Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
-
Vendég
Jamo hangsugárzók
Üdv!
mi a véleményetek a jamo classic 8_ról, ill. a classic szériáról?
Én használtam Classic 8-at,sok hangszórót adtak annyi pénzért.Amíg nem hallottam jobbat,addig tetszett is a jó dögös basszusa.Később Mission 733i-re cseréltem,az fele annyi hangszóróval kiegyensúlyozottabban szólt,mint a Classic 8.
Jamo hangsugárzók
Üdv!
Nekem a 90-es évek végén volt 1 pár Classic 6 dobozom. Még új korában történt, hogy bizonyos zenék bizonyos részein "zörgést" hallottam az egyik dobozból. Kiderült, hogy a váltó egyetlen kárpitosszeggel rögzített lapkája rezonált... Kiékeltem, aztán eladtam. A vevő azt mondta, átalakítja, s egy + mélysugárzóval diszkós hangfalat épít belőle. Annak szerintem jó is, ha olcsón megkapja az ember, vagy műhelybe, munka mellé.
Hi-fi-nek nem nevezném.
- tollasahatam
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Jamo hangsugárzók
Üdv!
Jamo hangsugárzók
Ez a helyes elrendezés.
Másik általános szabály, hogy a hangszórók mögötti falrészt hangelnyelővé kell varázsolnunk, a hallgató mögötti felületet pedig diffúzzá. A diffuzitás azt jelenti, hogy a szobában keletkező hangenergiát megpróbáljuk minél egyenletesebben eloszlatni a térben. Éppen ezért fontos, hogy a mögöttünk levő falszakasz szórja a hangot, mégpedig minél rendszertelenebbül.
A szoba diffuzitása azért is fontos, mert ki lehet küszöbölni a kemény reflexiók és csörgővisszhangok kellemetlen hatását, amelyek kedvezőtlenül hatnak a jó hangzásra.
Fontos beszélnünk arról is, hogy a nem kívánt visszaverődések csillapítását miként érjük el. Először is le kell szögeznünk, hogy sarokba semmiképpen sem jó a hangsugárzót elhelyezni, mert jelentkezhet a kellemetlen sarokhatás. Emellett az is fontos szempont, hogy a hangszórót ne helyezzük csupasz felület mellé, mert a direkthangot (azaz azt a hangot, ami közvetlenül jut a fülünkbe) kellemetlen reflexiók kísérhetik, olyan visszaverődések, amelyeket, ha nem egyenletesen oszlatunk el a térben, impulzusszerű "csomagokban" jutnak a fülünkbe. A tapasztalatok szerint a hangsugárzókat a faltól kb. egy méterre érdemes állítani. A mögötte és mellette levő felület legyen csillapított.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Szerintem sem a hangfalakkal van a gond, hanem az elhelyezéssel mint ahogy azt már korábban említettem! Van mély......rengeteg csak az a gond, h akkor ha a hangfaltól olyan 1-1,5 méterre ülök! Tehát ha mondjuk bemegyek a szoba közepére ott már szinte nulla. Korábban már leírtam, h nekem hol vannak........esetleg megkérdezhetem Tőletek, h nektek h vannak elhelyezve a szobába a hangfalak??? Mert ha mondjuk nekem lenne arra lehetőségem, h egy szoba szinte üres legyen, és a két sarokba vagy legalább is elég messze el tudjam rakni a hangfalaimat, és nem határolja őket semmi akkor szerintem én is elégedett lennék velük! De egyszer sem írtam, h nem tetszene a hangzásuk csak én több mélyet szeretnék!
Köszönöm válaszaitokat!
Üdv Szabolcs
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Jamo hangsugárzók
Biztos, hogy nem a hangfalakkal van a probléma. Nekem is ilyen van és nagyon jó mélyei vannak, a mennyiséggel sincs probléma.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Ablak!
Bekapcsolt Loudness al és feltekert bass al nincs mély?
Ez így elég érdekes nekem is hasonló teljesítményű erősítőm volt amit most cseréltem le de az olyan mélyet adott így hogy beszarás. (igaz más jamo hangfalakkal)
Próbáld meg ha engedi a hangkártyád: reáltek hd audio manager -t sok beállítási lehetőség van benne pl mélyet is tudsz kiemelni számítógéppel.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Esetleg, meg lehet próbálni befordítani egy kissé a hangfalakat, hogy ne legyenek párhuzamosak az oldalfallal, vagy a szekrénnyel.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Köszönöm, h próbáltok segíteni!
A mélyek kifelé vannak fordítva! Nem az asztalnál várom a csodát, hanem az asztal előtt!
Történt ugyan is, h néztem a leírást.......tudom jókor....na mind 1....szóval azt írja, h 2 méter van a két hangfal között akkor mi is 2 méterről hallgassuk, nem tudom lehet ez baromság, de én sokkal messzebbről hallgattam, így hát megpróbáltam közelebbről és valóban egész más! Lemértem pontosan és a két hangfal között most 1,8 méter távolság van, tehát ha erről a távolságról hallgatom kb akkor elég tetszetős a dolog! De lehet képzelődöm!
Sajnos gondoltam, h horrorisztikus az elhelyezés.....
Az erősítő egy számítógéptől kapja a jelet analóg módon.........egy asus xonar D1-es hangkártyától!
Üdv Szabolcs
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Az az igazság, h elhelyezési gondjaim vannak. Sajnos nem tudom eltenni őket sarokba és semmi hasonló! A két hangfal között 1,5 méter távolság van közte egy asztal. Sajnos nincs lehetőségem megvariálni a dolgot!
És igen keveslem a mélyet
Kb 5 órát hallgattam eddig zenét rajta....várható még, h erősödni fog a mély???
Erősítőm, pedig egy stereo sony erősítő.....de nem mai darab.....írok egy típust hátha mond Nektek valamit....... Sony TA-F361R.
Lehet az erősítőm se megfelelő hozzá! Nem mondom van mély de nem vagyok elhasalva tőle, főleg azok után, h egyszer hallottam az Electro World-be szólni őket és egész más volt!
Szóval ennek tükrébe mit mondotok?? Erősítő?? Gondolom az is baj, h nem tudom normális helyre sem rakni őket.....
Üdv Szabolcs
Horror elhelyezés , remélem nem az asztalnál ülve várod a produkciót. Az erősítőn biztos nem múlik, bármennyire alap sony, ott van a +10dB kiemelés + a loudness is ami még +6dB legalább. Második menü szimpatikusabb, milyen forrásból kapja a jelet az erősítő?
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- szabo_pitty
- V.I.P.

Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Még egy kérdésem volna!
Ha mondjuk átvinném a hangfalakat a másik szobába, ahol úgy nézne ki a dolog, h a hangfalak között kicsivel kevesebb mint 2 méter lenne. a hangfal háta mögött egy ablak lenne, amitől olyan 80cm-re lennének! Illetve a bal oldali hangfal mellet semmi nem lenne csak a fal olyan 2,5 méterre, a jobb oldali mellet pedig egy szekrény lenne olyan 1,5 méterre.
Szerintetek ebben a felállásban változna a hangzás? Szebb erőteljesebb mélyet kapnék?? Megérné átvinni az s606-os hangfalakat???
Mostani felállásba mindkét hangfal hátoldala 25 cm-re van a faltól. a Bal oldali olyan 1,5 méterre van a szekrénytől, a jobb oldali pedig be van nyomorgatva az asztal és az ágy közé....úgy, h épp, h oda fér!
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv Szabolcs
Szia!
A hangfalak, hogy vannak fordítva? Mélynyomóval befelé, vagy kifelé? Utóbbi megoldás emeli, az első, csökkenti a mély-átvitelt.
Üdv:István
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Elég egy kérdőjel is...
Ki kell próbálni, nem ismerjük a szobád akusztikáját.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Még egy kérdésem volna!
Ha mondjuk átvinném a hangfalakat a másik szobába, ahol úgy nézne ki a dolog, h a hangfalak között kicsivel kevesebb mint 2 méter lenne. a hangfal háta mögött egy ablak lenne, amitől olyan 80cm-re lennének! Illetve a bal oldali hangfal mellet semmi nem lenne csak a fal olyan 2,5 méterre, a jobb oldali mellet pedig egy szekrény lenne olyan 1,5 méterre.
Szerintetek ebben a felállásban változna a hangzás? Szebb erőteljesebb mélyet kapnék?? Megérné átvinni az s606-os hangfalakat???
Mostani felállásba mindkét hangfal hátoldala 25 cm-re van a faltól. a Bal oldali olyan 1,5 méterre van a szekrénytől, a jobb oldali pedig be van nyomorgatva az asztal és az ágy közé....úgy, h épp, h oda fér!
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv Szabolcs
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Az az igazság, h elhelyezési gondjaim vannak. Sajnos nem tudom eltenni őket sarokba és semmi hasonló! A két hangfal között 1,5 méter távolság van közte egy asztal. Sajnos nincs lehetőségem megvariálni a dolgot!
És igen keveslem a mélyet
Kb 5 órát hallgattam eddig zenét rajta....várható még, h erősödni fog a mély???
Erősítőm, pedig egy stereo sony erősítő.....de nem mai darab.....írok egy típust hátha mond Nektek valamit....... Sony TA-F361R.
Lehet az erősítőm se megfelelő hozzá! Nem mondom van mély de nem vagyok elhasalva tőle, főleg azok után, h egyszer hallottam az Electro World-be szólni őket és egész más volt!
Szóval ennek tükrébe mit mondotok?? Erősítő?? Gondolom az is baj, h nem tudom normális helyre sem rakni őket.....
Üdv Szabolcs
Jamo hangsugárzók
Ablak ott tuti erősítő probléma van szerintem. Házi mozi erőlködővel hajtod? Nálam is hasonló gondok voltak de aztán eladtam az egész szettet és váltottam stereo ra.
Jamo hangsugárzók
Szia.
Vásároltam pár napja egy Jamo S606-os front hangfal párat........szépen szól meg vagyok vele elégedve....de kicsit több mélyre vágyom! Ebben szeretném a segítségeteket kérni....milyen mélyet vegyek hozzá?
Esetleg........Jamo sub 260???
Erről a subról mi a véleményetek, szépen teszi a dolgát?? Egy 20nm-es szobába elég lehet?
Jamo S606 és kevéske mély? Ha bejáratás után is kevesled akkor valószínű az erősítő nem tudja kiszolgálni rendesen.
Ha Jamo subok közt nézelődsz, akkor mindenképp a 260/360/660 vonalból, a Klipsch kooperációnak köszönhetően elég nagy a különbség az előző szériákhoz képest.
És igen 20nm.-re elég a 260-as.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék Tőletek kérni!
Vásároltam pár napja egy Jamo S606-os front hangfal párat........szépen szól meg vagyok vele elégedve....de kicsit több mélyre vágyom! Ebben szeretném a segítségeteket kérni....milyen mélyet vegyek hozzá?
Esetleg........Jamo sub 260???
Erről a subról mi a véleményetek, szépen teszi a dolgát?? Egy 20nm-es szobába elég lehet?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv Szabolcs
Jamo hangsugárzók
hellótok jamo E850-röl vélemény milyen hanfal?
Hi, ha a szomszédban meghirdetett hangfalpár miatt kérdezed, annyiért nagyon jó vétel .
Jamo hangsugárzók
hellótok jamo E850-röl vélemény milyen hanfal?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Jamo hangsugárzók
Körbenézek majd köszi.
Szép darab, én Pioneer A-6-7 százas sorozatból szemezgetnék hozzá párt.
Jamo hangsugárzók
Szép darab, én Pioneer A-6-7 százas sorozatból szemezgetnék hozzá párt.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Mi a véleményetek a jamo D sorozatról? Én most vásároltam egy jamo d 265 öst egy öreg bácsitól akinél 16 éve volt egyhuzamban. Ebben még van anyag korához képest elég jól bírják szerintem még mindig.
Másik kérdés jelenleg egy kenwood stereo erősítővel hajtom őket ami 8ohm 2x50w ot tud de lehet le kellene cserélnem valami értelmesebbre tudtok ajánlani valamit?
Jamo hangsugárzók
E8 sorozat asszem 2003 -mas, E6 sorozat 2006 -os modell, Jamo-nál a középkategóriában (felső) indultak, az E8 a mai concert sorozat elődje volt.
Ár/érték aránya anno az E8 -nak kiváló volt.
Köszi a választ!
Jamo hangsugárzók
E8 sorozat asszem 2003 -mas, E6 sorozat 2006 -os modell, Jamo-nál a középkategóriában (felső) indultak, az E8 a mai concert sorozat elődje volt.
Ár/érték aránya anno az E8 -nak kiváló volt.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Jamo E6 és E8 centerekkel kapcsolatban vkinek saját tapasztalata, milyen centerek ezek?
Ár/érték arányuk?