Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Triangle
Triangle
No még ilyet se mondtak a 6002-re soha.
Majd kérdezd meg az új gazdáját.
Kapott pár tippet Pi61-től,aki az istennek se akarja lecserélni ezt a dobozát,pedig meg is tehetné és rengeteg dobozt meghallgattunk már együtt is.
Nálad valami más gond lehetett.
Mivel nincs már ilyen dobozunk,így elhiheteted,hogy nincs szándékom a 6002-est fényezni.
Nem is úgy értettem, hogy ez a 6002 esetében "gond" lenne, mint ahogy a Focal "fényesebb" hangja sem az, nem azt jelenti, hogy bármelyik doboz színezné a hangot, inkább csak a hang alapvető karakterét próbáltam összevetni a Quartet-el. Én egyébként szívesen fényezem a Swans 6002-t, mert az egy bitang jó hangfal volt, ár/teljesítmény viszonylatban pedig kiemelkedően jónak ítéltem, pedig azt nem úgy vásároltam, mint a Triangle-t, hanem előtte meghallgattam egy rakás dobozt 300.000.- forint környékén, ennek ellenére mégis a Swans doboz lett a befutó, pedig az új volt. A Focal 826V-t többen ismerik és kedvelik használtan is megkérik az árát, holott a Swans m6002 egy jobb hangú doboz, nekem legalábbis jobban tetszett. Az új tulajdonosa egy tuningolt Dali C6-ról váltott a 6002-re, ami vitathatatlanul jelentős előreugrást jelentett a rendszerében (Emotiva).
A Quartet pedig egész egyszerűen más kategóriában zenél és jóval drágább is, ezért számomra ugyanilyen előrelépést jelent.
- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1507
Triangle
Sziasztok!
Immáron egy hete ismerkedünk a Triangle Genése Quartet dobozokkal és - előre lelövöm a poént - bizony nagyon komoly hangfalak ezek, jó döntésnek bizonyult a látatlanban történő megvásárlásuk. (Pedig azért aggódtam egy kicsit....) A korábbi hangfalaimhoz képest (Focal JMlab 726s, Focal 826V; Swans m6002f) óriási előrelépést jelent.
Gratulálok! Jó választás volt!
Sok-sok kellemes zenehallgatást hozzá!
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
-
- V.I.P.
- Értékelés: 832
Triangle
Azóta meghallgattuk őket egy NAD S300-zal is. A NAD ereje sem nagyon hatotta meg a Triangle-t, (pedig azzal hegeszteni is lehet...) ugyanakkor a Myryaddal összehasonlíthatatlanul finomabban, zeneibben szólt.
Valószínűleg igaza van azoknak a teszteknek, melyek a mélyeit kissé száraznak írják le, de a Myryad alapvetően meleg hangú elektronika, valószínűleg egy jó meleg hangú csöves társaságában még jobban érezné magát.
A Nad is elég meleg hang, de nálam kifejezetten utálták egymást a Triangle-lal. Olyannyira, hogy egy Puccini jóval több örömet okozott mint a Nad. Egyáltalán nem akart összeállni a hang, semmi nem stimmelt. Más rendszerben persze kifejezetten jó volt az S300, de úgy látszik a dán-angol kooperáció eredményeként született készülék nem szívleli a franciákat. A dánokat annál inkább...
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Triangle
Többen kérdeztétek, hogy hangban mennyiben más és mivel is tud többet a Quartet, mint a korábbi dobozaim. A hang alapvető karakterét illetően a Focal 826V "fényesebb", míg a Swans m6002 "sötétebb", "loudnessesebb", a Triangle-t én teljesen természetes, neutrális megszólalású doboznak mondanám.
No még ilyet se mondtak a 6002-re soha.
Majd kérdezd meg az új gazdáját.
Kapott pár tippet Pi61-től,aki az istennek se akarja lecserélni ezt a dobozát,pedig meg is tehetné és rengeteg dobozt meghallgattunk már együtt is.
Nálad valami más gond lehetett.
Mivel nincs már ilyen dobozunk,így elhiheteted,hogy nincs szándékom a 6002-est fényezni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
- V.I.P.
Triangle
Hát erre, amit alant olvashatsz! Nem akartam korábban válaszolni, gondoltam a tulajdonos majd megteszi, és így talán hiteles is!
Akkor ezek szerint hallottad a Quartet-tet Myryad elektronikával, bi-map-ban...
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Triangle
Ezt mire alapozod? No nem azt, hogy az a Triangle jó, hanem a többit.
Hát erre, amit alant olvashatsz! Nem akartam korábban válaszolni, gondoltam a tulajdonos majd megteszi, és így talán hiteles is!
Triangle
Sziasztok!
Immáron egy hete ismerkedünk a Triangle Genése Quartet dobozokkal és - előre lelövöm a poént - bizony nagyon komoly hangfalak ezek, jó döntésnek bizonyult a látatlanban történő megvásárlásuk. (Pedig azért aggódtam egy kicsit....) A korábbi hangfalaimhoz képest (Focal JMlab 726s, Focal 826V; Swans m6002f) óriási előrelépést jelent.
A hely, ahol zenélnek, 42m2 nappali-konyha étkező egyben, nem túl jó akusztikai viszonyokkal, a rendszer "eleje": Myryad MCD200 CD-lejátszó, MDP500 proci/preamp, 2db MA120 sztereó végfokkal, köztük egyszerű VDH Thunderline IC-k, a Myryad gyári tápkábelei + a Xindak legolcsóbb 4mm2-es OFC réz hangfalkábele. (A korábbi CableTalk kábeleimtől meg kellett válnom, hogy előteremtsem az anyagiakat a Triangle-ra...így most ezzel kell beérni.)
Olyannyira a szerencsére bíztam a hangfalak kiválasztását, hogy amikor Zoli (Mike7 fórumtárs) elhozta a dobozokat be kellett mennem dolgozni, így meghallgatni sem tudtuk őket, de a csomagolást azért kibontottuk, ami önmagában sem piskóta, jó nagy kimerevített kartondobozok, a hangfalakat pedig egy vastag fekete textilzsák védi. (A hideg téli éjszakákon - pláne a tartozék kesztyűvel együtt (ami már sajnos nálam hiányzott a dobozból) hálózsákként is kiválóan funkcionálna...)
Kicsomagolás után impozáns látvány fogad, a 123 cm-es magasságával kétségkívül a méretesebb darabok közé tartozik, de még nem kell hozzá bálterem nagyságú szoba sem, hogy ízlésesen mutasson, a külcsínt tekintve is gyönyörű a kidolgozás, a fekete zongoralakk előlap az arany színű Triangle plakettel átsejlik a grilleken, a mahagóni furnérozás makulátlan, a doboz tetejére épített furcsa "tölcséres" magassugárzók kialakítása (és ahogyan körülöleli a hangszóróselyem) szemet gyönyörködtető, jól néz ki a fémtalp és a hajlított oldalfal is, a hangfalhoz 2 fajta tüskekészlet jár (hegyes és tompa, ami egy háromszög-fejű imbuszkulccsal állítható), ami nem a szokásos tűhegyes, vékony tüske, inkább jó vastag forgácsolt alumínium gúlákról van szó, a hátoldalon pedig négy ránézésre is jó minőségű csatlakozó fogad. Szép részlet az 5. tüske is a doboz elején, bár én a hangban nem tapasztaltam semmilyen jelentőségét - lehet, hogy egy jobb kábellel ez is megmutatkozna, ellenben a többi láb beállításával érdemes elbíbelődni)
(A Focal 826V esetében ez sem a hézagos furnérozás, sem a csatlakozók tekintetében nem ilyen egyértelmű, a Swans kidolgozása viszont kiemelkedően jó minőségű volt. A korábbi dobozaimmal összevetve szépségdíjat talán így is a Swans zsebeli be, bár ez ízlés kérdése, a barátaimnak a 826V technicista kinézete jött be, mondván, hogy az maszkulinabb, az asszonynak a Triangle tetszik jobban, a Swans 6002 pedig igazán elegáns, karcsú megjelenésű doboz volt.)
Jópofa megoldás, hogy a hangfalselyem 6 db mágneses pöcökkel ráragad a hangsugárzók csavarjaira, de nálam az egyik doboz esetében az egyik "pöcök" vége nem volt egy síkban a többivel, lógott a levegőben, ezért nem érintkezett szorosan a csavarfejjel, így nagyobb hangerőn picit rezonált. (Ez a jelenség normális esetben nem is volt hallható, de bi-ampban, amikor csak a mélyszekciót kapcsoltam be, azonnal előtűnt, hogy ott valami nincs rendben, a mélyeket bizonyos frekvencián aláfesti valami furcsa csattanás-zizegés. Ezt úgy oldottam meg, hogy egy kis szilikont pöttyintettem a pöcök végére, így jól fogja a mágnes, de nem is zizeg...)
Többen kérdeztétek, hogy hangban mennyiben más és mivel is tud többet a Quartet, mint a korábbi dobozaim. A hang alapvető karakterét illetően a Focal 826V "fényesebb", míg a Swans m6002 "sötétebb", "loudnessesebb", a Triangle-t én teljesen természetes, neutrális megszólalású doboznak mondanám. Egyebekben pedig - a kérdést röviden megválaszolva - a Quartet mindenben jobb. Tovább nem is hasonlítgatnám őket, igazságtalan összevetés lenne, nem azonos kategóriájú hangfalak (persze árban sem...)!
Az első lemez, ami próbaként forgott, Kent Poon - Audiophile Jazz Prologue. Már az első néhány hangot követően nyilvánvalóvá válik, hogy a tér óriási, a magasak kristálytiszták, a mélyek pedig a pincéből indulnak, máris elégedetten és megkönnyebbülten dőltem hátra élvezni a muzsikát. Aztán adtam rá egy kis hangerőt, itt jött a csalódás, amit nem vártam a Triangle-től: A magas és középtartomány fátyolossá vált, a mélyeket pedig kissé mosta.
Húzigáltam a dobozokat ide-oda, állítgattam a lábakat, újabb próbálkozás, de a jelenség nagyobb hangerőn megmaradt. Lemezcsere, Phil Collins Best Of, majd Seal Acoustic Collection. Az eredmény ugyanaz, normál hangerőn minden ok, teljes a gyönyör, de forszírozott hangerő mellett a teljesítmény leromlik. Gondoltam arra is, hogy ez egy kevéssé terhelhető doboz és a határaihoz közeledve tapasztalható ez a jelenség. (Bár ez furcsa volt, mert a középtartományt nem domborította ki, az teljesen rendben volt, az olcsóbb dobozok esetében pedig azt tapasztaltam, hogy ilyen esetben a sávszélek eltűnnek, a hang izgágává válik, ennél pedig egyébként minden nyugodt maradt.)
KÁBELCSERE! Xindak ki, jumperek eltávolít, Neotech KSS1440 be, bi-wireing! És lám, alcsony és magas hangerőn egyaránt tökéletes tonális egyensúly, a mélyek szépen kigömbölyödtek, a fátyolozottság teljesen megszűnt. Nem is gondoltam, hogy ennyi különbség lehet egy viszonylag olcsó és egy alapkábel között, pedig valljuk meg, a Neotech sem a kábelezés csúcsa! (El sem tudom képzelni mit tudhat az általatok ajánlott Siltech....)
Ezután fölmentem a padlásra, ahol volt még egy pár HiVi Hi-End speaker cable névre hallgató irányjelölt ofc réz hangfalkábel, amit a még a Swans mellé csomagoltak, mint gyári kábelt, ezzel is kipróbáltam és minden rendben volt. Nagy fekete pont a Xindak-nak!
Kicsit barkácsoltam a Neotech csatlakozóival (ő hajtja a mélyszekciót, a HiVi a magasakat) és jöhetett a Bi-Amp... Újabb ugrás! Még több magas, még több mély, és még több tér, mindenből egy kicsit több! A kábelmizériának volt még egy tanulsága is, messze nem értem még el a doboz határait, a hangerővel nemigen lehet falhoz állítani a Triangle-t, a 2 Myryad végfok 2x60 wattja nem nagyon jelent kihívást ennek a hangfalnak!
Az biztos, hogy izgágaságról a Quartet esetében egyáltalán nem beszélhetünk, a hang ezután mindig nyugodt, kiegyensúlyozott maradt, a "falbontó" hangerőt is rezignált nyugalommal tűrte.
Ezután visszatoltam a dobozokat a helyükre, a gyári ajánlás (min. 40 cm-re a faltól) helyett nálam a lakás használhatóságának megtartása érdekében csak 35 centi jött össze, de úgy tapasztaltam, hogy az elhelyezésre nem háklis, érdemi különbség - normál hangerőn - nem mutatkozott.
Indulhat a teszt!
Az első lemez, Al Di Meola - Horgas Eszter/Én és Carmen. Élőzene, ütős mélyekkel, rengeteg hangszerrel, gitárral + a fuvola fémes, levegős hangjával. Jó kis hangfaltesztelő zene, a Quartet pedig gyönyörűen megragadja az élő zene varázsát (élőben is hallottam itt Debrecenben ezt a koncertet), a tonális egyensúly tökéletes, a hangszereket szinte külön-külön lehet hallani, mégis egységes és kerek az egész, a "soundstaging" pedig varázslatos. Én a korábbi dobozaimnál sem panaszkodtam, a Focalnak is jó tere volt, a Swans pedig egészen monitoros teret produkált, a Triangle esetében viszont megjelenik a színpad 3D mélysége is, a hangszerek, az énekes, a vokalisták és minden egyéb helye pontosan megmutatkozik.
Olvastam teszteket, ahol kevesellték a Quartet mélyeit, emiatt kicsit aggódtam is, de a magam részéről nem értem, hogy hova is kellene még több mély, szerintem minden a helyén van, a dinamika kiváló, a mélyek pedig tényleg a pincéből indulnak.
Ezen felbuzdulva újabb élő zenék következnek: Diana Krall: Rio-i koncert, illetve Adele a Royal Albert Hall-ban. Hát mit is mondjak, a hang körülölel, mintha itt énekelnének a szobában, mögöttük a háttérénekesekkel, a zongora hangja mentes mindenféle színezéstől, tényleg olyan, mint a zongora.
Nehezebb pálya: Mozart/Figaro házassága, Vivaldi/4 évszak, aztán egy Stravinsky nyitány. Itt a részletek nyűgöznek le, hallani amint a hegedűs levegőt vesz, a ruhájához hozzáér, lapozza a kottát, illetve az egyes tételek végén letámasztja a csellót és a koppanás visszhangzik a koncertteremben. Döbbenetes! A hangszereknek van "teste" és hangok "lecsengése" is kiválóan megjelenik. A Stravinsky nyitány húzós kezdete pedig kellően letaglózó ahhoz, hogy az embernek ne maradjon hiányérzete a mélyeket és a dinamikát illetően.
Ezután Miles Davis, Sting, Presser, Fábián Juli, Phil Collins, George Michael, Sade, Prince, Ghymes majd Gary Moore, Pink Floyd, John Lee Hooker és Imerős Arcok, Deák Bill következnek. Úgy tűnik ez a jazz, blues, funky vonal a Genése Quartet igazi terepe, ez a doboz valóban nagyon gyors, a húrokat szinte egyesével meg lehet számolni, a mélyek tökéletesen pontosak, feszesek és kellően megfogottak, szó nincs az alacsony frekvenciák elkendőzéséről, vagy a középtartomány kiemeléséről, mindez tűéles magashangok mellett.
Az az igazság, hogy egymás után cserélgetem a lemezeket, mert mindegyiken felbukkan jónéhány eddig nem hallott részlet!
Egy kis musical - Valahol Európában - ismét a nagyszerű tér, tökéletesen visszaköszön a színházi atmoszféra, a gyermekkórus helye jól érzékelhető, akár meg is számolhatnám a gyerekeket...Haumann Péter hangja pedig olyan, mintha élőben beszélgetnénk és tőlem fél méterre állna!
A végére egy kis Megadeth, Queensryche, Maiden, aztán Machine Head, Paradise Lost, Pantera és Carcass. A Quartet a kemény műfajban is szépen helytállt, bár itt éreztem először, hogy ez már a 30 centis mélysugárzók territóriuma és lehetne egy picit több a mély, (nem is több, inkább "vastagabb")
Utoljára hagytam egy kis csemegét: Le Duc-Touareg, illetve Nusrat Fateh Ali Khan + Massive Attack - Arabic remix. Aki nem ismeri, hallgassa meg, amolyan modern arab elektronikus zene, az eleje régi gramofon felvétel, serceg a tű a lemezen, a háttérben valami arab népzene szól, aztán a fotelba présel a basszus, amit a gyomrodban érzel, tűéles magasakkal....mindezt a Quartet megingathatatlan nyugalommal tolmácsolja!
Azóta meghallgattuk őket egy NAD S300-zal is. A NAD ereje sem nagyon hatotta meg a Triangle-t, (pedig azzal hegeszteni is lehet...) ugyanakkor a Myryaddal összehasonlíthatatlanul finomabban, zeneibben szólt.
Valószínűleg igaza van azoknak a teszteknek, melyek a mélyeit kissé száraznak írják le, de a Myryad alapvetően meleg hangú elektronika, valószínűleg egy jó meleg hangú csöves társaságában még jobban érezné magát.
A következő lépés egy tisztességes kábelezés megvalósítása lesz, de arra még gyűjtenem kell.
Az álomdobozaim a Sonus Faber Cremona M és az Opera Callas Divina lennének. Egy firenzei bemutatóteremben hallottam őket a Sonus saját elektronikáival alkarnyi vastag kábelezéssel. Lenyűgözve álltam előttük és döbbenten néztem az árcédulát...
Lehet, hogy álomdoboz továbbra is a Sonus és az Opera marad, de a Triangle Genése Quartet hangja is nagyon meggyőzött, ráadásul ez itthon zenél és nincs rajta árcédula.
Összességében egy igen kiegyensúlyozott hangú, igazi all-rounder doboz, ami komoly előrelépést jelentett az itthoni rendszerben.
Ezúton is köszönöm a segítségeteket, az építő jellegű hozzászólásaitokat és üzeneteiteket, remélem nem untattalak benneteket!
Triangle
komi77 hirdet az apróban egy gyári szerelt Coincident CST1-es kábel-párt. na annál 'jobb'at a Triangle-khez nem naon kapsz annyiért (de jóval többért is igencsak keresgélni kell ) > pl. freeduck is anno ezeket használta a Genese-ihez
Na ezt lehet hogy kiprobálom, thx.
Triangle
Nem tudom mekkora szobába fogják berakni.
Még azzal is gond lehet.Az előtte lévő doboz kisebb szobába való volt.
Min 20nm. De eléggé rá lehet tolni a falra, különösebb minőségvesztés nélkül. Persze jobb ha van mögötte egy méter, de nem annyira háklis. És Falat bont:))
Triangle
Várjuk majd a beszámolót!
Kábelezésben én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, Siltech - Crystal vonal jó választás, de ki kell próbálni minél többet saját rendszerben!
Nem tudom mekkora szobába fogják berakni.
Még azzal is gond lehet.Az előtte lévő doboz kisebb szobába való volt.
Webáruház:
- Szalon
- Fórumlakó
Triangle
Mindenkinek köszi a biztatást, ha meglesznek az új dobozok beszámolok a tapasztalatokról, remélem nem járok úgy, mint Szigony fórumtárs. Eddig én is óvva intettem mindenkit a meghallgatás nélküli vásárlástól és most tessék....de most így hozta az élet és a költségtakarékossági megfontolások!
Ha mégis mellényúlnék, legfeljebb ismét lesz egy jó kis eladó Genése doboz.
Kábelezés tekintetében van valami tuti bevált tipp?
Várjuk majd a beszámolót!
Kábelezésben én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, Siltech - Crystal vonal jó választás, de ki kell próbálni minél többet saját rendszerben!
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
Triangle
Mindenkinek köszi a biztatást, ha meglesznek az új dobozok beszámolok a tapasztalatokról, remélem nem járok úgy, mint Szigony fórumtárs. Eddig én is óvva intettem mindenkit a meghallgatás nélküli vásárlástól és most tessék....de most így hozta az élet és a költségtakarékossági megfontolások!
Kb. meghallgatás nélkül mentem rá én is, és abszolút bevált Mr. Q. )
Kábelezés...Hát én Crystal-t használok hozzá, de nem hiszem hogy megsértődik más cég kábele láttán. Próbálgatni kell, DE tényleg.
-
- V.I.P.
Triangle
Attól függ, milyen hangot szeretnél. Fényeset, szárazat, semlegeset és lehetne még sorolni. A forgalmazó általában Siltech-kel demózza, én is azt használok hozzá. Mi a front-end a rendszeredben?
Triangle
-
- V.I.P.
Triangle
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Azért vettem meg előzetes meghallgatás nélkül, mert Debrecenből 2x kellett volna felutaznom Pestre, egyszer a fülelés miatt, egyszer pedig a szállítás miatt, ugyanis a saját kocsimba nem fért volna be dobozostól, így hozzá jönne autó kölcsönzés, ami még több költség...kb 40-50.000.-) Gondoltam, ha nem tetszik inkább az eladáskor tudok majd engedni az árából ennyit, ha pedig tetszik, akkor spóroltam egy kicsit....
A vásárlás másik oka az volt, hogy a szaksajtó és a külföldi fórumozók szerint ez egy nagyon jó hangú doboz, nem Magellan, de inkább a felső osztály felé húz, mint középkategória, az árát tekintve pedig újonnan is kiemelkedően jó ár/érték aránnyal bír a kategóriában.
A harmadik ok: Nagyon szép! És még az asszonynak is tetszik, ami ugye nem mindegy a későbbi beruházásokra irányuló hajlandóság vonatkozásában....
Swans dobozom pedig már volt, nagyon szerettem azt is, de most egy kicsit más utat szeretnék járni, lehet, hogy "csövezés" lesz a vége, de egyenlőre maradnak a Myryad elektronikák...bi-ampban.
Gondolkodtam az Audio Physic Scorpioban is, árban nagyjából ugyanannyiba kerülne, mint a Quartet, (ilyen dobozt már hallottam is és bejött a hangja) de nagyon kényes az elhelyezésre, ha nincs mellette 1,5-2 méter szabad tér, plusz mögötte is legalább 1 méter nem futja ki magát, így lemondtam róla. A Triangle-nak is kell a tér, de annyira nem háklis - legalábbis remélem...
Még 1x köszi mindenkinek a segítséget!
Gratula a dobozhoz, sok örömteli zenehallgatással töltött órát kívánok hozzá. Én is agyaltam rajta, de nálam az erősítő vásárlás sokkal inkább aktuális, mint a doboz csere.
Triangle
Azért vettem meg előzetes meghallgatás nélkül, mert Debrecenből 2x kellett volna felutaznom Pestre, egyszer a fülelés miatt, egyszer pedig a szállítás miatt, ugyanis a saját kocsimba nem fért volna be dobozostól, így hozzá jönne autó kölcsönzés, ami még több költség...kb 40-50.000.-) Gondoltam, ha nem tetszik inkább az eladáskor tudok majd engedni az árából ennyit, ha pedig tetszik, akkor spóroltam egy kicsit....
A vásárlás másik oka az volt, hogy a szaksajtó és a külföldi fórumozók szerint ez egy nagyon jó hangú doboz, nem Magellan, de inkább a felső osztály felé húz, mint középkategória, az árát tekintve pedig újonnan is kiemelkedően jó ár/érték aránnyal bír a kategóriában.
A harmadik ok: Nagyon szép! És még az asszonynak is tetszik, ami ugye nem mindegy a későbbi beruházásokra irányuló hajlandóság vonatkozásában....
Swans dobozom pedig már volt, nagyon szerettem azt is, de most egy kicsit más utat szeretnék járni, lehet, hogy "csövezés" lesz a vége, de egyenlőre maradnak a Myryad elektronikák...bi-ampban.
Gondolkodtam az Audio Physic Scorpioban is, árban nagyjából ugyanannyiba kerülne, mint a Quartet, (ilyen dobozt már hallottam is és bejött a hangja) de nagyon kényes az elhelyezésre, ha nincs mellette 1,5-2 méter szabad tér, plusz mögötte is legalább 1 méter nem futja ki magát, így lemondtam róla. A Triangle-nak is kell a tér, de annyira nem háklis - legalábbis remélem...
Gratulálok az új szerzeményekhez. Akkor a kérdés nem is volt igazán kérdés.Biztosan komoly dobozok.Egyszer a Magellan Duetto előtt majdnem én is elcsábultam egy Quartet-re,de £1 -tal maradtam le róla.£1111 ment el az Angol ebay-en...,de nem bántam,mert csak a szemem kívánta.Úgy sem lett volna neki elég hely.
Sok jó zenét hozzá.
Triangle
-
- V.I.P.
Triangle
Miért kapkodta el ? Az a Triangle bitang jó doboz, nem fogja megbánni, ráadásul az erősítői is passzolnak hozzá, bi-amp módban meg különösen !
Ezt mire alapozod? No nem azt, hogy az a Triangle jó, hanem a többit.
Triangle
Üdv Triangle Guruk!
Ez irányú tapasztalatok híján a segítségeteket szeretném kérni.
Nagyon gondolkodom, hogy magamévá teszem Mike7 fórumtárs Genése Quartet dobozait! (Illetve már el is döntöttem, így folyamatban van a dolog...)
Merész húzás, még soha nem csináltam ilyet, de látatlanban és előzetes meghallgatás nélkül történik a hangfalak megvásárlása, viszont annyi jót hallottam erről a dobozról és a kiemelkedő ár/érték arányáról, hogy úgy gondoltam nem fogok velük mellényúlni...és - mivel ezek lesznek a rendszer legdrágább darabjai - majd hozzájuk igazítom a rendszer elejét!
Ebben kérnék segítséget.
Jelen felállásban 2db Myryad MA120 végfok hajtaná őket bi-amplifikálva. Van valakinek tapasztalata a tekintetben, hogy a Myryad-Triangle páros mennyire kedveli egymást, illetve a Quartet hangján hoz-e valamit a bi-amp? Vagy ez egy teljesen rossz irány és a rendszer eleje menjen inkább a levesbe....?
Korábban volt már francia dobozom (JMlab Focal Chorus 726s, illetve 826V) azok jól megvoltak a Myryad elektronikákkal, de úgy hallottam, hogy a Triangle dobozok karaktere egészen más. (Help! Miben más?)
Aztán egy Swans m6002 következett, ő még jobban szerette a Myryadot, de az nem volt bi-amplifikálható...
Köszi!
Nem a Triangle ellen írok.Nekem is volt egy Antal ESW és egy Magellan Duetto SW2.
Viszont én is elkövettem azt a hibát,hogy az Antal ESW után meghallgatás nélkül megvettem a legnagyobb Triangle monitort.
Röviden a vége csalódás lett és el is kellett adnom.
Ha elfogadsz egy tanácsot akkkor mindenképpen hallgasd meg saját rendszeredben is.!
Így biztosan nem jársz úgy,mint én.
Triangle
Miért kapkodta el ? Az a Triangle bitang jó doboz, nem fogja megbánni, ráadásul az erősítői is passzolnak hozzá, bi-amp módban meg különösen !
Ez a triangle ittnon nagyon drága,a Swans meg pont fordítva.
Ez a doboz a gyártónál is csak a középkategóriába tartozik.
Árultak itt ilyen monitort.Szegény tulaj vért ízzadt,mire eladta.
Az a Swans amit eladott,kint 3450 EUR-ba kerül.
A kivitele is csodaszép.
Nekünk már régóta nincs ilyen dobozunk.
Én a kapkodást a meghallgatás nélküli vásárlásra értettem.
Az nem baj,ha elad valaki valamit,de egy középkategóriájú dobozt jobb,ha meghallgat.
Ez a Triangle kint 2500 EUR-ba kerül párban.
http://www.cobrason....tet NRDS327.pdf
Találtam egy 6002-est is eladót.
2350 EUR.
http://audio-markt.de/_markt/uploaded/6480762025_g.jpg
Webáruház:
Triangle
Aki megvette eddigi legjobb dobozának tartja.
Szerintem picit elkapkodtad ezt az eladást,főleg úgy,hogy olyan dobozt akarsz megvenni,hogy nem is hallottad.
Triangle
Aztán egy Swans m6002 következett, ő még jobban szerette a Myryadot, de az nem volt bi-amplifikálható...
Aki megvette eddigi legjobb dobozának tartja.
Szerintem picit elkapkodtad ezt az eladást,főleg úgy,hogy olyan dobozt akarsz megvenni,hogy nem is hallottad.
Webáruház:
Triangle
Üdv Triangle Guruk!
Ez irányú tapasztalatok híján a segítségeteket szeretném kérni.
Nagyon gondolkodom, hogy magamévá teszem Mike7 fórumtárs Genése Quartet dobozait! (Illetve már el is döntöttem, így folyamatban van a dolog...)
Merész húzás, még soha nem csináltam ilyet, de látatlanban és előzetes meghallgatás nélkül történik a hangfalak megvásárlása, viszont annyi jót hallottam erről a dobozról és a kiemelkedő ár/érték arányáról, hogy úgy gondoltam nem fogok velük mellényúlni...és - mivel ezek lesznek a rendszer legdrágább darabjai - majd hozzájuk igazítom a rendszer elejét!
Ebben kérnék segítséget.
Jelen felállásban 2db Myryad MA120 végfok hajtaná őket bi-amplifikálva. Van valakinek tapasztalata a tekintetben, hogy a Myryad-Triangle páros mennyire kedveli egymást, illetve a Quartet hangján hoz-e valamit a bi-amp? Vagy ez egy teljesen rossz irány és a rendszer eleje menjen inkább a levesbe....?
Korábban volt már francia dobozom (JMlab Focal Chorus 726s, illetve 826V) azok jól megvoltak a Myryad elektronikákkal, de úgy hallottam, hogy a Triangle dobozok karaktere egészen más. (Help! Miben más?)
Köszi!
- Szalon
- Fórumlakó
Triangle
Egyszóval most valószinűleg egyenlőre valami picikét "jobb" kábeleket fogok beszerezni használtan (10,000Ft-os kategoriában), aztán meglátjuk mennyire tudok itthon lobbizni egy jobb erősitő vétele mellett.
Szerintem ebbe a kategóriába nem lépnél előre, csak oldalra, vagyis nem hiszem, hogy számottevően jobb lesz, maximum más, főleg a mostani erősítőddel. Inkább tedd félre az erősítőre azt a 10-est.
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
Triangle
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat megpróbálok minden kérdésre válaszolni.
Kezdem elöször is azzal, hogy "hobbi milliomos" (ezt most találtam ki ) vagyok. Azt értem ez alatt, hogy sajnos engem minden érdekel (na jó, nem is csak érdekel, hanem meg vagyok veszve értük) amibe áramot kell vezetni vagy benzint kell tölteni. Ebből adódik (persze csak a lottó nyereményemig), hogy a családom türöképessége határán táncolok minden új szerzeménnyemmel kapcsolatban, persze így volt ez most is a Triangle vételénél is (innen is puszi a feleségemnek és leányomnak ), ezért sajnos nem holnap tudom érdemben tovább fejleszteni a hangrendszerem.
De olyan zenei élményel ajándékozanak meg ezek a kicsike dobozok, hogy biztosan eljön a nap amikor valami finom erősitő is bekopogtat a negyediken hozzám.
Pillanatnyilag a következő képpen hallgatok zenét (nem ér nevetni ) : Asus Oplay-ba pendrive bedug (pendrive-on természetesen nagy bitrátás flac-ok), digitális optikai kábelellel van össze kötve a Yamaha RXV2500 as erősitővel (sajnos az Asus digitális kimenetét át kellett váltanom PCM-re mert tömöritetlen RAW-ba nem érti ez erősitő a jeleket), erősitő kizárólag Pure Direct módban (mindent lekapcsol az erősitőben ami nem a két csatorna megszólalását szolgálja, kijelző, digitális csoda csiribiri, stb.).
Ezzel a rendszerrel én most olyan élményeket élek meg, amikről csak sejtettem, hogy léteznek (tudtam tudtam csak nem sejtettem ).
Zenei téren gyakorlatilag 2Pac-on keresztül Stingen át Diana Krall, emészthető jazz, blues, de még néha hause zenét is hallgatok.
Tudom felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem vettem két hatalmas álló hangfalat vagy "áruházas" Jamot? Azért mert amikor 2Pac-ot vagy hause, vagy mai poppzenét hallgatok akkor bekapcsolom hozzá a mélyládámat (ami persze egyből összemaszatolja a hangot viszont meghozza a "gyerünk bulizni érzést") de megmarad mélyközéptől felfelé az igényes hang. Nagy és igényes dobozokra pedig nincsen keretem.
Egyszóval most valószinűleg egyenlőre valami picikét "jobb" kábeleket fogok beszerezni használtan (10,000Ft-os kategoriában), aztán meglátjuk mennyire tudok itthon lobbizni egy jobb erősitő vétele mellett.
És a lánc elejéről akkor még nem is beszéltünk......