Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
OFFTOPIC:
Épp ellenkezőőőleeeeg!!!!!!!!!
OFFTOPIC:
...és szép lassan rájössz, hogy effektvadász vagy! (ha rájössz)
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Lassan már nem is a filmet szeretjük a filmekben.
OFFTOPIC:
Ilenkor veszíti el értelmét az egész, szvsz....
OFFTOPIC:
Épp ellenkezőőőleeeeg!!!!!!!!!
Klipsch hangsugárzók
Lassan már nem is a filmet szeretjük a filmekben.
OFFTOPIC:
Ilenkor veszíti el értelmét az egész, szvsz....
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Hát igen...Az U571... A helyzet az, hogy minden új cucc vásárlásakor újra kell nézni a filmeket, mert az élmény is új egy jó cucc által...
Jó pár hete mindennap zsinorba megnéztük a 3 LOTR filmet (sztem ezt megteszem akkor is ha új kábelt cserélek ). Lassan már nem is a filmet szeretjük a filmekben. Nem kell ultrahangerő, h élvezzem ill. halljam a subot (főleg ebbe a kis szobába). Megnyomja a feelinget halkan is.
Klipsch hangsugárzók
Hát igen...Az U571...
A helyzet az, hogy minden új cucc vásárlásakor újra kell nézni a filmeket, mert az élmény is új egy jó cucc által...
DE!!!!
Ami a legfontosabb, azt nem írtam le.
Az, hogy ez a kis jószág gyönyörűen szól subwoofer létére.
Olyan mélyre lemegy, amit eddig el se tudtam képzelni. Itt sokat hozzáad a szerencsés elrenezés is.
És a mélyhangok sokkal kifinomultabbak lettek, az egész olyan teljes lett most, különséget tesz mélyhang és mélyhang között és ez naggggyon jó.
Tervezem még a teljes hangrendszert Klipsch cuccokra cserélni. Csak most így munkahely nélkül nehezeben megy...
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Filmmel (U571) még nagy hangerőnél nem próbáltam, ki kell még várnom míg az ősők nem lesznek otthon...
Nem az, h én ugyanígy voltam ezzel?!?!
11-es jelenet, mélytengeri bombázás. Váááááá.
Klipsch hangsugárzók
Sziasztok!
Az RW-10-esemen nincs a fázis elcsavarva, a helyzet az, hogy így 0-án a legjobb.
Jelenleg a szoba legoptimálisabb pontján van elhelyezve és a legjobban a hallgatási pozicióban szól. Ebből a szempontból szerencsés vagyok, mert máshol nem tudnám elhelyezni, így is túlzsúfolt egy kicsit a szoba és nem akarok átesni rajta.
Hát a kábel... Gyorsan átrakok egy minőségibb kábelt, de egyszerűen számomra elképzelhetetlen, hogy "egy új szubot" kapjak ezáltal.
Bár tegnap is leírtam, a mostani kábel csak ideiglenes állapot.
Popzenével próbáltam eddig nagy hangerőnél, ott folyamatosan sok az ütem és így azért elfogy az ereje...
Filmmel (U571) még nagy hangerőnél nem próbáltam, ki kell még várnom míg az ősők nem lesznek otthon...
A helyzet az, hogy kezdem belátni, hogy telhetetlen vagyok, nem az RW-10-essel van a gond.
Szóval, majd ha nagyon sok pénzem lesz lecserélem egy nagyobbra
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
- passz.. erre nincs szabaly.., helyseg butorzat pozicio stb.. probalgasd
Holnapra már várja is bnőmet egy apró kis feladat. Ő csavargat én meg ülök/hallgatok.
Klipsch hangsugárzók
- a Klipsch-eken folyamatos a phase allitas 0-tol 180-ig ..
Tami: miaz h folyamatos? Tudsz tippet adni, h mikor és h állítsam?
- passz.. erre nincs szabaly.., helyseg butorzat pozicio stb.. probalgasd
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
.. a fázist általába nem szokták így forgatni,de lehet én vagyok alúltáplált tudásilag. minden estre talán még 90fokos léptékről hallottam,aztán konyec. de mondom,én csak szagolgatom. ismerem az avatgarde szubokat meg próbáltam párat. azokon csak kapcsoló volt.
Tami: miaz h folyamatos? Tudsz tippet adni, h mikor és h állítsam?
Klipsch hangsugárzók
.. a fázist általába nem szokták így forgatni,de lehet én vagyok alúltáplált tudásilag. minden estre talán még 90fokos léptékről hallottam,aztán konyec. de mondom,én csak szagolgatom. ismerem az avatgarde szubokat meg próbáltam párat. azokon csak kapcsoló volt.
T A M I . H U
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Ha lenne pénzem simán megvenném a Nordost Bassline kábelt az apróba, csak kell a pénz a h/k 235-re, ami remélhetőleg hamarosan beköszönt.
OFFTOPIC:
Na, végül nálad is ő lesz a szerencsés választott?
OFFTOPIC:
Ahhaaa
Klipsch hangsugárzók
Ha lenne pénzem simán megvenném a Nordost Bassline kábelt az apróba, csak kell a pénz a h/k 235-re, ami remélhetőleg hamarosan beköszönt.
OFFTOPIC:
Na, végül nálad is ő lesz a szerencsés választott?
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Kábel most valóban egy rakás szar, de ezen csak vonalszintű jel megy, nem hiszem, hogy ettől lenne erőtlen a szubom... Persze amint tudom szerzem hozzá a kinézett Monster Subkábelt, csak nehézkes a beszerzése.
Tapasztalatom szerint itt éppenúgy számít a kábel minősége, mint a többi hangsugárzónál.
A régi subomnál én is hasonlóan gondoltam mint te,és elkönyveltem magamban hogy az egy szar mélynyomó.(egyébként az is volt ) De a kábel cseréje után mégis sokkal tisztábban és dinamikusabban szólt mint előtte.
Üdv
Emlékszem a régi DVDCenteres időkre Amikor még gyerekcipőben járt...
Én meg még nem értettem semmihez. Most igen!? Szóval emlékszem, h akkor nagyon sok itteni forumos vett egy 2ft-os kábelt a jo(bb) subhoz is, lévén abból csak mélyhangok jönnek, elég a sz.r kábel is... A hangfalakból meg azért jönnek szép magas hangok, meg minden, oda biztosan kell a jó kábel, veszek is... Nem valószínű, h ez teljesen így van. Vki vett egy jobb kábelt hozzá, mert kapott évvégi bónuszt és már a karácsonyi ajándékokon is túl volt, de mindenképp elakarta költeni a megmaradt pénzt is. Így az ember vett egy jó sub kábelt, ezzel együtt kapott egy új subot is. Vmi ilyesmi reakciókra emlékszem..
A sub-hoz én is vennék vmi jobb kábelt, mint a Dietz, csak akkor nem h a sub-ot, hanem még a kábelt hozzá is épp, h meg tudtam venni.
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
revox: a mélysugárzó topicban már én is kérdeztem, h kell beállítani a fázist. Azóta sem tudom, így hát most jelenleg 0 fokon van.Az arcomba nyomja a front és a sub is a hangot (befelé vannak fordítva).
Mögé mentem és csavargattam... Mögötte olyan 80 fok körül változott a hangja, erősebb volt (mondom mégegyszer: mögötte).
newman!
az nem a kersztezési frekvencia? a fázist általába nem szokták így forgatni,de lehet én vagyok alúltáplált tudásilag. minden estre talán még 90fokos léptékről hallottam,aztán konyec. de mondom,én csak szagolgatom. ismerem az avatgarde szubokat meg próbáltam párat. azokon csak kapcsoló volt.
most lépnem kell. holnap mesélek a kersztezésiről is. hétévégn játszottam egy szubbal....
nem, nem.
de a keresztezési frekvencia címszó alatt a freki vágásra gondolsz?
nah nem a keresztezésről vagy vágást tekergettem össze-vissza, hanem a fázist...
Klipsch hangsugárzók
revox: a mélysugárzó topicban már én is kérdeztem, h kell beállítani a fázist. Azóta sem tudom, így hát most jelenleg 0 fokon van.Az arcomba nyomja a front és a sub is a hangot (befelé vannak fordítva).
Mögé mentem és csavargattam... Mögötte olyan 80 fok körül változott a hangja, erősebb volt (mondom mégegyszer: mögötte).
newman!
az nem a kersztezési frekvencia? a fázist általába nem szokták így forgatni,de lehet én vagyok alúltáplált tudásilag. minden estre talán még 90fokos léptékről hallottam,aztán konyec. de mondom,én csak szagolgatom. ismerem az avatgarde szubokat meg próbáltam párat. azokon csak kapcsoló volt.
most lépnem kell. holnap mesélek a kersztezésiről is. hétévégn játszottam egy szubbal....
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Klipsch hangsugárzók
Kábel most valóban egy rakás szar, de ezen csak vonalszintű jel megy, nem hiszem, hogy ettől lenne erőtlen a szubom... Persze amint tudom szerzem hozzá a kinézett Monster Subkábelt, csak nehézkes a beszerzése.
Tapasztalatom szerint itt éppenúgy számít a kábel minősége, mint a többi hangsugárzónál.
A régi subomnál én is hasonlóan gondoltam mint te,és elkönyveltem magamban hogy az egy szar mélynyomó.(egyébként az is volt ) De a kábel cseréje után mégis sokkal tisztábban és dinamikusabban szólt mint előtte.
Üdv
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
revox: a mélysugárzó topicban már én is kérdeztem, h kell beállítani a fázist. Azóta sem tudom, így hát most jelenleg 0 fokon van.
Az arcomba nyomja a front és a sub is a hangot (befelé vannak fordítva).
Klipsch hangsugárzók
szóval a szoba kicsi, 3.5x3.5m. Ez nem mondható nagynak.
Valóban kicsit trükközni kell az elhelyezéssel, de most optimális helyen van és a szoba többi pontján se jobb a helyzet, úgyhogy ez is kilőve.
nem vagyok egy moziszakéertő,de a fázis helyesen fut? a szubokon lehet forgatni,hogy az egyéb hangsugárzókkal azonos fázisban szólaljanak meg. ha ellenfázisban szólnak,minnél hangosabban hajtod,annál erősebben érvényesül az ellenfázisból adódó kioltás. ez vagy pahase,vagy a jóégtudja milyen felirattal egy kis kapcsoló szokta állítani. általába 180fokot lehet fordítani.
ha égő volt,bocsi. nekem ez jutott eszembve és nemtom mozinál mennyire alaptétel ezt beállítani...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Hát tény, h kicsit poénosra vettem főleg a végét. De azért és azt hiszem, h az a Sony egy igaz nagyobb pascal, de kompakt-rendszer sub-ja volt.
OFFTOPIC:
Nem azon volt a hangsúly, hogy a Klipsch-et a Sony-hoz hasonlítod!
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
No meg Sony Klipsch nem egyre megy. Egyik a nap másik a hold. A nap a Klipsch, az fényesebb, mondjuk ez "sugárzik" is már a membránja színéről.
Az effajta könnyelmű kijelentésekkel vigyáznék!
Hát tény, h kicsit poénosra vettem főleg a végét. De azért és azt hiszem, h az a Sony egy igaz nagyobb pascal, de kompakt-rendszer sub-ja volt.
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
No meg Sony Klipsch nem egyre megy. Egyik a nap másik a hold. A nap a Klipsch, az fényesebb, mondjuk ez "sugárzik" is már a membránja színéről.
Az effajta könnyelmű kijelentésekkel vigyáznék!
-
Vendég
Klipsch hangsugárzók
Nah,
Hát ez tényleg érdekes. Ez enyém hajszállal nagyobb csak. 3x4,5m (13-14m2)
Viszont vannak itt olyanok akik egy 40m2 alapterületű szobában használják... és elég nekik (is).
Tedd millió+1 helyre a sub-ot. Állítgass rajta stb. A sub az egy kínos dolog, ha nem jön be. Én letettem oda, ahol "jól néz ki" a rendszerben építve, bekapcsoltam és király volt. Máshova rakva sem szól jobban. Örültem.
Klipsch hangsugárzók
Vagy csak 3x akkora a szobája mint Neked és akkor már érthelő is. Vagy csak olyan az akkusztika, hogy a sub mélyét lenyeli a kégli és a hallgatási pozícióba kevés jut. Nálam is volt ilyen. Valahol k*rva hangos, máshol meg nem hallani és akkor mondhatom, hogy de gyenge a sub, amikor dolgozik mint állat. A reflex zaja meg azért van, mert kicsi a nyílás és valszleg szar kialakítású. A régi sonymon volt ilyen, engem kurvára zavart, ez volt az egyik ok amiért zártat vettem (na meg a pontosság/precizitás).
Előbb nézd meg az RW-10et mielőtt beszélsz róla, most itt főleg a reflexről nyilatkozottakra gondolok.
Én csak arra emlékszem, amikor megvetted a cuccot és írogattad a fórumra, hogy milyen brutál nagy a reflex, erre meg valaki mondta, hogy pont hogy nem nagy, de ha szélzaj van akkor nyílván van valami gond a reflexel. Azt azért elárulom, hogy ha jó a reflex, akkor nem lenne szabad zajosnak lennie. Még anno a HM shown volt egy gagyi egybecucc mozi, ahol a subból olyan erős levegő áramlott ki, hogy majd lefújta a fejem. Alig hittem el, mégsem lehetett hallani a hangját. Szóval van ilyen is.
A szobára visszatérva ha az a sub nem tudja behangosítani, akkor semmi nem tudja
Valami más gond lehet ott. (azért druva kicsi a szoba még egy ilyen subhoz, szóval nem értem).
Klipsch hangsugárzók
Vagy csak 3x akkora a szobája mint Neked és akkor már érthelő is. Vagy csak olyan az akkusztika, hogy a sub mélyét lenyeli a kégli és a hallgatási pozícióba kevés jut. Nálam is volt ilyen. Valahol k*rva hangos, máshol meg nem hallani és akkor mondhatom, hogy de gyenge a sub, amikor dolgozik mint állat. A reflex zaja meg azért van, mert kicsi a nyílás és valszleg szar kialakítású. A régi sonymon volt ilyen, engem kurvára zavart, ez volt az egyik ok amiért zártat vettem (na meg a pontosság/precizitás).
Előbb nézd meg az RW-10et mielőtt beszélsz róla, most itt főleg a reflexről nyilatkozottakra gondolok.
Nah,
Valóban kicsit trükközni kell az elhelyezéssel, de most optimális helyen van és a szoba többi pontján se jobb a helyzet, úgyhogy ez is kilőve.
Ja és igen betorzítani nem fog, mert a beépített erősítője visszaveszi a hangot, de ezt szerintem korán teszi
Szóval túl bika lenne a frontokat hajtó receiver?
Azt már csak félve írom le, hogy csak picivel (legalábbis érzésre) szólt kisebbet a régi Pioneer szubom (SW-110)...
Más egyéb?