szubból, 1,5m x 1,5m x 0.6m dobozban, kb 107 dB érzékenység /W/m 22 Hz-en és folyamatosan 3000W-tal terhelhető, azt már talán felfogni sem érdemes, hogy mire lesz képes :lol!:

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

és mennyi lesz ez a jó 'kis' 8 inches szub?
ez 18nm-be is ideális lenne, nem?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Adam Audio-sub2100 
Technikai adatok
active bass reflex speaker
Woofer
543 mm (21“), paper
Freq.response
(± 3 dB)
18 Hz - 150 Hz
Panel
Gain, filter adjustment
Power
1000 W (sin), 1200 W (RMS)
Inputs
Symmetrisch XLR
W x H x D
600 x 850 x 705 mm
(23.6“ x 33.5“ x 27.7“)
Weight
85 kg (187.4 lb.)

Hehehe... :lol!: Igen szép darab,

Ennek az árából pontosan kettő jön ki az alábbi képen láthatóból, keresztváltóval, erősítővel együtt.

Danley TH-SPUD szub, nagy szobában, falaktól távol mérve, kb +/- 4 dB 10 Hz-től olyan 60 Hz-ig.

Szubonként két darab 8 inches hangszóróval! 800W terhelhetőség, 20 Hz táján közel 100 dB hatásfok, kb 120 dB max hangnyomás. :lol!: ráadásul nemsokára ki is próbálható a cégnél vagy talán nálam otthon is, ha az asszonytárs nem rak ki vele együtt a hóra. A házimozis bemutatóteremben a hétvégén beüzemelődik a D-ILA projektor, meg egy Playstation 3, mint blu ray player :lol!:

Akinek ez nem elég, azoknak lesz jövőre egy dual 21 inches változat a Danley szubból, 1,5m x 1,5m x 0.6m dobozban, kb 107 dB érzékenység /W/m 22 Hz-en és folyamatosan 3000W-tal terhelhető, azt már talán felfogni sem érdemes, hogy mire lesz képes :kiraly:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6990

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Nem kifejezetten a témához kapcsolódott...Igazából ez egy stúdiós cucc,azért nem is szépítették túlságosan asszonyszelídítő szintre.
A cég gyárt professzionális hangfalakat,szubokat,illetve high-end és extrém high-end hangfalakat is.(Adam OSS)
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

meg ez már 2 emberes, sőt 3 .
Már az én onkyom dobozán is az volt 2 ember szállítsa, pedig az pehelysúl yehhez képest.

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon baba adatok, de ne lenne ilyen csúnyácska :lol!:

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6990

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Adam Audio-sub2100

Technikai adatok
active bass reflex speaker
Woofer
543 mm (21“), paper
Freq.response
(± 3 dB)
18 Hz - 150 Hz
Panel
Gain, filter adjustment
Power
1000 W (sin), 1200 W (RMS)
Inputs
Symmetrisch XLR
W x H x D
600 x 850 x 705 mm
(23.6“ x 33.5“ x 27.7“)
Weight
85 kg (187.4 lb.)

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: c2d »

Én is kb ezt a sorrendet állitottam volna fel, bár a Wharfit nem ismerem...
Volt anno egy kis Wharfedalem. Végső soron meg voltam elégedve vele. Bár lehet, hogy most belepróbálok egy másik márkába is.
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

szia,  
Az én véleményem a következő:

"Velodyne CHT – 8R
MJ Acoustics Pro 50mk II
Polk Audio PSW 125
Wharfedale SW 150
JBL ES 150P"

A JBL abszolút kilóg a sorból, rögtön felejthető ebben a felhasználásban. A Wharfedale SW 150 nem rossz doboz, bár olcsóbb kicsit a Polk PSW 110, és van olyan jó (ha nem jobb), mint a WH. A PSW 125 szerintem nagyon sok a 18m-be...semmi értelme ott erőltetni, (főleg arra amire neked kell) egy 30-as szubot....

A Velodyne és az MJ Pro50 között pont az a nagy különbség, hogy a CHT8 reflex mivolta miatt nagyobb hangenergiát képes létrehozni, de zenén kevésbé pontos mint a Pro50. Az MJ zárt dobozként feszes, de mégis mélyre tud menni, viszont nem lehet úgy megterhelni mint a velodyne-t, ezért nagyságrendileg a sorrend a következő:

Ha a zene a fontos, és csak kis százalékban a mozi, (illetve mozin sem a nagy hangerő, a mindent elsöprő, akciófilmes, csillárrázós mély hang) akkor:

MJ Acoustics
Velodyne
Polk PSW 110

Ha fontos a jó minőségű de nagyobb hangnyomás, és tudsz kompromisszumot kötni a zenei megszólalás kevésbé precíz tolmácsolásában akkor:

Velodyne
MJ A.
Polk PSW 110

Ha az ár nagyon fontos tényező:
Polk PSW 110
WH SW 150
MJ A.
Velodyne

Remélem tudtam segíteni valamennyit...

üdv,

Stream Audio
Miklós

Köszönöm, hogy ennyit fáradtál ezzel a rendkívül részletes válasszal.
Idő kell hozzá, hogy feldolgozzam :lol!:

Át fogom gondolni, hogy mely szempontok a legfontosabbak számomra.

Még 1x köszönöm.
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)

c2d
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Sziasztok! 
Rég jártam a fórumon, mindenkit üdvözlök.

Visszaolvastam az utóbbi hozzászólásokat kb 27-30 oldalra visszamenőleg, hogy okuljak a tapasztalatokból a mélysugárzókat illetően.

Január- február magasságában vásárolni fogok egy aktív szubot, és ezzel kapcsolatban szeretnék néhány véleményhez hozzájutni. Jelenleg egy Harman/Kardon AVR 132 és Jamo S606 frontok mellé keresnék egy szubot kiegészítőként 70%-ban zenére és 30%-ban filmre. A szoba kb 18 négyzetméteres. A következő típusokra gondoltam:

Velodyne CHT – 8R
MJ Acoustics Pro 50mk II
Polk Audio PSW 125
Wharfedale SW 150
JBL ES 150P

A pénzügyi keret kb. 100.000 Ft. Ez a keret sajnos nem rugalmas (+5eFt Max). Ez van. Örülök hogy ennyi is összejött ilyen célra.
A korábbi hozzászólások alapján a Velodyne és az MJ lenne a nyertes. A Wharfedale árban nagyon tetszik, emiatt nem fojtanának meg itthon sem a sub kábel segítségével
Hallgatózni nincs lehetőségem, reggel 8-tól este 8-ig dolgozom.

Ár és tudás között kellene megtalálnom az arany középutat. Köszönöm előre is a javaslatokat.

Szia!
Szerintem ha a zene a fontosabb, akkor Velodyne vagy Polkaudio.
De Polkból a DSW PRO 400 inkább.

Köszönöm.

A DSW PRO 400 -ról még nem hallottam (az igazat megvallva nem nyomoztam túl sokat eddig a szub témában), de mindenképpen utánna nézek.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

igazándiból ezek autóba készültek de kanapé alá sem lehet rossz. :lol!:

Vendég

Mélysugárzók

Érdekes kis kütyü, nem láttam még ilyet...

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Így van.....Gyakorlatilag ez a kis kütyü egy "hangszóró" csak itt a "membrán" az maga a kanapé.....
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

gondolom ez egyfázisban megy a szubbal és mikor az szól akkor a kanapé alját is remegteti ekkor pedig olyan érzése támad az embernek mintha a fotelt vagy kanapét is rázná a robbanás mondjuk.

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Itt egy felhasználási példa:

Sinus Live bass pump
Stream Audio Kft.
www.streamaudio.hu

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ha viszont valaki igazán mély érzetet akar a mozihoz és az otthoni mély sugárzója nem egy nagy hangnyomású darab, akkor ajánlom figyelembe a következő kis "csalást" :lol!:

Sinus Live Bass Pump:

Valójában egy "remegtető" eszköz, mely felcsavarozva a kanapé, ágy, stb. stabilabb, nagyobb méretű pontjára és egy kis erősítővel meghajtva komoly mély érzetet biztosít....

Mi sokat használjuk Hm installációk során, mert nem drága és hatalmas élményt hoz azoknak akik szeretik a sub alját "érezni" is....

Kell hozzá egy kis 2x20-30w-os bármilyen erősítő, és a sub kimenetről le kell osztani jelet a számára...lehet használni egyet, kettőt, akármennyit....kollégámnak otthon a kanapén 4db van felerősítve, és néha 50Hz-es tesztlemezt betéve és az ágyra fekve masszíroztatja magát
:lol!:
Stream Audio Kft.
www.streamaudio.hu

Vendég

Mélysugárzók

Én is kb ezt a sorrendet állitottam volna fel, bár a Wharfit nem ismerem...

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

ez egy szép korrekt tájékoztatás volt. :lol!: :lol!:

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

szia,

Az én véleményem a következő:

"Velodyne CHT – 8R
MJ Acoustics Pro 50mk II
Polk Audio PSW 125
Wharfedale SW 150
JBL ES 150P"

A JBL abszolút kilóg a sorból, rögtön felejthető ebben a felhasználásban. A Wharfedale SW 150 nem rossz doboz, bár olcsóbb kicsit a Polk PSW 110, és van olyan jó (ha nem jobb), mint a WH. A PSW 125 szerintem nagyon sok a 18m-be...semmi értelme ott erőltetni, (főleg arra amire neked kell) egy 30-as szubot....

A Velodyne és az MJ Pro50 között pont az a nagy különbség, hogy a CHT8 reflex mivolta miatt nagyobb hangenergiát képes létrehozni, de zenén kevésbé pontos mint a Pro50. Az MJ zárt dobozként feszes, de mégis mélyre tud menni, viszont nem lehet úgy megterhelni mint a velodyne-t, ezért nagyságrendileg a sorrend a következő:

Ha a zene a fontos, és csak kis százalékban a mozi, (illetve mozin sem a nagy hangerő, a mindent elsöprő, akciófilmes, csillárrázós mély hang) akkor:

MJ Acoustics
Velodyne
Polk PSW 110

Ha fontos a jó minőségű de nagyobb hangnyomás, és tudsz kompromisszumot kötni a zenei megszólalás kevésbé precíz tolmácsolásában akkor:

Velodyne
MJ A.
Polk PSW 110

Ha az ár nagyon fontos tényező:
Polk PSW 110
WH SW 150
MJ A.
Velodyne

Remélem tudtam segíteni valamennyit...

üdv,

Stream Audio
Miklós
Stream Audio Kft.
www.streamaudio.hu

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Sziasztok! 
Rég jártam a fórumon, mindenkit üdvözlök.

Visszaolvastam az utóbbi hozzászólásokat kb 27-30 oldalra visszamenőleg, hogy okuljak a tapasztalatokból a mélysugárzókat illetően.

Január- február magasságában vásárolni fogok egy aktív szubot, és ezzel kapcsolatban szeretnék néhány véleményhez hozzájutni. Jelenleg egy Harman/Kardon AVR 132 és Jamo S606 frontok mellé keresnék egy szubot kiegészítőként 70%-ban zenére és 30%-ban filmre. A szoba kb 18 négyzetméteres. A következő típusokra gondoltam:

Velodyne CHT – 8R
MJ Acoustics Pro 50mk II
Polk Audio PSW 125
Wharfedale SW 150
JBL ES 150P

A pénzügyi keret kb. 100.000 Ft. Ez a keret sajnos nem rugalmas (+5eFt Max). Ez van. Örülök hogy ennyi is összejött ilyen célra.
A korábbi hozzászólások alapján a Velodyne és az MJ lenne a nyertes. A Wharfedale árban nagyon tetszik, emiatt nem fojtanának meg itthon sem a sub kábel segítségével
Hallgatózni nincs lehetőségem, reggel 8-tól este 8-ig dolgozom.

Ár és tudás között kellene megtalálnom az arany középutat. Köszönöm előre is a javaslatokat.

Szia!
Szerintem ha a zene a fontosabb, akkor Velodyne vagy Polkaudio.
De Polkból a DSW PRO 400 inkább.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Nem szóltak még a veló miatt, nem tudom mi van már....Lehet kamuzott a csávó... :lol!:
Higgy nekem idén már nem lesz Velo szállítmány.....
Nekünk is CHT 12-ből van pár darab, illetve CHT 8-ból egy utolsó...
A boltba levő CHT10-ért meg már néha verekedés van...de az nem eladó :kiraly:

Én elhiszem neked, de ő azt mondta vár még egy szállitmányt ami késett neki de jönni fog...De ezek szerint csak duma volt... :lol!:

pár hete mondtam én is már, hogy nem lesz.
Előbb-utóbb nekem is hisztek majd. :lol!:
Naim-ZU

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”