Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Én az erősítőn abszolult nem szoktam használni a hangszínszabályzót!Sokkal szebben szól igaz kevesebb mélyel,ha be van kacsolva pure audio....ilyenkor ki van kapcsolva minden hangszínszabályzó,fader stb....
-
Vendég
Tanczi álló doboz és a gyári tüskéken áll.
Feltétlen kipróbálom a javasoltakat!Köszi!
A tüskére állítás inkább elvesz a mélyérzetből az által hogy pontosabb lesz, nem lesz olyan terjengős. Viszont ez jó így.
Nem értem a kevesebb mély okát, mivel ez egy 2,5 utas konstrukció ránézésre. Inkább több mélynek kéne lenni. Mennyit kell tenni az EQ-n a mélyre?
Tanczi álló doboz és a gyári tüskéken áll.
Feltétlen kipróbálom a javasoltakat!Köszi!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hello
Teljesen véletlenül kerültem ebbe a házimozi épitésbe bele pont karácsony előtt , a régi Sony hifim hangsugárzói 98 óta most kezdték feladni (membrán habszegély?) . Találtam használtat végtelenül korrekt eladótól , minimális eszmecsere után kaptam mellé egy széria azonos center sugárzót is , így lett egy ilyen szettem : http://www.njuskalo.hr/image-bigger/lin ... 007462.jpg, volt egy Sony Str-De598as erősitője dobozban számlával makulátlan állapot , egy éjszaka rágodás után ha pont vettem előtte egy uj 43" samsung tv-t legyen teljes az élmény meg vettem . Egy aranyozott optikai kábelell van össze dugva a TV-vel és a frontok kábelei is valami egyszerű vastagabbak ezek az MM-ből , frontok masszív ikeás állványon kb 50cm magas. Távolságok beállitva , EQ minden 0án , center -3db en , kb 95%hangerőig torzitásmentes , 6X4es szoba de tetőtér kb: 60-65légM3 ,
ide kellene 40.000ft-ig aktív mély :
itt a forumon ami szóba jöhet : Kef c4 , Warfedale powercube 10 , Magnat 300a (gyanús hogy 130a lesz ez) , illetve Pure acoustic xp10 de ez ismeretlen számomra minimum 25cm hangsugárzót igényel a szoba mérete , teljesen tanácstalan vagyok a választást illetően , kb csak mozi , illetve milyen kábelt ajánlotok?
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Használd nyugottan a subot nekem is be van kötve sztereó üzem módban,picit rá segít a monitornak nem fog erőlködni és nem kell atom hangerő sem neki.Ami nincs meg a monitorban azt a sub hozzáteszi és kellemesebb a mély tartomány is élvezetesebb a zene.Én is így használom nekem bejött, sub nélkül hiányérzetem lenne.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Svedmalac,hát nem tudom...eddig úgy hallgatam a zenét,hogy ki volt kapcsolva az erősítőn a hangszínszabályzó (pure audio) és a Tannoy-on eggyátalán nem hiányoltam a mélyhangot...teljesen ki volt egyenlítve a magas,közép,mélyhang most pedig pl. a jazz,blues zenélnél szinte eltűnt a mély vagy úgy is mondhatnám nem olyan élethű!
Picit tedd arrébb a dobozt a szobában, ha tudod. (Ahogy mások is írták).
Támaszd meg elöl középen először valamivel, magyarul emeld meg mondjuk 1 cm-rel az elejét (ill. ha tudod, hátul 2 helyen).
Állványon van? Milyenen a doboz? Van töltve?
A készülékeket is alá lehetne támasztani, 3 helyen, az is segíthet.
Ezek után lehet másokkal is foglalkozni (kábelek, készülékek, táp).
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
Svedmalac,hát nem tudom...eddig úgy hallgatam a zenét,hogy ki volt kapcsolva az erősítőn a hangszínszabályzó (pure audio) és a Tannoy-on eggyátalán nem hiányoltam a mélyhangot...teljesen ki volt egyenlítve a magas,közép,mélyhang most pedig pl. a jazz,blues zenélnél szinte eltűnt a mély vagy úgy is mondhatnám nem olyan élethű!
Sziasztok!
Minap meg ejtettem egy hangfal cserét Tannoy m3 ment Monitor Audio br5 pedig jött!Sajnos meghallgatás fejében vettem a Ma br5-öt és az a problémám,hogy a mély hangban a Tannoy-hoz képest hááát finoman szólva édeskevés!
Kérdésem mit tudnák tenni,hogy valamicske mély hangot csiholni bele???Másik hangfal kábel esetleg,vagy a szoba nagy neki(25nm2)? Hozzá tenném szubot nem akarok kizárólag csak sztereó zenehallgatás a cél!Egyébként szépen muzsikál
Köszi előre is a segítséget!
Attól, hogy egy sub-ot viszel a rendszeredbe még sztereó marad...
A különbséget szerintem elsősorban a két doboz teljesen más karaktere adja.
Attól, hogy pillanatnyilag kevesled a mélyeket, nem biztos, hogy eddig jártál a jó úton! Mi van akkor, ha a most hallott hangzás áll közelebb az "ideális"-hoz?
Nem csak megszoktál valamit és ez az oka?
- rx8
- V.I.P.

- Értékelés: 154
- Kapcsolat:
Szia!
Szerintem érdemes az új hangsugárzók helyét megváltoztatni , amennyiben a régi helyére tetted.Egy monitorsugárzó mély hang karakterisztikája már csak a gyártmány okán is más.Nálam 5 cm-es(!) helyváltoztatás is nagyot segített az új hangsugárzónál.Érdemes eljátszani vele, amennyiben van kedved és időd vele foglalkozni.Természetesen meg lehet oldani a problémát erőből is egy szubbal, de az összehangolásuk legalább annyi problémát vet fel mint amennyit megold.Hidd el nem az MA dobozaiddal van a probléma, hanem a szobád akusztikájával.Ez sajnos macerásabb , de megoldható.Ha végképp nem jutsz dűlőre, írj a HiVox topikjában Fülelek fórumtársnak az akusztikai rovatba Ő szívesen segít.Sajnos az otthoni hifizésnek általában az akusztika és a feleségtűrés szab határt és nem a készülékek.
Sok sikert kívánok!
rx8
Forrás: Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2
Sziasztok!
Minap meg ejtettem egy hangfal cserét Tannoy m3 ment Monitor Audio br5 pedig jött!Sajnos meghallgatás fejében vettem a Ma br5-öt és az a problémám,hogy a mély hangban a Tannoy-hoz képest hááát finoman szólva édeskevés!
Kérdésem mit tudnák tenni,hogy valamicske mély hangot csiholni bele???Másik hangfal kábel esetleg,vagy a szoba nagy neki(25nm2)? Hozzá tenném szubot nem akarok kizárólag csak sztereó zenehallgatás a cél!Egyébként szépen muzsikál
Köszi előre is a segítséget!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sziasztok!
HK 665 Vxi erősítő 20 négyzetméteres szoba, jellemzően Vangelis, Mike Oldfield vagy jazz van hallgatva,főleg LP-ről.
Jelenleg Heybrook HB1 hozzá tartozó állvánnyon muzsikál.
A közép és magas valamint a tér kielégítő, de a méllyel "szokás szerint" bajok vannak.
Milyen típusokat tudtok ajánlani, álló doboz is szóba jöhet.
300e Ft a keret.
Köszönöm.
Infinity, régebbi JBL nagymonitorok!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Nostromo76
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 1
Sziasztok!
HK 665 Vxi erősítő 20 négyzetméteres szoba, jellemzően Vangelis, Mike Oldfield vagy jazz van hallgatva,főleg LP-ről.
Jelenleg Heybrook HB1 hozzá tartozó állvánnyon muzsikál.
A közép és magas valamint a tér kielégítő, de a méllyel "szokás szerint" bajok vannak.
Milyen típusokat tudtok ajánlani, álló doboz is szóba jöhet.
300e Ft a keret.
Köszönöm.
Véleményt kérnék tapasztalt zenehallgatóktól....Focal Onyx hangsugárzót ki ismeri és mi a véleménye róla?
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1721
nem nekem kellett, és nem az én tanácsaim... - én csupán megtettem, amire megkértek
persze, értettem elsőre is
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1721
használt sztereó erősítő 20ezer, használt monitor sugárzó 30 ezer pl. wharfi,phonar,tannoy,dali. nyilván hely több kell, de hangban szerintem sokkal előrébb vagyunk mint ezekkel a soundbar vackokkal.
És mit ajánlottak?
Kíváncsi vagyok, mert engem is érdekel jó hangú aktív hangfalpár 50 ezer alatt..
köszi, Ember mivel kicsit lassan érkezett a segítség, külföldi fórumokon is érdeklődtem és pár óra alatt kaptam számos tippet, így a Trobléma megoldva
írtam p.ü.-t, Laca - és számomra csak fórumos van, nincs "pont én"
Szia, nagyon köszi! A végén még barátok leszünk. Annyi biztos, hogy valahogy még meghálálom. Pl. párszor nem szólok be, vagy nem trollkodom bele a hirdetéseidbe.
köszi, Ember mivel kicsit lassan érkezett a segítség, külföldi fórumokon is érdeklődtem és pár óra alatt kaptam számos tippet, így a Trobléma megoldva
Ember! Nem tudom, kérhetek-e pont én tőled ilyet, de nem osztanád meg velem valamilyen fornmában azt, amit megtudtál a külföldi fórumokról? Én nem mozgok ebben olyan otthonosan, mint te, de most van egy hasonló problémám, mint a haverodnak. Bárhogyan s döntesz, köszi.
Értem!A Yamahát azért szeretem mert van benne "kraft"... esetleg később lenne csere!
A szoba kb 25nm2 és inkább akusztikus zenét (Jazz,Bossa nova-t)hallgatoktA forrás az még nem dőlt el,de inkább egy jobb fajta cd lejátszóra gondoltam!A mostani erősítő egy Yamaha Ax-570 és a kábel (márkát már nem tudom) egy ofc réz hangfalkábel amit egy autóhifi boltban ajánlottak!
A lényeg,hogy "túlszárnyalja" a volt Pio-pd10 sacd-m és a Tannoy m3 hangfalam!
A Focal Cobalt 816-ról esetleg vélemények?
Sziasztok!
Ti milyen elismert jó hangú álló hangfalat ajánlanátok 100-130ezer ft körűl?Természetesen használtban gondolkozok és zenehallgatásra kellene!
Bocsánat, azt hiszem nem ide kellett volna...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Elnézést kérek,valóban rossz helyre tettem.
Kérlek tedd át a helyére.
Köszönöm,
Gábor
Megtörtént.üdv.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.