Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Nos, ma meghallgattam a Meze-t.
Nekem az Audeze LCD XC vagy az Audeze LCD 3 vagy a Sennheiser HD 800 hangja sokkal jobban tetszik.
Arról nem is beszélve, hogy mennyivel kényelmesebbek is. És sokkal többe is kerülnek.

Te amúgy hallottad már a Mezét?
Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki...szerintem szenzációs fejhallgató....

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Milyen erdekes amiota kijott a Sennheiser HD800 utodja azota nem igen mentek le a sima 800-as arak, sot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

No igen, én is ma kapcsoltam át a VIO 281-es hátoldalán a Pre-gain-t +12 es állásba.

Teljesen más lett a hangja.
Akkora dinamikája lett, hogy leesett az állam.

Tudja valaki, mitől lesz más a hang karaktere, ha ott hátul állítom a kis piros táblán azokat a vackokat?

És ezt akkor kell megtudnom, amikor már vettem egy második fejhallgató erősítőt?!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ez igaz, viszont a hangja jó.
És a 360 ezres vételárhoz +4 ezer jön hozzá, utána lehet hallgatni xlr csatlakozóval IS, és 6.3-as aljzatón át IS.
Sőt, a 6-3 ra még tehet égy átalakító csatit is, ahogy én is használom a számítógépre kötve, amikor dolgozpm vele.

136 ezer forinttal olcsóbban jön ki, ha újat vesz.
Vehet használtan is, akkor 200 körül kapja 500 helyett, úgy már 300 ezerrel olcsóbb.
Igen, a kábel ugyanaz, csak a csatlakozó más.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1247

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Igen, a kábel ugyanaz, csak a csatlakozó más.

Lehet komplett kábelt venni 90 ezerért,
vagy egy xlr csatlakozót forrasztani a végére, akkor 4 ezer forintból kijön TUL forumtárs szerint.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Lehet komplett kábelt venni 90 ezerért,
vagy egy xlr csatlakozót forrasztani a végére, akkor 4 ezer forintból kijön TUL forumtárs szerint.
De viszont a sima 800-ashoz is lehet XLR kabelt kapni es akkor mar ugyan ott vagy mindha az ujat venned meg. ..

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók

Nekifutok még egyszer.

Sennheiser HD 800 ára újonnan 360 000.- Ft. A hozzá adott kábel 3.6- os jack dugóban végződik.

Sennheiser HD 800s ára újonnan 500 000.- Ft. A hozzá adott kábel 4-tűs XLR csatlakozós.

Ezek a tények.

Személyes véleményem:

A felvételek különböző minőségűek, ezért nincs tökéletes megoldás,
csak elfogadható és szerethető kompromisszum.

Akinek van már HD 800, nem érdemes váltani az "s" verzióra.
Az "s" változat kiemel a mélytartományban. Ez van, akinek tetszik, és van, akinek nem.

Mindegy, milyen fejhallgatót veszel, minden felvétel nem fog egyformán jól szólni.
Ezt én kábelek cserélgetésével próbálom kompenzálni.
Más fórumtársak több fejhallgatót tartanak, mert kis helyen elférnek,
és különböző zenei műfajokra más-más fejeseket használnak.

A fanatikusok tartanak 2-3 fejhallgatót, és két-három fejes erősítőt is.

De viszont a sima 800-ashoz is lehet XLR kabelt kapni es akkor mar ugyan ott vagy mindha az ujat venned meg. Meg kene hallgatni mind a kettot. Nekem van egy fulbedugos Sennheiser-em kb 60 euro volt de mindenben lepipalja a referenc-nek tartott Koss PortaPro-t. Meg terhelhetosegben is pedig mennyivel kisebb ezt az Accuphase E-303-as fullhallgato kimeneten probaltam ott meg lehetett hangositani akameddig. Csak annyit akartam ezzel irni, hogy a Sennhsiser hangzasa nekem nagyon tetszik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók

Ezeket az S-ről írta menyét.
(Bár lehet, hogy valamit én értettem félre a mondatodban.)

Nem ertettel felre csak nemtudod a hatteret.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nekifutok még egyszer.

Sennheiser HD 800 ára újonnan 360 000.- Ft. A hozzá adott kábel 3.6- os jack dugóban végződik.

Sennheiser HD 800s ára újonnan 500 000.- Ft. A hozzá adott kábel 4-tűs XLR csatlakozós.

Ezek a tények.

Személyes véleményem:

A felvételek különböző minőségűek, ezért nincs tökéletes megoldás,
csak elfogadható és szerethető kompromisszum.

Akinek van már HD 800, nem érdemes váltani az "s" verzióra.
Az "s" változat kiemel a mélytartományban. Ez van, akinek tetszik, és van, akinek nem.

Mindegy, milyen fejhallgatót veszel, minden felvétel nem fog egyformán jól szólni.
Ezt én kábelek cserélgetésével próbálom kompenzálni.
Más fórumtársak több fejhallgatót tartanak, mert kis helyen elférnek,
és különböző zenei műfajokra más-más fejeseket használnak.

A fanatikusok tartanak 2-3 fejhallgatót, és két-három fejes erősítőt is.

Akkor ez az S verzio tokeletes volna hozza az XLR csatlakozasaval.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ezeket az S-ről írta menyét.
(Bár lehet, hogy valamit én értettem félre a mondatodban.)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók

-XLR csatlakozós kábelt adnak hozzá, nem 6.3-as jack-et a kanóc végén.
-A hangja loudness-es, jobban kiemeli a mélyeket, amit korábban sokan hiányoltak (a felvételekről ).
- az ára kb. 100 ezer forinttal több.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

-XLR csatlakozós kábelt adnak hozzá, nem 6.3-as jack-et a kanóc végén.
-A hangja loudness-es, jobban kiemeli a mélyeket, amit korábban sokan hiányoltak (a felvételekről ).
- az ára kb. 100 ezer forinttal több.

Hat ilyen nincs az ember mar mar el is dontotte, hogy mit szeretne venni erre meg kidobnak egy ujabb modelt.
Valaki esetleg tudja mi a kulonbseg a Sennheiser HD800 es a HD800S verzio kozott?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók

Hat ilyen nincs az ember mar mar el is dontotte, hogy mit szeretne venni erre meg kidobnak egy ujabb modelt.
Valaki esetleg tudja mi a kulonbseg a Sennheiser HD800 es a HD800S verzio kozott?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Az vitatható, hogy a legjobb hang volt-e, de jól szóltak szerintem is.

A Harbethek valóban elég válogatósak, de nem feltétlenül kell hozzájuk többszáz wattos erőmű. A novemberi budapesti hifishown pl. egy 2x55W-os Sonneteer Alabaster-rel volt meghajtva a Harbeth ha emlékeim nem csalnak, ráadásul egy elég nagy teremben, és így is a kiállítás legjobb hangját produkálták.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Harbethek valóban elég válogatósak, de nem feltétlenül kell hozzájuk többszáz wattos erőmű. A novemberi budapesti hifishown pl. egy 2x55W-os Sonneteer Alabaster-rel volt meghajtva a Harbeth ha emlékeim nem csalnak, ráadásul egy elég nagy teremben, és így is a kiállítás legjobb hangját produkálták.
Nos, az nem 40.2 volt, ugye...
Nem is a több 100W a lényeg első sorban, hanem a tápegység, ami abba a Rega-ba, háááááááát, nem túl acélos.A Sonneteer-t már érdemes megnézni belülről, picit mást mutat, mint a Rega.
86dB/W/m az érzékenysége az M40.2-nek, azt írja 6-8ohm, tehát 6 ohmos, tehát még 86dB sincs igazából. Valószínű a konstruktőr kb tudja, mi kell hozzá, hogy megmutassa, mit tud és ők picit más jellegű/teljesítményű vasakkal demózzák. 

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Köszi a választ.Nem akarom félrevinni a topikot csak pár gondolat.sorry
Szóval azzal tényleg semmi gond ha valakinek nem nyeri el a tetszését a Harbeth által közvetített természetes hangzás.Van aki többre,nagyobbra másra vágyik.Nem akarom a Rega számlájára írni,mert ha neked alapból nem tetszik a Harbeth akkor azon erősítő oldalon nem lehet akkorát változtatni,hogy egy teljesen más karakter váljék belőlük.Azt viszont érdekes,hogy a kereskedők mit és miért párosítanak. Szerintem Alan Shaw erősen ráncolta volna a szemöldökét a Rega  szerény teljesítményét elnézve 72W/ch.Azért 2db 30cm mélyet megfelelően kontrol alatt tartani egy ilyen Regaval nem biztos,hogy a legjobb megoldás.Alan a kiállításokon az M40.2-höz 500W-1000W/ch erősítőket használ.Talán tudja,hogy miért.Én egy QUAD QMP 260W/ch mono blockot használok az M30.1-hez.Ez azért már el tudná hajtani az M40.2 is.Abban biztos vagyok,hogy Made in China ide vagy oda,de sokkal jobban hasszolt volna az M40.2-höz,mint az a kis Rega.Talán már a képről is sejthető a QUAD és a Rega között a különbség.Ami számos dobozhoz biztosan nagyszerű választás.Nekem volt Rega Osiris így nagyjából tudom,hogy miről beszélek.Az Osirist akár egy 2V forrás esetén is attenuator nélkül használni finoman szólva sem kényelmes.A fenti sorok nem vonják kétségbe,hogy neked jobban tetszett a Heed Grand Enigma.Mindenkinek megvannak a preferenciái.Nekem igaz,hogy többnyire csak kiállítási körülmények között,de volt szerencsém itt Angliában szinte mindent meghallgatni.A nagy Heed rendszert is.Hallottam az erényeit és büszke voltam rá,mint Magyarországon gyártott készülék.Ha kérdeznek róla akkor jó szívvel ajánlom meghallgatásra,de az én elvárásaimat a Harbeth jobban teljesíti.

Köszönöm a nagyon korrekt válaszod
Ez így igaz, az egyéni ízlések különbözőek, de a zene szeretete közös.
Blogom

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Az egy Sonneteer Orton volt 2x33W.Szerintem a Harbeth kevésbé válogatos,mint pár nagy nevű vetéjtársa.Szépen meg tud szólalni akár egy alap erősítővel is,de mivel elég nagy számú erősítő variánst kipróbáltam.Köztük volt a Sonneteer Orton is.Ezért tapasztalataim alapján a megfelelő W tartalék esetenként jelentősen emelhet a Harbethek produkcióján.Abban egyetértek ha valaki társasházban lakik és nem kedveli a nagy hangerőt.Akkor nem kell feltétlenül  "több száz wattos erőmű".Azért kíváncsi lennék a véleményekre ha mondjuk a következő kiállításra az Orton helyett egy QUAD QMP+QUAD Artera Play szerepelne.Nagyobb kivezérléseknél azért elég gyorsan kibújna a szög a zsákból.Azért néhány kereskedőnek lehet érdemes lenne Alan véleményéből pár dolgot megfogadni.A videón látható,hogy a különböző zenéknél milyen teljesítményt igényelnek a Harbethek.

Ugyan nem voltam a kiállításon,de a legjobb hang címet meg tudom érteni  .

biokox
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: biokox »

A Harbethek valóban elég válogatósak, de nem feltétlenül kell hozzájuk többszáz wattos erőmű. A novemberi budapesti hifishown pl. egy 2x55W-os Sonneteer Alabaster-rel volt meghajtva a Harbeth ha emlékeim nem csalnak, ráadásul egy elég nagy teremben, és így is a kiállítás legjobb hangját produkálták.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3153
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

Szóval azzal tényleg semmi gond ha valakinek nem nyeri el a tetszését a Harbeth által közvetített természetes hangzás.Van aki többre,nagyobbra másra vágyik.Nem akarom a Rega számlájára írni,mert ha neked alapból nem tetszik a Harbeth akkor azon erősítő oldalon nem lehet akkorát változtatni,hogy egy teljesen más karakter váljék belőlük.Azt viszont érdekes,hogy a kereskedők mit és miért párosítanak. Szerintem Alan Shaw erősen ráncolta volna a szemöldökét a Rega  szerény teljesítményét elnézve 72W/ch.Azért 2db 30cm mélyet megfelelően kontrol alatt tartani egy ilyen Regaval nem biztos,hogy a legjobb megoldás.Alan a kiállításokon az M40.2-höz 500W-1000W/ch erősítőket használ.Talán tudja,hogy miért.Én egy QUAD QMP 260W/ch mono blockot használok az M30.1-hez.Ez azért már el tudná hajtani az M40.2 is.Abban biztos vagyok,hogy Made in China ide vagy oda,de sokkal jobban hasszolt volna az M40.2-höz,mint az a kis Rega.Talán már a képről is sejthető a QUAD és a Rega között a különbség.Ami számos dobozhoz biztosan nagyszerű választás.Nekem volt Rega Osiris így nagyjából tudom,hogy miről beszélek.Az Osirist akár egy 2V forrás esetén is attenuator nélkül használni finoman szólva sem kényelmes.A fenti sorok nem vonják kétségbe,hogy neked jobban tetszett a Heed Grand Enigma.Mindenkinek megvannak a preferenciái.Nekem igaz,hogy többnyire csak kiállítási körülmények között,de volt szerencsém itt Angliában szinte mindent meghallgatni.A nagy Heed rendszert is.Hallottam az erényeit és büszke voltam rá,mint Magyarországon gyártott készülék.Ha kérdeznek róla akkor jó szívvel ajánlom meghallgatásra,de az én elvárásaimat a Harbeth jobban teljesíti.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Ezt, ami ott a Brüsszeli kereskedőnél 14 ezer euróba kerül.
Nos a hang kellemes volt, de bevallom Huszti Zsolték (HEED) Grand Enigmája ennél sokkal jobban szól! (Az, hogy még szebb is csak hab a tortán, persze az, hogy kinek mi a szép, nagyon is szubjektív). A Rega Elex erősítő - Harbeth M 40.2 rendszeren a Bluesound Node 2 távzene vevő segítségével TIDAL-ről Masters (MQA) minőségben érkező zenéket felváltva a Chord Mojo és a Chord 2Qute dac-ok közbeiktatásával hallgattuk meg. Nos mindkettő nagyon jól szólt, a 2Qute kicsit jobban, de nem annyival jobban, mint az árkülönbség (2-szeres).
Azért az igazi, az arcomra mosolyt fakasztó zenei élmény a fejhallgatós volt a Node2 - Mojo kombinációval. Hihetetlenül természetes, kellemes, a hangszerek hangját (elsősorban dob, gitár, hegedű) tökéletesen visszaadó zenei élmény volt. Amit meg kell említenem az Mussorgsky - Egy kiállítás képei album Sir Simon Rattle-el. Na ezt hallgassátok meg a TIDAL Masters formátumban. Ilyen dinamikát én még digitális felvételről soha nem hallottam, és ennek megállapítására még egy Mojo-t sem kell közbeiktatni, ehhez elég a kitűnő Bluesond Node 2-t használni, de szerintem már az asztali alkalmazás által szoftveresen dekódolt változaton is érzékelni lehet ezt a mellbevágó dinamikát.

szasza74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 117

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: szasza74 »

Kedves szegedi Zenebarátok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Fiio X3 2 gen lejátszóm egy Sennheiser HD598 fejhallgatóval párosítva. Ki szeretném próbálni egy Sennheiser HD600 -as fejhallgatóval is a lejátszót, hogy megtudjam érdemes -e váltani. Ha van valaki akinek van egy bejáratott HD600 -asa és szánna rám 15 percet legyen szíves írjon nekem.

Előre is köszönöm.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Megjött a Luxor kábel az Audeze-hez.
Már első bekötésnél is halltaszott, hogy finomabb a hangja, de mivel ezek a kábelek az eddigi beszámolók alapján nagyon sokat változnak az első időkben, így még nem alkotnék véleményt.
Az biztos, hogy 3m-es hossza ellenére nincs zavaró tényező a hangban - a nagyobb jelút ellenére pozitív a változás (fapaci óva intett, hogy minél rövidebb kábelt érdemes csináltatni). Így már kényelmesen használható filmezéshez is az ágyban fekve 

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

És ezt akkor kell megtudnom, amikor már vettem egy második fejhallgató erősítőt?!

Ha van egy jó erősítőd, ami sok pénzbe került,
akkor megtakaríthatsz egy fejes erősítőnyi összeget,
ha nem veszel külön erőlködőt a fejesnek.

P=U2/R vagy P = I2*R
Ha az erősítő mondjuk lead 100 Wattot egy 4 ohmos hangfalnál,
a 600 ohmos fejest rákötve csak 0,66 Watt körül ad le, ha jól számoltam.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Az aztán komoly demo lehetett. 
Egy M40.2-t egy ilyen erősítőről hajtani: 

A forrásról meg az MQA-s nyomorúságról ne is beszéljünk. Ezek azok a tesztek, amikből semmilyen következtetést sem lehet levonni, max olyanokat, hogy egy max. közép kategóriás fejhallgató jobb. De legalább ne kürtölnéd szét... 

Engem elsősorban a Chord Mojo hangja érdekelt, annyi jót hallottam már róla, és nem is csalódtam, mert szuper. Az erősítőt és a hangfalat nem én választottam, hanem a belga kereskedő, aki a legolcsóbb Cambridge készülékektől a (nála) legdrágább Naim és Audio Analogue erősítőkig mindent árul, mégis ezeket válogatta össze. Mivel ő az eladásban érdekelt, úgy tűnik ő ezt a rendszert tartotta a legjobb hangúnak. Nem miattam állította össze, hanem másoknak is ezzel demózik.
Ez az MQA nyomorúság ez tetszik 
Majd szólunk miatta az állampolgári jogok ombudsmanának 
Blogom

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ha van egy jó erősítőd, ami sok pénzbe került,
akkor megtakaríthatsz egy fejes erősítőnyi összeget,
ha nem veszel külön erőlködőt a fejesnek.

P=U2/R vagy P = I2*R
Ha az erősítő mondjuk lead 100 Wattot egy 4 ohmos hangfalnál,
a 600 ohmos fejest rákötve csak 0,66 Watt körül ad le, ha jól számoltam.
Egy számomra ismeretlen témában kérném a véleményetek.

Minap megdöbbenve olvastam egy NuPrime-os fórumban, hogy a fejhallgatókat többen direktben a végfok hangsugárzó kimeneteiről hajtják. Valaki próbált már ilyesmit? Ez miért jó?
Az a vicc, hogy a NuPrime hivatalos képviselője sem hökkent meg a dolgon, hanem mintha csak teljesen normális lenne ez az egész, segített a hangi jellemzők kiértékelésében.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”