Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

NoNaim
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NoNaim »

nocsak, a végén még kiderül, hogy tényleg volt többféle változat a 'hivatalos' típusokon belül is...  

... bizony sok apró külső eltérés volt de szerencsére a lényeg azért nem változott   az enyém pl. ilyen volt és csak 10 széria számmal tért el ettől.  Ja és az elejéről készült kép akkor fejjel lefelé készült tehát az azért nem változott, hogy a mélysugárzó persze ott is felül van

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Azért csodálkoznék, ha ez 250-300 font fölé menne, nemzetközi szállítás ide vagy oda. Lehet tippelni.

NoNaim
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Royd hangsugárzók

Hát persze, nem is tudom ezen miért lepődtem meg annyira. Volt már itthon többféle Royd, még minimális hangi eltérés is van az egyes darabok között. (Két egyforma típus esetén.)
és ez tapasztalatom szerint nem csak Royd-ra igaz.

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Hát persze, nem is tudom ezen miért lepődtem meg annyira. Volt már itthon többféle Royd, még minimális hangi eltérés is van az egyes darabok között. (Két egyforma típus esetén.)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Simán lehet, hogy többféle csatlakozóval szerelték őket. Arnold jól írta, nem sok egyforma Roydot találni...
Éppen mi volt a fészerben. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 505

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Jól írta Indy, nekem a sima volt. Én azt 150K-ért adtam el, de az SE új ára alapból magasabb volt. Ez most van 70.000 Ft-nál, de megy ez még feljebb is. Plusz a szállítási költség. Én csak azt nem értem, ezen miért ilyen csatlakozók vannak... Az enyémen sokkal komolyabb csatik voltak, olyan ami csapott vezetéket is tudott fogadni, Z banánt is, meg villát.
Szóval vagy az nem volt eredeti, vagy többféle csatlakozóval szerelték. Szerintetek?

Simán lehet, hogy többféle csatlakozóval szerelték őket. Arnold jól írta, nem sok egyforma Roydot találni...

Vendég

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szóval vagy az nem volt eredeti, vagy többféle csatlakozóval szerelték. Szerintetek?
Vagy ez nem eredeti. 

Nehéz ez a sportág... 

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

ket egyforma roydot nehez talalni

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

Mennyi volt az a korábbi túlárazás?
Most 150-nél tart.

Tamásnak volt ilyen a Sintra előtt.

Jól írta Indy, nekem a sima volt. Én azt 150K-ért adtam el, de az SE új ára alapból magasabb volt. Ez most van 70.000 Ft-nál, de megy ez még feljebb is. Plusz a szállítási költség. Én csak azt nem értem, ezen miért ilyen csatlakozók vannak... Az enyémen sokkal komolyabb csatik voltak, olyan ami csapott vezetéket is tudott fogadni, Z banánt is, meg villát.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Tamásnak nem ilyen volt, hanem a "sima". 

Vendég

Royd hangsugárzók

Több, mint 200 E Ft-nak megfelelő font:

http://www.ebay.co.uk/itm/Royd-The-Sorc ... 3f54c2cea3

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 392

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Most 150-nél tart.

NoNaim
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Royd hangsugárzók

A korábban szerintem is jócskán túlárazott Royd Sorcerer SE újrakezdte életét az Ebay-en GBP 0.99 induló árral:

http://www.ebay.com/itm/272026868770?_t ... EBIDX%3AIT

Hogy "hol van a helye" az árának, 6 nap múlva ki fog derülni...

Tartok tőle, hogy "csak" az fog kiderülni, hogy ez a konkrét darab mennyiért fog elkelni. Az árak nagyon szóródnak ennek az átlagát lehetne piaci árnak venni, de ezekből túl kevés van ahhoz, hogy ez kiderüljön. Mindazonáltal én is nagyon kiváncsi leszek a végeredményre. Nem lepődnék meg ha közel az előzőleg kért "magas" ár közelében végezne tekintve, hogy még ázsiába is postázza.

Vendég

Royd hangsugárzók

szvsz épp' most kerülnek Hangminőségi helyükre az áraik   - megfelelő rendszerbe helyezve, persze
A korábban szerintem is jócskán túlárazott Royd Sorcerer SE újrakezdte életét az Ebay-en GBP 0.99 induló árral:

http://www.ebay.com/itm/272026868770?_t ... EBIDX%3AIT

Hogy "hol van a helye" az árának, 6 nap múlva ki fog derülni...

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5323

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pärt »

Szavazzunk!

Szerintem a Sonata

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

megírhatod, Laca, köszi , de - mint azt lentebb írom - "(megj.: én befejeztem a hi-fi-zést egy jó darabig, ergo én személyesen nem vagyok érdekelt az ügyben )"
Ne félj, nem fogom megírni. Amúgy is csak poén volt. (Mondj már egy kult hifis terméket, amit 10-20 fontért megkapsz.)(Megjegyzés: érdekes, nekem úgy tűnik, hogy mindannyian, akik itt 'vagyunk', többé vagy kevésbé, többet vagy kevesebbet, ilyen vagy olyan okkal, de hifizünk, hifizgetünk, szagoljuk, nyalogatjuk, tapizzuk a hifit, még akkor is ha ezt néha kínosnak tartjuk. Elvégre ez egy hifis fórum vagy mi.)

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

"Volt pl egy másik hifi termék, ami itthon teljesen hasonló módon - blog, de nem Zsolté - divatba jött, elkezdték a magyarok az ebay-ről felvásárolni, és kifejezetten ennek hatására az angol e-bayen kb 5 szörösére kúszott fel az ára.  Ezt onnan tudom, hogy én is akartam egyet venni, felvettem egy hirdetővel a kapcsolatot, hogy elpostázza-e, és visszaírt, hogy milyen érdekes, hogy 5db magyar kérdezte tőle az elmúlt napokban ugyanezt. Az árunak fel is verték a szokásos 10-20 font közötti árát 70-re. Ez így is ment egy darabig, amíg el nem ült a hullám, és most megint 10-20 font."
Ja, hogy ezt kérdezed! Ez tényleg titok. Majd ha sikerült szereznem egyet, akkor megírom neked privatim, de sztem te a te múltaddal, tapasztalataiddal és aktivitásoddal már régen túl vagy rajta.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

mint azt írtam volt, odakint abszolút a pfm (i.e. pinkfismedia), és nem Zsolt 'keze' volt a dologban

viszont leírhatnád, Laca, mi az a szupertitkos dolog, amiről írsz - lehet, a hazai hi-fi-sták nagyra értékelnék... (megj.: én befejeztem a hi-fi-zést egy jó darabig, ergo én személyesen nem vagyok érdekelt az ügyben )

Nem értem, milyen titokról kérdezel.
Amikor vettem a sintrámat, megnéztem a pfm-en mit írnak erről. Leginkább savazták. Egy magyar javasolta valakinek, mire többen nekiugrottak, hogy az csak arra jó, hogy lebontsa a magasaival a vakolatot. MIndenki RR3-at javasolt az illetőnek.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Félreértettétek, amit írtam. Egy szóval sem mondtam, hogy az angliai divathullámban Zsolt keze van. Azt írtam, hogy egy 20-25 éves hagfal árának felfutásában sztem nagy szerepet játszik a divat, tekintéykövetés, sznobizmus stb is, ahogyan pl az itteni Royd reneszánszban is ez megtörtént (részben) sztem Zsolt hatására. Angliában is sztem valami ilyesmi történt/tőrténik, fogalmam sincs minek/kinek a hatására, Azt tehát egyáltalán nem szándékoztam mondani, hogy 'odáig is elért volna Zsolt keze'. Egyébként - ha nem is direkt módon - de ezt sem feltétlenül zárnám ki. (Azt egyébként már az itteni helyzettel kapcsolatban sem mondtam, hogy ez valami direkt akciója lett volna bárkinek) Volt pl egy másik hifi termék, ami itthon teljesen hasonló módon - blog, de nem Zsolté - divatba jött, elkezdték a magyarok az ebay-ről felvásárolni, és kifejezetten ennek hatására az angol e-bayen kb 5 szörösére kúszott fel az ára.  Ezt onnan tudom, hogy én is akartam egyet venni, felvettem egy hirdetővel a kapcsolatot, hogy elpostázza-e, és visszaírt, hogy milyen érdekes, hogy 5db magyar kérdezte tőle az elmúlt napokban ugyanezt. Az árunak fel is verték a szokásos 10-20 font közötti árát 70-re. Ez így is ment egy darabig, amíg el nem ült a hullám, és most megint 10-20 font. Ehhez az internet korában már nem is kell tömeges érdeklődés, elég az a pár rajongó is, aki egy ilyen kis 'szakterületen', akár egy ilyen kis országban is mint a miénk, előfordult, és akit akár Zsolt egy bejegyzése, vagy bármilyen más 'hullám' erről meggyőzőtt. Ezen a módon 'Zsolt keze elérhet' akár Angliáig is.  Az mindenképpen érdekes (akár Zsolt, akár nem), hogy miért kezd el felmenni egy akár 30 éves temék ára hirtelen egy darabig, amikor a temék minősége nem hiszem hogy csak az utóbbi évekbn tűnt fel a hifi után rajongó közönségnek. Ezt semmiképpen nem nagyarázza (sem Angliában, sem itthon) pusztán az, hogy az egy jó kis produktum (bár persze az is, de kell egy élesfülű, járatos  valaki, aki ezt a felismerést kitermeli, mert pl a royd-ok esetében a minőség azért nem az a triviális piaci látványosság, amit bárki első pillantásra észrevesz.).

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 392

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

ami az itteni berkekben, öbölökben, pocsolyákban kering

Sajna nem csak az általad, olyan hízelgően, hazai pocsolyában, hanem az angliai, óriási dágványban is megnőtt az érdeklődés irántuk,

ezt fizetjük meg mostanában.

Mellesleg ezek a hangsugárzók véletlenül sem nevezhetők státusz szimbólumnak, így inkább nevezzük ínyenceknek, akik lecsaptak rájuk,

persze, ha tetszett a produkciójuk.

Részemről szívesen befogadnék egy Sintrát, még akkor is, ha ennyi pénzért sokkal több litert, meg hangszórót, meg divatos márkanevet kaphatnék!

( Ja, majdnem elfelejtettem, innen gratulálok Huszti úrnak, hogy ilyen messze elér a keze és Angliában is népszerüsíteni tudta a Royd márkát.)

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

szvsz épp' most kerülnek Hangminőségi helyükre az áraik   - megfelelő rendszerbe helyezve, persze
Nem tudom, van-e a hangminőségnek ára, de lehet, sőt biztosan ennek is része van a dologban. Azonban azt hiszem sokkal inkább a divatnak, hiszen ezeknek a hangaflaknak a hangminősége az mindig ugyanolyan volt (sőt az idő előrehaladtával legfeljebb rosszabb lett(most nem a bejáratásra, hanem az elöregedésre célzok)).  Itthon pl. elég nyilvánvalóan volt egy divathullám, ami vitte magával ezeket a kis hangfalakat, és annak a pár daarbnak az árát is, ami az itteni berkekben, öbölökben, pocsolyákban kering. Az is elég nyilvánvaló, hogy ezt a hullámot Zsolt (Huszti) egy-két megnyilvánulása generálta. Nem is tudom van-e itthon olyan ember, aki közvetlenül vagy közvetve ne tőle hallott volna egyáltalán erről a márkáról. Nem hinném. (Pl. én is az ő hatására vettem egy ilyen hangfalat már vagy 8-10 éve. Igaz akkor még csak éppen fodrozódott a hullám, s így a mostani ár töredékéért hozzá lehett jutni. (Ez is - hogy tovább gazdagítsam az ezen a fórumon, és, az amúgy rendkíül mulatságos olvasmányként mindig ajánlható, hifi blogokon olyannyira közkedvelt, kamszosan barokkos, zivatarosan rettenetes képzavarok  sorát - szépen alátámasztja a divathullámot.)

NoNaim
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Royd hangsugárzók

Hihetetlen, hogy elszálltak az árak. Persze lehet, hogy csak ez szállt el itt. Kíváncsi vagyok, megveszik-e. Persze lehet, hogy meg.

Helló Laca!

Tény, hogy nem olcsó, de szép állapotú és valóban ritkán van eladó. Valszeg elviszik (és ha így van akkor reális) mivel a legutóbbit egy feketét 600 fontért vittel el (az eredeti dobozzal volt hirdetve).  Szerintem ezt a példányt az eladó nem túl rég szerezte egy fórumon, ahol volt egy eladó darab és ott nem volt ár megadva. Ha eladja gondolom keres rajta egy 100-150 fontot, de így viszont it a lehetőség annak aki tényleg ilyenre vadászik esetleg nagyon régóta. Nekem volt szerencsém egy ilyenhez pár évvel ezelőtt. Egy kicsit karcos volt az alja és mivel a Sintra mellett döntöttem eladtam, már nem is merem ideírni mennyiért (olcsón)

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Hihetetlen, hogy elszálltak az árak. Persze lehet, hogy csak ez szállt el itt. Kíváncsi vagyok, megveszik-e. Persze lehet, hogy meg.

Uh, ennek tényleg van ára... 

Klaca
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

Hangolas kerdese... Nalam parhuzamosan van egy jbl 30as mellyel, es a sintra. Persze az energiak sugarzasa, es a dinamika teljesen mashogy jelenik meg, a fizikat nem lehet meghagni de a lenyeg, hogy mindketto mukodhet, ki kell probalni.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”