Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 533
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Tudom az összeg amit rászánnék nem nagy, de többet nem szeretnék, mivel a teraszra lenne, grillezéshez, szalonna sütéshez.. Nem nagyon látom értelmét nagyobb összeget ráfordítani... Korábban volt már Art Audio H 80, Pio cs 5070. Éppen ezek is hallgathatók voltak, de most mást is kipróbálnék.

Ilyen teraszos, grillezős zenehallgatáshoz vennék valami 70-80-as évekből valamit, 30-40e Ft-ért. Nekem ilyen van (nyáron) a pincegádorban egy Pio receiverrel, tökéletes.

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 45

Hozzászólás Szerző: Gyuuka »

Tudom az összeg amit rászánnék nem nagy, de többet nem szeretnék, mivel a teraszra lenne, grillezéshez, szalonna sütéshez.. Nem nagyon látom értelmét nagyobb összeget ráfordítani... Korábban volt már Art Audio H 80, Pio cs 5070. Éppen ezek is hallgathatók voltak, de most mást is kipróbálnék.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nekem pl. van a padláson becsomagolva egy Tannoy M2, mert annyiért amennyiért néha felbukkan, nagyon jó hangú doboz. Amikor lecseréltem, inkább eltettem, mert bármikor jól jöhet, akár a fiam szobájába is egy kis hifi-nek.
Ha találsz, szerintem nem fogod megbánni.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 505

Hozzászólás Szerző: goodman »

Kicsit felfelé kilóg ugyan a megszabott keretből, de egy ajánlást mindenképp megér a JPW Sonata.
Nem túl válogatós, jól illeszthető.

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Milyen zenét hallgatsz leginkább?
Ez nagyon hangulat függő, az RMB-től a Jazz-ig minden.  A kis hangfalakon a helyi "sláger" rádió lesz hallgatva. Itt is elég széles a paletta..

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

20, max. 30 e. ft-ig milyen polc sugárzót javasoltok? 
Milyen zenét hallgatsz leginkább?

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jó választás lehet a Tannoy, de néha fel szoktam bukkanni Acoustic Research S10-es és 20-as dobozok is elképesztő jó áron, ha kifogsz egy ilyet ne habozz. pl.:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... tatus-s10/
Emellett érdemes volna meghallgatnod egy régebbi Canton Fonum, GLE, GLX, Carat, vagy hasonló hangfalat is, persze teljesen más hangja van, mint a két fenti doboznak, így nem ártana tudni milyen hangzást preferálsz, milyen erősít mellé keresel hangfalat. 

Egy Tannoy m2-t felkínáltak cserébe, de a Tag lemondta a találkozót.. nem ismerem a dobozt, ismerősök azt mondják az angol dobozoknak általában jó a mély hangja, de a magas szokott némi kívánni valót maga után... egy próbát megért volna.
Egy Canton fonum-ot elvittek az orrom elől, újszerű, eredetit.., valami hasonlót keresek... Aminek a hangja nagyon tetszik Suond Art L2, W2, Jbl northridge e 30. Egy ideig egy Pio A 656-ra lenne drótozva, rádió hallgatásra. Nem stúdió minőséget szeretnék, de legyen mély és magas hang is benne...  Az Acoustik Research-et néztem már, megkerestem a gyári adatlapját és nem ugyan azok az adatok szerepeltek mint a hirdetésben, így elengedtem.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Én ennyiből még mindig Tannoy m2-t vennék. Persze csak akkor, ha nincs szükséged fülsértő magashangokra.

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Canton fonum 401-el valakinek személyes tapasztalat? Köszönöm!
Senki? Vagy nem publikus? Jöhet priviben is...

Gyuuka
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Canton fonum 401-el valakinek személyes tapasztalat? Köszönöm!

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Ma üzembe helyeztem egy Onkyo D-055 hangsugárzót, és nagyon kellemes meglepetés ért. Meglepetés hang főleg ezért a pénzért (24 990 Ft-ért hoztam haza). A konyhába szerettem volna, de nappali lett belőle, egy kisebb Yamaha erősítővel (amolyan asszony is betudja kapcsolni Hi-Fi-nek). Meglepően jó, ajánlom figyelmetekbe.

Én hasonlóképpen jártam egy Yamaha NS-G30 hangfalpárral 15-ért. Nem rosszak ezek a kisebb dobozok ilyesmi célra.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 533
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Ma üzembe helyeztem egy Onkyo D-055 hangsugárzót, és nagyon kellemes meglepetés ért. Meglepetés hang főleg ezért a pénzért (24 990 Ft-ért hoztam haza). A konyhába szerettem volna, de nappali lett belőle, egy kisebb Yamaha erősítővel (amolyan asszony is betudja kapcsolni Hi-Fi-nek). Meglepően jó, ajánlom figyelmetekbe.

Pedig olcsóbban is vihetted volna...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1722

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ma üzembe helyeztem egy Onkyo D-055 hangsugárzót, és nagyon kellemes meglepetés ért. Meglepetés hang főleg ezért a pénzért (24 990 Ft-ért hoztam haza). A konyhába szerettem volna, de nappali lett belőle, egy kisebb Yamaha erősítővel (amolyan asszony is betudja kapcsolni Hi-Fi-nek). Meglepően jó, ajánlom figyelmetekbe.

és még szép is.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Voyager »

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: davek »

Nekem 11L2 van, kb. 20 centire a faltól, és így már jól elvannak. 20nm-en zenélnek, egy hosszúkás nappaliban, keresztben, és még itt is bőven elég mélye van, szóval a 12L2 szerintem túlzás lenne 10nm-re.

Max 300.000.-
A Quad nem lenne rossz,de lehet gondot jelentene a hátsó reflexnyílás ugyanis valószínűleg közel lenne a falhoz.
Szivesen meghallgatnék egyet.
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1509

Hozzászólás Szerző: vazze »

Mennyit szánsz rá?
Én QUAD 11 L2 vagy QUAD 12 L2- t hallgattam kis szobában, volt mélye bőven (a 12 L2 jobban kiemeli a mélyeket)

Max 300.000.-
A Quad nem lenne rossz,de lehet gondot jelentene a hátsó reflexnyílás ugyanis valószínűleg közel lenne a falhoz.
Szivesen meghallgatnék egyet.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Olyan már volt nálam régebben és nem volt valami sok mély hangja hacsak nem egy nagy Krell végfokkal hajtottam és muszály volt hangosabbra venni.
Nekem az nem tűnik hálószobába való doboznak,de azért köszi a tippet

Mennyit szánsz rá?
Én QUAD 11 L2 vagy QUAD 12 L2- t hallgattam kis szobában, volt mélye bőven (a 12 L2 jobban kiemeli a mélyeket)

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Maga a vásárlás is emlékezetes volt, Rotox fórumtárs nagyon-nagyon segítőkész volt végig

Neked már írtam is, hogy átkábeleztem, illetve kimerevítettem a reflexcsövet. Azóta már egy második kábelt is kipróbáltam a belső kábelezésnél (Habia, QED Silver XT), de végül maradtam a saját drótjainál. Azokkal kellemesebb a magas. Viszont amire feltétlenül szükség van, hogy a gyári, nagyon gyenge minőségű sarukat és a NYÁK-on lévő adaptert (ami a saruhoz vezeti a jelet) eltávolítsuk, majd a megtisztított érintkezőkre és a NYÁK-ra közvetlenül forrasszuk a vezetékeket. Ezzel egy ilyen idősebb doboznál nagyon sokat nyerünk, mert tényleg ramaty állapotban vannak már a 10-20 éves csatlakozások. Tisztogatás minden érintkező felületen, beleértve a hangszóró bemeneteket is, ezüstforrasz, műanyag elemek rezgésmentesítése és az alkatrészek kiöntése valamilyen ragaccsal kb. 20-30 perc, de bőven megéri

Mint volt gazdája, ennek tényleg szívből örülök! 

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én most elfogultan a Chario Syntar szériát javasolnám.
...
Én életem egyik legjobb vásárlásának tartom.

Mint volt gazdája, ennek tényleg szívből örülök! 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Olyan már volt nálam régebben és nem volt valami sok mély hangja hacsak nem egy nagy Krell végfokkal hajtottam és muszály volt hangosabbra venni.
Sejtettem hogy volt már!Én régebben Pioneer A6-al hallottam 16 nm-en, ot kis hangerőn is rendben volt (valszeg kicsit más a fülünk, máshoz vagyunk szokva)!

Ami még nem okozott csalódást (nem hallottam sokat) az a ProAc!

Tannoy DC?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 505

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok kollégák!

Tanácsra volna szükségem egy pár kis doboz megtalálásában!
Elolvastam a nyitó hozzászólást ezért némi infó arról hová kellene:
 kisméretű (kb:10nm) hálószobába kellene egy pár doboz,ami valószínűleg falhoz lenne tolva,de lehet,hogy polcon lenne,Heed Elixir vagy Obelisk erősítővel lenne hajtva, halk zenehallgatáshoz és tv-nézéshez.
A követelmény,hogy kis hangerőn is lágy,telt mélyhangjai legyenek-már amennyire erre egy kisdoboz képes-ugyanis nem a cincogásra vagyok kiváncsi hanem a zenére/filmre. 
Van némi elképzelésem milyet szeretnék de nemnagyon ismerem őket közelebbről ezért kérem a ti tanácsotokat,biztos vannak itt olyanok akik rendelkeznek ezek valamelyikével.
Például: Harbeth P3ESR,Spendor SA1 (vagy valamelyik hasonló kisdoboz),ProAc valamelyik típusa,ION Amphion,Xavian,Sonus Faber Minima Amator/Concertino,System Audio valamelyik tipus,Dynaudio Emit 20,Guru Junior plus....
Nyilván nem akarok kiadni milliókat egy hálószobai hangsugárzóért.
Régebbi LS3/5 nem jöhet szóba mert ronda (nők...)

Royd Sintra I-II, Illetve Royd Sorcerer. Ezek bármelyikét figyelmedbe ajánlom! Kis szobába, falhoz közeli elhelyezéshez, és az említett erősítőkhöz ideálisak lehetnek. Keresd NoNaim fórumtársunkat, nála elég gyakran felbukkannak az említett típusok.

Én személy szerint javasolnám még a JPW Sonata-t. Könnyen meglepetést okozhat.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Én most elfogultan a Chario Syntar szériát javasolnám. Nálam a 100-as, legkisebb modell zenél a hálószobában. Magas hangokban eléggé eleven, nyitott karakterű (mondjuk a Sonusomhoz képest), szóval a lágyság, mint kritérium, nem tudom mennyire teljesül majd a hang egészét nézve - de ha ezt csak a mélyekre érted, akkor rendben lesz. Egészen felnőttesen szól, alacsony hangerőn is kiemelkedő dinamikával. 40-80eFt között szoktak lenni 100-200-300-as típusok, állapottól függően.
(20 perc ráfordítással és egy kis forrasztgatással érdemes számolni, ha ilyet vesz az ember, de megéri. Ha ez a részlet érdekes lehet valaki számára, keressen.)

Most,hogy említed nem rossz tipp,volt egy pár Chario dobozom és elég jóhangúak. Nem túl részletezőek és kicsit színpad és tér nélküli dobozok,de kis hangerőn is szép telt hangjuk volt. Lehet megnézek egy Syntar 100-ast,bár azért jobb lenne egy minőségibb doboz. Ezért is gondoltam a Harbeth/Spendor/Royd/Sonus-ra.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

JungSon LS3/5?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: Tul »

Én most elfogultan a Chario Syntar szériát javasolnám. Nálam a 100-as, legkisebb modell zenél a hálószobában. Magas hangokban eléggé eleven, nyitott karakterű (mondjuk a Sonusomhoz képest), szóval a lágyság, mint kritérium, nem tudom mennyire teljesül majd a hang egészét nézve - de ha ezt csak a mélyekre érted, akkor rendben lesz. Egészen felnőttesen szól, alacsony hangerőn is kiemelkedő dinamikával. 40-80eFt között szoktak lenni 100-200-300-as típusok, állapottól függően.
(20 perc ráfordítással és egy kis forrasztgatással érdemes számolni, ha ilyet vesz az ember, de megéri. Ha ez a részlet érdekes lehet valaki számára, keressen.)

Sziasztok kollégák!

Tanácsra volna szükségem egy pár kis doboz megtalálásában!
Elolvastam a nyitó hozzászólást ezért némi infó arról hová kellene:
kisméretű (kb:10nm) hálószobába kellene egy pár doboz,ami valószínűleg falhoz lenne tolva,de lehet,hogy polcon lenne,Heed Elixir vagy Obelisk erősítővel lenne hajtva, halk zenehallgatáshoz és tv-nézéshez.
A követelmény,hogy kis hangerőn is lágy,telt mélyhangjai legyenek-már amennyire erre egy kisdoboz képes-ugyanis nem a cincogásra vagyok kiváncsi hanem a zenére/filmre.
Van némi elképzelésem milyet szeretnék de nemnagyon ismerem őket közelebbről ezért kérem a ti tanácsotokat,biztos vannak itt olyanok akik rendelkeznek ezek valamelyikével.
Például: Harbeth P3ESR,Spendor SA1 (vagy valamelyik hasonló kisdoboz),ProAc valamelyik típusa,ION Amphion,Xavian,Sonus Faber Minima Amator/Concertino,System Audio valamelyik tipus,Dynaudio Emit 20,Guru Junior plus....
Nyilván nem akarok kiadni milliókat egy hálószobai hangsugárzóért.
Régebbi LS3/5 nem jöhet szóba mert ronda (nők...)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”