MrCollector írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:33
Te kevered a szezont a fazonnal.
A kereskedő lehetőséget biztosít neked a boltjában. Elmész, meghallgatod, tetszik, van pénzed és kifizeted. Ez ennyire egyszerű.
Én ügy értettem, hogy ő azt nehezményezi, hogy nincs olyan hely, ahol
mindenféle magasabb kategóriás fejhallgatót meghallgathat, és összehasonlíthatja őket. Ebben van valami igazság nem? Vagy nálad pl. összevethető egy Stax egy Hedd-del?
Ehhez a kereskedőknek/forgalmazóknak kellene összefogniuk, hogy ilyen lehetőséget biztosítsanak. Már ha ez az érdekükben áll.
Az a komoly dilemma, hogy folyton mindenhol azt hallja a hifista, hogy kipróbálás nélkül semmit, de nem csak Budapestből áll ez az ország, és bizony bőven lehet, hogy 2-300 kilométert is le kell utazni ahhoz, hogy kipróbálja a cuccot, és kiderüljön, nem ez az igazi, mehet mondjuk újabb 100 km-t a következő kipróbálásához. Ez amúgy minden hifis cuccra igaz… A lényeg: ez a kipróbálósdi nem csak a kereskedőnek költséges.
És akkor ott van az az eset is, amikor a kereskedő nem is hagyja kipróbálni vásárlás előtt a cuccot, ez velem is megtörtént. Ilyenkor mit tudsz csinálni? Ha van webshop, megrendeled, és ha nem jön be, élsz a 14 napos indoklás nélküli elállási joggal. Ezt ismételgetni ugye nem túl etikus, és biztosan a kereskedők sem örülnek neki különösebben. Nálam bizony a lemezjátszó egy fejesugrás volt az ismeretlenbe, mert nem tudtam kipróbálni a forgalmazónál - szerencsére nem csalódtam benne.
Szerintem elég sok ilyen fejesugrás van a fejhallgatós társadalomban. Bár lehet, hogy tévedek…
(és akkor ott van a másik oldalról az az eset, amikor elmegy az egyszeri hifista kipróbálni a cuccot, tetszik is, és jól megrendeli egy külföldi webshopból… mert azért nem annyira ellensége a sajat zsebének senki, és akar súlyos százezrek alkothatják az árkülönbséget… ehhez a szcenárióhoz mit szólsz, mint forgalmazó?

Gondolom nem sok ilyen fordul elő, mert nem hallani erre panaszkodni a forgalmazókat)