Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Clarus hangfalak

Vendég

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Helyes a röfögés :smile1: T. Wadkan Úr! Szívemből szóltál, bár azért a topic maradhat Clarus hangfalak, ugye? :smile1:

Vendég

Clarus hangfalak

Úgy érzem itt magam, mintha egy bulvárlapot olvasnék, vagy két párt választási propagandáját.
Tulajdonképpen a két cég háttere mellékes, de látható, hogy fasírtban vannak egymással. A lényeg a TERMÉK!
A vita miattam (is) indult, de nem ez volt a célom, hanem szerettem volna kicsit helyére billenteni a dolgokat. Mert a topicot olvasva az jött le, hogy a hangfalvásárlás egyetlen alternatívája a Clarus (vagy Monaudio), ami azért nem egészséges hozzáállás egy ilyen jellegű fórumon, és a Házimozi-shown történő bemutatkozásával ezt egyik cég sem támasztotta alá (SZVSZ!). Azonban a megallgatandó dobozok listájára bátran fel lehet venni mindkettőt. Viszont úgy érzem, néhányan meghallgatás nélkül is beálltak az istenítők közé, ami sokaknak megtévasztő lehet.
Csak azt akartam mondani, hogy mielőtt valaki a topicot olvasva elrohanna venni egy szettet, azért hallgasson meg néhány variációt, és AZUTÁN vegyen akár Clarust, Monaudiót, vagy egyebet... :smile6:

Vendég

Clarus hangfalak

Hoppsz!

Megint belémbújt a kisördög... :smile19:
1. Tehát akkor vagy a/másfél évvel ezelőttől máig senki sem fejlesztett a Monaudio-nál, vagy b/ mégiscsak, a Tiszta nick-es úriember, és akkor a prosi igazat mondott (harmadik lehetőség nem merült fel, jól emlékszem?)

2. A múlt nem változik, csak másként hangozhat mások előadásában... :smile1:

3. Talán nem kellene elfelejteni, hogy más is lehet tehetséges, és magáról ezt nem fogja kijelenteni. De feltételezhető azért, nem? Másrészt talán egy szubbassz fejlesztése sem lebecsülendő, függetlenül az egyebektől...

4. Miért imitál? Ki mondta a tökéletest? Én még egyetlen Clarus-ostól sem olvastam itt ilyet, és a katalógusukban sincs ilyesmi.

5. Azért ugye Te is tudsz olvasni a sorok között, gondolom... De egyébként az a mondatocska azért is volt szvsz baromi baklövés, mert a hamisítás azt jelenti, hogy valamiről azt jelented ki, hogy más terméke (ebben az esetben). Amiről - ha jól olvastam - szó sincs... Sőt!

Vendég

Clarus hangfalak

A sok vita után, ami azért nem volt teljesen felesleges, mert azért sok mindent megtudtunk a cég hátteréről, mégha esetleg féligazságokat is olvashatunk. Lehet, hogy kicsit buta a kérdésem, de érdekelne, hogy a surroundok csak dipól rendszerűek vagy forgalmaznak sima nem diól hátteret is , ugyanis a honlapjukon csak ilyet láttam. Az álló diól érdekes formáció, nekem nagyon szokatlan látvány. Úgy tudom a dipól hangfalakat csak fal mellé lehet tenni. Pl. nálam gyakorlatilag, nincsenek oldalfalak és ezért felmerült bennem, hogy ezek a surrok , hogy használhatók ebben az esetben. Talán az álló dipólokat nem feltétlenül szükséges oldal fal mellé tenni? Milyen hangja van egy wharfedale diamond 8-as szetthez képest (ugyanis a metis sub nélkül kb. egy árban van vele és nekem is diamond 8 szett van)? Tudom, hogy erre a kérdésre nehéz lesz válaszolni, mert senki sem akarja pocskondiázni egy másik neves külföldi gyártó termékét (vagy mégis), de azért kiváncsi vagyok a véleményekre, mert bennem is mozog a kisördög, hogy lehetőségeim és igényeim szerint fejlesszem az otthoni zenehallgatást/mozizás hangminőségét. Az pedig külön öröm, hogy ha ezzel egyúttal egy hazai gyártót támogatok.

Vendég

Clarus hangfalak

Én úgy tudom, hogy vannak zárt, reflexnyílással rendelkező és tölcséres hangsugárzók. (Nyiván van többféle is, de ezek az ismert típusok.) Tehát az, hogy "tölcséres", a doboz konstrukciójára vonatkozik és az nem lehet x vagy y márkájú. A B&W vagy inkább Somogyi tehát a hangszórókra értendő.

Vendég

Clarus hangfalak

Tölcsért írt, nem hangszórót... :smile23:

Vendég

Clarus hangfalak

Szia!

Elhiszem természetesen, hogy jószándékkal írtad, amit írtál, de azért fenntartom, hogy:
- az ember először minden felet meghallgat-megismer, utána nyílvánít véleményt (kvázi riport a Monaudio-val?), és persze csak akkor ad tanácsot is, és akkor tesz kijelentéseket: igazad van. De akkor miért nem alkalmazod magadra is?
- a asztalos megjelölés lekicsinylő-degradáló egy, a Clarus-osok szerint diplomás mérnök esetén (tényleg, ha már a Monaudio-s emberrel beszéltél, neki mi a végzettsége? és ha lehet akkor hagyjuk el a "nem a végzettség számít" szóvirágot...)
- én nem állítottam, hogy a Monaudio bármit vett volna a Clarus-os embertől, de tudod volt már olyan csoda sok esetben, hogy egy fejlesztőmérnök céget vált/alapít... Ezért nem lennék biztos a helyedben ebben a csúnya rossz marketing kijelentésben... Mellesleg: hoztam Monaudio-s szórólapot, és ha már ez előjött, kikerestem, és a Clarus-osoknak teljesen igaza van: tényleg ott az ominózus mondat az alján (az a bizonyos vigyázat, hamisítják szöveg). Ha riportozol a Monaudio-s emberrel legközelebb, szerintem kérdezz rá erre a dologra is...
- lehetnek jók a hangfalak, de tudod a fejlődés mindig benne van a pakliban. És szerintem mindig a jobbat és jobbat keresi az ember (állítólag ez része az emberi mivoltnak, az előre vivő elégedetlenség),
- én ott voltam a kiállításon, speciel nekem pl. nagyon nem tetszett az, amit a Monaudio-nál láttam. Pontosabban amit kitettek a Nintaus-hoz, háááát... mállott róla oldalt a vakolat, és gáz volt az ezüst színűre fújt hangszóró is! De tényleg! Nem volt olyan rossz a dobozok hangja egyébként, de valóban csak saját kategóriáján belül. De a korábbihoz képest én visszalépésnek tartom, amit kihoztak! Ezért ismét csak javaslom, hogy hallgasd meg akár a legkisebb Clarus-os szettet, és akkor mondd azt, hogy mi lehet minél jobb, vagy nem sokkal jobb.
- Mit jelent az, hogy "nekem árban nem tudott volna eleget nyujtani"? És mire alapozod, ha utána sem néztél???

A regisztrálás témában teljesen egyetértünk egyébként, be kellene vezetni, de persze a problémát valójában ez sem oldaná meg...

És köszönöm, hogy az asszonykórushoz hasonlítottál, de ha birkának tartod az itt lévőket, akkor miért fáradsz a véleményed kinyilvánításával?

Végezetül: elmegyek valamikor a héten Clarus-ékhoz, és meghallgatom, milyük van, aztán elmondom a véleményem, remélem lesz, akit érdekel. Javaslom, hogy mielőbb tedd ezt Te is!

Vendég

Clarus hangfalak

Honnan tudod, hogy a Clarus-okban B&W hangszórók vannak?
Ha megnézzük a hangfalak árait, a gyári B&W hangszórók ebbe nem férnek bele. Másrészt a B&W magyarországi forgalmazója nem szállít külön hangszórókat. Akkor meg honnan veszik a gyártáshoz? egyébként a gyári B&W kevlár hangszórók műanyag fáziskúppal rendelkeznek, amit a Clarusokon nem láttam. :smile47:

Vendég

Clarus hangfalak

Visszaolvasva a topicot rájöttem mi a baj, ez a fórum olyan mint a veresegyházi asszony kórus, hallanak valamité s azt szajkózza mindenki amitől mivel sokan mondják már hihetőnek űnik, sajnos mindkét oldalon... :smile16:

Vendég

Clarus hangfalak

Szia, azthiszem félre értettük egymást, pont azt írtam ha megnézed hogy az Asztalos (hát mit írjak rá ha egyszer ő faragta a dobozokat !? ) aki mellesleg igencsak ért a hangfalakhoz. De a lényeg azt hiszem nem jött le, Trincsi Sándor nem vehette ettől az embertől a terveket, lehet hogy megbeszéltek dolgokat, de a fő tervező az bizony ő. Hidd el ért hozzá, és nem véletlen hogy ha visszanézel a korábbi (5-6év) magazinokba a Monaudio termékek ot lesznek, és azokat ő tervezte, kis ország szinte mindenki ismer mindenkit. Amugy a Clarusos úr bizony gyártott előtte is hangfalakat, vagyis azt nem, kizárólag mélynyomókat, amelyek igenis nagyon jók hiszen ezek vannak a HCM szettben. Trincsi úr úgy látta hogy ezek helyett kár jobbat csinálni így is elég jók. Azok is. De a hangfalak azok az övéi. Ennyi. De télleg ne vitázzunk.
A freemail cimet azért írtam mert elég régóta vagyok inkább csak olvasója a fórumnak ugyanis tudásomat nem érzem olyan nagyrétűnek hogy itt mindenkinek tanácsot adjak (pl.: ismeretlen srácok írják vedd meg a philipset, mert bár én eddig mást nem láttam k*rva jó a képe,igaz előtte PC-n néztem és hasonlók. Azt vallom az adjon tanácsot aki tudja hogy megnézett tizet és télleg azt jónak látja. Ennyi, bár a segítőkészség mindenképpen dicséretes.)
és vissztérve mivel régóta vagyok itt tudom hogy kik szoktak irni persze mindenkit nem ismerek,(és kétségtelen azok között is lehet szakértő, akik életükbe nem jártak ezen a fórumon...) de mikor egymás után noname@freemail,Xy@freemail, és még sorolhatnám milyen névvel írnak, akkor megkérdőjelezem a komolyságát. élő péld a Clarus@vnet.hu levele, Be kéne már vezetni a regisztrálást itt is, és a pontozást hogy lássuk ki mennyire "öreg", és mennyire hihető amit mond.Lásd HWSW (bár azis mostmár züllik)

b.) Bemocskolni senki nem akarta, de azért egy kis fenntartás szerintem egy iylen szegmensben ahol az ember min. fél milliókat költ, kötelező. És mi csak azt mondtuk nem kell rögtön lehúzni azt a HCM-et emit eddig istenitettek. (persze én is, hiszfentesztikus ezért az árért mit csinál)

c.) igen de nem mindegy hogyan, és az a marketing fogás hogy Monaudio fejlesztő stb. z nem tisztességes, lásd előző hozzászólásomat hogyan kellett volna.

d.) Én amit mondta megalapozottnak érzem, de tény hogy meg kéne hallgatni a másik oldalt, és ne feledd, én ne igazságnak kiálltottam ki, hanem elmondtam valamit, ahogyan az elején írtam.És én nem vitázok szivesen. Szivesen beszélgetek, nem csak veled mindenkivel aki itt van.

e.) A Metisről nem tudok, nem néztem annyira utána a Clarusoknek, mert nekem árban nem tudott volna eleget nyujtani. És a régi bölcs mondás Jónál jobbat keresni értelmetlen. Pl. vannak akik azt mondják ők már el is adták a HCM-et a topic elején. Gratulálok de nem hinném hogy akkora külöbség lenne a kettő között, hogy bárki azonnal kidobná a HCM-et, úgy érzem aki azt írta valójában nem birtokolt HCM-et. :smile5:

f.) Asszem fentebb leírtam.

De úgy látszik a véleményünk amúgy ugyanoda mutat.

Már várom a karácsonyt akkor végre összeáll az egész szettem.
Baráti üdvözlettel:
Gündisch Gusztáv

Vendég

Clarus hangfalak

Sziasztok!

Azt hiszem, alapvetően tévedsz néhány dologban:
a/ a freemail cím nam jelent semmit (főleg ezen a fórumon), viszont
b/ én speciel azt láttam, hogy ilyetén alapon olyan üzenetek jelentek meg itt, amik megpróbálták bemószerolni kissé a Clarus-t, mint új márkát,
c/ egy induló dolgot népszerűsíteni KELL,
d/ Te most kijelented, hogy Te pártatlan vagy, és most zárjuk itt le a vitát. Én speciel szeretek dolgokat megvitatni, és pl. szívesen megvitatom veled pártatlanságod/érvelési rendszered megalapozottságának kérdését is, hisz elmentél valakihez, meghallgattad a verzióját (biztos, hogy a Clarus-osoknak is megvan a sajátjuk, lásd: ki is csinálta az általad emlegetett terveket), majd kikürtölted, mint igazságot.
Hát ez kicsit sánta (igazságnak mindenféleképpen).
e/ És igazad van: nem is kell hasonlítgatni valamit egy 2,5x olyan drága dologhoz, de ha jól tudom - pill. - igen, ez a középső szettjük (a Callisto) amiről Te beszélsz. Mondjuk nézzük-hallgassuk meg a legkisebbet (Metis), és akkor beszéljünk ár/érték arányokról!
f/ Javaslom, hogy ne nevezz valakit Asztalosnak, mást meg Hifistának csak azért, mert az egyikkel már találkoztál, a másikkal meg nem! Kicsit ront a szavaid értékén, ha számodra ismeretlen dolgokról és személyekről becsmérlően/lenézően beszélsz, szvsz.

Viszont a zárószavakkal szívből egyetértek, mert én FOGYASZTÓ vagyok, és mint ilyen, érdekem, hogy jól működő cégek versenyezzenek kegyeimért, és hogy a pénzemért a legjob árut kapjam. Tehát: hajrá egyik, ne hagyd magad másik! :smile1:

Vendég

Clarus hangfalak

Kis magyar valóság egyetlen topicban. :smile16:

Vendég

Clarus hangfalak

Szerbusztok,
el szeretnék valamit mondani és azthiszem, hogy az lesz a jó ha a vitának itt vége lesz. Nem kell erőltetni nyomatni hogy mi királyok vagyunk és 20 freemail cimmel népszerüsiteni magunkat hanem ki kell menni a kiállításra és bemutatkozni. ennyi. Asszem a Clarus ezt nem igy tette, ez baj. Én speciel az ő szobájukba nem voltam, és el is hiszem hogy szép meg jól szól, de én ma voltam kinn Trincsi Sándornál (régi Monori hifista, akié a Monaudio), aki elmesélt nekem sok mindent a vita lényegéről.
A Monaudio gyakorlatilag ő maga egyszemélyben és nincs más tervező mérnöke, de mivel ő még mindig a Monaudios, ergo nem hiszem hogy át ment volna ! :smile7:
Aki át ment az egy régi Doboz beszállítója volt, akinél ott maradtak a tervek (vagy lemásolta !? :smile5: ) , nem véletlen hogy a Clarus maradt a tölcsérnél (ami persze hogy nagyon jó) hisz annak tervei voltak meg, a Monaudio meg épp ezért csinált uj bassreflexeset. Amikor beszélgettünk olyan dolgokat mesélt hogy kiderült, ő biztosan ért a hangfal gyártáshoz, és tényleg válogatott Somogyikból áll de minezt műszerrel válogatva, majd késöbb füllel tesztelve. Lehet hogy a Clarusék értenek hozzá szintén,hisz az Asztalos ember aki átment a megszerzett tervekkel ért a hangtechnikához, de akkor bizonyitson tudásával, kapcsolataival, tesztjeivel (amik a 10 éves hangfalairól szólnak) és adjon egy szép bemutatót.
Tessék megnézni hogy pl a DALI/Phonar hogy mutatott be, kint alig lehetett hallani a folyósón hogy szól valami, benn kellemes szinte már élő Jazz muzsika, ami meggyőzött.

És nem utolsó sorban ne felejtsük el hogy a HCM 100 ezerért lehet most kapni, míg a Callisto akciosan 260.
Ergo az összehasonlítás abszurd.
A lényeg hogy felőlem mindenki azt csinál amit akar, nekem Trincsi Sándor meggyőző volt, kedves, és nem utolsó sorban érti amit csinál, megmutatta a mühelyét stb. Én örülök a Clarusnak is, csak ne így terjeszkedjen .ennyi.
Hajrá Monaudio/Clarus és ne legyen háboru, asszem ennyi amit szerettem volna mondani. Nekem jó a kis HCM szett, több nem is kell.

Vendég

Clarus hangfalak

Hm... Ha visszaolvasol, itt senki sem gyalázta a Clarus-t, a Monaudio-t annál inkább. Abban viszont egyetértünk, hogy ennek semmi értelme. Úgyis mindenki a fülének hisz és a pénztárcája szerint vásárol. Én is meg fogom hallgatni a Clarus-okat norm. körülmények között (főleg a Callisto érdekel) és ha úgy látom/hallom, hogy megér kétszer annyit, mint amennyibe a HCM kerül, akkor talán erre fogok váltani. (Hozzáteszem, elég magasra tette a mércét a HCM...)

Vendég

Clarus hangfalak

Ugye mondtam, hogy ne rohanjunk a gyalázkodással! Tessék meghallgatni, és döbbeni: mert a hangfalaik legalább olyan jók, mint ahogyan értékesítik őket!

Személyes ismereteim alapján nem is vártam más hozzászólást. HAJRÁ CLARUS!!

Ui: a kiskereskedelem az a terület, ahol a szavahihetőség, szorgalom elhivatottság, emberbarátság és a hosszútávú gondolkodás nem csak kifizetődő, de egy érett piacgazdaságaban (amilyen reményeim szerint a mienk is lesz) elengedhetlen!

Vendég

Clarus hangfalak

Pauly?

Vendég

Clarus hangfalak

Abszolut korrekt hozzaszolas!Az eddigi levelezesunk alapjan pontosan ilyet vartam.Most mar tenyleg csak a bemutatoterem elkeszulte es a szemelyes meghallgatas van hatra.

udv/tau ba

Vendég

Clarus hangfalak

Tisztelt Fórumtársak!

Úgy látom, hogy elég parázs vita alakult ki a Clarus és a Monaudio körül. Mivel fontosnak tartjuk minden érdekl?d? véleményét, örömmel olvastuk a fórumot, de véleményünk szerint most jött el az ideje, hogy mi megismertessük Veletek álláspontunkat pár szóban, hogy tisztázhassunk néhány esetleges félreértést.

- Ahogy eddigi - kis számú - hozzászólásainkból remélhet?leg már kiderülhetett, nem szokásunk primitív - f?leg képi tartalmú - hozzászólásokkal terhelni a fórumot. Ezúton szeretnénk megkérni kedves vnetes e-mail alias-t visel? kollégánkat (clarus@vnet.hu), hogy a nevünkben ne írjon több hozzászólást! Mi egyébként clarus@clarus.hue-mail-lel írjuk a hozzászólásainkat. Tudom, hogy sajnos a fórum rendszere miatt ezt bárki más is megteheti. Éppen ezért innent?l kezdve a hitelsség kedvéért saját hozzászólásaink megtalálhatóak lesznek weboldalunkon is (www.clarus.hu).

- Soha nem pocskondiázzuk a konkurenciát, jelen esetben a Monaudio-t. Sajnos, ?k nem voltak ennyire jóhiszem?ek. Kiállítási szórólapjuk alján ott világít a "Vigyázat, hamisítják!" felirat. Nekünk nem kenyerünk ez a negatív kampány módszer, mi jó dolgokat szeretnénk forgalmazni most és a jöv?ben is.

- Szeretnénk elmondani tényként, hogy a Clarus fejleszt?je a Monaudio-nak dolgozott. ? készítette a dobozaikat. Több mint egy évtizede fejleszt és készít mindenféle hangsugárzót és er?sít?t. Senki nem mondta, hogy a Clarus 10 éves múlttal rendelkezik, ez egy új termék és a fejleszt?jének van 10 éves ilyen jelleg? múltja és tapasztalata. ? egyébként végzettségét tekintve villamosmérnök, diplomamunkáját pedig er?sít?kapcsolásokból írta, ennek már több mint 10 éve. Hihetetlen érzékkel rendelkezik a hangsugárzók fejlesztése terén, és nem számítógéppel terveztet, hanem tapasztalatból dolgozik. Nem publikus okok miatt döntött úgy hogy megválik a Monaudio-tól, és új néven egy új termékkel jön ki a piacra. Persze felmerül a kérdés: hogy állíthat rajtunk és a Monaudio-n kívül biztosat bárki e témában???

- Néhány szót a kiállításról is. Tényleg nagy hanger?n szólt minden, ez nem kétséges. De nagyon is tisztán. Annak ellenére, hogy a szoba akusztikája rossz volt, és a Titan 5.2 nem igazán ekkora helyre való, nagy hanger?n sem torzított. Vivaldi Négy évszak cím? m?vét tényleg nem így kell hallgatni (mert egyébként felváltva volt házimozi, klasszikus zene, és fél-klasszikus populáris zene is, s?t: sztereóztunk is néha!), de nehéz halkan muzsikálni, ha közben szemben rap dumm-dumm, mellettünk pedig ezer wattal házimozi szól. Volt, hogy egy vendégünk ment át és szólt nekik, hogy vegyék halkabbra, mert nem hall semmit nálunk. Igyekeztünk mindenki igényét kielégíteni, sokszor teljesítettünk kéréseket, de nem tudunk több ezer ember kedvére tenni (tényleg hatalmas tömeg volt). A többség elégedett volt (megkérdeztük, akit lehetett, 3 nap alatt kb. 200-250 embert), és volt aki 3-4-szer visszajött, összesen több órát töltve el nálunk. 6 óra után szinte minden bezárt, csak nálunk voltak már a szinten, és nyugodt körülmények között, közösen zenehallgatással múlattuk az id?t, akár 7 óráig is. Sajnos a nagy többség tényleg arra jön be, hogy ha nagyon szól; amikor levettük a hanger?t, az emberek egyszer?en elsétáltak az ajtó el?tt. Jöv?re szeretnénk 2-3 szobával kint lenni, esetleg egy külön szobában csak sztereózni, normális hanger?n, nyugodt körülmények között. Részünkr?l tapasztalatgy?jtést is jelentett ez a kiállítás, szeretnénk bel?le tanulni, de azért büszkék is vagyunk arra, hogy többen úgy nyilatkoztak, hogy nálunk érezték magukat valódi Vev?nek a szó pozitív értelmében! Azaz olyannak, akit kiszolgálnak, akivel tör?dnek, és akivel elbeszélgetnek akkor is, ha kiderül, hogy nem is fog vásárolni, mert vagy nincs pénze rá (egy aranyos hölgy fogalmazta meg így: "mezei vágyakozó"), vagy majd csak kés?bbre tervezi azt.

- A magas sugárzónk tényleg Somogyi DTF 12, mivel ez az egyetlen, melyre az új beszállítónk még nem tudott megfelel? (jobb) alternatívát mutatni, ugyanis ez egy nagyon jó hangszóró. Ami viszont magában nem elég! Ahogy azt egyik kedves fórumtársunk is megjegyezte: tudni kell bel?le hangsugárzót is építeni! A Somogyi egyébként sem készít hangszórót, csak forgalmazó, vannak jobb és rosszabb típusai, a kevlárosak egész jók, de azok közül is válogatni kell. Mellesleg szinte minden hangszóró Kínában, vagy valahol a távol-keleten készül, az árát pedig a rajta lév? matrica szabja meg, annak ellenére, hogy maga a vas nem egyszer teljesen ugyanaz (vö. DTF 12 kontra Dynaudio DT28). Mi minden hangsugárzót leválogatunk, az összes magasat szétszereljük, és kitisztítjuk, ferde a leng?tekerccsel rendelkez?ket kiigazítjuk, majd párba válogatjuk a hangsugárzókhoz. A fels?bb szettekben az el?lapját is eltávolítjuk, teljesen új, egészében MDF-b?l kimart, sok kézimunkát igényl? darabbal helyettesítjük a jobb hangzásért. Sokat javulnak mindett?l az egyébként is jó paraméterek, kb. 15-20 ezer Ft érték? magas sugárzó lesz bel?le. Ha találunk ár/értékben jobbat - erre jó esély van, mert folyamatosan keresünk - akkor lecseréljük.

- Az oldalunk (www.clarus.hu) bármikor - most is - elérhet?, és folyamatosan frissítve lesz. Most viszont els? a bemutatóterem, hogy ki tudjunk elégíteni minden érdekl?dést.

- Végül, de nem utolsósorban: szeretettel várunk mindenkit! Gyertek el, nézzétek és hallgassátok meg a bemutatótermünkben termékeinket! Hozhattok lemezeket is, be fogjuk tenni azokat! Hívjatok, akkor 1/2 óra lehet csak a tiétek, és akkor teljesen csak a Ti igényeitekre tudunk összpontosítani! Kérésünk csupán annyi, hogy majd csak mindezek után alkossatok véleményt hangsugárzóinkról és rólunk!

Tisztelettel (és névvel):

Major Sándor

06-30-371-6963

A szöveg eredeti tartalma megtalálható: http://www.clarus.hu/article/articleview/7/

Vendég

Clarus hangfalak

Igaz én nem voltam kint a hifi shown , de azt tudom ,hogy nekem nagyon be jött a hangzás.
Több mozifilmet is sikerült megnéznem , illetve meghallgatnom a Clarusnál , és azt kell mondanom , hogy az 5.1 hang jobb volt mint a mozikban.
A hangszorók kidolgozása is nagyon esztétikus .Azt , hogy hasonlít a Monaudios hangszórókra , nem hiszem , hogy azt jelentené , hogy le koppintották .
A Monaudioról nem tudok , és nem is akarok véleményt alkotni , mert nem ismerem őket. De azt tudom , hogy én más nevében nem nyilatkoznék .(31 válasz)
Clarusékat személyesen ismerem , és nem hiszem el róluk , hogy ilyet írnának.(clarus@vnet.hu ???)

Nagyon várom már a kiállító terem nyitását(2002.11.15) Bp.1036 Dereglye u.1.

Sok sikert kívánok ,csak így tovább !

Vendég

Clarus hangfalak

Pont erről beszéltem: h. Te úgy állsz hozzá, ahogyan szerintem mindenkinek kellene. Amit írtam nem szólt senkinek, inkább a gyalázkodás ellen:) meg a fölösleges viták ellen. Ha meghallgatod, szvsz nem fogsz csalódni, fantasztikus sztereo tere van a callistoknak!

Vendég

Clarus hangfalak

A clarus, csak dipól surr-okat ad a szettekhez? Mert én csak olyat láttam a honlapjukon. Egyébként én is olvastam, valahol, hogy a monaudio fejlesztői grundolták a céget. ettől persze ez lehet kacsa/féligazság stb.

Vendég

Clarus hangfalak

Félreértések elkerülése végett...

Én nem azt mondtam, hogy amit csinálnak, az rossz. Sőt. És totál nem érdekel, hogy ki honnan került oda a céghez ha az, amit csinálnak jó. Szóval ha ezt szűrted le a mondandómból, akkor félreértettél. Én csak próbáltam reagálni egy felvetett kérdésre.

És hogy Monaudio vagy Clarus? Ezt azt hiszem a kiállításon tapasztaltakból elég nehéz lenne eldönteni. Akárcsak a legtöbben az itt hozzászólók közül én is úgy éreztem egy - nem is annyira - picit túllőttek a célon a Clarus szobában a hangerő tekintetében. Én azt vártam volna, hogy hangfalak zenei vonalát mutatják be inkább, nem pedig azt, hogy lenyomja a mélyláda az embert a székről egy egy robbanás esetén. Ráadásul én azt hiszem, célszerűbb lett volna nem a legnagyobb szettet demóztatni, hanem az egyel kisebbet (Callisto) ami egy nagyon jó árfekvésű sorozat, szép design-nal és valószínűleg jó hanggal. Célszerű lett volna már csak azért is, mert egy átlag emberkéne, egy átlag szobába inkább ez a rendszer fér el, mint a Titán.

Én pont ezért tervezem és ezt már néhány e-mail-ben egyeztettem is velük, hogy egy megbeszélt alkalommal - ha kész lesz a bemutató termük - elautózok hozzájuk elcipelve az erősítőimet és ott akkor az én készülékeimmel meghallgatom mit is tudnak a hangfalak, mert nagyon kíváncsi vagyok rájuk!

Vendég

Clarus hangfalak

Sziasztok,
Igazándiból nem excatnek válaszolok, kicsit az egész topic közönségéhez szólnék:

Szerintem rémísztő, hogy milyen értelmetlen irányt tud venni 1-1 topic! (régebbi motorosok emlékeznek még a "Bose accoustimass" anyázásra, vagy "milliárdért házimozit" topicra, hogy csak a primitivizmus 2 csúcsát említsem):smile16:

Pedig(!!!!): ez esetünkben akár értelmes topic is lehetne! (Hiszen feltűnt 1 új magyar kisszériás gyártó, aki egész elfogadahtó áron kínálja a dobozait, nem??)
Mi meg itt arról vitatkozunk hogy ki, milyen alapanyagokból, milyen marketinggel árul valamit.

Uraim: kit érdekel?? Gondolom, azért írogatunk ide, mert közös a hobbink: a hifi és a mozi (i.e: otthon nem a popcorn-gyárban:)). Aki komolyan gondolja ezt a hobbit, (mint ahogyan pl. excat, pauly is bizonyosan, ezt az írásaikból tudom) az nem igazán foglalkozik (az egyébként valóban érdekes) marketing, pr és egyéb gazd. vonatkozású dolgokkal, legkevésbé 1-1 cég belső felépítésével, kutatás-fejlesztési politikáival, ha mozit vagy hifit "épít" otthonra! Mert van neki 2 füle, meg 2 lába, meg jó zenéi/filmjei (és főleg magához való esze, minek okán a fenti sallangok nem érdeklik) ezért szépen elmegy és meghallgatja amit venni szeretne és így választ.

Ezért nagyon kérek mindenkit, az idióta, gyalázkodó lehúzú dumákat irányítsa át 1 kevésbé tematikus és nem ilyen állandó közösségű fórumra, vagy vigye el magával kirándulni, és kiabálja ki magából 1 erdei tisztáson a semmi közepén!

Itt nekünk arról kell beszélni, hogy adott pénzbeni keretek között melyik gyártó melyik terméke felel meg az (igen sokszor egyedi) ízlésünknek és miért. Ha pedig közös ízléssel mindannyian szeretünk 1-1 terméket azt hogyan tettük jobbá, mit tapasztaltunk vele kapcsolatban ilyen olyan médiumon, ilyen-olyan körülmények között.

Végezetül ugyanazt tudom mondani, mint a Bose topicban: a gyalázkodáson megspórolt energiákkal irány tesztelni :smile3: !!!!!!! Monaudio vs. Clarus? Ez egy igen jó "vitának" ígérkezik , mivel mindkét gyártó (szvsz) baromi jó ár-érték arányú cuccost gyárt.

Vendég

Clarus hangfalak

Egyébként olvastam is erről valahol, de ha megöltök se tudom, hogy hol...
Mindenesetre nekem úgy tünt, hogy ez az igazság. Abból is amit ott mondott nekem az a srác, akivel beszéltem. (Nem a tervező, mert ő benn hangosítgatott)

Vendég

Clarus hangfalak

Onnan, hogy beszéltem velük és ők mondták.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”