Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Még látni sem láttam. Mi ez, érdekesen fest.Uveg. Tegnap olvastam rola.
Van egy elado 670 font. Waterfall Victoria a neve. Mellesleg 3000 font az eredeti ara.
Hallott mar valaki ilyet?
Még látni sem láttam. Mi ez, érdekesen fest.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Hallott mar valaki ilyet?
Köszi a választ. Nem teljesen van a falra tolva, kb 30-40 cm hely van a bal oldalon és mögötte. Viszont a padló, hátfal és az oldalfal +3dB kiemelései már így is nagyon érződnek.
Ezért most egy első reflex nyílásos hangfalat keresek. Ez azért már vállalható így?
Még csillapítani akarom a sarkot pluszban.
A legnagyobb probléma ezzel az egésszel, hogy ha a hangfal képes is lenne három dimenziós szinpadkép létrehozására, a falra tolással ez garantáltan megszűnik. Ezen semmilyen akusztikai elem nem tud segíteni. El kell fogadni, a jó hanghoz a hangfal helye a szoba közepén van.
Köszi a választ. Nem teljesen van a falra tolva, kb 30-40 cm hely van a bal oldalon és mögötte. Viszont a padló, hátfal és az oldalfal +3dB kiemelései már így is nagyon érződnek.
Ezért most egy első reflex nyílásos hangfalat keresek. Ez azért már vállalható így?
A legnagyobb probléma ezzel az egésszel, hogy ha a hangfal képes is lenne három dimenziós szinpadkép létrehozására, a falra tolással ez garantáltan megszűnik. Ezen semmilyen akusztikai elem nem tud segíteni. El kell fogadni, a jó hanghoz a hangfal helye a szoba közepén van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Az sajnos a mély hangokra vajmi kevés befolyással bír. (Persze olyan szempontból igen, hogy ha azokkal csökkentjük a magas visszaverődéseket, úgy arányaiban több mélyet, meg persze tisztább hangképet kapunk)
A frontok hátulja nálam is ~40cm-re van a faltól, az egyik pedig 70-re az oldalfaltól, a másik mellett meg méterekre semmi nincs. Evvan, ebből kell főzni.
Nem is a mélyek miatt került fel. A mélyeknek bass trap segít a sarkokban, ennyit még én is tudok.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Én is ezek miatt a csorbák miatt raktam fel mögé hangelnyelő szivacsot.
Az sajnos a mély hangokra vajmi kevés befolyással bír. (Persze olyan szempontból igen, hogy ha azokkal csökkentjük a magas visszaverődéseket, úgy arányaiban több mélyet, meg persze tisztább hangképet kapunk)
A frontok hátulja nálam is ~40cm-re van a faltól, az egyik pedig 70-re az oldalfaltól, a másik mellett meg méterekre semmi nincs. Evvan, ebből kell főzni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Ez így van. Ettől függetlenül jobb, ha a kérdező tisztában van az elmondottakkal.
Nálam is a szoba geometriája a legnagyobb hangminőségi korlát, de ezzel nem tudok mit kezdeni, lakáscsere elég drága móka
Én is ezek miatt a csorbák miatt raktam fel mögé hangelnyelő szivacsot. Mivel nappali funkciót tölt be a szoba, így meg van kötve a kezem. A hátsó falaktól nem tudom elhúzni az ideális távolságra, mert átesnénk rajta, meg kerülgetni kellene. Ráadásnak van egy jókora vásznam is ami megint csak meghatároz sok mindent. Az ideális elhelyezéshez jóval nagyobb szoba kéne szélességben és hosszban is. Ami aztán újabb kihivásokat jelentene.
Sajnos sok esetben elkerülhetetlen, nálam is patentra bent van a jobb oldali. Általánosságban elmondhatom, h a legtöbb fórumosnál akiknél jártam, valamilyen csorbát szenved a szabályos elhelyezés.
Ez így van. Ettől függetlenül jobb, ha a kérdező tisztában van az elmondottakkal.
Nálam is a szoba geometriája a legnagyobb hangminőségi korlát, de ezzel nem tudok mit kezdeni, lakáscsere elég drága móka
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Közeli falak, sarkok kiemeléseihez nem nagyon van köze ahhoz, hogy első vagy hátsó reflexes a hangdoboz, hacsak nem extrém közelségről beszélünk. Nem a hátsó reflexport miatt nem jó falhoz vagy sarokba tenni, zártat sem jó.
Sajnos sok esetben elkerülhetetlen, nálam is patentra bent van a jobb oldali. Általánosságban elmondhatom, h a legtöbb fórumosnál akiknél jártam, valamilyen csorbát szenved a szabályos elhelyezés.
Azt semmilyen hangdoboz nem viseli el, vagy csak azok, amiknek nincs rendes mélye és az ilyen módon összeszedett kiemelés véletlenül jó tesz neki.
...és persze vannak azok a hangdobozok, melyeket tudatosan úgy terveznek, hogy a fal közeli elhelyezést belekalkulálják a frekvenciamenetbe. Gondoljunk csak a NAIM SBL, vagy akár a monumentális DBL dobozára.
longkft.hu/audioblog/
Közeli falak, sarkok kiemeléseihez nem nagyon van köze ahhoz, hogy első vagy hátsó reflexes a hangdoboz, hacsak nem extrém közelségről beszélünk. Nem a hátsó reflexport miatt nem jó falhoz vagy sarokba tenni, zártat sem jó.
Azt semmilyen hangdoboz nem viseli el, vagy csak azok, amiknek nincs rendes mélye és az ilyen módon összeszedett kiemelés véletlenül jó tesz neki.
Sziasztok!
A Dali Concept 6 mennyire viseli el a falhoz közeli, még inkább a sarokban történő elhelyezést?
Most egy Mission 782-m van, és az oldalt elhelyezett mélyhangszóró nem szereti...
Vagy van esetleg tippetek használtan 100e kategóriából ilyen elhelyezésre? 20nm-es szoba, hallgatási távolság kb 3 méter.
Köszi!
Sziasztok!
A Dali Concept 6 mennyire viseli el a falhoz közeli, még inkább a sarokban történő elhelyezést?
Most egy Mission 782-m van, és az oldalt elhelyezett mélyhangszóró nem szereti...
Vagy van esetleg tippetek használtan 100e kategóriából ilyen elhelyezésre? 20nm-es szoba, hallgatási távolság kb 3 méter.
Köszi!
-
alfaati
@kalmi22
Az ELAC BS244 a hozzá való ELAC szubbal igazi feljebb lépés lenne. A BS244 új ára eleggé hasonló a C6 új árához. Theát gyakorlatilag csak a szubra kiadott pénz lenne az extra kiadás. Persze ezt precízen kell installalni. Viszont akkor nagy elmény. Az ilyen szub-szat rendszerek elonyosebbek ebben az árkategóriában mint az alló hangfalak.
Sztemm Dali után felejtsd el a Klipsch.et.
A Klipsch-eknek (itt most leginkább az R szériáról beszélek, a felső kategóriás Heritage vagy Palladium sorozat más tészta) van egy sajátos karakterük, ami nagyon jól illik főleg rock, blues és pop zenékhez, klasszikushoz, jazzhez meg kevésbé. Ugyanakkor elég nagy előnyük a magas érzékenység (bőven átlag feletti, 96-98 dB) ezt már 8-10 Wattos erősítővel is simán meg lehet hajtani.
A Klipsch-eknek (itt most leginkább az R szériáról beszélek, a felső kategóriás Heritage vagy Palladium sorozat más tészta) van egy sajátos karakterük, ami nagyon jól illik főleg rock, blues és pop zenékhez, klasszikushoz, jazzhez meg kevésbé. Ugyanakkor elég nagy előnyük a magas érzékenység (bőven átlag feletti, 96-98 dB) ezt már 8-10 Wattos erősítővel is simán meg lehet hajtani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Vadászgatok,de pl a Klipsch-nek nem tudom mi a nagyobb kategóriája a c6 nál...és ugyanez a többire is igaz,ezért érdeklődtem a polk-al kapcsolatban is,és hála isten egy ballépést elkerültem!Egyel magasabb kategóriának az ára ezek szerint kezdődjön 2essel és azt érdemes meghallgatni !Tuningon én is gondolkodtam,de szeretném originált állapotában hagyni a c6okat,inkább úgymond kis lépés helyett,majd ugrok egy nagyobbat a c6 leváltásával!
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Sziasztok!
Jelenleg Dali c6 om van és gondolkodóba estem,hogy leváltom egy Polk TSx440T hangsugárzó párosra...Ez mondható feljebb lépésnek?Ill. akinek volt c6-ja mire váltotta le?
A C6 egy jól eltalált doboz, jobb mint a nagyobb C8, feljebb lépni nem egyszerű. Illetve egyszerű csak zseton kell hozzá. Pl az Ikon feljebb lépés lenne márkán belül.
Nem gondolom hogy a Polk-al előrébb lennél!
Nem rossz a Dalid, de mindentől van jobb...
Én is elgondolkoznek a helyedben a tuningon (Zoliék, Hivox), sok jó velemenyt hallottam róla!
Ha jobb, nagyobb, finomabb hangot szeretnel akkor kategóriát kell lépni!
A márkaváltás nem biztos hogy elég!
Gondolkozz el Klipsch, MA, Tannoy dobozokon!
Ezek elérhetőek szetben!
De pl a Phonar, Clarus, Monaudio is jó!
Viszont ezekböl a szet eleg ritka (főként párban vannak, sztereó miatt)!
Vadászgatok,de pl a Klipsch-nek nem tudom mi a nagyobb kategóriája a c6 nál...és ugyanez a többire is igaz,ezért érdeklődtem a polk-al kapcsolatban is,és hála isten egy ballépést elkerültem!Egyel magasabb kategóriának az ára ezek szerint kezdődjön 2essel és azt érdemes meghallgatni !Tuningon én is gondolkodtam,de szeretném originált állapotában hagyni a c6okat,inkább úgymond kis lépés helyett,majd ugrok egy nagyobbat a c6 leváltásával!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Jelenleg umc-1,egy sherwood am 9080 végfokkal(32kg),tervben van egy usb-s DAC is a zene miatt,az umc kicsit rideg nekem zenén!Természetesen mozira zenére is használom a hangfalakat,nagyon jók a c6 ok,de hátha van jobb...Nem gondolom hogy a Polk-al előrébb lennél!Nem rossz a Dalid, de mindentől van jobb...
Én is elgondolkoznek a helyedben a tuningon (Zoliék, Hivox), sok jó velemenyt hallottam róla!
Ha jobb, nagyobb, finomabb hangot szeretnel akkor kategóriát kell lépni!
A márkaváltás nem biztos hogy elég!
Gondolkozz el Klipsch, MA, Tannoy dobozokon!
Ezek elérhetőek szetben!
De pl a Phonar, Clarus, Monaudio is jó!
Viszont ezekböl a szet eleg ritka (főként párban vannak, sztereó miatt)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Jelenleg Dali c6 om van és gondolkodóba estem,hogy leváltom egy Polk TSx440T hangsugárzó párosra...Ez mondható feljebb lépésnek?Ill. akinek volt c6-ja mire váltotta le?
Szerintem ez nem feljebb lépés. Ha alapjában-nagyjából elégedett vagy vele, akkor egy tuning sokat javít a C6 hangján, ha jelentősebb feljebb lépést tervezel, akkor magasabb kategóriában érdemes keresgélned.
És a tuningolt C6-tal nagyon sokáig elvoltam, nagyon megérte a művelet. (Aki megvette Ikon 6-ot cserélt rá) Arról MA GS20-ra váltottam, ez mondjuk nem kis lépés volt. De kicsit szvsz nem is érdemes.
Miért váltanál?
Mik a rendszer elemei, felhasznàlási terület?
Jelenleg umc-1,egy sherwood am 9080 végfokkal(32kg),tervben van egy usb-s DAC is a zene miatt,az umc kicsit rideg nekem zenén!Természetesen mozira zenére is használom a hangfalakat,nagyon jók a c6 ok,de hátha van jobb...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sziasztok!
Miért váltanál?Mik a rendszer elemei, felhasznàlási terület?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!
Márpedig ha nem virágállványként akarod használni, akkor vásárlás előtt mindenképpen hallgasd meg, lehetőleg a saját rendszeredben, még jobb a saját lakásodban.
.............. gondokodom rajta, sajnos a fulelesre nincs lehetoseg.....