Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

41 minutes ago, Aszpirin said:

Creek OBH-21SE fejhallgató-erősítőm mostanaban azzal szórakozik, hogy néha bekapcsoláskor néma marad. Ha megmozgatom-megfeszegetem kicsit a hangerőpotit, akkor helyrejön, de közben olyan tüneteket produkál, mintha érintkezéshibás lenne. 

Mivel ez egy tudomásom szerint eléggé népszerű modell, hátha itt akad olyan forumtárs, akinek szintén van, őket kérdezem: találkoztatok ilyen jelenséggel? Illetve a többiektől is: ezen tünetleírás alapján javítható házilag, vagy keressek egy szervizt? Ha utóbbi, akkor lenne esetleg konkrét ajánlásotok (tapasztalat alapján) megbízható szervizre Budapesten - Tatabányán - Székesfehérváron ill. környékükön?

Itt tudsz ilyenekről kérdezni.

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6250

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Creek OBH-21SE fejhallgató-erősítőm mostanaban azzal szórakozik, hogy néha bekapcsoláskor néma marad. Ha megmozgatom-megfeszegetem kicsit a hangerőpotit, akkor helyrejön, de közben olyan tüneteket produkál, mintha érintkezéshibás lenne. 

Mivel ez egy tudomásom szerint eléggé népszerű modell, hátha itt akad olyan forumtárs, akinek szintén van, őket kérdezem: találkoztatok ilyen jelenséggel? Illetve a többiektől is: ezen tünetleírás alapján javítható házilag, vagy keressek egy szervizt? Ha utóbbi, akkor lenne esetleg konkrét ajánlásotok (tapasztalat alapján) megbízható szervizre Budapesten - Tatabányán - Székesfehérváron ill. környékükön?

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6250

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Sziasztok! Agybadugós füles kategóriában nekem nagyon jó tapasztalataim vannak az RHA T10-zel.

Érdekes koncepció a becsavarhato “akusztikai tuning” hangrácsok, és működik. Adnak hozzá egy rakat mindenféle méretű szilikon sapkát is...

A mostani árát szerintem nagyon megéri (pár évvel ezelőtt újan jóval drágább volt, mint most). Ha a mikrofonos-hangerőszabályozós iPhone-változatra van szükségetek, akkor a RHA T10i (ugyanaz, cska van a végén egy “i”) a jabasolt, bár az jelenleg kb másfélszeres áron van. 

Különben robusztus konstrukció. Inkább azoknak javaslom, akik nem igénylik, hogy nagyon színezze a basszust a füles... komolyzenéhez, dzsesszhez is nagyon jó.

Akit érdekel, irány az arukereső.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Ma kezdtem az ismerkedést ezzel a kis Centrance DAC/amp-kombóval a HD650 mellé, laptophoz lesz utazószett belőle. Egyelőre egy nyomatókábelen lóg, még tölt is, de már hallatszik, milyen szép kiegyenlített hangzása van, s mennyi részletet és réteget tud a zenéből. Ha valaki Sennheiserben gondolkodik (alacsonyan repkednek a HD-650-esek az apróban mostanság), akkor ezt a nálunk kevésbé ismert céget érdemes számításba venni. Már látom, hogy el fogom hozzá készíttetni a szimmetrikus kábelt.  
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: RIEC »

1 hour ago, robi20064 said:

Most volt alkalmam vegig nezni a videot, mosolyogva mondja be a 3000-3500-as arat amikor Tyll visszakerdez hogy tenyleg ennyi? Ha az ukranoktol licenszelt technologia miatt annyi, ha nem, ez akkor is erosen elszallt arkepzes.

A fószer azt mond amit akar, lenyomozni nem tudjuk, üzleti titkokat meg nem fog kifecsegni. Én amúgy nagyon kiváncsi lennék arra, hogy az OPPO fejlesztőmérnökeit melyik cég fogja elszipkázni.

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: sting »

Hifiman HE 400I hangzás karakterével egyező fejest keresek, más márkából.

Dac - Denon 300 usb

Mit javasoltok?

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Hivatalos arat meg nem lattam leirva, head-fi-n voltak tippek 800-ra es 3000-re is, de az teny hogy nagyon elszalltak egy ideje az arak a "flagship" modelleknel

A tag mondta az árat a videóban.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1285

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Sokan szeretik itt is a forumon a Meze 99 fejhallgatokat, nem csak nekik, hamarosan itt a Meze elso(?) planar magneses modellje:

https://www.innerfidelity.com/content/c ... -headphone

Milyen kis aranyos a fószer Sennheiseres nyakbaakasztóval

Egyébként a Meze pont a jó ára miatt lett befutó többeknél. Már a 800€ is nagyon sok, a 3000 meg vicc. Mindenesetre kíváncsi vagyok, mit hoz a jelenlegi planár mezőnyhöz képest. 

RIEC

Fül és Fejhallgatók

51 minutes ago, robi20064 said:

Sokan szeretik itt is a forumon a Meze 99 fejhallgatokat, nem csak nekik, hamarosan itt a Meze elso(?) planar magneses modellje:

https://www.innerfidelity.com/content/c ... -headphone

Tervezett ár: 3000-3500 dollár. Egy "Skodáért".

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Fül és Fejhallgatók

Most jött az email, hogy gyártásba került az első massdropos Sennheiser HD-58X-ek jubileumi kiadása. Elkészültek az első példányok, és a Sennheiser jelezte, tudják tartani a június 29-ei céldátumot az első adag szállításával. Ezek már az új, 150 Ohmos membránnal készülnek. Én is rendeltem, iszonyú kíváncsi leszek, mert az egyik kedvenc fülesem volt.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Indy »

55 minutes ago, Tul said:

Pont emiatt a karaktere miatt van az, amit többször említettem: halk zenehallgatásnál is ízes, teljes hangot produkál. Ha feltekerem, nekem már sok, de épp ez a zseniális benne, amiért számomra többet nyújt, mint a nagyok - nem kell feltekerni. Így nem fárasztja sem a fület, sem téged, sem a környezetet.

Én azért megküldöm rendesen néha.  Jól hajtható füles. 

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3373
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: alto »

59 minutes ago, Tul said:

Különben érdekes, hogy a csodafülesek (amik tényleg tök jól szólnak) milyen izgága frekvenciamenettel bírnak. Irdatlan kiugrások, beszakadások vannak (néha több tíz dB-ek). Ez tudatos, vagy ennyire tökéletlenek a hangszórók és a mögöttük lévő akár nyitott, akár zárt tér? Hangsugárzóknál ez nem ennyire durva. Vagy a közeli mikrofonelhelyezésből fakad a részletesebb eredmény?

Hát pl. a Beyer T1 kapcsán maguk is írják, hogy a ferdén elhelyezett driver miatt a valós (tehát a fül által érzékelt) frekvenciamenet a mérttől jelentősen eltérhet. Ezekután mondjuk nem egészen értem, hogy mi értelme ennek a mérésnek.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

16 minutes ago, Indy said:

(Meze 99 Classic)

Pont emiatt a karaktere miatt van az, amit többször említettem: halk zenehallgatásnál is ízes, teljes hangot produkál. Ha feltekerem, nekem már sok, de épp ez a zseniális benne, amiért számomra többet nyújt, mint a nagyok - nem kell feltekerni. Így nem fárasztja sem a fület, sem téged, sem a környezetet.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Indy »

13 hours ago, Tul said:

Tök jó tényleg! 

Idézet a tesztből (Meze 99 Classic):

It can be driven directly from portable sources such as phones, tablets and DAPs.An extra amp is not needed.

Az első mondat okés, végül is a második is. Én kipróbáltam két mobil eszközről és egy komoly (~500k)  laptopról B&O hangrendszerrel. Az egészen biztos, hogy a maximális tudását egyikről sem tudja megmutatni. 

The Meze 99 Classics sound overly bassy and ‘fat’. For those that prefer a ‘neutral’ and natural sound it is not the perfect headphone. It has a ‘hollow’ sound to it and upper) mids are recesssed.When using on portable devices and listening to popular music the described sound is not necesarily a bad thing. Pop recordings actually do not sound poor on this headphone and can see why many people are liking the sound.The mids also have a ‘thick’ signature, as in lacking clarity/presence, and is way too ‘laid back’ for me.To me it sounds fatty, bassy, hollow and lacks ‘bite’ which are all negative words but many others may find it pleasantly bassy, warm, laid back with pleasant soft highs.

Az "overly bassy" addig volt csak igaz, ameddig nem kapott egy komolyabb erősítést és forrást. Egy Samsung Galaxy A5 (2017) és egy Nexus 7 hasonlóan hajtotta, a basszus néha rátelepedett a középtartományra, míg a magasak nem voltak elég levegősek, amúgy élvezhető volt a zenehallgatás. Egy fokkal jobb volt a laptopról (HP Clear Sound AMP), de amint bekötöttem az alábbi setup-ba, nem ismertem rá a hangjára:

Myryad Z40 & Meze 99 Classic & Breeze Audio USB DAC & Breeze Audio táp & van den Hul "The Integration" IC & Belkin Gold USB

A basszus hihetetlen erőteljes lett, de ugyanakkor szárazabb is, pufogásnak nyoma sem maradt, a hangkép korábbi mély túltengése kitisztult. A magasak is tisztultak, sokkal "élesebbek" lettek. A színes hangzás ugyanakkor megmaradt, továbbra sem az analitikus hangzást keresők fejhallgatója a Meze. De ezzel a komolyabb erősítéssel minden műfajt hallgathatóvá tesz, azonban én különösen rockzenére javaslom, metálra meg főleg.  Élő, pezsgő, dinamikus és lüktető a kapott hang, én az irodában használom ezt a rendszert.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Különben érdekes, hogy a csodafülesek (amik tényleg tök jól szólnak) milyen izgága frekvenciamenettel bírnak. Irdatlan kiugrások, beszakadások vannak (néha több tíz dB-ek). Ez tudatos, vagy ennyire tökéletlenek a hangszórók és a mögöttük lévő akár nyitott, akár zárt tér? Hangsugárzóknál ez nem ennyire durva. Vagy a közeli mikrofonelhelyezésből fakad a részletesebb eredmény?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

tenyleg jo az a link, köszönöm.

K701 kapcsan a kerdezönek: epp a fenti linkböl elindulva, https://www.rtings.com/headphones/reviews/akg/k701  oldalon hurkak nelkül van es komfortosnak is irjak (nekem K601 es K702 volr fejemen, nem zavartak, de ez tenyleg egyedi fejforma, igeny es erzekenyseg kerdes is)

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

22 minutes ago, RIEC said:

Ez itt egy jól használható oldal.

Tök jó tényleg! 

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Ez itt egy jól használható oldal.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

7 minutes ago, spaceboy75 said:

Szia Gergő!

Ha kényelmi és meghajtási problémákon túl lépünk , akkor hangra melyik a jobb?

Most kezdem a füles témát azért kérdem.

Csak a testvérmodelleket ismerem (Q701, HD600), amiknél itt-ott jelentősebb eltérések is akadnak az általad kérdezettekhez képest. Ezért reagáltam csak arra a részre, ami tuti.

spaceboy75
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: spaceboy75 »

27 minutes ago, Tul said:

Amire készülj AKG esetén, hogy ha nincs nagy frizurád, megőrülsz majd a hurkás párna nyomásától a fejed búbján..! Nem vicc. El sem tudtam képzelni, ez mennyire durva lehet, amíg nem próbáltam hosszú távon. Azóta is dörzsölöm a kobakom, ha ez eszembe jut Egyébként nehezebben hajtható, mint a másik, erre szintén érdemes készülni. (A Q701, annak ellenére, hogy majdnem ötöde az impedanciája, nagyobb gondot jelentett az erősítőknek, mint a 300Ohmos HD600.)

Szia Gergő!

Ha kényelmi és meghajtási problémákon túl lépünk , akkor hangra melyik a jobb?

Most kezdem a füles témát azért kérdem.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

2 hours ago, spaceboy75 said:

Sennheiser HD599 vs AKG K701

Amire készülj AKG esetén, hogy ha nincs nagy frizurád, megőrülsz majd a hurkás párna nyomásától a fejed búbján..! Nem vicc. El sem tudtam képzelni, ez mennyire durva lehet, amíg nem próbáltam hosszú távon. Azóta is dörzsölöm a kobakom, ha ez eszembe jut Egyébként nehezebben hajtható, mint a másik, erre szintén érdemes készülni. (A Q701, annak ellenére, hogy majdnem ötöde az impedanciája, nagyobb gondot jelentett az erősítőknek, mint a 300Ohmos HD600.)

spaceboy75
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: spaceboy75 »

Sennheiser HD599 vs AKG K701

Sziasztok!

Segítség kellene, a címben említett fülesek közül, melyik a jobb minden szempontból?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv.

Space.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Ú, ezt el is felejtettem - ahogy leírtad, beugrott Azt a kis erősítőt azóta már többször visszasírtam. Én Q701-gyel használtam és nem nagyon mentem volna tovább az AKG-ról, ha az a nyomorult hurkás fejpánt nem kínozta volna a kutacsomat.. De ahogy nézem, a 601-esnek sima az önbeállító pántja, így hosszú távon is kényelmes.

Itt fel kell hozzak egy témát, amivel az AKG-k kapcsán szembesültem: óriási szórás volt ugyanazon típusnál több darab hangminősége között. Nagyon szerettem a Q701-et, egy kollégám vett is, miután az enyém meghallgatta. Az zöld színű volt, így betudta ennek az ellenszenvnek, hogy nem szól olyan jól, mint az enyém Aztán vett egy feketét is és az sem volt olyan jó. Összehallgattuk őket, egymás mellett, aminek nagyon egyértelmű tanulsága lett, hogy bizony, az enyém jobb, nem is kicsit. A másik kettő lapos, unalmas hangú volt, se alja, se teteje, hallhatóan kevésbé volt nyitott a frekvenciaskála. De tényleg nem nüansznyi különbségről beszélek! Jól bejáratott darabok voltak mind, a kábeleket is cserélgettük, de az eredmény mindig ugyanaz lett.
Tapasztalt valaki hasonlót? Esetleg más márkákra is jellemző ez? (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az AKG-ra igen, ellenben mi annál tapasztaltuk.)

K601.  volt K702 is, de nem ereztem nagy különbseget, igy mivel az piackepesebb, azt eladtam. leginkabb, mert nem kell anny kütyü. persze an Alessandro MS1 is es Sennheiser HD-250 lin ll is. de utobbi honapokban ritkan fülesezek.

K601 a Töled vett Invertory-val nekem teljesen jo, az kellett hozza, masik füleserösitövel nem tetszett annyira.
(szoval, aki akarja, leszürheti: nem hallok, igenytelen vagyok, nem egy liga :-)

RIEC

Fül és Fejhallgatók

Igen azt mar en is olvastam, hogy az a HDVA600 nem sikerult annyira jol, pl Violectric fejhallgato erositoket jobban dicsertek na meg itt vannak a forumon az OTL csoves fejhallgato erosito eleg jo arban es egyparan azzal hallgatjak a HD800-at.
Bar ezt igazabol meg kene hallgatni.

Igen, valamit kell csinálni a HD800 analítikus hangjával. Ezért szeretik csöves erősítőre kötni, vagy egy szivacsos folytást alkalmazni a membrán körül. Az adok-veszek topikban is volt már erről szó. Valaki egy ilyen szettel árulta a készülékét. A HD800-at inkább ajánlják professzionális célokra, stúdiókba semmint műkedvelők játékszerének. Ugyanakkor biztos, hogy van olyan akinek a tudása nagyon bejön és szereti meghallani vele a felvételen ha a koncertmester megmozdítja a lába ujját a körömcipőjében.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Milyen AKG-k hallgatsz?

K601.  volt K702 is, de nem ereztem nagy különbseget, igy mivel az piackepesebb, azt eladtam. leginkabb, mert nem kell anny kütyü. persze an Alessandro MS1 is es Sennheiser HD-250 lin ll is. de utobbi honapokban ritkan fülesezek.

K601 a Töled vett Invertory-val nekem teljesen jo, az kellett hozza, masik füleserösitövel nem tetszett annyira.
(szoval, aki akarja, leszürheti: nem hallok, igenytelen vagyok, nem egy liga :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”