Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Clarus hangfalak

Vendég

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon kíváncsi voltam a Clarus-sokra és szobáról szobára menve egyre jobban vártam már, hogy meghalljam. Amikor odaértem épp egy koncert ment oltári hangerővel. Fogalmam sincs melyik láda volt bekötve, de mivel csak állók voltak a kis szobában nagyon kiemelt volt a basszus. Nekem nem tetszett igazán, de lehet, hogy csak a rossz hallgatási körülmények miatt. A nagy hangerőnél ráadásul, amikor több féle hangszer megszólalt egy kicsit torzított is. De hangszúlyozom, hogy olyan hangerőn ment, hogy rendes mellbevert a basszus.

Vendég

Clarus hangfalak

Ha valaki volt kint a Házimozi Show-n a hangfalakkal kapcsolatban van valami hozzászólása szívesen meghallgatnám. Engem főleg a Clarus Callisto érdekelne ,de az összes többi szettről is szívesen tájékozódom.
Én sajnos nem tudok kimenni a HM Showra.

Vendég

Clarus hangfalak

Hali!

Az új alumíniumos szettük állatul néz ki, láttam az új képeket. Tényleg ilyen lessz a végleges szett?

Vendég

Clarus hangfalak

szevasztok!
kedden felmegyek, meghallgatom a hangfalakat, elvégre több fül többet hall! Most Monaudio MT 21-eseim vannak,ha jobbak,
akkor cserélek!/nagy menet lesz/.

Vendég

Clarus hangfalak

Hali
Azt mondtak, hogy a hangfalak tesztjei benne lesznek a novemberi stereo magazinban. Kivancsi leszek mit hoznak ki belole.

Vendég

Clarus hangfalak

szevasztok!
tud már valaki valami ujat a hangfalakról?
Már én is hallottam róluk , és biztatónak tartom a dobozaikat a tesztetek alapján !

Vendég

Clarus hangfalak

Csak megsugom, hogy ok csinaljak az itt sokat dicsert Monaudionak a dobozokat, es a Clarus fo tervezoje is Monaudios.

Vendég

Clarus hangfalak

En elhiszem hogy jol szolnak ezek a hangfalak, valoszinuleg a hazimozi kiallitason meg is fogom hallgatni. Azert a Somogyis hasonlat nekem meg mindig gyanus egy kicsit, foleg miota mas is igy gondolja (Shadman). Tenyleg kiserteties a hasnolosag a magas hangsugarzo es a kevlaros hangszoro eseteben. Somogyi magas: http://www.somogyi.hu/dtf12.JPG somogyi kevlar: http://www.somogyi.hu/sbx1620.JPG es az emlitett clarus: http://www.clarus.hu/kepek/c8.jpg

Persze a ficko azt mondja, hogy nem Somogyis hangszorokbol epul a cucc, hiszen eleg furcsan nezne ki az, hogy a 280.000 Ft-os szettben a hangszorok 1.750 Ft-os (kevlar) es 1.100 Ft-os (magas) hangsugarzok vannak. Igaz, a honlapon azt irjak, hogy a gyartasbol eredo nagy szorast kikuszobolik azzal, hogy csak a "jol sikerult" darabokbol epitik a hangfalakat es egyes hangszorokon kulon utokezelest is alkalmaznak a jobb hangzas erdekeben. Igy ha kicsit ketertelmu is a dolog, mondhatjak azt, hogy "sajat gyartmany". Ez mar lehet, hogy tenyleg paranoia, de a kevlar is ugy van beepitve, hogy egyszeruen ne tudjal nekiesni egy csavarhuzoval es szetszedni, hogy mi is van benne, hanem ratettek egy kis keretet ezzel is elveszik a kedvedet a dologtol (megserul, elveszti a garanciat, stb.).

Vegul, de nem utolso sorban nem a rosszinulat beszel belolem, szoval ne tamadjatok Hiszen az osszes tobbi tenyezo (hangvalto, lada, merevitesek, stb) mind javithajak a hangzast es novelhetik a koltsegeket, ami mar is el nagyon jo ar/ertek aranyu hangfalat varazsolhat belole. Csak tul sok a veletlen egybeeses... Esetleg notorius butykolok es mindent szetszedok tapasztalatait is varom!
:smile27:

Vendég

Clarus hangfalak

Hali!
Hat a csavo azt mondta, hogy minden sugarzo sajat gyartmany. Ki tudja. De a kevlaros kozepsugarzokat kicsereltek aluminiumra.
Ami a hangot illeti, nekem jobban bejott, mint a B&w, igaz hohy abbol tobbnyire a 601-eset hallgattam meg eddig.
A 100.000-Ft-os korlat miatt. Az tetszett benne, hogy tenyleg levaltak a hangok a dobozrol, jobb volt a regi yamaha erositovel a be nem butorozott szobaban, mint az annex boltban. (Igaz az sem nagy szam) :smile1:
Sokszor volt stereoban az a feelingem, mintha mogulunk jonne a hang. (Visszhang?) :smile8:
Ennyi penzt mindenkepp meger. Ha nem hiszed menj el es hallgasd meg :smile40:

Vendég

Clarus hangfalak

A képről egyértelműen lehetett azonosítani a Somogyi féle hangszórókat (ezt más is említette). A magassugárzó pl. a somogyi féle DTF-12-es, csak át van festve, de abszolút felismerhető.

Persze ettől még jól szólhat, de a hangszórók alapvetően meghatározzák a képességeket.

Ja, és azért írom mert a saját készítésű hangfalaimba is ilyen hangszóró van, és többek szerint szól olyan jól, mint egy márkás hangfal.

Vendég

Clarus hangfalak

Vegul is nem indokoltad meg, hogy miert veszel innkabb KEF Q1-et es miert szol jobban a B&W 600-as sorozatnal (gondolom abbol is inkabb csak a 603-assal vagy nagyobb testvereivel erdemes osszehasonlitani mar csak a meretei alapjan is). Kivancsi lennek ra, hiszen azert megdicserted a hangfalakat. Tehat inkabb ar/ertek aranyban kimagaslo?

Vendég

Clarus hangfalak

Hi!

Valaki másnak van információja még? Mi a véleményetek róla?

Matador

Vendég

Clarus hangfalak

Ja es a sugarzok mar nem kevlarbol keszulnek mint ahogy a honlapon lathato, hanem aluminium asszem. Nagyon tapos

Vendég

Clarus hangfalak

Hali!
Na voltam meghallgatni. Nagyon kedvesek voltak, kulturalt hely, de ha valaki megy, illik elotte telefonon odaszolni, mert meg nincs kesz a meghallgatoterem, es egy kertes haz alagsoraban volt.
A korulmenyek: kb 20-25 negyzetmeteres szoba, egy 595-os yamaha erositore kotve a hangfalak, es egy philips dvd. A szoba picit neha visszhangzott, DE:
Pont hangfalvasarlas elott allok, es eddig ugy tunt, jopar meghallgatassal a hatam mogott, hogy a KEF Q1 lesz belole. Most mar el kell gondolkodni rajta. A B&W 600-as sorozatanal szerintem jobb a hangja, de errol kesobb. A Kef meg egy nagy vetelytrs szerintem:
A teszt: A nagyobbik szettet hallgattam meg, lasd a honlapjukon. Elvileg lesz meg nekik egy ultra brutalis 8 mono vegfokos 10.2-es erositojuk, es ehhez tartozo kaliberu hangfalak. Mikor odaertem, epp szolt a corrs dvd (unplugged). Na hat nagyon szepen szolt, a hangszerek tenyleg a helyukon voltak. Vittem zenei CD-t is: Egy kis Dream Theaterrel kezdtem, es szepen szolt, bar szerintem a hangfal hangja nagyon kellemes, lagy, es a dream annyira nem jott at. De aztan jottek a jazz felvetelek: Pat metheny,Jazz at the pawnshop. A zongora nagyon szepen szolt, termeszetesen, a ritmus szekciok is pontosak voltak, (vegig mozgott a labam) :smile1:
Az enekhang nagyon termeszetes volt - Loreena Mckennitt.
Ami azonban leginkabb megfogott, az Mozart szoktetes a szerajbol nyitanya. Ennyire jol meg nem hallottam szolni komolyzenet. Szerintem az ilyen tipusu zenekre van leginkabb kihegyezve a cuccos.
Utana a full szettet meghallgattuk a Ryan kozlegennyel:
Hat a vegen, mikor a tigrisek jottek, a kanape rendesen beremegett. A toltenyek tenyleg mogottunk csapodtak be, szoval nagyon ott volt. Pedig meg lett volna kakao az erositobe is.
A hatso is allo dipol hangfal volt, es hat rendesen oda tudott az is utni ha kellett, es a corrs videonal is teljesertekubb volt a hangszerek visszaadasa.
Szoval csak jot tudok mondani a cuccosrol. Ja es ott lesznek a hazimozi kiallitason, szoval mindenkepp erdemes lesz kimenni. :smile15:

Vendég

Clarus hangfalak

Ja... es kisertetiesen hasonlitanak a Kevlaros hangsugarzok a Somogyi fele Kevlaros hangsugarzokra. Gondolom nem az van benne, de mi van ha megis? :smile1: Ha valaki vett belole, akkor mar szet is szedhetne... hatha megis... :smile27:

Vendég

Clarus hangfalak

Tenyleg igeretesnek tunik a leirasok alapjan (ha ez nem marketing), en is kivancsi lennek a hangjara! Vajon jobb lehet-e, mint egy dupla annyiba kerulo (pl, KEF, B&W, JBL. stb.) hangfal parjanal?

Vendég

Clarus hangfalak

Hali!

Ja ha valakit erdekel, a heten, valoszinu, hogy holnap elmegyek meghallgatni oket. Utana irok velemenyt.

:smile40:

Vendég

Clarus hangfalak

Meg nem hallottam oket, de igeretesnek tunnek.
Olyan Monaudio feelingje van az egesznek. Talan nem is veletlen? :smile47:
Minden esetre meg egy ok hogy az ember kimenjen a hazimozi showra.

Vendég

Clarus hangfalak

Ki tud róluk vmit? Esetleg hallotta már valaki?
www.clarus.hu :smile47:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”