Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Focal JMLab

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat (Kimber, svedmalac ). A fényes hangzásra vonatkozóan volt egy hasonló előérzetem.
Megpróbálkozom még kimerészkedni az általánosabb (Milyen hangsugárzót?) topicba is. Továbbra is várom az építő jellegű tanácsokat, javaslatokat és egyéb hozzászólásokat!

Üdv: Kazán

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Ez hamar kiderül, mert éppen van egy eladó itt a szomszédvárosban, Írtam is gyorsan a tulajdonosnak egy kis hallgatózás végett.
Ha túl vagy rajta, tudósíts!

Garfield92
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Garfield92 »

Focal-ban szerintem épp a régebbiek azok, amik mentesebbek a karcosabb magasoktól...
Persze erről a szintről beszélek csak!
Az inverz TNC magas, az alukosaras mély/közép és az OPC váltó pl. az "S" sorozatban nem olyan kibírhatatlan 

Ez hamar kiderül, mert éppen van egy eladó itt a szomszédvárosban, Írtam is gyorsan a tulajdonosnak egy kis hallgatózás végett.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P                    
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Nagyon szeretem a mostani Focalomat is, de pont az említett szárazabb, karcosabb magas hosszú távon elég fülsértő számomra főleg nagyobb hangerőn. Ezt én is IC kábellel finomítottam kicsit, de még azért most sem az igazi. Éppen ezért is váltanék, viszont ha már váltok akkor feljebb szerettem volna, és akkor már miért ne legyen álló, mostanában a gép is a hifi rendszerre van kötve(mert a régi AEG házimozi beadta a kulcsot), arról meg ugye jönnek mennek a filmek is, de nagyon úgy fest, hogy marad a monitor. Volt szerencsém megfülelni egy Focal 706V-t, persze már ott bele is szerettem, szóval előbb utóbb biztos a Focal vonalon fogok kikötni megint, de ugye ez nem a 80kHUF budget... Köszönöm a tippeket, hallgatózós szeptembernek nézek elébe.

Focal-ban szerintem épp a régebbiek azok, amik mentesebbek a karcosabb magasoktól...
Persze erről a szintről beszélek csak!
Az inverz TNC magas, az alukosaras mély/közép és az OPC váltó pl. az "S" sorozatban nem olyan kibírhatatlan 
Szerintem ha tudsz esetleg jó árban egy Cobalt-ot, az még jó alternatíva lehet az ár/márka tekintetében...

Garfield92
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Focal JMLab

Szerintem egy jó monitor 20m2-ig elég kell, hogy legyen. Én így voltam a Bowers meg a Focal esetében is.
Amikor a hallgatózó helyem megnőtt kb. 28m2-re, akkor már éreztem, hogy ez nem elég, de még így is bőven kellemes volt. Ezután szereztem be két sub-ot, így lett jó (mozihoz is)...
Én az állót valahogy nem erőltetem, mert néha a finomabb zenékhez nekem a monitor (akár sub nélkül is) jobban bejön.

A Nad mellé még a Bowers 602 S2 jó lehet, van benne erő és még nincs olyan fémes magasa...
Bár ha már Focal-os topikban vagyunk, akkor leírom, hogy nekem a 707S jobban bejött a több és kellemesebb mélye miatt. A magasakat meg kábelválasztással finomítom...
Ilyen budget mellett kb. ilyenekben tudsz gondolkodni szerintem...

Nagyon szeretem a mostani Focalomat is, de pont az említett szárazabb, karcosabb magas hosszú távon elég fülsértő számomra főleg nagyobb hangerőn. Ezt én is IC kábellel finomítottam kicsit, de még azért most sem az igazi. Éppen ezért is váltanék, viszont ha már váltok akkor feljebb szerettem volna, és akkor már miért ne legyen álló, mostanában a gép is a hifi rendszerre van kötve(mert a régi AEG házimozi beadta a kulcsot), arról meg ugye jönnek mennek a filmek is, de nagyon úgy fest, hogy marad a monitor. Volt szerencsém megfülelni egy Focal 706V-t, persze már ott bele is szerettem, szóval előbb utóbb biztos a Focal vonalon fogok kikötni megint, de ugye ez nem a 80kHUF budget... Köszönöm a tippeket, hallgatózós szeptembernek nézek elébe.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Jelenleg 10nm-es háló szobában van elhelyezve a rendszer, tudom, hogy kevés lesz neki(korábban is csak monitort ajánlottak ekkora térre) de hosszú távban gondolkozva lehet ez majd később nagyobb térben is. Többnyire rock zenei felhozatal szerepel a listán, de előfordul itt még egy kis jazz és reagge is pihentetésképpen. Azt, hogy miről szól, láthatod az aláírásomban.

Szerintem egy jó monitor 20m2-ig elég kell, hogy legyen. Én így voltam a Bowers meg a Focal esetében is.
Amikor a hallgatózó helyem megnőtt kb. 28m2-re, akkor már éreztem, hogy ez nem elég, de még így is bőven kellemes volt. Ezután szereztem be két sub-ot, így lett jó (mozihoz is)...
Én az állót valahogy nem erőltetem, mert néha a finomabb zenékhez nekem a monitor (akár sub nélkül is) jobban bejön.

A Nad mellé még a Bowers 602 S2 jó lehet, van benne erő és még nincs olyan fémes magasa...
Bár ha már Focal-os topikban vagyunk, akkor leírom, hogy nekem a 707S jobban bejött a több és kellemesebb mélye miatt. A magasakat meg kábelválasztással finomítom...
Ilyen budget mellett kb. ilyenekben tudsz gondolkodni szerintem...

Garfield92
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Focal JMLab

Ha ez a csere, akkor én így elsőre nem tenném...

De!
Az egyik monitor, a másik álló...
A Focalban Audax dóm van.
A mélye kb. 100Hz-ig nagyon jó, a közepe szépen szól. 18kHz felett rosszalkodik csak...
A Classic 8-nak szép mélye van, van benne kraft rendesen a Focal-hoz képest.

Kérdés, hogy milyenek a hallgatási körülmények, mit kell, hogy megszólaltassanak, stb...
Egy meghallgatást mindenképpen javasolnék, mert teljesen más a kettő...

Jelenleg 10nm-es háló szobában van elhelyezve a rendszer, tudom, hogy kevés lesz neki(korábban is csak monitort ajánlottak ekkora térre) de hosszú távban gondolkozva lehet ez majd később nagyobb térben is. Többnyire rock zenei felhozatal szerepel a listán, de előfordul itt még egy kis jazz és reagge is pihentetésképpen. Azt, hogy miről szól, láthatod az aláírásomban.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Sziasztok!

Elhatároztam, hogy a házimozim mellé összeállítok magamnak egy szeparált hifi berendezést. A kiszemelt erősítő: Advance Acoustic X-I120, vagy X-I90. Hangfal ügyben jelenleg a JMLab Focal és a Triangle tűnik szimpatikusnak. Zenében általában jazz, vagy progresszív rock szól nálam.

Az alábbi kérdésekben kérném a segítségeteket:
Mennyire passzolnak az Advance Acoustic berendezésekhez a JMLab Focal hangsugárzók? Van-e valakinek ezzel kapcsolatos élménye tapasztalata, esetleg együtt él egy ilyen párossal? A fennemlített erősítőkhöz milyen típusú JMLab Focal hangfalakat javasolnátok párosítani? Esetleg milyen erősítőket javasolnátok az átalam választottakkal azonos kategóriákban?    
Előre is köszönöm a válaszaitokat: Kazán

Ui: A kérdéseimet felteszem a Triangle fórumon is.

Én Akai AM-67-et hallgatok 707S-el. Erősen kábelfüggő, hogy ilyen esetben ne legyen fémesebb a hangzás. Nálam a jelenlegi TDC300-as egész jónak tűnik...
Ami még ilyen szempontból sokat segíthet, az az Alces. Nagyon sokat finomít rajta...
Az AA erősítőket nem ismerem hangzásilag.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.

Focal JMLab

Üdv!

Jelenleg egy JMLab Laurate büszke tulajdonosa vagyok, viszont komolyan szemezek már egy ideje a Jamo Classic 8 dobozaival. A héten lesz szerencsém meghallgatni őket, de ettől függetlenül, ringbe állítható ez a két hangsugárzó? Ahhoz képest amennyiért egy éve vettem a Lauratet, nem sokkal drágább a C8, tehát ár alapján nem tűnnek kiegyenlítetlen ellenfélnek. A Focal/JMLab egy nívósabb márkának tűnik, a Jamohoz képest. Butaság lenne erre cserélni?

Ha ez a csere, akkor én így elsőre nem tenném...

De!
Az egyik monitor, a másik álló...
A Focalban Audax dóm van.
A mélye kb. 100Hz-ig nagyon jó, a közepe szépen szól. 18kHz felett rosszalkodik csak...
A Classic 8-nak szép mélye van, van benne kraft rendesen a Focal-hoz képest.

Kérdés, hogy milyenek a hallgatási körülmények, mit kell, hogy megszólaltassanak, stb...
Egy meghallgatást mindenképpen javasolnék, mert teljesen más a kettő...

Kazán66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Kazán66 »

Sziasztok!

Elhatároztam, hogy a házimozim mellé összeállítok magamnak egy szeparált hifi berendezést. A kiszemelt erősítő: Advance Acoustic X-I120, vagy X-I90. Hangfal ügyben jelenleg a JMLab Focal és a Triangle tűnik szimpatikusnak. Zenében általában jazz, vagy progresszív rock szól nálam.

Az alábbi kérdésekben kérném a segítségeteket:
Mennyire passzolnak az Advance Acoustic berendezésekhez a JMLab Focal hangsugárzók? Van-e valakinek ezzel kapcsolatos élménye tapasztalata, esetleg együtt él egy ilyen párossal? A fennemlített erősítőkhöz milyen típusú JMLab Focal hangfalakat javasolnátok párosítani? Esetleg milyen erősítőket javasolnátok az átalam választottakkal azonos kategóriákban?    
Előre is köszönöm a válaszaitokat: Kazán

Ui: A kérdéseimet felteszem a Triangle fórumon is.

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: TFG »

Üdv!

Jelenleg egy JMLab Laurate büszke tulajdonosa vagyok, viszont komolyan szemezek már egy ideje a Jamo Classic 8 dobozaival. A héten lesz szerencsém meghallgatni őket, de ettől függetlenül, ringbe állítható ez a két hangsugárzó? Ahhoz képest amennyiért egy éve vettem a Lauratet, nem sokkal drágább a C8, tehát ár alapján nem tűnnek kiegyenlítetlen ellenfélnek. A Focal/JMLab egy nívósabb márkának tűnik, a Jamohoz képest. Butaság lenne erre cserélni?

Nekem anno Classic 6 párosom volt egy rövid ideig. A keresztváltó lapkája rezonált benne, a műanyag borítású bútorlap dobozon illesztési hézagok voltak, a hangját inkább hagyjuk. Szerintem nem ér pénzt.
Egy diszkós srácnak adtam el, aki - még néhány mélysugárzó beépítésével - át akarta alakítani. 

A Lauratet nem ismerem.

Garfield92
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Focal JMLab

Üdv!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Mindenkinek köszönöm a véleményét/hozzászólását az Utopia-val kapcsolatban 
Mostmár megvan a megoldás,tudom mit fogok tenni.

Remélem megosztod velünk a döntésed ..... :-)
"Az igazi barát szemből támad."

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1509

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: vazze »

Mindenkinek köszönöm a véleményét/hozzászólását az Utopia-val kapcsolatban 
Mostmár megvan a megoldás,tudom mit fogok tenni.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Joc_12
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Joc_12 »

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.
Ma erre értem haza. Persze senki nem tud semmit 
A hangfal Chorus 716S volt. A hangszóró hátulján a következő olvasható:
FOCAL
TNC
04090399
Hol tudok ilyet beszerezni?

Előre is köszi a segítséget.

Sziasztok. Szinte pont egy évvel ezelőtt írtam ezt a hozzászólást, és csatoltam is egy képet, ahogy a magassugárzó membránja tekerccsel együtt kifordult. Most ugyanígy jártam a párjával. A hangszórómágnes két félből áll, amiket ellentétes pólussal ragasztanak egymáshoz. Most, ahogy tavaly a másik oldali hangfalban is, a ragasztó elengedett, és az egyik mágnes átfordult, ezzel kilőve a tekercset és a membránt.
Van valakinek ezzel tapasztalata? Normális ez? A hagfalakat nem hajtom szét, társasházban lakom, így néha elérik az 6-8 Wattot, de az már ünnep.
Bosszantó.. de hogy pozizív legyek, így lelgalább egyforma lesz a másik újjal, ami egy halovány árnyalattal világosabb színű 

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Focal JMLab

Vicces vagy  Akkor másképp fogalmazok:nem adnék ki rengeteg pénzt kábelekre,inkább veszek jobb készüléket.
Vannak elég jó kábeleim itthon. Az Extrema-hoz például Monster-t használok. Van itt még két fajta Van Den Hul,két fajta Supra,egy Xindak...szóval van miből válogatnom. Csak nem ruháznék be egy új kábelbe csakazért mert az az aktuális BestBuy.

Pedig ha nem keresel hozzá jó kábelt, akkor feleslegesen veszed meg a Utopia-t...
Ebben biztos lehetsz, hiába veszel hozzá jobb elektronikát a kábel akkor is megkerülhetetlen ..
De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz....:-)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Akkor szvsz. inkább hagyd a fenébe az egészet. (az a szegény Sonus sem tudja magát kifutni egy normális kábel nélkül amit árulsz) 
Vicces vagy  Akkor másképp fogalmazok:nem adnék ki rengeteg pénzt kábelekre,inkább veszek jobb készüléket.
Vannak elég jó kábeleim itthon. Az Extrema-hoz például Monster-t használok. Van itt még két fajta Van Den Hul,két fajta Supra,egy Xindak...szóval van miből válogatnom. Csak nem ruháznék be egy új kábelbe csakazért mert az az aktuális BestBuy.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 120

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Kicsit visszaolvasva ezt írta vazze:

"Thesis Alpha-m van egy pár Obelisk PM monoblokkal. Jónéhány évvel ezelőtt volt egy Focal kis monitorom,az nem tetszett. Viszont az csak a belépő széria volt. Ilyen Utopia-t hallottam élőben egy ismerősnél,az tetszett."

Bocsi, ez a meleg.
Azt h., mit tud a heed lánc megmutatja a doboz.
De véglegesnek nem hiszem hogy jó lenne.
Ha jó az ár meg kell venni az utópiát, majd később lehet bővíteni az erősítő szekciót.
Mindig, mindennél van jobb!

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 120

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Ha már a Heed rendszer adott, akkor a hangfal megvásárlása előtt ki is tudod próbálni vele, hogy képes-e meghajtani, és úgy egyáltalán tetszik-e.
Heed és egy utópia. Ez így utópisztikusnak tűnik.  Meg kérdezhetem milyen típus a heed?
Mindig, mindennél van jobb!

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: theo »

A kábelekben nem hiszek,tehát az azok között való lázas keresgélés helyből felejtős. Véleményem szerint a világ egyik legnagyobb átverése,sima pénzlehúzás,de nem akarom itt ezzel savazni a fórumot. 

Akkor szvsz. inkább hagyd a fenébe az egészet. (az a szegény Sonus sem tudja magát kifutni egy normális kábel nélkül amit árulsz) 

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Focal JMLab

Ez egy fórum,szóval szólj csak bele nyugodtan
Akitől venném annak Classé monoblokk-ból van néhány darab,és egy Utopia-ból álló 5.1 rendszere van. Két pár Mezzo a frontnak és háttérnek és egy Micro centernek. 
A kábelekben nem hiszek,tehát az azok között való lázas keresgélés helyből felejtős. Véleményem szerint a világ egyik legnagyobb átverése,sima pénzlehúzás,de nem akarom itt ezzel savazni a fórumot. 
Az erősítő kérdés már érdekesebb. Én azért tennék egy próbát a jelenlegi Heed rendszeremmel.

Azért ez nem semmi rendszer szivesen tudnám itthon....:-)
Próbáld ki otthon, ha lehet akár több napig is de az erősítő csere és amiben nem hiszel ehhez a hsz-hoz igen csak kell a jó hsz kábel mert nem fogja megmutatni a tudását az Utopia ...
Sok sikert kívánok a vásárláshoz .....:-)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Nem nagyon akarok beleszólni itt a dolgok állásba de azért ez a Utopia azért nagyon komoly szint már ehhez mérten kell hozzá kábelt és erősítőt is választani, mert különben nem azt hangot fogod hallani amit tud.
Nem tudom, hogy akitől veszed az milyen láncon hallgatja de esetleg megkérdezhetnéd, hogy mi a tapasztalata a hsz kapcsolatban, mit ajánl hozzá mi nem volt hozzá jó stb...
Sok sikert a vásárláshoz. ....:-)

Ez egy fórum,szóval szólj csak bele nyugodtan
Akitől venném annak Classé monoblokk-ból van néhány darab,és egy Utopia-ból álló 5.1 rendszere van. Két pár Mezzo a frontnak és háttérnek és egy Micro centernek. 
Az erősítő kérdés már érdekesebb. Én azért tennék egy próbát a jelenlegi Heed rendszeremmel.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Focal JMLab

Milyet ajánlasz hozzá? Az enyémmel mi a gond?

Nem nagyon akarok beleszólni itt a dolgok állásba de azért ez a Utopia azért nagyon komoly szint már ehhez mérten kell hozzá kábelt és erősítőt is választani, mert különben nem azt hangot fogod hallani amit tud.
Nem tudom, hogy akitől veszed az milyen láncon hallgatja de esetleg megkérdezhetnéd, hogy mi a tapasztalata a hsz kapcsolatban, mit ajánl hozzá mi nem volt hozzá jó stb...
Sok sikert a vásárláshoz. ....:-)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Focal JMLab

Mezzo :    Minden erőlködéstől mentes,végtelenül stabil,és nagyvonalú hang.
Viszont a mostani erősítődet célszerű lenne egy még komolyabbra cserélned !
(Szívesen elküldöm számodra emailben a Mezzo Utopia Hifi Piacos tesztjét.)

Milyet ajánlasz hozzá? Az enyémmel mi a gond? 

mókamiki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Focal JMLab

Hozzászólás Szerző: mókamiki »

Szép jó estét mindenkinek!
Van egy doboz amin gondolkodom,hogy megvegyem-e.
Egyszer hallottam egyet és tetszett,de ugye saját nappaliban teljesen más.
Ez egy Focal Mezzo Utopia lenne.
Nem is kerülne sokba ráadásul eredeti csomagolással.
A kérdésem az lenne,hogy mennyire érdemes vele foglalkozni?
Leginkább jazz-t hallgatok,néha elektronikus zenét. Allround sugárzóra lenne szükségem ami nem ilyed meg a mély hangoktól sem.

Mezzo :    Minden erőlködéstől mentes,végtelenül stabil,és nagyvonalú hang.
Viszont a mostani erősítődet célszerű lenne egy még komolyabbra cserélned !
(Szívesen elküldöm számodra emailben a Mezzo Utopia Hifi Piacos tesztjét.)
Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner   <<<<< >>>>>   Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”