Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Hivi Trinity6-os?

Igen jó hangú cuccos, igazi mindenevő.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A várható bruttó fogy ára kb 400e Ft/pár lesz és lesz belőle aktív változat is, megjelenés talán karácsony táján várható. 
Ha lesz belőle aktív verzió, érdekelne.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Nem biztos, hogy ez a jó topik erre... Bocs, ha nem, akkor úgyis szól valaki majd

Egy hazai tervezésű, ámde valószínűleg külföldi professzionális hangfalakat gyártó cég választékában hamarosan megjelenő, igényes desktop triaxiális, 3 utas hangfal prototipusát szeretném a kiváncsiak figyelmébe ajánlani. 

Pár napra el lehetne vinni, egy Heed Obelisk Si erősítő és egy hangfalkábel kiséretében. A tervező kiváncsi lenne a véleményekre.

Különösen azok figyelmébe ajánlom, aki kicsi (10-15m2) szobába keresnek mindenevő hangfalat. 
Nálam 7m2-en szólt az íróasztalon egy pár hétig és nagyon szeretni való volt a Heed erősítővel és iFi Micro iDSD DAC-kal. 

A várható bruttó fogy ára kb 400e Ft/pár lesz és lesz belőle aktív változat is, megjelenés talán karácsony táján várható. 

Solution
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Solution »

Ne haragudj ránk ezért, de a helyzet az, hogy tényleg semmit nem mond el a hangról, hogy egy hangfal biamplifikálható, ferrofluidos selyemdóm van benne és 25 Hz - 40kHz  frekvencia átvitel van ráírva. Ettől még lehet egy belépő szintű fostalicska is, és lehet egy gyönyőrűen muzsikáló audiofil csoda is. Az említett típus sajna inkább az első kategóriához van közelebb.
Egyáltalán nem haragszom rátok.Igazat kell adjak abban, hogy nem feltétlenül a hangsugárzó műszaki adatain múlik az össz hangkép, a rendszer hangzása,ezt én is tudom.Viszont elvitathatatlan, hogy kisebb-nagyobb mértékben van hatása.Ha javítani,helyre kell tenni fórumtagokat,tegyétek azt! De ne pocskondiázva, és ehhez a fórumhoz egyáltalán nem méltó szavakkal, és hangnemben! A végeredményt a szoba, a helység akusztikája,csillapítása,az emberi fül "állapota" egyaránt befolyásolja.

King Regards,Solution

Room set : Player : Cambridge Audio 650c, IC.: AudioQuest Big Sure, Amp.: Cambridge Audio ,650a Speakers: Heco Victa 701, Speaker Cable: Audioquest Flip 14/4
Place : Living room, 18,5 QM (3,5 m * 5,25 & 2,6 m height), Music : Acoustic,Unplugged,Progressive House,Trance

PC set: Player: Jriver 19,Soundcard : ESI Julia, IC: AudioQuest Chicago, Amp : Cambridge Audio A1 Mk3, Speaker cable: AudioQuest X2, Speakers : Heco Victa 302, Music: Progresiive House (vocal, melodic,depp), Progressive trance(vocal,uplifting,melodic)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3192
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Öregem! Te félreértesz, mi több, kiforgatod amit írtam...Ugyanis nem emeltem ki egyik tipust sem,hanem általánosságban írtam, jellemeztem. Remélem, azt azért meg tudod indokolni, hogy ha csak alap a Heco Victa Prime 702 akkor miért biamplifikálható, miért van benne selyemdóm magas sugárzó ferrofluid hűtéssel,és miért 25 Hz - 40kHz a frekvencia átvitele? Mellesleg azért annak örülök, hogy a jelek szerint az ajánlott erősítő márkákba nem kötöttél bele (eddig) . Véleményem: A Heco nem a te márkád.

Ne haragudj ránk ezért, de a helyzet az, hogy tényleg semmit nem mond el a hangról, hogy egy hangfal biamplifikálható, ferrofluidos selyemdóm van benne és 25 Hz - 40kHz  frekvencia átvitel van ráírva. Ettől még lehet egy belépő szintű fostalicska is, és lehet egy gyönyőrűen muzsikáló audiofil csoda is. Az említett típus sajna inkább az első kategóriához van közelebb.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy kötekedni akarsz, nem pedig segítséget adni... Mindenkinek más a véleménye, és márkák jönnek be, ami ezermillió dolgon múlik

Na itt álljunk meg! Bármiféle beszélgetés, vita, segítségnyújtás alapja, hogy a fogalmakon ugyanazt a dolgot értse mindenki. A témában azóta is írt marhaságaidat pedig itt ki kell, ki fogják javítani, mert süt belőlük a tapasztalatlanság és ismerethiány. Elhiszem, hogy a szokol rádióhoz szokott füleknek a Heco Victa és hasonló dobozok az audiofília csúcsát jelentik, de ettől ez még nem így van.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Solution

borítsunk már le vörös szőnyeget is és boruljunk térdre a Heco előtt. A marketingesek által kitalált hasbaakasztó dumát, pedig inkább hagyjuk. Még az is lehet, hogy saját kategóriájában elfogadható, de ez a belépő kategóriától nem sokkal van feljebb. A megadott frekvenciátvitel nevetséges. 25hz persze, ha az a doboz tudja a 25-hz-et, akkor én vagyok a télapó. 17 centis hangszórók közül nagyon kevés tudja, annak is darabja 50-60.000 forint körül van (még akkor se mindegy, +- hány decibeles tűréssel van megadva) és leginkább 600-700 ezer (vagy afeletti) kategóriájú gyári hangfalakba szerelik be őket. A selyemdóm magassugárzó ferrofluid résznél pedig majdnem a monitorra köptem a joghurtot. ez megint hasbaakasztás a köbön. Körülbelül pár ezer forintért lehet kapni neodímium mágneses, ferrofluid hűtéses textildómokat. Igazából ezt kihangsúlyozni kb. egyenértékű azzal, hogy autó, aminek kerekei vannak
Nem kell vörös szőnyeg... :D Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy kötekedni akarsz, nem pedig segítséget adni...(bár a bejegyzés májusi,most nézem) :D De látom, az ajánlott erősítőkbe még mindig nem kötöttél bele :D Mindenkinek más a véleménye, és márkák jönnek be, ami ezermillió dolgon múlik

King Regards,Solution

Room set : Player : Cambridge Audio 650c, IC.: AudioQuest Big Sure, Amp.: Cambridge Audio ,650a Speakers: Heco Victa 701, Speaker Cable: Audioquest Flip 14/4
Place : Living room, 18,5 QM (3,5 m * 5,25 & 2,6 m height), Music : Acoustic,Unplugged,Progressive House,Trance

PC set: Player: Jriver 19,Soundcard : ESI Julia, IC: AudioQuest Chicago, Amp : Cambridge Audio A1 Mk3, Speaker cable: AudioQuest X2, Speakers : Heco Victa 302, Music: Progresiive House (vocal, melodic,depp), Progressive trance(vocal,uplifting,melodic)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

borítsunk már le vörös szőnyeget is és boruljunk térdre a Heco előtt. A marketingesek által kitalált hasbaakasztó dumát, pedig inkább hagyjuk. Még az is lehet, hogy saját kategóriájában elfogadható, de ez a belépő kategóriától nem sokkal van feljebb. A megadott frekvenciátvitel nevetséges. 25hz persze, ha az a doboz tudja a 25-hz-et, akkor én vagyok a télapó. 17 centis hangszórók közül nagyon kevés tudja, annak is darabja 50-60.000 forint körül van (még akkor se mindegy, +- hány decibeles tűréssel van megadva) és leginkább 600-700 ezer (vagy afeletti) kategóriájú gyári hangfalakba szerelik be őket. A selyemdóm magassugárzó ferrofluid résznél pedig majdnem a monitorra köptem a joghurtot. ez megint hasbaakasztás a köbön. Körülbelül pár ezer forintért lehet kapni neodímium mágneses, ferrofluid hűtéses textildómokat. Igazából ezt kihangsúlyozni kb. egyenértékű azzal, hogy autó, aminek kerekei vannak

Solution

Ez most trollkodás akart lenni, vagy mi?
Heco Victa Prime 702 mint több, mint High-Fidelity és már audiophile kategória, ne vicceljünk már...
Ez egy alap szintű hangfal, leginkább házimozi felhasználásra.

Öregem! Te félreértesz, mi több, kiforgatod amit írtam...Ugyanis nem emeltem ki egyik tipust sem,hanem általánosságban írtam, jellemeztem. Remélem, azt azért meg tudod indokolni, hogy ha csak alap a Heco Victa Prime 702 akkor miért biamplifikálható, miért van benne selyemdóm magas sugárzó ferrofluid hűtéssel,és miért 25 Hz - 40kHz a frekvencia átvitele? Mellesleg azért annak örülök, hogy a jelek szerint az ajánlott erősítő márkákba nem kötöttél bele (eddig) . Véleményem: A Heco nem a te márkád.

King Regards,Solution

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

szerintem a HECO több, mint High-Fidelity. 
adataik, felépítésük szerint már az audiophile kategóriába tartoznak.

Ez most trollkodás akart lenni, vagy mi?
Heco Victa Prime 702 mint több, mint High-Fidelity és már audiophile kategória, ne vicceljünk már...
Ez egy alap szintű hangfal, leginkább házimozi felhasználásra.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Solution

Sziasztok!

Új álló hangsugárzók vásárlását tervezem eddig az alábbiakat hallgattam meg:

Az alábbi stílusban:

Elektronikus: MikeOldfield, Schiller, Metal: Nightwish, Masterplan, Rhapsody, Jazz: Erik Truffaz
Könnyű zene: Lorena McKennit. TOTO blu-ray

onkyo tx-nr646 erősítőn szólaltak meg a következő hangfalak:
Kezdve Heco Victa Prime 702, MAjd Music Style 500 majd ennek a 900-as változata.
A victa Prime 702 nálam leszerepelt, ugyan azokat a számokat meghallgattuk úgy, hogy minden számon belül cserélgettük a hangfalakat.
Röviden 702: Amikor azon szólt a zene megszűnt a tér, a hangzáskép összenyomódott, eltűnt a magas, a hangszerek nem voltak jól definiáltak, sok hang eltűnt a mély tartományból is. Viccesen azt mondtam mikor a 702-őt hallgattuk, hogy na most lett a zenéből gyenge MP3
A netdepóban is a Heco 900-at hallgattam meg, összehasonlítva egy Taga Azure F-100 v.2-vel ami szintén nem egy olcsó darab, és bizony a HECO 900 mellett nem kicsit karcsú volt a hangja.

Eddig a Heco MS900 az ami szimpatikus nekem. Az a baj, hogy túl sok helyre nem tudok elmenni, mivel az én munkarendem fedi a szaküzletek munkarendjét

Esetleg kérhetnék még ajánlást, véleményt a Heco hangszóróval kapcsolatban?

Szia, Sz.Miki.

Kérdezted-e a tulajtól,amennyiben ismerősödnél hallgattad, hogy miért pont az adott elemekből áll a lánc? Melyiket miért vette? Szóval, szerintem a HECO azért bukta a tesztet, mert házimozis Onkyoval hallgattad. Vagyis eleve olyan gyártó erősítőjével,termékével ami túlnyomórészben hifi és házimozi erősítőket gyárt. Tehát szerintem a HECO több, mint High-Fidelity. Legalább Marantzzal, Cambridge Audioval, Advanceddal kéne hajtani. Azért ajánlanám ezeket,mert adataik, felépítésük szerint már az audiophile kategóriába tartoznak. A zenék viszont jól lettek kiválasztva.

King Regards,Solution

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok! 

Köszönöm Mindegyikőtöknek, aki eddig valamilyen formán hozzászólt. 
Őszintén megmondva, ahogyan le is írtam, nem ez volt a fő csapásirány, ezzel a témával mondhatni most kezdek el foglalkozni,
s pontosan ezért fordultam olyanokhoz, akik ezzel foglalkoznak akár profi, akár hobby szinten. 
Anno megvettem az első rendszerem, nem igazán elmerülve a dolgokban.... húúúúú házimozi mert de jó lesz, meg aktív mély stb.... 

Ez volt ide stova 8 - 10 éve. Most jutottam el odáig, hogy kicsit előbbre lépjek, s elkezdjem élvezhetőbbé, tartalmasabbá tenni a zenehallgatásokat, mozizásokat. Az USB/netrádió számomra még újdonság, ezért is váltottam a vasat, s lett a VSX 921...

Ehhez keresem ár/érték arányban a lehető legjobbat, segítséget, "kézfogást" kérve/keresve, hogy merre, milyen irányban érdemes elindulnom, hogy a fentieket elérjem.

Üdv! Péter 

Szerintem egy jó sztereó rendszer kiváló lehet mozizásra is, főleg ha 2.1-ben gondolkodsz.
Nálam pl. alapból sima monitorokon szól a muzsika, aztán ha akarom, teszek hozzá sub-ot is, ha a zene vagy én megkívánom. Mozihoz meg alapból benyomom.
Így is lebonthatnám a házat, ha akarnám. Max. nem 10 irányból jön a helikopter, de ez nekem pl. nem is hiányzik...
A netes zenéket pedig egy dac-on keresztül viszem be az erősítőbe a pc-ből, nagyon szépen szól, pedig semmi extra pc-m nincs hozzá. (na ebben lehetne fejlődnöm nekem is, ha akarnám...)

kuuci84
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kuuci84 »

Sziasztok! 

Köszönöm Mindegyikőtöknek, aki eddig valamilyen formán hozzászólt. 
Őszintén megmondva, ahogyan le is írtam, nem ez volt a fő csapásirány, ezzel a témával mondhatni most kezdek el foglalkozni,
s pontosan ezért fordultam olyanokhoz, akik ezzel foglalkoznak akár profi, akár hobby szinten. 
Anno megvettem az első rendszerem, nem igazán elmerülve a dolgokban.... húúúúú házimozi mert de jó lesz, meg aktív mély stb.... 

Ez volt ide stova 8 - 10 éve. Most jutottam el odáig, hogy kicsit előbbre lépjek, s elkezdjem élvezhetőbbé, tartalmasabbá tenni a zenehallgatásokat, mozizásokat. Az USB/netrádió számomra még újdonság, ezért is váltottam a vasat, s lett a VSX 921...

Ehhez keresem ár/érték arányban a lehető legjobbat, segítséget, "kézfogást" kérve/keresve, hogy merre, milyen irányban érdemes elindulnom, hogy a fentieket elérjem.

Üdv! Péter 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Hozzászólás Szerző: Voyager »

drága és ritka, ha mozierősítő jól zenél... persze kinek, mi a jó...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

sosem értettem, ha valakinél zene lesz a fő irányvonal, akkor miért moziszettben és mozierősítőben gondolkodik...Sokáig én sem értettem (tán még most sem), de magamnak azzal magyaráztam meg a dolgot hogy a család igényei ill a kompromisszum miatt... főleg akkor mikor főhősünk nem tudja hogy mik a különbségek!Sokan nem is tudják mit akarnak ill tán még az elvárások sincsenek meg!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

sosem értettem, ha valakinél zene lesz a fő irányvonal, akkor miért moziszettben és mozierősítőben gondolkodik...

kuuci84
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hát ez a Taga mozira még elmegy, de zenére nemigen való. Szerintem. Ha csak ennyi a kereted, érdemesebb lenne használtban gondolkodni.

Értem. Köszönöm, s a Pio-hoz amúgy mi az ami illene? Milyen irányban érdemes elindulni??

Néztem még a Taga Blues szériáját is.... Meglátom, végülis nem SOS.... 

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sziasztok! 

Újoncként olvasgatva a nyitó hozzászólást, az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni. 
A régi rendszert "kinőve" szeretnék egy kicsit "komolyabban" elmerülni a témában, s tervezem az új rendszert összerakni. 
Jelenleg egyedül a vas és a szoba az ami adott, a többi tulajdonképpen elment.
Főbb tényezők: szoba ca 20nm, s ha formára jellemezni kellene, akkor inkább téglalap alakú, melyben a hosszanti oldalakon helyezkedne el a technika. 
Rövidebb oldal: ca 3.5m a hosszanti ca 5.5 - 6m. 
A jövőben ez majd változni fog (jövőbeni költözés), ennek függvényében szeretném megválasztani az elemeket. 
A vas egy Pio VSX 921K, jelenlegi/volt rendszernek volt egy KÁCSA FLW kábelezés, ezt tervezem majd esetleg egy SOMMER Orbit 225 vagy 240-re cserélni. 
Az irány igazából a "lehetetlen" kategória, házimozi és zene egyvelege, bár tervek között az utánpótlás, így lehet, hogy a főbb csapásvonal a zene lesz... utóbbiból is inkább "mindenevő" kategória, kivéve a heavy metal és komoly zene.

Kiszemelt "áldozat" is van, TAGA 606SE + TSW 90 sub, de ez csak terv, árban e fölé nagyon nem tervezem anyagilag menni.

Használt, jóállapotú portékát persze nem vetem meg

Előre is köszönöm Nektek, ha elláttok néhány jótanáccsal, ajánlással, szívesen fogadom a hozzászólásokat! 

Köszönöm és Üdv! 

Péter 

Hát ez a Taga mozira még elmegy, de zenére nemigen való. Szerintem. Ha csak ennyi a kereted, érdemesebb lenne használtban gondolkodni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kuuci84
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok! 

Újoncként olvasgatva a nyitó hozzászólást, az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni. 
A régi rendszert "kinőve" szeretnék egy kicsit "komolyabban" elmerülni a témában, s tervezem az új rendszert összerakni. 
Jelenleg egyedül a vas és a szoba az ami adott, a többi tulajdonképpen elment.
Főbb tényezők: szoba ca 20nm, s ha formára jellemezni kellene, akkor inkább téglalap alakú, melyben a hosszanti oldalakon helyezkedne el a technika. 
Rövidebb oldal: ca 3.5m a hosszanti ca 5.5 - 6m. 
A jövőben ez majd változni fog (jövőbeni költözés), ennek függvényében szeretném megválasztani az elemeket. 
A vas egy Pio VSX 921K, jelenlegi/volt rendszernek volt egy KÁCSA FLW kábelezés, ezt tervezem majd esetleg egy SOMMER Orbit 225 vagy 240-re cserélni. 
Az irány igazából a "lehetetlen" kategória, házimozi és zene egyvelege, bár tervek között az utánpótlás, így lehet, hogy a főbb csapásvonal a zene lesz... utóbbiból is inkább "mindenevő" kategória, kivéve a heavy metal és komoly zene.

Kiszemelt "áldozat" is van, TAGA 606SE + TSW 90 sub, de ez csak terv, árban e fölé nagyon nem tervezem anyagilag menni.

Használt, jóállapotú portékát persze nem vetem meg  

Előre is köszönöm Nektek, ha elláttok néhány jótanáccsal, ajánlással, szívesen fogadom a hozzászólásokat! 

Köszönöm és Üdv! 

Péter 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mivel a keresztváltóban a kényesebb helyekre is előszeretettel használnak elektrolit kondenzátort, amelyeknek +10-20% tűrésük van, ezért előfordulhat, hogy extrém peches esetben a két csatornában egész máshová esik a váltás, és a sztereo tér igen gyatra lesz. Egy jól célzott tuninggal ez a probléma megoldható, és az egész hangsugárzó sokkal jobban-szebben fog zenélni. 
A bejáratás ezen a problémán nem segít, csak a megszokáson... Az akusztikai környezet sokat tud rontani az előadáson, de ha közelebb ülünk a hangsugárzókhoz, egyre kevésbé zavaró. Ez a Kef masina valóban nem való <20nm szobába basszus problémák miatt.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Erősen gondolkodom egy monitor audio bronze 6 beszerzésén, mivel nagyon alkalmi áron tudnám beszerezni, viszont előtte nincs lehetőségem tesztelni. A dobozok a faltól 30 cm.-re állnának, más megoldás nincs.
A doboz első reflexnyílással rendelkezik, de hátul is van rajta egy "szellőzőnyílás". Az érdekelne, hogy a hátsó fal közelsége mekkora problémát okozhat az adott típusnál? 

Teljesen mindegy, a refinyílástól függetlenül egyik hangfalnak sem tesz jót a fal közelsége. Ahhoz már brutál közel kéne tenni, hogy önmagában a hátsó reflexnyílásból ne tudjon akadálytalanul közlekedni a levegő és ez számítson.

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Segítséget szeretnék kérni!

Erősen gondolkodom egy monitor audio bronze 6 beszerzésén, mivel nagyon alkalmi áron tudnám beszerezni, viszont előtte nincs lehetőségem tesztelni. A dobozok a faltól 30 cm.-re állnának, más megoldás nincs.

A doboz első reflexnyílással rendelkezik, de hátul is van rajta egy "szellőzőnyílás". Az érdekelne, hogy a hátsó fal közelsége mekkora problémát okozhat az adott típusnál? 

Sajnos minden hangsugárzóról elmondható, hogy megszólalásának milyensége nagyban függ az elhelyezéstől.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Segítséget szeretnék kérni!

wntsmk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: wntsmk »

Érdekes, nekem pont ellentétes a véleményem. A Q500 hangjából pont a tér hiányzik, anélkül számomra értékelhetetlen egy a hangfal.

Azon nincs mit csodálkozni, hogy egy teljesen más akusztikai környezetben teljesen másképp szólal meg a cucc. Hozzátenném, hogy falra tolva, ad abszurdum sarokba tolva, a hangfalak többsége messze nem hozza azt, amit tudna egyébként.

Igen ahogy írtam nekem is a tér hiánya a legnagyobb problémája (talán az egyetlen). Ez egyébként rengeteget javult a bejáratással. Még közel sem hozza azt amit a monitor audio ebből a szempontbol, valoszinűleg nem is fogja soha. A sarkokrol bőven elég távra van, a falaktol megkaptál a maguk fél méterét, ezzel egyáltalán nincs gond, inkább azzal ami a szemközti és az összes csupasz falrol visszacsapodik.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Végül KEF Q500 mellett döntöttem. Bronze és Silver 6 mellett kérdés sem volt mi szól szebben.
A KEF úgy verte mindkét MA-t, hogy azok elvileg bejáratott demo darabok voltak, a KEF pedig frissen kicsomagolt.

A bronze 6 szerintem teljesen felejtős, a nagy téren kívűl semmit nem tudok pozitivat mondani a hangjárol. Teljesen szétesett egyszerűen élvezhetetlen olyan zenére amit hallgatnék. Silver valamivel jobban egyben volt, dinamikája még mindig fura volt.

KEF gyönyörűen természetesen szolt, hatalmas dinamikával bejáratlansága ellenére.

Ami még érdekesség, hogy a KEF esetében egyértelműen a Cambridge Audio CXA60-as erősítője vitte a pálmát a meghallgatott darabok közül, viszont a Monitor Audio hangsugárzok szebben szoltak a joval olcsobb Marantz pm6006-al.

Szoval hazahoztam az új hangsugárzoim és erősítőm, oltári csalodás. Ugyan azt a példányt hoztam el direkt amit meghallgattam, de valahogy nem adta az egészet. Semmi mély nem volt, recsegett, semmi dinamika, nulla tér, nagyjábol mint amikor az ember leszorítja a hangszorokat.
Variáltam párat a szoba beállításain, jóval jobb lett. De nem voltam megelégedte. Olvastam, hogy sokan egy "running-in" "breaking-in" folyamattal járatják be az új hangszoroikat. Hát fogtam és 80 órát át megállás nélkül futott. Vissza a két sarokba a hangsugárzok, most majdnem leszakadt a fejem. Tovább fogom csinálni 200 óráig, és mindenkinek javaslom!

Érdekes, nekem pont ellentétes a véleményem. A Q500 hangjából pont a tér hiányzik, anélkül számomra értékelhetetlen egy a hangfal.

Azon nincs mit csodálkozni, hogy egy teljesen más akusztikai környezetben teljesen másképp szólal meg a cucc. Hozzátenném, hogy falra tolva, ad abszurdum sarokba tolva, a hangfalak többsége messze nem hozza azt, amit tudna egyébként.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”