Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

mondjuk nem pont erről írtam, hanem az 1xre-csak hirtelen-megnövekedett árról :kiraly: , mivel szvsz az 1ébkénti árképzést lehetetlen mederben-kezelni :foto:

Bekértem az árakat.
Majd kiderül,hogy mit lehet vele kezdeni.
Sajnos az európai cégek termékeinek árai eléggé el vannak szállva.

dfece
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dfece »

... Állítólag az LFD nevű angol integrált illik legjobban hozzá, ez egy kis cég által gyártott, jó drága cucc...
hát igen, az usa-ban nagyon nagy kultusza van az lfd/harbeth/croft/spendor/quad/rega/proac vonalnak

az lfd 1ébként 1 érdekes történet: angliában a '80-as évek vége-'90-es évek elején többször is tesztelték az lfd-ket mind a hfc, whf ill. hfn&rr-ben. s az egyetlen ember, akinek akkor tetszettek, ken kessler (abszolút csöves-párti) volt - mindenki más az lfd-k "dinamikátlan, lapos, szerény felbontású" hangja ill. a panel-nélküli és valóban kisipari kinézete miatt esetleg átlagosnak ítélte őket :kiraly: aztán egyszercsak a stereophile írójának, sam tellig-nek, ill. 1 bizonyos gene rubin nevű, az lfd-t (s mellékesen a harbeth-et IS) 'fölfedező' kereskedőnek köszönhetően (étöd az összefüggést... ) betörtek az usa-ba - s ugyanaz történt velük, mint a szintén így-járt harbeth-tal: az áraik meg3xozódtak, s használtan is - a croft -okhoz hasonlóan - 70-80% körül mennek el :foto:

viszont legalább télleg jók

Érdekes, amit írsz, és én is sokat gondolkodtam azon, hogy egy hangfal előállítása mennyibe kerülhet, ill. megfordítva, mi kerül ennyibe egy hangfalon. Persze van fejlesztési és marketing költség, stb-stb..., de mégis van hangfal nagyon olcsóért, és hihetetlenül drágáért is. Az extra profit százalékosan ugyanaz lehet mindkét esetben, vagy az ár(és a teljesítmény) növekedésével pofátlan nagy árrések jelennek meg? Ugyanez persze nemcsak a hangfalakra kérdés, hanem pl az erősítőkre is.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

...már 25W feletti erősítővel működik...
ja, működik, dejazé' azzal a 25w-tal ÉN vigyáznék (ld. az igensok fórumon olvasható hozzászólások), ill. csöves 25w-ra gondolnék... :kiraly:

Csöves 25-tel, ill. tranyós 50-nel már jól szól, egy Paul Szabady nevű Hi-Fi szakíró szerint(Szabady Pál lesz az) egy Creek A50i-vel már szépen muzsikál(ami 50WPC). De biztos rá lehet tenni egy nagy lapáttal, ha jó az erősítő. Állítólag az LFD nevű angol integrált illik legjobban hozzá, ez egy kis cég által gyártott, jó drága cucc. Meg a Lavardin is jó hozzá.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

- s hogy még izgibb legyen a kép, álljon itt 2 klasszikus bbc-hang-előadóművész, a spendor sp1/2 és a harbeth c7 egy amerikai összehasonlítása:

Kb ugyanazokat az erényeket emeli ki a teszt, amit én is az előbb leírtam. Állítólag az SHL-5 szignifikánsan jobb hangfal, sokan váltanak erre a c7-ről, illetve aki az első Harbeth hangfalát készül venni, annak egyből inkább az SHL 5-öt javasolják relatíve nem sokkal több pénzért.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth Compact 7 ES-3
Istenem, de gyönyörű! :foto:
Odavagyok ezekért az egyszerű, letisztult formákért!! :kiraly:

Én is!!!
Nagyon vágyom rá, hogy egyszer fülvégre kapjam! Nem okozna nagy gondot, ha együtt kellene élnem egy ilyennel...
Ami egyébként így látatlanban/hallatlanban tetszik benne, hogy könnyen hajtható(ez igaz minden Harbeth-re), már 25W feletti erősítővel működik. Valaki írta, hogy Heed Si+X2-vel is jól szól, de gyakorlatilag majdnem minden erősítővel hozza a formáját. Kábelekre sem háklis, a nem túl drága DNM is passzol hozzá.
Alacsony hangerőn is kellően dinamikus hangot produkál, esti-éjszakai zenélésekhez is ideális. Szinte csak jót lehet olvasni róla a neten.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Harbeth Compact 7 ES-3
Istenem, de gyönyörű! :foto:
Odavagyok ezekért az egyszerű, letisztult formákért!! :kiraly:

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

dfece,
mb2-s és mb2-sa volt akkor a partiban...
c7-et (még) nem hallottam, véleményt nem tudok mondani;

trane,
igen, valóban gyengére sikerült és természetesen programmal fordítottam...de köszönöm, hogy így is úgy érzed belesikerült a lényeg. :foto: :kiraly:
Számomra viszont az az igazán lényeges, hogy a compactokkal "megélt" tapasztalatodtól eltérően az shl-5 pont nem maradt el a nagy pmc-től semmiféle prat-ban.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

nem tudják (a compact 7es mk1-et és mk3-at volt szerencsém hosszabb ideig hallgatni) azt a zenei műfaj-beli függetlenséget, PRaT-ot (gyorsaság, ritmika és időzítés) és transzparenciát visszaadni, amit a quad (dimanikus)-ok vagy a totem-ek, akár 'alacsonyabb (ár-)szinten' is, de tudnak... :kiraly: azaz, számomra nem elég zeneiek

Érdekes, pedig pont a zeneiséget hangsúlyozzák sokan. Melyik alacsonyabb árú Quad ill. Totem hangfal teljesíti túl szerinted a C7 ES-3-at?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szerb Hi-Fi bolt árlistája
Nagyon drága a kisker ára:
P3ES-R javor ili ružino drvo 1,520.00 EUR
HL-P3ES-2 trešnja 1,520.00
HL-P3ES-2 eukaliptus 1,575.00
HL-P3ES-2 ebonovina, tigrasta 1,700.00
HL-Compact 7ES-3 trešnja 2,105.00
HL-Compact 7ES-3 eukaliptus 2,220.00
HL-Compact 7ES-3 ebonovina, tigrasta 2,340.00
Super HL5 3-way trešnja 2,570.00
Super HL5 3-way eukaliptus 2,690.00
Super HL5 3-way ebonovina, tigrasta 2,810.00
Monitor 30 trešnja 2,460.00
Monitor 30 eukaliptus 2,575.00
Monitor 30 ebonovina, tigrasta 2,630.00
Monitor 40 trešnja 9,360.00
Monitor 40 eukaliptus 9,600.00

Bekértem az árakat a gyártótól.
Ha valakit konkrétan érdekel valami,akkor szóljon.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ez azért több mint az alig :kiraly:

Jogos.
Én véletlenül Ázsiára kattintottam.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nekem a Compact 7 ES-3 és az SHL5 nagyon szimpatikus. Nem túl nagy szobába mindkettő jó választás lehet. Közép/mély hangszórójuk az Alan Shaw fő konstruktőr által tervezett Radial2. Ennek, valamint a dobozok vékony falának köszönhető az a természetesség, amellyel ezek a hangfalak zenélnek. Nagyon szeretném egyszer élőben is átélni ezt az élményt. :kiraly:

mikor annakidején a PMC hangfalaimat választottam, akkor néhány hétig pont Harbeth-ekkel együt teszteltem őket;

az SHL-5, ideális rendszerbe illesztve, bármilyen hallgatói/ fül fáradtság nélkül, alapvetően naturális/ természetes módon reprezentálja a zenét. A középtartománynak van egy jellemzően határozott meleg 'tapintása',
a magasai pedig édesek, símák és kellően kiterjesztettek. Bár van egy supertweeter az SHL-5 -ben, és az ugye viscerális/ belsőszervi hatásokon keresztül is érvényesíti a magasfrekvenciás kiterjesztést, - miközben AZ általánosan tisztább és részletezettebb, ám a hangfal mégsem nonplus-ultra a transzparenciában. A treble nem hangzik olyan légiesnek és kiterjesztettnek, mint egyes más, -igen pl. a PMC hangfalak esetében.

Mindazonáltal, ez nem egy éles kritika részemről a SHL-5 irányába,
ahogy az átlátszóság és részlet adott mértékű hiánya megnyilvánulhat olyan kedvező jellemvonásként, ami előnyös is lehet bizonyos speciális hallgatói preferenciáknál. Mindez jól monitorozható a hangfal frekvencia görbéjén,
főleg a fül számára kritikus 2kHz és 5kHz közötti tartományban.
http://www.harbeth.co.uk/uk/uploadfolder/shl5z.png
A Harbeth hangfalaknak ez a különös jellemzője alapvető lehet a szinte nulla hallgatói/ fül fáradtság lényegéhez, amely SZVSZ létfontosságúan járul hozzá a sok-sok órányi folyamatos zenés élvezethez.

Az SHL-5 mindazonáltal annyira koherens, amennyire csak lehet.
Ha igazán bele akarok kötni, akkor az az alacsony frekvencia-reprodukció lehetne. A basszus a SHL-5-ön nem tűnik olyan mélynek mint néhány más hasonló kaliberű hangfalnál amiket hallgattam, de ez nem feltétlenül rossz dolog. Jó eredménnyel és hatásfokkal építhetők fel pl. servo kontrollált Velodyne subwooferekkel, és ezek nagyon jól kiegészítik a Harbeth hangfalak szilárdabb és mélyebb basszus kiterjesztését.
:foto:

Szia!

C7-et hallottál? Ha igen, milyen az SHL-5-höz képest?
Melyik PMC múlta fölül az SHL-5-öt?

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Nekem a Compact 7 ES-3 és az SHL5 nagyon szimpatikus. Nem túl nagy szobába mindkettő jó választás lehet. Közép/mély hangszórójuk az Alan Shaw fő konstruktőr által tervezett Radial2. Ennek, valamint a dobozok vékony falának köszönhető az a természetesség, amellyel ezek a hangfalak zenélnek. Nagyon szeretném egyszer élőben is átélni ezt az élményt. :kiraly:

mikor annakidején a PMC hangfalaimat választottam, akkor néhány hétig pont Harbeth-ekkel együt teszteltem őket;

az SHL-5, ideális rendszerbe illesztve, bármilyen hallgatói/ fül fáradtság nélkül, alapvetően naturális/ természetes módon reprezentálja a zenét. A középtartománynak van egy jellemzően határozott meleg 'tapintása',
a magasai pedig édesek, símák és kellően kiterjesztettek. Bár van egy supertweeter az SHL-5 -ben, és az ugye viscerális/ belsőszervi hatásokon keresztül is érvényesíti a magasfrekvenciás kiterjesztést, - miközben AZ általánosan tisztább és részletezettebb, ám a hangfal mégsem nonplus-ultra a transzparenciában. A treble nem hangzik olyan légiesnek és kiterjesztettnek, mint egyes más, -igen pl. a PMC hangfalak esetében.

Mindazonáltal, ez nem egy éles kritika részemről a SHL-5 irányába,
ahogy az átlátszóság és részlet adott mértékű hiánya megnyilvánulhat olyan kedvező jellemvonásként, ami előnyös is lehet bizonyos speciális hallgatói preferenciáknál. Mindez jól monitorozható a hangfal frekvencia görbéjén,
főleg a fül számára kritikus 2kHz és 5kHz közötti tartományban.
http://www.harbeth.co.uk/uk/uploadfolder/shl5z.png
A Harbeth hangfalaknak ez a különös jellemzője alapvető lehet a szinte nulla hallgatói/ fül fáradtság lényegéhez, amely SZVSZ létfontosságúan járul hozzá a sok-sok órányi folyamatos zenés élvezethez.

Az SHL-5 mindazonáltal annyira koherens, amennyire csak lehet.
Ha igazán bele akarok kötni, akkor az az alacsony frekvencia-reprodukció lehetne. A basszus a SHL-5-ön nem tűnik olyan mélynek mint néhány más hasonló kaliberű hangfalnál amiket hallgattam, de ez nem feltétlenül rossz dolog. Jó eredménnyel és hatásfokkal építhetők fel pl. servo kontrollált Velodyne subwooferekkel, és ezek nagyon jól kiegészítik a Harbeth hangfalak szilárdabb és mélyebb basszus kiterjesztését.
:foto:
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Biztosan nagyon drága lehet
Igen, néztem a szomszédos országok árait, tényleg drága hangfal, ennek ellenére nagyon sok infó olvasható róla a fórumokon a tulajoktól, tehát sok is fogy belőle. Persze ott mások a fizetések is :kiraly:

Ok,de nézd meg,hogy alig van forgalmazójuk európában.

http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... ent=Europe

Ez azért több mint az alig :foto:

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

Igen, néztem a szomszédos országok árait, tényleg drága hangfal, ennek ellenére nagyon sok infó olvasható róla a fórumokon a tulajoktól, tehát sok is fogy belőle. Persze ott mások a fizetések is :kiraly:

http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... ent=Europe
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Szerb Hi-Fi bolt árlistája
CENOVNIK_HARBETH_2009_1_.pdf

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth Compact 7 ES-3
Ez a doboz kb 6-800000 Ft lenne szerintem.
van valami árlistád?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth Compact 7 ES-3

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth SHL5

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Elírtam, a konstruktőr neve helyesen: Alan A. Shaw

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nekem a Compact 7 ES-3 és az SHL5 nagyon szimpatikus. Nem túl nagy szobába mindkettő jó választás lehet. Közép/mély hangszórójuk az Alan Show fő konstruktőr által tervezett Radial2. Ennek, valamint a dobozok vékony falának köszönhető az a természetesség, amellyel ezek a hangfalak zenélnek. Nagyon szeretném egyszer élőben is átélni ezt az élményt. :kiraly:
Tényleg, miért nem forgalmazza ezt senki nálunk? Világszerte elismert és magasra értékelt márka, igaz nem olcsó, de ha tényleg olyan különleges, lenne rá kereslet. Egyébként a használtpiacon is csak ritkán fellelhető sajnos.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egy ilyet szívesen elfogadnék:Monitor 40.1 domestic

Transducer system Three-way reflex � Harbeth 300mm bass unit, 200mm RADIAL2� midrange and 25mm tweeter with HexGrille.
Freq. response 35 Hz - 20k Hz +/-3 dB, free space, 1m with grille on, smooth off-axis response.
Impedance 6 ohms - easy to drive
Sensivity 84db/1W/1m
Amp. suggestion Works with a wide range of amplifiers, ideally from 50W/channel.
Power handling 200W programme
Connector Two 4mm gold-plated binding posts for wires or plugs
Dimensions (hxwxd) 750 x 432 x 400mm
Finish Cherry, eucalyptus, rosewood.
Space needs LF optimised for use away from hard, reflective surfaces.
Stands To bring ears level with tweeters.
Weight 34kg each
Packing Single speaker per shipping carton

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

The Monitor 20 is a professional loudspeaker designed to replace the BBC's LS3/5A. Extensively used in professional near-field monitoring applications, the Monitor 20 is exactly the right balance of sound and size that make it perfect for monitoring.

Monitor 20
http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... 20domestic

Transducer system 5" bass/mid, 19mm aluminium tweeter
Freq. response 75Hz - 20kHz +/-3dB free space, 1m with grille on with smooth off axis response
Impedance 4 ohms
Sensivity 83db/1W/1m
Amp. suggestion Works with a wide range of amplifiers, ideally from25W +
Power handling 50W programme
Connector Two 4mm gold-plated binding posts for wires or plugs.
Dimensions (hxwxd) 305mm x 188mm x 198mm
Finish Cherry, eucalyptus, rosenut veneers.
Space needs Overall response optimised for use away from walls.
Stands As necessary to bring tweeter to ear height.
Weight 6.0kg each

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”