Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Clarus hangfalak
Clarus hangfalak
a rendeléstől számított egy héten belül-ráadásul Miskolcon-át is vehettem a hangfalakat.
Jaaa, tudom. Itt van a Bató ház pincébe a clarus bolt.
Szoktak itt cipelni néha clarus hangfalakat. Ezexerint tényleg itt van valahol az üzem?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Clarus hangfalak
eEy kis beharangozó: A Clarus vezetősége úgy döntött, hogy eztuán saját internetes áruházat indít, ahol minden termék kapható lesz, s természetesen sok egyéb gyártó( erősítők, lejátszók, megjelenítők...) teméke is rendelhető lesz, akár pack-ban is nagyon jó árakkal. Tanácsadás, használt cuccok adás-vétele biztos, hogy lesz.
De amiért írok ide, az az, hogyha vkinek van ötlete, hogy mi hiányzik egy ilyen jellegű shopból, az ne habozzon és írjon, mivel egy ilyen üzlet nemcsak az eladóért van, hanem a vevőért is.
Bóta József
Ha Gandalfon kívül másnak is van javaslata, csak nyugodtan ossza meg velünk!
Naim-ZU
- gottfriedg
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Clarus hangfalak
Áttettem a másik oldalra.
Majd a héten próbálgatom,hogy milyen,de úgy érzem,hogy ez így nem elég,mert túl közel van a fal a hátam mögött,max 25cm.
Így emiatt is dúsul a mély.Ha hátrébb hajolok,akkor már elviselhetetlenül torz.
Így még talán eviselhető a hallgatási pozicióban,de nem tökéletes.
Majd egyszer átrendezem a szobát,hátha úgy jobb lesz.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Kissé el van fordítva a sub,kb annyira amennyire te is javaslod.Ha lesz egy kis időm,akkor megpróbálom a másik oldalon is.
Az igazi baj az,hogy eléggé feldúsulnak a mélyhangok ebben a felállásban.
Az alapterületr nem túl nagy,mert sajna keresztben kellett elhelyeznem a dolgaimat a szobában.
A sub így kb 1,5 méterre van tőlem.
igen mindenképp próbáld meg a másik oldalon, ha lesz időd. A feldúsulás a tető hatása.
Naim-ZU
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Clarus hangfalak
Kissé el van fordítva a sub,kb annyira amennyire te is javaslod.
Ha lesz egy kis időm,akkor megpróbálom a másik oldalon is.
Az igazi baj az,hogy eléggé feldúsulnak a mélyhangok ebben a felállásban.
Az alapterületr nem túl nagy,mert sajna keresztben kellett elhelyeznem a dolgaimat a szobában.
A sub így kb 1,5 méterre van tőlem.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
igen, ez így nem tűnik a legszerencsésebbnek. Mekkora az alapterület?
Esetleg még 45 fokban elforgatva próbáld ki a subot, tehát balra befordítva.
Ez végülis 1 tölcsérként működik, kissé torzíthatja a hangot.
Naim-ZU
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Clarus hangfalak
Sajnos sok lehetőségem nincs az elhelyezésre.
Még egy helyet meg tudok próbálni,de ennyi.
Ahol most van az azért nem jó szerintem,mert tetőtér lévén a padlótól kb 50cm-re már ugye ferde a fal.Ide van betolva a szekrény....inkább egy buta kis rajz:
Én ezt látom magamal szemben ha leülök filmet nézni.Szóval szerintem a szekrény másik oldalán jobb helyen lenne,mert ott nincs mellette fal.
Így most olyan,mintha egy nagy,elől nyitott dobozban lenne a sub.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
A subon a hangerő csak vmivel a fele fölött van.Az erősítőn kapott még plusz 2dB-t.Nekem annyira nem tetszik a hangja,de akkor lehet,hogy csak rossz helyen van.Majd átteszem máshová,hátha ott jobb lesz.
Az elheylezés nagyon sokat számít, ha készítesz 1 rajzot a szobáról segítehetek megmondani, hogy hol érdemes elhelyezni várhatóan.
Naim-ZU
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Clarus hangfalak
A subon a hangerő csak vmivel a fele fölött van.Az erősítőn kapott még plusz 2dB-t.Nekem annyira nem tetszik a hangja,de akkor lehet,hogy csak rossz helyen van.Majd átteszem máshová,hátha ott jobb lesz.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Clarus hangfalak
Igen ez érdekes mert nincs hozzászokva az ember fia hogy "mesztelen" a szub és látja a tányért. Nem okoskodni próbálok de meg kell próbálni visszavenni a ládán a hangerőt és az erőlködőn többet ráadni. Egyébként az eggyik havernak tegnap jött meg az alu sub-ja és én meg vagyok vele elégedve mert elég pontosan dolgozik pedig neki is "kis" erőlködője van (Yamaha 356) asszem. Nekem egy Jamo sub-om van de le fogom cserélni mert sehol nincs az alu sub-hoz képest. Ja és akinek várni kell a rendeléssére azt tanácsolom hogy legyen türelemmel mert megéri várni. Kezdenek rályönni az emberek hogy érdemesebb nem mindig a "nagyok" berendezéseit választani. Szoval "Türelem Clarust terem !!!"
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Clarus hangfalak
504-es Onkyo hajtja.
Igazából,mint írtam is azért fura ez a membránkitérés,mert előtte még nem láttam "meztelen" subot.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Clarus hangfalak
Ne törődj vele azért mozog ki annyira mert az a dolga. Nem lessz tőle baja. amúgy nem tudom milyen erőlködőd van de lehet hogy kicsi a teljesítménye és nem "fogja precízen a membránt". Csak nyugodtan halgasd és halgassák a szomszédok is.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Clarus hangfalak
Szerintem az egy jó dolog lenne, ha a webáruház fenntartana próbapéldányokat, amiket ki lehet otthon próbálni, úgy, hogy a webáruház megoldja a szállítást is. Amennyiben a vevőnek tetszik, azaz vásárolni fog, akkor kivisznek neki egy új példány kicserélve a teszt példányokat. Ha nem tetszik neki, akkor is elviszik tőle a hangfalakat, de egy bizonyos összeget ki kell fizetni a kipróbálásért.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
eEy kis beharangozó:
A Clarus vezetősége úgy döntött, hogy eztuán saját internetes áruházat indít, ahol minden termék kapható lesz, s természetesen sok egyéb gyártó( erősítők, lejátszók, megjelenítők...) teméke is rendelhető lesz, akár pack-ban is nagyon jó árakkal. Tanácsadás, használt cuccok adás-vétele biztos, hogy lesz.
De amiért írok ide, az az, hogyha vkinek van ötlete, hogy mi hiányzik egy ilyen jellegű shopból, az ne habozzon és írjon, mivel egy ilyen üzlet nemcsak az eladóért van, hanem a vevőért is.
Bóta József
Naim-ZU
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Clarus hangfalak
Ez jó kérdés!
Azért foglalkozok csak vele,mert ez a nagy út furcsa számomra.
Clarus hangfalak
Torzít, ???
Nem?
akkor meg mit foglalkozol vele
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Clarus hangfalak
Ez a kérdés mélysugárzóho is tartozik,meg Clrushoz is,szóval ezért írom ide.
Az ALU sub membránjainak mekkora a normális mozgása?
Nekem 50-60 órás járatás után,picivel fél hangerő felett a Ryan közlegény megmentése alatt amikor jönnek Tigrisek,akkor elég dúrván mozognak a hangszórók,mondhatni ilyesztően.Ez normális?
Mennyit mozoghatnak?
Ez a jelenség megvan a kemény Rap muzsikáknál is, sajnos.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Vagy szerinted hol lenne jó helye ennek a témának?
Például a "Legyen jobb a hagzás" topicban!
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Clarus hangfalak
Várom a beszámolódat a sötétítőfüggöny(?) sikeréről akár priviben is...ugyanez a gondom.
Priviben? Mert?
Lehet mást is érdekelne...
Akár priviben is...azé az nem mindegy
Azért így írtam mert ez a téma itt off
Vagy szerinted hol lenne jó helye ennek a témának?Valamelyik csináld magad-ban folytassuk akkor?
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Clarus hangfalak
Várom a beszámolódat a sötétítőfüggöny(?) sikeréről akár priviben is...ugyanez a gondom.
Priviben? Mert?
Lehet mást is érdekelne...
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Clarus hangfalak
off első körben azt akarom kiprószálni hogy körbe sötételő a palfontól a földig menyire csökkenti ,ha nem sokat akkor marad a diffúzor meg szövetkanapé fotel ilyenek
off
Köszi!
Clarus hangfalak
Hali Mindennkinek!
Amióta meg van a cucc nagyon eltűntem.
Természtesen semmire nincs időm. Amióta meg van a motyó, azóta mindennap (este-éjjel) úgy telik el, hogy egy picit foglalkozok a dolgokkal és rákötök egy még addig rá nem "fűzött" egységet az erősítőre. Most járok ott, hogy minden Rhea alkatrész és a kis Callisto SUB be van kötve. Sajna a lakásban még ilyen apróságok, hogy konyha, meg ülőgarnitúra nincs. Így még kicsit "koszos-zajos-össze-vissza" a hang, de jó lesz. A SUB még nem találta meg a helyét. Sanyival is folynak még ez ügyben az egyeztetések. Kicsit szerencsétlen a szoba ahová lett telepítve minden, illetve nagyon összeszorultam, ahogy minden nagyobb oszlop megmutatta magát a helyén. Azt hiszem max 2 fő fogja tudni igazán élvezni a mozit. De talán ennyi elég is és privát mozi esetén ez nem is megy másképpen. Ja és körvonalazódik, hogy a Rhea center bazi nagy és elképzelhető, hogy ezt egy Callistora kellene cserélni. Még nem tudom, hogy hivatalosan is megkeresek-e ez ügyben bárkit is, de most nagynak tűnik. Igaz a hangja barátságos és előre gondolván mondjuk 5-8 évvel (amikor is cserélni kellene majd a lakást), megmarad a Rhea center. Na meg ugye először legyen minden kész.
A lényeg, hogy eddig minden OK-nak tűnik, de még többet várok! Elsősorban most a lakáson és annak bútorzatán a világ szeme.
Clarus hangfalak
off
első körben azt akarom kiprószálni hogy körbe sötételő a palfontól a földig menyire csökkenti ,ha nem sokat akkor marad a diffúzor meg szövetkanapé fotel ilyenek
Clarus hangfalak
Konkrétan olyan új Clarus hangfal érdekel ami egy 5,3mx3,5m -es helységben kifutja magát amiben teljes mértékben mozi lesz persze némi visszhanghangcsillapítókkal.Ja és a HK 7000 adná neki a páowert:)
off
Milyen visszhangcsillapító anyagot fogsz használni?