Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Clarus hangfalak
Clarus hangfalak
Szaisztok!
Charon polchangfalat nézegetek monitornak?
Mi a vélemnyéetek róla?
Charon plusz látom van itt többnek is. Van az álló és a polckivitel között sok különbség?
Végülis hamarosan meghallgatom, aztán én is okosabb leszek,de gondoltam kikérem a tulajok véleményét is.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Clarus hangfalak
Most nálam van 1 időre a proteus monitordoboz, s erről írnék most.
Iszonyatosan nagy tere van, győnyőrű hangszerhangokkal, s meglepően telt hangzása van, kontrollált, de komoly mélyekkel. Nagyon masszív a doboza is, duplafalú, még most is iszomlázam van a cipelésétől.
Monitordoboztól én még nem hallottam ennyire teljes hangzást, igaz nem is kicsi a mérete.
Naim-ZU
- supercharley
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Clarus hangfalak
Hátha valakit érdekel...
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
A mostani Charon 5.1 Plusz és egy kategóriával feljebb lépnék Callisto 5.1 light-ra. Ha jól sejtem ez +100e-be kerülne neke Én is úgy látom az árlistán.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Jó állapotban van. Semmi baja, nincs túlhajtva, leverve meg semmi. Vigyázok rá
A mostani Charon 5.1 Plusz és egy kategóriával feljebb lépnék Callisto 5.1 light-ra. Ha jól sejtem ez +100e-be kerülne nekem.
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Amikor én vásároltam az hangfalaimat, ha jól emlékszem azt mondták hogy ha megunom, akkor bármikor becserélhetem egy másik Clarusra, a régit pedig visszavásárolják amennyiért vettem. Igen , tényleg így van, de csak akkor, ha fizikailag jó állapotban van, nincs leütve, összetörve ilyesmi. Milyen van most, és mit szeretnél helyette?
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Sziasztok
Amikor én vásároltam az hangfalaimat, ha jól emlékszem azt mondták hogy ha megunom, akkor bármikor becserélhetem egy másik Clarusra, a régit pedig visszavásárolják amennyiért vettem.
Ez tényleg igy van?
Mert lassan esedékes lenne a csere.
TV: Panasonic TH-37PV60E, Erősítő: Yamaha RXV-450, DVD: Panasonic S75, VHS: Panasonic NV-HD642, Hangfalak: Clarus Charon 5.1 Plusz
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
és a callisto pl milyen hozzá képest? Na szóval én a Mattist csak egyszer hallgattam, de ahhoz képest a Callisto részletezőbb hangú, tisztább közép és magastartománnyal, a Mattis mélyeire nem emlékszek igazán, ezért azt nem hasonlítgatnám. Árkategóriájában sztem a Callistonál nincs jobb, sok mindennel eresztettük eddig össze, és állta a küzdelmet. Másik dolog, hogy a Callisto sem annyira új már, kiforott produktumnak tekinthető, vannak sokkal újabb hangfalai a Clarusnak, de azok még nem hivatalosan bemutatott darabok.
Naim-ZU
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Clarus hangfalak
arra,hogy a megszünt metis utódjai közül melyiknek van hasonló hangja,mint tudtok mondani?mert az ujabb nem feltétlen jobbat jelent.ma szal azért kérdem,mert a Metis már nincs piacon,és meg azt hallottam.és a callisto pl milyen hozzá képest?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Zárt doboz mozira nem az igazi, mert azzal nem tudsz falat bontani, de pontosabb, szebb mélye van. Zenei dvd-khez ajánlottabb a zárt doboz.
Nálam fel van tüskézve a sub is, és így nagyon szép pontos, de eröteljes mélye van, szerintem bőven árán felül teljesít.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Persze hogy szól az a zárt láda is,én azt kérdezem,hogy:
-a reflexeknél a hang a hangszóróból jön,a nyíláson meg a levegő amit a
membrán mozgat
-a zártaknál olyan hangszóró van ami teszi a dolgát nyílás nélkül is
-cassade---nál meg a hang+levegőmozgás is a reflexcsövön át megy
Tök mindegy azért szimpi a doboz (csak házimoziban ritka megoldás)
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Akkor a zárt doboz nem is szól? Mi aza zárt doboz? Persze, hogy szól..
azt hiszem nálam okosabb kell, hogy elmagyarázza a cassade lényegét, hátha akkor érthető lesz.Esetleg Google, Wikipedia vagy hasonló
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Na most akkor a hang a nyíláson távozik,ugye?
(a levegő)
A hangszóróból reflexcsővel vezetik a hangot a reflexkijárat felé,
Akkor a zárt doboz nem is szól?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Clarus hangfalak
A régi yamaha után valami komolyabbat szerettem volna
Akkor a callisto mélynyomód többet nyújt mint a lecserélt yamaha 515-ösöd?
Csak azért,mert yamahát már hallottam.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Helytállóak-e a négyzetméter adatok clarusos oldalon? Igen helytállóak. Nekem is Clarusom van, ezenkívül jó barátságban vagyok velük(ezt csak azért írtam, mert elfogult vagyok ezen okokból)
A hangszóróból reflexcsővel vezetik a hangot a reflexkijárat felé, de ezt így nemtom neked elmagyarázni teljesen értehtően, nézd meg, illetve hallgasd meg személyesen.
A Callisto 30mm-ig simán elég,a miskolci bemutatóterem olyan 25 körüli, de iszonyat jól szól benne a Callisto sub. Az én szobám 16 mm körüli, itthon is Callisto sub van, és iszonyat, hogy mire képes.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Mélynyomót kell vennem,ezért a sok kérdés.Na most akkor a hang a nyíláson távozik,ugye? (A többi fajtától eltérően,ahol szabad kapcsolat a külső tér és a hangszóró között)
Minőségbeli különbség,hangzásbeli különbség van-e?
Helytállóak-e a négyzetméter adatok clarusos oldalon?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Ez a cassade megoldás, a láda középvonalán van elhelyezve egy megerősített rész, ezen hgelyezkedik el a hnegszóró, meg a subszó is. Ezen energiákat küldi tpovább a külső, elől található subnyílásra. Elég jó hatásfokkal dolgozik ezen megoldás.
Feltétetlezem erre voltál kíváncsi.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Én csak autóhifiknél láttam ilyen megoldást,mint a charon+callisto ládáknál,
valaki mondja már meg mi ennek a megoldásnak a neve!
+mennyiben különbözik ez a többi típusoktól (előre,lefelé sugárzás)
Clarus hangfalak
...Aztán bementem...
De ismerős ez a kisregény-mintha én is hasonlót gépeltem volna vagy fél éve.
Én is tervezgetem már a vásárlás óta, hogy cserélem a Charon subom egy Callistora, de eddig mindig kelett a pénz másra.
Végülis van még egy fél évem összegyűjtnei rá.
Egyébként is angyon jól szól, illetőleg azon a közepes-és sokszor az alatti- hangerőn, amin én használom.
Egy hete viszont szobafestés miatt átköltöztem egy másik szobába az egész hm cuccal együtt.
Termszéetesen, mivel pár nap múlva úgyis költözök vissza, az egész rendszer csak le van rakva, ahová elfért, a sors meg úgy hoztam, hogy a ládának már csak az ágy mellett volt hely, a szoba közepén.
Gonodltam, csak nehogy sokal jobbat szóljon így, mert akkor nagy lesz a hiányérzet visszaköltözéskor.
NEmhogy jobban, de sehogy sem szól.
Mintha láda se volna, teljsen ki vannak irtva a méylhangok.
NA, gondltam, ha a láda megvételekor ilyen körülmények között kerül elhelyezésre, jó nagyot döbbentem volna-nem gondoltam volna,hogy enynit változtat az elhelyezés a hangokon.
Talán az eredeti helynek is köszönhető,-valahoy rendkívüli jó pozíciót siekrült találnom- hogy a 16cm-es hangszórós láda ilyen tökéletesen szól.
Fél év múltán én is maximálisan elégedett vagyok a Clarussal, és gyakorta bejárok a miskolci üzletbe még most is,ha arra járok, csak így tovább!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Clarus hangfalak
Tudom most én is olyan vagyok, mint egy rossz buzi, de egy olyan városban, ahol 4 cipőboltot végigjár úgy az ember, hogy felpróbálás nélkül elvihetné a cipőt és az eladó csak örülne, hogy legalább nem derül ki, hogy melyikbe bújt az összetört akváriumból kiszökött mérgespók, ott felüdülés ilyen helyre beülni, lazítani egy kicsit :kiraly:
Ehhö meg van 1 történetem:
1 éve kb, hogy egy Callisto II szettnek és egy pár Rhea Surr.Back-nak a boldog tulaja lettem a Miskolci bolt által. A két Rhea-t jutányosan elhozhattam, mivel használt volt de beleillet a képbe nálam + színben is passzolt. Igaz, van az egyiken egy pici hiba, de ha bejössz hozzám, nem veszed észre, csak ha megmutatom. Persze ez nem lett eltitkolva előlem, de még így is elhoztam. BiG ThX To Sanyiiii!!!
Tavasszal kitaláltam, hogy nekem kell a boltban lévő Titan front, méghozzá úgy hogy beviszem a mostani frontokat és beszámítva (100%-ban!!!) elhozom.
Eme tervemet felvezetve az eladónak, de nevezzük inkább Sanyinak, so, én is meglepődtem hogy fél perc alatt lebeszélt róla... Mondta, hogy elvihetem, ha nagyon akarom, de vegyek hozzá nagyobb nappalit...
Hát, így maradt minden a régiben. Vettem rendes kábeleket (bár még a frontokhoz köllene vmi +1 végfok) és egyszerüen csak leülök, és hallgatom ami van. Nap mint nap a legnagyobb megelégedéssel. Egyszerüen csak élvezem amim van. Pont.
Tényleg, nincs valakinek jutányos áron VdH D-352, úgy 2x3m???
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Clarus hangfalak
Egyébként ti, akiknek megvan egy ideje, milyen tapasztalatokkal bírtok?
Na akkor én is!
Hi All!
Tul, én is tudom ajánlani a CII-es subot, főleg ha teccik is! Nálam panel nagyszobában szól és hát...
Meggyőző na! Sajnos van még (nem sokáig) 1-2 fölösleges dolog a szobában, meg régi nyekergő parketta is, ami miatt nálam (még) nem az igazi, de már volt néhány eset, mikor igencsak meglepett az ágyat "rázva" alattam. S kezdetm félni, hogy ha 1 éve nem szólt a szomszédom, akkor most majd fog.
A BótaJózsi ajánlotta a tüskét alá, ezt én is csak javasolni tudom. Igaz nekem most még félmegoldás van (csavaranyába tekert hernyócsavar, hegyesre esztergálva...), de már ez is sokat segített.
A csavaranyán meg nem röhögni!!! Ígérem, esztergálok normális tüskéket is majd!
Jah, nem lessz eccerü beállítani, nekem is sok pakolászásba meg állítgatásba tellet, de a végeredmény kárpótolni fog. De ez asszem általános 1 subnál.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
azt hittem meg is vetted! A Rhea sub azért valóban jobb, mint a callisto, de az attól is függ, mekkora szobába szeretnéd betenni. 16-225m2-be sztem elég a callisto is.
A Rhea azért jóval nagyobb teljesítményű, s egy kicsit mélyebbre is megy, de nekem a szobám miatt nem lesz olyan.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Ezek szerint valahol elrontottam, még nem vettem meg a ládát
Hallgattam másfél órán keresztül, de a pénzem még nincs meg teljes egészében. Azonban ha összejön, egész biztosan ilyen ládát veszek, talán az egyel nagyobbat, amit a legközelebbi meghallgatáson alaposan összevetek a CII subjával
Egyébként ti, akiknek megvan egy ideje, milyen tapasztalatokkal bírtok?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Helló!
Nekem szinte a teljes rendszerem Clarus, s a legnagyobb megelégedéssel használom . Beleértve a kábeleket, rezgéscsillapítókat, végerősítőt is. A Callisto ii-ből olyan dinamika és tér jön le, hogy csak na. Messze a fal mögül is játszik a nagyzenekar, ha oélyan a felvétel, csakhát kell hozzá 1 kitűnő végfok.
A mélyládához gratula, nekem is olyan van, próbáld ki feltüskézve, nekem úgy jobban szól.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Meginit mélyláda vásárlás előtt állok. ...
Gratula az új sub - hoz, használd egészséggel
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2