Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Clarus hangfalak
-
Vendég
Clarus hangfalak
Nekem callisto II5.1 esem van és eddig minden próbát sőt az ősszes eddigi hangfalakat amiket kiprobáltam messzemenően hangminőségben designban túlteljesít magyarán a legjobb vétel üdv Frenky Tatabánya
Attól függ miket próbáltál?
-
Vendég
Clarus hangfalak
Nekem callisto II5.1 esem van és eddig minden próbát sőt az ősszes eddigi hangfalakat amiket kiprobáltam messzemenően hangminőségben designban túlteljesít magyarán a legjobb vétel üdv Frenky Tatabánya
Clarus hangfalak
Senki???
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
Clarus hangfalak
Tudom, hogy van általában topic az olcsó(bb) hangfalakról...ahol minden ki van vesézve ízléstől függően. Engem most az érdekelne, hogy van-e itt valakinek Clarus Io Plusz szettje (komplett, 5.1 mélyládával). Hezitálok még mindig, hogy ez legyen, vagy a Celestion F szett.
Szóval valakinek közép-hosszú távú tapasztalata van? Mindent ezen hallgatnék zenétől a számítógépen át a filmekig.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.
-
Vendég
Clarus hangfalak
Ja, igen: mivel hangfal szempontból nem fogom megúszni a pesti utat, tudtok olyan helyet a város bármely pontján, ahol sokféle hangfalat lehet megfülelni nyugodt körülmények között? Hozzám legközelebb a szegedi MM van, de az ugye nem egy nyugodt hely.
Satsystem
Akusztika
Hifi Barlang
Ezen a három helyen elég sok mindent meg tudsz hallgatni. A címüket, elérhetőségüket, forgalmazott márkák listáját legegyszerűbben a honlapjukról tudod levadászni. Itt mindegyiket megtalálod:
hifi.lap.hu
Mindenképpen egyeztess velük előre időpontot, és vigyél saját, jól ismert felvételeket!
Clarus hangfalak
Köszi az infókat!
Nem vagyok Budapesti, de 2-3 óra utazás kérdése és ott tudok lenni. Bár már nagyon rég jártam arrafelé... Valahol északon van még?
Egyébként kapkodásról nem lesz szó. A házimozim kiépítésének jelenlegi sorrendje valahogy így fest: vasaló, mosógép, Pioneer DV-575, hosszú szünet, még szünet, namég1kicsi, Yamaha RXV-1500 vagy 2500 (a szünetek hosszától függően), szüneeeeeeeeeeet, és utána a hangfalak. Meg még sokminden más.
Egyébként jól tudom, hogy a Whaferdale-k szintén az olcsóbb kategóriát képviselik, csak külföldiben? Amúgy nekem teljesen mindegy, hogy ki gyártja, ha megfelelően szól és tisztességes garanciát vállalnak rá. Ezért gondoltam, hogy (többek között) Clarus. Az eddigi (itt olvasott) visszajelzésekből tán 10-ből 8-nak tetszett, 2-en meg nem tudtak mit kezdeni vele. Lehet, hogy csak félnek, hogy "magyar" ? De az is lehet, hogy a másik 8 egy pár Videoton után hallgatta a Clarusokat. Majd kiderül.
Ja, meg én igyekeznék nagyjából "egy alomból" vásárolni, mert az a véleményem (meg másoké is), hogy úgy a legteljesebb/egyenletesebb a hangzáskép. Persze a subot, gondolom, szabadabban lehet variálni.
A Callisto II szett (5+sub) ára most akciósan valami 250 eFt. De a Rhea subja nekem valahogy jobban tetszik, szóval a vége valahol 300k körül lenne. Nem tudom, hogy lenne-e 50-100 eFt plusszért olyan szett, ami lényeges hangminőség változást képviselne ehhez képest, de az az érzésem hogy ez csak legközelebb úgy 6-800 eFt tájékán lenne észrevehető. Annyi pénzt meg jelenleg nem áll szándékomban ráönteni a dologra.
Tau_ba, igen, lehet, hogy a Clarusok iránti rokonszenvem részben az általatok már tapasztalt és itt leírt kereskedői hozzáállásból is fakad. Nem 3 darab piros fakockát akarok vásárolni, ahol a darabszám, anyag, szín és forma megállapításával és a vételár kifizetésével gyakorlatilag meg is szűnhet a kereskedő-vevő párbeszéd. Bizony ilyen "kényes" dolgoknál ezt pont így kell csinálni (mind kereskedő, mind vevő részről), ahogy ezt tapasztaltátok és leírtátok.
Persze ettől még létezhetnek ultrakedves+hozzáértő+készséges Whaferdale/Kef/Celestion/stb. eladók is.
A "most megveszem a frontokat+centert, a többit később, de marad a szett-ár" dologról nem hallottam Clarus-ügyben, de lehet, hogy inkább személyes találkozások alkalmával említik meg a kedves potenciális vevőknek. Ez nagyon tetszene nekem is! :kiraly:
Ja, igen: mivel hangfal szempontból nem fogom megúszni a pesti utat, tudtok olyan helyet a város bármely pontján, ahol sokféle hangfalat lehet megfülelni nyugodt körülmények között? Hozzám legközelebb a szegedi MM van, de az ugye nem egy nyugodt hely.
Clarus hangfalak
_Tamas,
Szerintem mindenfelekeppen hallgasd meg a Clarusokat is mielott dontesz.En -mar irtam itt korábban is- az akkori legkisebb clarusokat neztem,amikor hallottam az eredeti Callisto set-et.Nem vagyok különösebben vájtfülü,de akkor nagyon tetszett a hangja.Sajnos akkoriban ugy nézett ki nem lesz pénzem rá (meg akkor egy százassal többe is volt a set) igy végül a Quadral-oknál maradtam. Ha most el tudnám adni ugy,hogy nem bukom el a felét (amire kicsi az esély) biztos ilyet vennék. Maguk a dobozok is meglehetösen impozáns látványt nyujtanak és szvsz jó a hangjuk is (bár mint irtam nem vagyok nagy szakértö).A lényeg ha meg tudod oldani feltétlenül hallgasd meg öket.Óbudán van a bemutatótermük és abszolút készségesek voltak akkoriban velem. Vitttem saját zenéket+filmeket és majd egy órán keresztül dugdostuk a hangfalakat össze vissza. Szimpatikus volt az az ötlet (nem tudom van-e még),ha most nem veszed meg az egész set-et (csak mondjuk a frontokat+centert), de késöbb igen akkor késöbb is él a set-re vonatkozó kedvezmény.
/tau ba
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90
-
Vendég
Clarus hangfalak
Miért, te mire esküszöl? (hasonló árszínvonalon)
Ebben az árbann inkább javasolnám a most kifutó Wharfedale Diamond szériát, de persze egyátalán nem biztos, hogy neked is tetszene.
A legjobban azonban akkor járnál, ha elemenként szednéd össze a rendszeredet. Nem tudom, hogy pontosan mennyibe kerülhet a Callisto II. szett, de gondolom olyan 200-250 eFt lehet. Ha azonban a zene is fontos számodra, akkor első körben egy erős frontot próbálj beszerezni, kb. a Callisto II. szett árában ( pl. JMLab 716S - 217.900,- Ft ). Később jöhet a szub, a center és az effektek. Ez ugyan némi önmegtartóztatást igényel, de hidd el, hogy megéri, utólag áldani fogod az eszedet, hogy nem kapkodtad el a vásárlást.
Egyébként budapesti vagy?
Clarus hangfalak
Azért tettem rosszul a lista elejére vételt, mert meg sem hallgattam, vagy tényleg ilyen "vackok" ezek a hangfalak?
Tudom én, hogy nem szabad meghallgatás nélkül hangcuccot venni, de egyenlőre csak elméletben építkezem. Ezért lenne fontos valamivel bővebb infó. Akár G uest-ektől is...
Clarus hangfalak
Miért, te mire esküszöl? (hasonló árszínvonalon)
-
Vendég
Clarus hangfalak
(sőt, amint látszik, látatlanban/hallatlanban a listám élére vettem őket).
Rosszul tetted szvsz, de azért hallgasd meg.
Clarus hangfalak
Üdv!
Ahogy látom, mindenki mindent tud Clarus-ékról, talán ezért nem szólt senki ide már majd' egy éve.
Nos, akkor engedelmetekkel megtörném a csendet és pl. megkérdezném azon Clarus-tulajdonosokat, akik Callisto II-vel rendelkeznek, hogy... mizújs?
Hogy szól (hangminőség)? Hogy bírja (építési minőség)? Bevált (overall)? A hangzása nagyjából követi a papírra/weblapra vetett "gyári" paramétereket? Vagy ez is tele van szépítgetésekkel? (mint minden más manapság)
Milyen erőlködővel használod? Mekkora szobában? Inkább a zene az erőssége vagy tud "otrombául" is szólni (értsd: házimozi)?
Érdemes egy ilyen után sóvárogni/gyűjteni rá vagy felejtős, nézzek inkább valami külföldi "márkás" cucc után, ami ugyanezt tudja? (Persze "picit" többért...)
A tervem egyébként egy Callisto II szett, de nem a saját subjával, hanem az eggyel nagyobb Rhea-subbal. Egy Yamaha RXV-1500 vagy RXV-2500 hajtaná őket. Kb. 30 nm-es, 3,20 m magas, nem agyonbútorozott szobában lennének.
A fórum egy másik részén Gordon már dobott néhány hangfal tippet, de hacsak nem kapok valami nagyon lesajnáló véleményt, ezeket is meghallgatnám (sőt, amint látszik, látatlanban/hallatlanban a listám élére vettem őket).
Szóval mizújs a Clarus-sal?
-
Vendég
Clarus hangfalak
"Traktrix tölcsér használata:"
Kedves Clarusek! Csak csondben jegyzem meg, hogy ezt az elnevezest nem kene hasznalni, mivel vedett nev, helyesen pedig igy irando: Tractrix
Udv
Na ki használja ezt, persze helyesen? (Tractrix® Horn)
Igen, ön nyert a Klipsch
szóval, ön nyert a DVDcenter jóvoltából egy Reference házimozi rendszert, mely átvehető az XMS-ben
Clarus hangfalak
"Traktrix tölcsér használata:"
Kedves Clarusek! Csak csondben jegyzem meg, hogy ezt az elnevezest nem kene hasznalni, mivel vedett nev, helyesen pedig igy irando: Tractrix
Udv
Clarus hangfalak
A 20hz-et egyébként én sem hiszem. Vagy szól csak már nem hallható.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Clarus hangfalak
az majd fáj, h nem, tényleg nem fog lemenni 20-ra (ezt innen megmondtam, meghallgatás nélkül), csak ne szegje majd el kedvünk
Clarus hangfalak
Természetesen ha egy hangszóró képes lesugározni a mélyebb frekvenciákat is, attól még az adott hangon nem fog változtatni. tehát a jobb mélyfrekvenciás átvitel még nem módosítja a rajta kijövő hangot. Legalábbis nem szabadna neki.
ideális esetben (egyenletes frekvenciátvitel) tényleg nem
a kedves levélíró azonban biztosan arra gondolt, h egy apró doboz csak akkor tudna alacsony frekvencián bármit is produkálni, ha jókora, csillapítatlan kiemelést kap az alja
ez pedig már frankón elszínezheti a hangot, valóban
ezzel együtt szerintem is egyszerűen csak a specifikáció teljesen komolytalan, hasraütés ("húsztól-húszig milyen jól hangzik, írjuk azt") eredménye
nem bizalomgerjesztő
de egy meghallgatást persze megér, az nem fáj
-
Vendég
Clarus hangfalak
Az, h a Clarus bármely termékcsaládjának centere lemenjen 20hz-re az szerintem nevetségeees , ez még olcsó mélyládánál is "lehetetlen"...
ui.: én se hallottam még egy típust se, persze azért érdekel, egy hallgatást mindig megér bármely hangsugárzó, ha még nem hallottad, lényegtelen, h mit mond a nagyközönség, azonban ezeket többen szidják, mint dícsérik. Ez persze saját vélemény, és lehet, h csak több olyan ember negatív véleményét hallottam, mint ahányan dícsérik.
Clarus hangfalak
Sziasztok,
egy kérdésem van a hagfalcsaládokkal kapcsolatban. Ahogy elnéztem a külföldi gyártókat szinte mindegyiknek a center hangszorója 60Hz től szól kb. Namármost a Clarus hangfalak 20Hz től szólnak mármint a centerek is . Ettől nem lesz egy Julia Robertsnek Pavarotti hangja ?? Mármint nem "torzítja " el a hangját ??
Tényleg és a nemzetközi hi-fi házimozi világnak mi a véleménye a Clarus hangfalakról ? Van ott valamilyen kialakult vélemény ?
tnx
Természetesen ha egy hangszóró képes lesugározni a mélyebb frekvenciákat is, attól még az adott hangon nem fog változtatni. tehát a jobb mélyfrekvenciás átvitel még nem módosítja a rajta kijövő hangot. Legalábbis nem szabadna neki. Ettől fügetlenül az lehet probléma, hogy egy center túl érzéketlen és a párbeszédek nem érthetőek rajta, de a "robbanásokat" viszont jól tolmácsolja.
Minden hangfalon megadják a lesugározni képes frekvrenciát, de ezt sem szabad készpénznek venni. Ebből nem vonj le semmiféle következtetést. Inkább nézd meg a dobozméretet és a beépített hangsugárzó átmérőjét. Bár ez sem mindig nérvadó.
A clarus hangfalak megítélése elég változatos. Valaki esküszik rá és van aki szidja. Egy biztos, hogy jó nagyméretű dobozokat csinálnak, viszonylag sok beépített hangszóróval. Ebből következően jól terhelhetők és nagy helységekben is megállják a helyüket. A hangminőségükre ezekből nem lehet következtetni.
Én még nem hallottam a hangfalaikat, ha érdekelnek, mindenképpen a saját füleddel győződj meg róla. Én is kíváncsi vagyok rájuk (bár nem akarok vásárolni), de eddig nem volt még időm meghallgatni őket. Ha érdekel a mélyfrekis átvitele, vigyél teszt cd-t és ott kiderül igaz-e amit a specifikációban írnak.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Clarus hangfalak
Sziasztok,
egy kérdésem van a hagfalcsaládokkal kapcsolatban. Ahogy elnéztem a külföldi gyártókat szinte mindegyiknek a center hangszorója 60Hz től szól kb. Namármost a Clarus hangfalak 20Hz től szólnak mármint a centerek is . Ettől nem lesz egy Julia Robertsnek Pavarotti hangja ?? Mármint nem "torzítja " el a hangját ??
Tényleg és a nemzetközi hi-fi házimozi világnak mi a véleménye a Clarus hangfalakról ? Van ott valamilyen kialakult vélemény ?
tnx
Clarus hangfalak
Boccs, elírtam
"Megújult"
Egyébként nem értem, most is hangfalakkal foglalkozunk! )
-
Vendég
Clarus hangfalak
Megújjult weboldalunkon várunk mindenkit szeretettel.
Újjak? Eddig hangfalakban utaztatok, nem?
(Ezért már harmadik osztályban is évet ismételtetnek.)