Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4967

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: pärt »

Ez aztán ritka darab!
Még nem hallottam piezot. Milyen hangja van? Hasonlítható valamelyik más elven működő füleshez?

Nálam felgyűlt pár egykori "zászlóshajó" típus, sztatikus, elektret, otho- bizony tudtak 30-40 éve is komoly hangot alkotni.  

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Nem olyan régen sikerült szereznem vadonat új Pioneer SE 700 fejhallgatóhoz 1 pár hangszórót / fejeket / .
Ha Valakinek esetleg elfekvőben SE 700-as roncsa van, szívesen megvásárolnám, ha nincs ilyen, kénytelen leszek valami mást használni donornak.
PŰ-ben, ha lehetne.
Néhény kép a szerzeményről :

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: contaxg »

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Tőletek vettem a soundmagic az E80s-t, de már bánom, hogy végre nem egy végre tisztességes fejhallgatóba ruháztam be. Nem mondom hogy rossz a hangja, de sokkal több részletre, és dinamizmusra vágyom, és a zajizoláció is egyenlő a nullával. Úgyhogy most amit veszek az valami komoly lesz, megfontolom amit ajánlottál, bár elég gyengécskének tűnik a pántja, és a kábel sem cserélhető.. Mennyibe kerül ez nálatok? Mindenképp on earban gondolkodom, mert nem akarok úgy kinézni az utcán, mint egy építőmunkás, azért is erőltettem ezt a fülhallgató sztorit.
Először is vidd el a Beyert pár napra és próbáld ki, hogy mennyire hozza az elvárásaidat. Az E80 esetén a Comply illesztékkel kellene szigetelnie a fülhallgatónak, ha méretben megfelelő volt. Persze ez sem 100%, mert a fejhallgató kivitele is meghatározza szigetelés mértékét és ebben a SoundMAGIC nem remekel, de simán hozza az átlagot, tehát nem rossz,

Most egy Shure Se530 a sétálos fülesem(nem mai gyerek), Comply-szerű illesztékekkel. Bizonyos frekvencia tartományok ezzel is hallgatók, de ez talán nem is baj, mert így is elég balesetveszélyes erős hangszigeteléssel közlekedni. MInt érdekesség: a zajcsökkentős fejest egyébként van aki pl. repülőn használja és csak is arra, hogy csend legyen, vagyis nem hallgat vele semmit..iletve valamit mégis.... a csendet

Várom jelentkezésedet!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Lela »

A buszozásra Beyerdynamic DT1350-et (elegendően hosszú a vezetéke), vagy különböző fülhallgatókat szoktam használni. Továbbra is azt gondolom, hog sok pénzt nem fizetnék semmilyen wireless vagy zajcsökkentős rendszerre. Szerintem pénzkidobás.
Tőletek vettem a soundmagic az E80s-t, de már bánom, hogy végre nem egy végre tisztességes fejhallgatóba ruháztam be. Nem mondom hogy rossz a hangja, de sokkal több részletre, és dinamizmusra vágyom, és a zajizoláció is egyenlő a nullával. Úgyhogy most amit veszek az valami komoly lesz, megfontolom amit ajánlottál, bár elég gyengécskének tűnik a pántja, és a kábel sem cserélhető.. Mennyibe kerül ez nálatok? Mindenképp on earban gondolkodom, mert nem akarok úgy kinézni az utcán, mint egy építőmunkás, azért is erőltettem ezt a fülhallgató sztorit.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Nem tudom esetleg elolvastad a szempontjaimat? 1 Buszon utazom 2. én már ejtettem el úgy telefont hogy konkrétan telefont úgy hogy a kábellel kirántottam a kezemből. 3 Összecsukható legyen, hogy a táskába kényelmesen beleférjen. Ha csak egy fejhallgatót keresnék akkor egyszerűbb helyzetben lennék.

A buszozásra Beyerdynamic DT1350-et (elegendően hosszú a vezetéke), vagy különböző fülhallgatókat szoktam használni. Továbbra is azt gondolom, hog sok pénzt nem fizetnék semmilyen wireless vagy zajcsökkentős rendszerre. Szerintem pénzkidobás.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Minél kevesebb elektronikát tolsz a jel útjába annál jobban fog szólni a fejhallgatód.
Én magamnak soha nem vennék noise cancelling fejest és BT-ra sem költenék többet egy húszasnál.
Inkább vennék egy rendesebb hangú fejhallgatót mindezek helyett.

Nekem nincs ilyen AT fejhallgatóm (raktáron), de bármikor tudok rendelni egyet, vagy még ennél drágábbat is.

Nem tudom esetleg elolvastad a szempontjaimat? 1 Buszon utazom 2. én már ejtettem el úgy telefont hogy konkrétan telefont úgy hogy a kábellel kirántottam a kezemből. 3 Összecsukható legyen, hogy a táskába kényelmesen beleférjen. Ha csak egy fejhallgatót keresnék akkor egyszerűbb helyzetben lennék.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Neked van ilyened? Mondjuk inkább én a felső kategóriában keresgélek, mert nem akarok csalódni! Van a családban egy JBL e50bt, és az bluetoothon silány, vezetékesen elmegy kategória.M
Minél kevesebb elektronikát tolsz a jel útjába annál jobban fog szólni a fejhallgatód.
Én magamnak soha nem vennék noise cancelling fejest és BT-ra sem költenék többet egy húszasnál.
Inkább vennék egy rendesebb hangú fejhallgatót mindezek helyett.

Nekem nincs ilyen AT fejhallgatóm (raktáron), de bármikor tudok rendelni egyet, vagy még ennél drágábbat is.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Audio-Technica ATH-ANC70
Neked van ilyened? Mondjuk inkább én a felső kategóriában keresgélek, mert nem akarok csalódni! Van a családban egy JBL e50bt, és az bluetoothon silány, vezetékesen elmegy kategória.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Na azt meg el is felejtettem leírni mint opciót, de azzal csak egy bajom van a kivitele nem igazán nyerte el a tetszésem.
Audio-Technica ATH-ANC70

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Bose QuietComfort 35
Na azt meg el is felejtettem leírni mint opciót, de azzal csak egy bajom van a kivitele nem igazán nyerte el a tetszésem.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Régóta tervezem hogy vásárolok egy Bluetoothos fejhallgatót. ...Esetleg ha ismeri valaki ezeket írna róluk, vagy van esetleg valakinek valamilyen tippje azt is szívesen meghallgatom.

Bose QuietComfort 35

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok!

Régóta tervezem hogy vásárolok egy Bluetoothos fejhallgatót. Eddig csak fülhallgatókat használtam: Audiotechnika im50, Soundmagic E80s, de nem szeretem a hangjukat és viselni is kényelmetlen.
Mivel busszal járok ezért jó lenne az aktív zajzár is, vagy legalább egy olyan típus aminek jó a zajszűrése. Nem akarok túl nagy fejhallgatót ezért inkább az "On eareket" nézegettem, és jó lenne ha össze is lehetne csukni, hogy a táskába könnyen el tudjam tenni. Amiket nézegettem: Sennheiser Momentum On ear,  Beoplay H8, Bowers&wilkins P5. Esetleg ha ismeri valaki ezeket írna róluk, vagy van esetleg valakinek valamilyen tippje azt is szívesen meghallgatom.

Köszönöm előre is!

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

Mi volt a forrás?
Milyen volt a kábelezés?

Akkor elmondom hogy volt:
Van egy Sennheiser PXC 310 BT vezeték nélküli fejhallgatóm. Egy hosszú repülőúton a vezetéke kontakt hibás lett (a repülőn lévő szórakotató központot csak vezetékesen tudom használni), és mivel épp utazni készültem elmentem venni egy új kábelt hozzá a Sennheiser Magyarországhoz Budaörsre. Épp akkor hozták be az első HD800S-t, és gondoltam ha már ott vagyok megkérem hagy hallgassam meg, annyi jót olvastam már róla.
A munkatársuk nagyon készségesen hozott egyet, majd a Sennheiser saját fejhallgató erősítőjére (gyanítom, hogy a 600 ezres HDVD 800-as volt az, mert azt mondta, hogy ez a HD800-ashoz való erősítő) rákötötte a saját notebookját (nem néztem, hogy milyen kábellel teszi). Azt mondta, hogy csak így tudjuk kipróbálni. Néhány zenét meghallgattam, tisztán szólt, csak nem volt egyáltalán lelkesítő amit hallottam. Száraz, analitikus volt a hangja és nagyon visszafogott. A terét sem éreztem elég jónak.
Tény az Audeze Lcd 3-at Huszti Zsoltéknál (HEED) egy HEED DA és egy HEED Elixír segítségével szólaltattuk meg azt TIDAL HIFI-ről és az szuperül szólt.
Nos a HD800S valóban nagyon kényelmes fejhallgató, és biztos vagyok abban, ha hazahozhatnám, nálam sokkal jobban zenélne, mint ott.
Nem ellenőriztem le, hogy milyen zenei fájlok voltak a notebookon, de azt gondoltam, akik fejhallgatókat és hozzájuk való elektronikákat árulnak, biztosan minőségi zenéket is hallgatnak, de lehet, hogy a kettő között semmilyen összefüggés nincs. Valószínűleg a forrás nem volt megfelelő, és ennél azért tud sokkal jobban szólni a Sennheiser fejhallgató.

Ha már a TIDAL-t említettem egy kis eszmefuttatás:
Jay Z. és művésztársai 2015 elején 56 millió dollárért vették meg a TIDAL-t. 2016 őszén olyan hírek jöttek, hogy a TIDAL csőd szélén van, már a "beszállítóit" sem tudja fizetni...
Ehhez képes múlt héten jött a hír, hogy a SPRINT, a negyedik legnagyobb amerikai mobil szolgáltató megvásárolta a TIDAL harmadát 200 millió dollárért!
Nos egy egyszerű fejszámolás után látszik: Jay Z kb. 19 milliót adott a cég harmadáért, majd két év múlva több, mint 10-szeres áron továbbadta. Na ennyit a csőd közeli helyzetről.
Szerintem a TIDAL- nek soha nem lesz annyi előfizetője, mint a Spotify-nak, vagy az Apple Music-nak, mert a TIDAL az audiofil, minőségi zenehallgatást kedvelő zenerajongókat célozza meg, akik egész egyszerűen nincsenek olyan sokan. Ennek ellenére azért örülök a hírnek, mert az új befektetés hatására még komolyabb technikát építhetnek ki. Már az is varázslatos, hogy a világ nagy részén a telefonunk képernyőjére kattintva elindíthatunk bármilyen zeneszámot kiváló minőségben. Nem semmi technikai háttér és tudás kell ehhez.
Blogom

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Mi volt a forrás?
Milyen volt a kábelezés?

. egy Sennheiser HD800S-t a saját erősítőjével, amely bevallom nekem csalódás volt, pedig fél millióért már valami WOW érzést vártam. Azt a Sennheiser képviseleten hallgattam meg, l......
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1247

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Mi nem tetszett a HD800S-ben?

Akkor egyszer Nálad megejthetnénk egy valós összehasonlító szeánszot. Őszintén mondom érdekelne.
Én ugyan hallottam a Meze megvétele előtt egy Audeze Lcd 3-ast, ami nagyon szépen szólt, és egy Sennheiser HD800S-t a saját erősítőjével, amely bevallom nekem csalódás volt, pedig fél millióért már valami WOW érzést vártam. Azt a Sennheiser képviseleten hallgattam meg, lehet, hogy aznap rossz passzban voltam...
A Meze hallgatásakor viszont mindegy milyen a hangulatom, mert mindig tetszik a hangja.
Tegnap például a TIDAL Masters-en meghallgattam egy német albumot, amelyen egy zongorakísérettel egy német énekes Gustav Mahler és Bruno Walter dalokat énekelt.
Őszinte leszek, korábban ilyeneket nagyon ritkán hallgattam, de az a felvétel valami hihetetlenül természetesen szólt, én emberi éneket digitális jelforrásról ilyen szépen még nem hallottam megszólalni...
Ha már említetted a telefont, akkor mindenkinek ajánlom a HTC 10-est, amelyikbe a tajvaniak egy elképesztően zenei DAC/fejhallgató erősítőt építettek bele!
Komolyan mondom kicsit jobban tetszik a HTC 10 saját DAC-jának a hangja, mintha a Dragonfly Red-el hallgatom, ami azért nem semmi...
Ja és a HTC 10-en van még 3,5-es fejhallgató aljzat, amire a jövő nemzedékei már csak mint kőkorszaki műszaki megoldásra fognak emlékezni...és persze nekik majd ha nem akarnak USB-C, vagy Lightning csatlakozós fejhallgatót venni, akkor pár (?) ezer forintért meg kell venniük a szükséges átalakítót....

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Ez eddig 1 azaz egy mobiltelefont hallottam ami képes volt meghajtani az Audeze-t  de már azt sem gyárják...

Akkor egyszer Nálad megejthetnénk egy valós összehasonlító szeánszot. Őszintén mondom érdekelne.
Én ugyan hallottam a Meze megvétele előtt egy Audeze Lcd 3-ast, ami nagyon szépen szólt, és egy Sennheiser HD800S-t a saját erősítőjével, amely bevallom nekem csalódás volt, pedig fél millióért már valami WOW érzést vártam. Azt a Sennheiser képviseleten hallgattam meg, lehet, hogy aznap rossz passzban voltam...
A Meze hallgatásakor viszont mindegy milyen a hangulatom, mert mindig tetszik a hangja.
Tegnap például a TIDAL Masters-en meghallgattam egy német albumot, amelyen egy zongorakísérettel egy német énekes Gustav Mahler és Bruno Walter dalokat énekelt. 
Őszinte leszek, korábban ilyeneket nagyon ritkán hallgattam, de az a felvétel valami hihetetlenül természetesen szólt, én emberi éneket digitális jelforrásról ilyen szépen még nem hallottam megszólalni...
Ha már említetted a telefont, akkor mindenkinek ajánlom a HTC 10-est, amelyikbe a tajvaniak egy elképesztően zenei DAC/fejhallgató erősítőt építettek bele!
Komolyan mondom kicsit jobban tetszik a HTC 10 saját DAC-jának a hangja, mintha a Dragonfly Red-el hallgatom, ami azért nem semmi...
Ja és a HTC 10-en van még 3,5-es fejhallgató aljzat, amire a jövő nemzedékei már csak mint kőkorszaki műszaki megoldásra fognak emlékezni...és persze nekik majd ha nem akarnak USB-C, vagy Lightning csatlakozós fejhallgatót venni, akkor pár (?) ezer forintért meg kell venniük a szükséges átalakítót....
Blogom

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Na várj és a másik három említett típust is azzal a Motorola telefonnal hallgatva hasonlította össze?
Vagy arra a szuper otthoni berendezése alapján emlékezett vissza?

Ez eddig 1 azaz egy mobiltelefont hallottam ami képes volt meghajtani az Audeze-t  de már azt sem gyárják...

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Az tegyük hozzá, hogy a 4 éves Motorola G telefonom volt a forrás..
Nem mintha nem lett volna jobb, csak éppen nem volt más kéznél a bejárati ajtóban állva

Na várj és a másik három említett típust is azzal a Motorola telefonnal hallgatva hasonlította össze?
Vagy arra a szuper otthoni berendezése alapján emlékezett vissza?
Blogom

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Azért erre volna néhány aspiráns: pl. Audio-Technica ATH-R70X, Oppo PM-3, Beyerdynamic T90

Egy esetleges fejhallgató szeánszon érdekes lenne összehasonlítani őket a Meze-vel 
Én eddig egy Audio-Technika ATH-MSR7-el hasonlítottam össze (picivel olcsóbb a Meze-nél), amelyik egy barátomé, nos néhány nappal az előtt vette meg, mint én a Meze-t.
A Meze hangját én lényegesen jobbnak ítéltem, de nem akartam semmilyen módon befolyásolni az értékítéletét.
Amikor levette a Meze-t a fejéről (tegyük hozzá az akkor még épp bejáratás alatt volt, tehát még nem volt olyan a hangja, mint ma) nagyon szomorú arccal fordult felém, és azt mondta:
Ez az Audio-Technika a boltban olyan kellemesen szólt, de hát ez a másik sokkal jobb...kár, hogy nem hallottam róla korábban...
Blogom

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3148
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

Hát igen 
Használtan is háromszoros az áruk...
Az érdekes lenne, ha valaki a 100 ezer Ft-os kategóriában találna sokkal jobb minőségű fejhallgatót a Meze-nél.

Azért erre volna néhány aspiráns: pl. Audio-Technica ATH-R70X, Oppo PM-3, Beyerdynamic T90
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Nos, ma meghallgattam a Meze-t.
Nekem az Audeze LCD XC vagy az Audeze LCD 3 vagy a Sennheiser HD 800 hangja sokkal jobban tetszik.
Arról nem is beszélve, hogy mennyivel kényelmesebbek is. És sokkal többe is kerülnek.

Az tegyük hozzá, hogy a 4 éves Motorola G telefonom volt a forrás..
Nem mintha nem lett volna jobb, csak éppen nem volt más kéznél a bejárati ajtóban állva

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Hát igen 
Az érdekes lenne, ha valaki a 100 ezer Ft-os kategóriában találna sokkal jobb minőségű fejhallgatót a Meze-nél.

tudhatnád, mindig van valahol egy óriásölő
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ízlésről nem lehet vitatkozni, kinek mi tetszik.

..Az érdekes lenne, ha valaki a 100 ezer Ft-os kategóriában találna sokkal jobb minőségű fejhallgatót a Meze-nél.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Nos, ma meghallgattam a Meze-t.
Nekem az Audeze LCD XC vagy az Audeze LCD 3 vagy a Sennheiser HD 800 hangja sokkal jobban tetszik.
Arról nem is beszélve, hogy mennyivel kényelmesebbek is. És sokkal többe is kerülnek.

Hát igen 
Blogom

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”