Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6002

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

pärt írta:
2024.04.22., hétf. 15:54
Egyébként MM-ben régebben láttam jobb darabokat is, HD600, komolyabb AKG-k rémlenek. Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom; mióta kivezették a CD árusítást, azóta nem nagyon voltam bent. Gyanítom, nálunk is az a filléres, kommersz felhozatal maradt, mint a képen levő orosz boltban.
Teljesen MM-je válogatja. Ugyan nem fejhallgató, de a Mammut-béli MM-ben anno - vagy 3 éve - még Heed-termékeket is láttam (nem viccelek!), közben pedig egyetlen másik ismert MM-ben, és az online felületen sem voltak... Ugyanez van LP-kkel a budaörsi MM-ben - azért oda érdemes lehet LP-ért benézni (bár aranyárban mérik, de a srác, aki a részleget viszi, nagyon keni-vágja a témát, jobban, mint jönéhány szakbolt alkalmazottja).
Ki tudja, hasonló módon talán akad MM, ahol magasabb színvonalat képviselő fejeseket is lehet kapni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5031

Hozzászólás Szerző: pärt »

earforce írta:
2024.04.22., hétf. 12:52
Sosztakovics írta:
2024.04.21., vas. 22:23
Ez az! Ott van pl a Media Markt. Náluk is sok fejhallgatót kapni. Még fel is lehet őket próbálni!
Kíváncsi lennék abból a kínálatból mit vennél meg magadnak...
Kép
A kolléga keserűen ironizált.
Lehet ezt dagasztani, de ez a vágyott fülhallgató Disneyland minden létező komolyabb fülessel nemigen lesz egyhamar felénk. Egyébként MM-ben régebben láttam jobb darabokat is, HD600, komolyabb AKG-k rémlenek. Hogy most mi a helyzet, azt nem tudom; mióta kivezették a CD árusítást, azóta nem nagyon voltam bent. Gyanítom, nálunk is az a filléres, kommersz felhozatal maradt, mint a képen levő orosz boltban.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 539

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin írta:
2024.04.22., hétf. 13:31
earforce fórumtárs által belinkelt képen pillantottam meg a Jabra márkát, és erről jutott eszembe:
az irodában over-ear Jabra evolve 80-asokat kaptunk, leváltva a korábbi kicsi és könnyű Plantronics on-ear headset-eket.
A beszerzést a legjobb szándék vezérelte, de sajnos ez az Evolve 80-as akkora fos a drága áráért, hogy egy 10ezer forintos headsettel is valszeg jobban jártunk volna:
- kényelmetlen, a pántja már fél-egyóra viselés után is fájdalmasan nyomja a fejet
- zenehallgatásra teljesen használhatatlan (szerintem)
- ha bekapcsoljom rajta az aktív hangszűrést, akkor a hangomat idegesítően, pici látenciával "visszhangozza" - ez az aktív zajszűrést is használhatatlanná teszi.
- cserébe ez az eddigi legdrágább munkahelyi "profi" headsetem
Egy drága szardarab.
Ennél a tizedannyiba kerülő kis könnyű és on-ear-létére is nagyon kényelmes Plantronics Blackwire 3220 headset 1000-szer jobb munkára, és még zenét is lehet vele hallgatni...
Meg ahogy a fényképeken nézem ennek műbőr fejpárnája van, ami azt jelenti, hogy nyáron felrobban benne a fejed a melegtől. Cinkes ... nagyon cinkes!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

earforce fórumtárs által belinkelt képen pillantottam meg a Jabra márkát, és erről jutott eszembe:
az irodában over-ear Jabra evolve 80-asokat kaptunk, leváltva a korábbi kicsi és könnyű Plantronics on-ear headset-eket.
A beszerzést a legjobb szándék vezérelte, de sajnos ez az Evolve 80-as akkora fos a drága áráért, hogy egy 10ezer forintos headsettel is valszeg jobban jártunk volna:
- kényelmetlen, a pántja már fél-egyóra viselés után is fájdalmasan nyomja a fejet
- zenehallgatásra teljesen használhatatlan (szerintem)
- ha bekapcsoljom rajta az aktív hangszűrést, akkor a hangomat idegesítően, pici látenciával "visszhangozza" - ez az aktív zajszűrést is használhatatlanná teszi.
- cserébe ez az eddigi legdrágább munkahelyi "profi" headsetem
Egy drága szardarab.
Ennél a tizedannyiba kerülő kis könnyű és on-ear-létére is nagyon kényelmes Plantronics Blackwire 3220 headset 1000-szer jobb munkára, órákig lehet a fejemen,, és még zenét is lehet vele hallgatni (bár azt ritkán szoktam)... Meg is tartottam magamnak a HO-hoz.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: earforce »

Sosztakovics írta:
2024.04.21., vas. 22:23
Ez az! Ott van pl a Media Markt. Náluk is sok fejhallgatót kapni. Még fel is lehet őket próbálni!
Kíváncsi lennék abból a kínálatból mit vennél meg magadnak...
Kép
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 719

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Aszpirin írta:
2024.04.20., szomb. 22:00
….

Az viszont tény, hogy az AVX-en alulreprezentált a fejhallgatós “társadalom”, vagy nem igazán manifesztálja magát,pedig szerintem elég sokan fejhallgatózunk iitt is. Talán valóban a fejhallgatós kultúra hiánya okozza ezt.
Egy fejhallgatóval nem lehet villogni. Meghívod a barátaidat, nem látnak óriási méretű hangfalakat, csak egy 400 grammos fejhallgatót. Az más kérdés, hogy nem is azért veszi az ember a fejest, de ha vendégek jönnek, mégiscsak hangfalról lehet beszélgetés közben zenét hallgatni, nem körbeadogatni egy fejhallgatót.

Nem kell szobaakusztikát kezelni, az akusztikai elemek jelenléte megint egy látványos produkció, nem lehet “ nagyvas” végerősítőket sem mutogatni, szóval, fejhallgatózni általában otthon, egyedül szoktak.

Attól még el lehet menni a kereskedőkhöz, meg lehet hallgatni a csúcsmodelleket, akár Audeze LCD4, akár Utopia, akár Meze Elite, vagy MrSpeaker, stb. márkákat. Jó, nem egy helyen, de megoldható a meghallgatásuk, és általában ki is tudják szolgálni, a legtöbb helyen jobban, mint a hifisták otthon.

Aki egy helyen akar sok fejest egymás után meghallgatni, annak még ott vannak a kiállítások is.

Arányaiban, nem hiszem, hogy a hazai hifisták között kisebb a fejhallgatóért rajongók tábora, mint a fejlett országokban. De egy fejhallgató vásárlása biztosan megoldható itthon is. Már sokunknak sikerült.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5031

Hozzászólás Szerző: pärt »

Fejhallgatós élet, fejhallgatós kultúra nem épp egzakt fogalmak. Ha egy fejhallgatós találkozó összehozása a mércéje, akkor nem léteznek. De itt van két élményem, amik árnyalhatják ezt a képet. Múlt héten jártam egy fórumtársnál vásárlás ügyében. Az egyik legnagyobb márka rengeteg fejhallgató típusát birtokolja, de nem biztos, hogy kedve lenne találkozókra elvinni egyet is. Ma pedig egy modifikálással foglalkozó fórumtárssal beszélgettem. Mint mondta, nála ez hobbi, maga örömére, saját célra kísérletezik, alakít át. Nála sem éreztem a vágyat, hogy mások előtt csillogtassa az eredményeit.
Lehet, hogy sokan csak elvannak azzal, amilyük van, esetleg topikokban is írnak pár mondatot róluk, de egyébre nincs igényük, nem ad nekik semmi pluszt, hogy mások fejhallgatóját kipróbálják, sajátjukat kipróbáltassák, élőben is beszélgessenek róluk. Ebben az értelemben tényleg nincs fejhallgatós kultúra, de ettől még rengetegen hallgatnak otthon zenét fejhallgatóval, olvasnak, néznek teszteket, külföldi fórumokon is (vagy inkább ott) aktívak.

Szerk: mire kiraktam, nagyjából hasonlókat írtatok le, úgyhogy elnézést a majdnem ismétlésért. :rolleyes:

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Nem a mennyiségen van a lényeg, hanem a témán. Meg kell osztani SAJÁT tapasztalatokat termékekről (igen tudom ezeket feltételesen kezeljük lehetőleg). Ki mit miért használ, milyen szempontok alapján vásárolt stb.
Ha én írok, vagy valamelyik másik kereskedő, az úgy is reklámnak van bélyegezve. Hiszen biztos azért dicsérem, hogy eladjam. Azokról amiket nem tartok jónak, egyszerűen nem beszélek, hiszen így etikus.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ha nem tesztek bele energiát, akkor nem lesz itt semmi. Írni kell, sokat, és vállani a vele járó egyet nem értéseket. A csendes olvasgatás azt eredményezi egy idő után, hogy nem lesz, aki írjon. És akkor már olvasni sem lesz mit.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2024.04.20., szomb. 22:00
Sosztakovics írta:
2024.04.20., szomb. 21:46
2017-ben megkértek, hogy vegyek részt egy fejhallgatós találkozón. El is mentem volna rá, vittem volna a komplett láncot, de rajtam kívül nem nagyon mocorogtak az emberek, így a szervező leállította a dolgot. Mai napig tartom vele a kapcsolatot, kimondottan szereti a komolyzenét. Szóval 2017-óta nem volt szándék fejhallgatós találkozó szervezésére. Akkor most miről beszélgetünk? Hogy van valódi fejhallgatós élet hazánkban és pörgős topikja az AVX-en?
Az a kultúra hiányának megtestesülése, hogy nincs fejhallgatós találkozó?
Hmm… kíváncsivá tettél: hogyanis kellene elképzelnem egy ilyenkomoly fejhallgatós találkozót? Vosszük a láncsinkat,majd mindenki felrakja a fejére az enyémet, meg én is felrakom mindenki másét? Szigorúan higiénikus körülmények között, gondolom… És jókat beszélgetünk arról, hogy kié szól “zenei” módon? Tényleg kíváncsi vagyok.
Mellesleg egy olyan hely, mint a head-fi.org, eléggé nemzetközi, szerintem van magyar is ott bőven.

Az viszont tény, hogy az AVX-en alulreprezentált a fejhallgatós “társadalom”, vagy nem igazán manifesztálja magát,pedig szerintem elég sokan fejhallgatózunk iitt is. Talán valóban a fejhallgatós kultúra hiánya okozza ezt.
Igen, mert akik itt nem "zajonganak", azok fejhallgatóznak. :D
Sokan nem szeretnek konfliktusba kerülni még így anonim sem. Csak figyelnek, olvasnak.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Aszpirin írta:
2024.04.20., szomb. 20:24
MrCollector írta:
2024.04.20., szomb. 19:33
Te kevered a szezont a fazonnal.
A kereskedő lehetőséget biztosít neked a boltjában. Elmész, meghallgatod, tetszik, van pénzed és kifizeted. Ez ennyire egyszerű.
Én ügy értettem, hogy ő azt nehezményezi, hogy nincs olyan hely, ahol mindenféle magasabb kategóriás fejhallgatót meghallgathat, és összehasonlíthatja őket. Ebben van valami igazság nem? Vagy nálad pl. összevethető egy Stax egy Hedd-del?
Ehhez a kereskedőknek/forgalmazóknak kellene összefogniuk, hogy ilyen lehetőséget biztosítsanak. Már ha ez az érdekükben áll.

Az a komoly dilemma, hogy folyton mindenhol azt hallja a hifista, hogy kipróbálás nélkül semmit, de nem csak Budapestből áll ez az ország, és bizony bőven lehet, hogy 2-300 kilométert is le kell utazni ahhoz, hogy kipróbálja a cuccot, és kiderüljön, nem ez az igazi, mehet mondjuk újabb 100 km-t a következő kipróbálásához. Ez amúgy minden hifis cuccra igaz… A lényeg: ez a kipróbálósdi nem csak a kereskedőnek költséges.

És akkor ott van az az eset is, amikor a kereskedő nem is hagyja kipróbálni vásárlás előtt a cuccot, ez velem is megtörtént. Ilyenkor mit tudsz csinálni? Ha van webshop, megrendeled, és ha nem jön be, élsz a 14 napos indoklás nélküli elállási joggal. Ezt ismételgetni ugye nem túl etikus, és biztosan a kereskedők sem örülnek neki különösebben. Nálam bizony a lemezjátszó egy fejesugrás volt az ismeretlenbe, mert nem tudtam kipróbálni a forgalmazónál - szerencsére nem csalódtam benne.

Szerintem elég sok ilyen fejesugrás van a fejhallgatós társadalomban. Bár lehet, hogy tévedek…

(és akkor ott van a másik oldalról az az eset, amikor elmegy az egyszeri hifista kipróbálni a cuccot, tetszik is, és jól megrendeli egy külföldi webshopból… mert azért nem annyira ellensége a sajat zsebének senki, és akar súlyos százezrek alkothatják az árkülönbséget… ehhez a szcenárióhoz mit szólsz, mint forgalmazó? :D Gondolom nem sok ilyen fordul elő, mert nem hallani erre panaszkodni a forgalmazókat)
Nem, de ha hoz magával összehasonlíthatja.
Miért kellene? A forgalmazónak az érdeke, hogy a saját termékét eladja. Ha van ott egy jobb, ki veszi meg az ő márkáját? Persze ízlések, igények és ízlések különböznek.
Én is vidéki vagyok, ha érdekel valami elmegyek és megnézem. Nyaralni is mennek az emberek látatlanban, vagy nem?
Nálam is voltak már jó páran Budapestről (és nem emlékszem, hogy távoztak volna üres kézzel). Nyilván ha a kereskedő ismeri a saját termékeit, akár már egy telefonos beszélgetés alapján be tudja lőni a vevővel, mi lehet a megfelelő termék a részére (már ha nem csak a saját haszna érdekli).
Ha van demó darab az nyilván kipróbálható.
Igen, ilyenek vannak. Ezért van a demónak díja. Amit persze levásárolhat. Ezzel ki lehet szűrni a csak próbálgatókat, önjelölt tesztelőket.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sosztakovics írta:
2024.04.20., szomb. 21:46
2017-ben megkértek, hogy vegyek részt egy fejhallgatós találkozón. El is mentem volna rá, vittem volna a komplett láncot, de rajtam kívül nem nagyon mocorogtak az emberek, így a szervező leállította a dolgot. Mai napig tartom vele a kapcsolatot, kimondottan szereti a komolyzenét. Szóval 2017-óta nem volt szándék fejhallgatós találkozó szervezésére. Akkor most miről beszélgetünk? Hogy van valódi fejhallgatós élet hazánkban és pörgős topikja az AVX-en?
Az a kultúra hiányának megtestesülése, hogy nincs fejhallgatós találkozó?

Hmm… kíváncsivá tettél: hogyan is kellene elképzelnem egy ilyen komoly fejhallgatós találkozót? Visszük a láncainkat,majd mindenki felrakja a fejére az enyémet, meg én is felrakom mindenki másét? Szigorúan higiénikus körülmények között, gondolom… És jókat beszélgetünk arról, hogy kié szól “zenei” módon? Tényleg kíváncsi vagyok.
Mellesleg egy olyan hely, mint a head-fi.org, eléggé nemzetközi, szerintem van magyar is ott bőven.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
2024.04.20., szomb. 20:24
MrCollector írta:
A kereskedő lehetőséget biztosít neked a boltjában. Elmész, meghallgatod, tetszik, van pénzed és kifizeted. Ez ennyire egyszerű.
Én ügy értettem, hogy ő azt nehezményezi, hogy nincs olyan hely, ahol mindenféle magasabb kategóriás fejhallgatót meghallgathat, és összehasonlíthatja őket. Ebben van valami igazság nem? Vagy nálad pl. összevethető egy Stax egy Hedd-del?
Ehhez a kereskedőknek/forgalmazóknak kellene összefogniuk, hogy ilyen lehetőséget biztosítsanak. Már ha ez az érdekükben áll.

Az a komoly dilemma, hogy folyton mindenhol azt hallja a hifista, hogy kipróbálás nélkül semmit, de nem csak Budapestből áll ez az ország, és bizony bőven lehet, hogy 2-300 kilométert is le kell utazni ahhoz, hogy kipróbálja a cuccot, és kiderüljön, nem ez az igazi, mehet mondjuk újabb 100 km-t a következő kipróbálásához. Ez amúgy minden hifis cuccra igaz… A lényeg: ez a kipróbálósdi nem csak a kereskedőnek költséges.

És akkor ott van az az eset is, amikor a kereskedő nem is hagyja kipróbálni vásárlás előtt a cuccot, ez velem is megtörtént. Ilyenkor mit tudsz csinálni? Ha van webshop, megrendeled, és ha nem jön be, élsz a 14 napos indoklás nélküli elállási joggal. Ezt ismételgetni ugye nem túl etikus, és biztosan a kereskedők sem örülnek neki különösebben. Nálam bizony a lemezjátszó egy fejesugrás volt az ismeretlenbe, mert nem tudtam kipróbálni a forgalmazónál - szerencsére nem csalódtam benne.

Szerintem elég sok ilyen fejesugrás van a fejhallgatós társadalomban. Bár lehet, hogy tévedek…

(és akkor ott van a másik oldalról az az eset, amikor elmegy az egyszeri hifista kipróbálni a cuccot, tetszik is, és jól megrendeli egy külföldi webshopból… mert azért nem annyira ellensége a sajat zsebének senki, és akar súlyos százezrek alkothatják az árkülönbséget… ehhez a szcenárióhoz mit szólsz, mint forgalmazó? :D Gondolom nem sok ilyen fordul elő, mert nem hallani erre panaszkodni a forgalmazókat)

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

ANDS írta:
2024.04.20., szomb. 21:11
Sosztakovics írta:
2024.04.19., pén. 22:17
….

Milyet-milyet? Hát a hazait! Ami nincs. Vagy te hol élsz? Az USA-ban? Can Jam nálunk mikor lesz? Vagy olyan üzlet, ahol kulturált körülmények között kipróbálhatók és megvásárolhatók a csúcs fejhallgatók és a hozzájuk párosított elektronikák?
….
Szerintem a kereskedők megoldják, ha kéred. Legalábbis nekem bemutatták azokat a fejhallgatókat, amiket meg akartam hallgatni. Nem minden fejest, de azért sokat sikerült meghallgatni, és azok közül választani.

És akkor ha van konkrét kérdésed, még az is lehet, hogy válaszolunk rá páran, akik fejhallgatózunk, persze kultúrálatlanul, mert ugye, nekünk kultúránk, az nincs.
A kultúra nélküliség és a kulturálatlan ember teljesen mást jelent.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 719

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sosztakovics írta:
….

Milyet-milyet? Hát a hazait! Ami nincs. Vagy te hol élsz? Az USA-ban? Can Jam nálunk mikor lesz? Vagy olyan üzlet, ahol kulturált körülmények között kipróbálhatók és megvásárolhatók a csúcs fejhallgatók és a hozzájuk párosított elektronikák?
….
Szerintem a kereskedők megoldják, ha kéred. Legalábbis nekem bemutatták azokat a fejhallgatókat, amiket meg akartam hallgatni. Nem minden fejest, de azért sokat sikerült meghallgatni, és azok közül választani.

És akkor ha van konkrét kérdésed, még az is lehet, hogy válaszolunk rá páran, akik fejhallgatózunk, persze kultúrálatlanul, mert ugye, nekünk kultúránk, az nincs.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2047

Hozzászólás Szerző: wittao »

Visszafelé megyek sorban:
- de, sok ilyen van, csak a kereskedők egyre jobban hozzászoknak. Van, aki levásárolható pénzdíjas demókra váltott emiatt.
- a kipróbálósdi nem csak a kereskedőnek költséges, de a legnagyobb költség nála jelentkezik, főleg ahogy megyünk felfelé a kategóriákban. Ugyanis van a gyártóknál minimális rendelési mennyiség, és akár a teljes palettát kötelezően tartani kell... ez egy jelentős invesztíció, ha éppen az érdeklődő telefonál és egy 30.000-es fejhallgatót szeretne meghallgatni, van rajta mondjuk 5.000-8.000 Ft kereskedelmi árrés, de az összes termékből és kiegészítőből álló demószett meg 3.000.000 Ft a kereskedőnek.
- másik probléma lehet a kereskedő részéről, hogy bizonyos gyártók kvótarendszerben (is) dolgoznak, ami egy minimális éves megrendelést is jelent, és előfordul egész évre előre kiteszi egy hazai kereskedőnél ez a meghatározandó termékek körét (pl. egy német disztribútornál havonta pörög annyi, mint nálunk egy évben). Na és ez egy nehéz helyzet, ha raklapnyi árut kell rendelni egy 30.000-es fejhallgató miatt.
Nálam már fordult elő ilyen, erősítőknél 16db ment rá a raklapra, az ügyfélnek a teljes termékpaletta legolcsóbb darabjából kellett 1db, és a következő rendelés 6-8 hónap múlva lett volna esedékes. Ilyenkor rendelni kell, de 50.000EUR értékű árut kellett behozni 2.500EUR miatt.

ÖSSZESSÉGÉBEN:
Szerintem a egy jó dolog lenne, ha disztribútorok össze tudnának fogni, és létrehoznának egy nagy bemutatótermet.
Sajnos azonban ennek is vannak hátulütői: azok a márkák, amelyek itt zéró értékesítést produkálnak 1 év alatt, az a disztribútor mivel nem akar veszteséget termelni, ki fog vonulni, de nem csak azzal a márkával, hanem visz 5-6 másikat is... a vége, hogy 2-3 disztribútor üzemeltet egy ilyen üzletet, a vevők is elkezdenek visszajárni a többi disztribútorhoz, és a projekt elhal.
Sok ötlet lenne, hogy lehetne ezt reálisan működtetni (megosztott költségek bevétel/forgalom arányosan, ki fogja közös alkalmazásban fizetni az alkalmazottakat stb.). Alapvetően meggondolandó.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

MrCollector írta:

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Sosztakovics írta:
2024.04.20., szomb. 19:19
wittao írta:
2024.04.20., szomb. 13:16
Sosztakovics írta:

Persze nem arról szólt a videó, hogy kizárólag egy mérési görbe alapján válassz.
Van ilyen, az, hogy nem vagy reszese, az nem biztos, hogy masok hibaja. Bar a mas valaki hibaztatasa nem ritka dolog idehaza mostanaban.
Szerinted nekem kellene erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy a kereskedők nagyobb mennyiségben tudjanak fejhallgatókat és elektronikákat eladni? Ha ez elsősorban a pénzről szól, akkor egy kicsit erőltessék meg magukat a hazai forgalmazók, és csak azután mutogassanak rám, ha kérhetem!
A kereskedoknel a fejhallgatoknak PONTOSAN annyira lesz kepviselt szerepuk, amennyire a vasarloero azt megkivanja. Attol, hogy egy kereskedo 100MFt eszkozparkot hoz letre fejhallgato demozasara, nem fog tobbet eladni. Hiaba jon meg a kedve valakinek egy ATH5000-es fejeshez, Stax-hoz stb. ha nincsen ra kerete. Vegul a kereskedo be fogja zarni, akciozva eladja a rajta maradt keszletet…
Magyarorszagon ennyi a kereslet ezekre, nehany markat tart minden kereskedo, amelyik erdekes el tudsz menni meghallgatni. 30 fejhallgatos forgalmazas dealer-i viszonylatban egyezeruen nem eri meg idehaza.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Sosztakovics írta:
2024.04.20., szomb. 19:19
wittao írta:
Sosztakovics írta:

Persze nem arról szólt a videó, hogy kizárólag egy mérési görbe alapján válassz.
Van ilyen, az, hogy nem vagy reszese, az nem biztos, hogy masok hibaja. Bar a mas valaki hibaztatasa nem ritka dolog idehaza mostanaban.
Szerinted nekem kellene erőfeszítéseket tennem ahhoz, hogy a kereskedők nagyobb mennyiségben tudjanak fejhallgatókat és elektronikákat eladni? Ha ez elsősorban a pénzről szól, akkor egy kicsit erőltessék meg magukat a hazai forgalmazók, és csak azután mutogassanak rám, ha kérhetem!

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
Sosztakovics írta:
MrCollector írta:
2024.04.19., pén. 21:18
Milyen fejhallgatós kultúrát hiányolsz?
A cím részemről már eleve felvet kérdéseket. Aki egy mérési görbe alapján választ az megérdemli, ha mellényúl.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

KopaszKutya írta:
2024.04.20., szomb. 14:33
Köszönöm a válaszokat!

STAX szimpatikus, de az egy külön rendszer, inkább a mostani mellé vennék valamit. Két fejes rendszer a jelenlegi helyzet(em)be meg luxus.

Egyelőre marad a Focal Utopia, mint cél (na nem mintha az nem lenne luxus). :D
Ha Utopia szintu fejesben gondolkodsz, akkor szerintem erdemes egy STAX-rendszert meghallgatnod

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

KopaszKutya írta:
Köszönöm a válaszokat!

STAX szimpatikus, de az egy külön rendszer, inkább a mostani mellé vennék valamit. Két fejes rendszer a jelenlegi helyzet(em)be meg luxus.

Nálam meghallgathatod amik vannak (amiket ajánlottam). Lehet utána a Focal már nem lesz annyira érdekes. :rolleyes:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

KopaszKutya írta:
Köszönöm a válaszokat!

En is sokat vacilalok, hogy milyet es ez az egyik kinezett fules, remelem aztan jol beszamolsz rola, amolyan oszinte plusz/minusz valaszokat. ;)

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Köszönöm a válaszokat!

Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

100% Schmidt Ferenc kábelezés

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”