Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Clarus hangfalak

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -2

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Petyus87 »

Ez a lépés lehet kicsit sokba fájna.
Venni kell 1 szub végfokot.
Ha zenéhez is akarod a szubot, akkor kapásból zárttal kéne kezdeni, és a jó elektronika elég húzós lehet.

Valahogy sejtettem, hogy nem kevés pénzbe kerülne a dolog...
A tápkábeles dolog érdekes... a Sándor is elég drága tápkábelt használ hozzá... De tényleg ilyen sok múlik azon hogy milyen kábelen kapja az áramot? Ennyire érezhető a különbség?
Egyébként én onnan merítettem az ötletet, hogy az 1ik ismerősöm azt csinálta, hogy a régi ezer éves 3 utas Videoton dobozába, beletette az amúgy autóba való M.N.C. hangszorókat(20 cm)... és ezeket 1 régi sztereó Technics erősítővel hajtja...
meghallgattam(20 nm2-en)... hát egyszerűen bámulatos... halál pontos mélyek, iszonyat erőtelljesek... nagyon lenyűgöző volt... talán én is tapasztalnék ilyet a Heco-imnál, hogyha sztereóerősítővel hajtanám őket? vagy esetleg ha komolyabb tápkábelt kapna a callistom? jó kérdés

off:
Egyébként ez az ismim azt mondta, hogy ő nem is venne ilyen HM dobozokat... csak és kizárólag autóba való hangszorókat építene be otthoni használatra is mert szerinte ezek masszívabbak dupla pillések, meg stb.
De tényleg nagyon dúrván szólt... tetszett nagyon...

Vendég

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Úgy gondolom, hogy ilyen kérés még nem fordult elő, de megkérdem. Végülis, amik az aktív subokban vannak azok jó erősítők, de hogy külön megvehetőek-e azt nemtom.Milyen teljesítményűre lenne szükséegd?

Mondjuk 100-150 W/8 ohm.
Gondolom nem alulméretezettek a tápok.
Megköszönném ha megkérdeznéd, van-e lehetőség külön vételre, ill. mennyibe fájna.
(szeretnénk kipróbálni is vásárlás előtt)

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Az én kérdésem az volt, h kapható-e beépíthető szub végfok?A passzív szub kész van, ehhez kéne vmi normális erősítő.

úgy gondolom, hogy ilyen kérés még nem fordult elő, de megkérdem. Végülis, amik az aktív subokban vannak azok jó erősítők, de hogy külön megvehetőek-e azt nemtom.
Milyen teljesítményűre lenne szükséegd?
Naim-ZU

Vendég

Clarus hangfalak

Az én kérdésem az volt, h kapható-e beépíthető szub végfok?
A passzív szub kész van, ehhez kéne vmi normális erősítő.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

A band-pass dobozoknak monoton hangja van.Tán Józsi tud válaszolni, lehet a Clarus-nál venni csak szub végfokot?

Igen a Clarus gyárt passív subokat is, illetve hozzá való nagyon brutál végfokokat is.
Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Nekem is Callistom van.talán elektronikus zenéhez valami más való... vagy még állítgatás, piszkálgatás kérdése...
Egyébként bontja is rendesen a falat 

Én bíztam benne, hogy zenére is megfelel majd a Callisto, de nem. Legalább is az én zenei ízlésemnek nem annyira jön be, de ez zenétől is függ. Jó kis rap zenére búghat mint az állat, arra tuti lehet. Viszont jó nagy bpm (bass per minute) számú elektronikusokra nem, mert "zavarba jöhet". De ez is válogatós, met vannak olyan drum&bass számok, amik mást sem tesznek csak búgnak jobbra balra, ahol a band-pass rendszer csillog-villog majd.

Nehéz kérdés és ha sok mindenre akarjuk használni (zene - abból sem egy stílusra, hanem sok, ja meg még a filmezés is), akkor kell kopromisszumokat kötni, mert olyan nincs, ami mindre jó. Nagy fejvakarások lesznek még itt....

Tökéletesen igazad van... talán azt is ki lehet jelenteni hogy nem feltétlen zenélésre találták ki, hanem inkább házi-mozira...
néha valóban puffog...
Egyenlőre marad, mert most robogó-mániában szenvedek... de ha télen elkezd mindenki HM-ezni, akkor talán meghallgatok 1-2 más SUB-ot( talán Polk, esetleg Magnat) és akkor az is elképzelhető, hogy eladóvá válik majd... de abban bízom, hogy nem lesz kín szenvedés az eladása...
De talán az is megoldás lenne, hogy veszek 1 DLD Acoustics ládát, mint ami a csomitartómban van, és megkérem a Pitonosokat hogy tegyék nekem aktív ládává...
ez kivitelezhető lenne egy 500/250 W-os DLD ládával?

Nem akarlak elkeseríteni, de a magnat ennél sokkal borzasztóbb. A tüskézést mindenképpen próbáld ki, meg ha tudsz szerezni kölcsönbe vmi jó tápkábelt, akkor hallgasd meg azzal is. Soakt számít. Nekem nem puffog itthon, bár én zenéhez nem használom, mert nincs rá szükségem. Zenei dvd-kkel pedig megfelelő számomra.
Zenéhez kizárólag zárt subot vennék én is, bár attól tartok, hogy az meg nem lenne számodra eléggé falbontó. illetve, ha van ilyen, persze, hogy létezik, az nem ez az árkategória. Szerintem egy 60 ezer körüli subtól, azért nem szabad tökéletességet várni zenei téren.
Naim-ZU

Vendég

Clarus hangfalak

De talán az is megoldás lenne, hogy veszek 1 DLD Acoustics ládát, mint ami a csomitartómban van, és megkérem a Pitonosokat hogy tegyék nekem aktív ládává...ez kivitelezhető lenne egy 500/250 W-os DLD ládával?

Ez a lépés lehet kicsit sokba fájna.
Venni kell 1 szub végfokot.
Ha zenéhez is akarod a szubot, akkor kapásból zárttal kéne kezdeni, és a jó elektronika elég húzós lehet.

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Clarus hangfalak

Nekem is Callistom van.talán elektronikus zenéhez valami más való... vagy még állítgatás, piszkálgatás kérdése...

Én bíztam benne, hogy zenére is megfelel majd a Callisto, de nem. Legalább is az én zenei ízlésemnek nem annyira jön be, de ez zenétől is függ. Jó kis rap zenére búghat mint az állat, arra tuti lehet. Viszont jó nagy bpm (bass per minute) számú elektronikusokra nem, mert "zavarba jöhet". De ez is válogatós, met vannak olyan drum&bass számok, amik mást sem tesznek csak búgnak jobbra balra, ahol a band-pass rendszer csillog-villog majd.

Nehéz kérdés és ha sok mindenre akarjuk használni (zene - abból sem egy stílusra, hanem sok, ja meg még a filmezés is), akkor kell kopromisszumokat kötni, mert olyan nincs, ami mindre jó. Nagy fejvakarások lesznek még itt....

Tökéletesen igazad van... talán azt is ki lehet jelenteni hogy nem feltétlen zenélésre találták ki, hanem inkább házi-mozira...
néha valóban puffog...
Egyenlőre marad, mert most robogó-mániában szenvedek... de ha télen elkezd mindenki HM-ezni, akkor talán meghallgatok 1-2 más SUB-ot( talán Polk, esetleg Magnat) és akkor az is elképzelhető, hogy eladóvá válik majd... de abban bízom, hogy nem lesz kín szenvedés az eladása...
De talán az is megoldás lenne, hogy veszek 1 DLD Acoustics ládát, mint ami a csomitartómban van, és megkérem a Pitonosokat hogy tegyék nekem aktív ládává...
ez kivitelezhető lenne egy 500/250 W-os DLD ládával?

Vendég

Clarus hangfalak

A band-pass dobozoknak monoton hangja van.
Tán Józsi tud válaszolni, lehet a Clarus-nál venni csak szub végfokot?

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 44

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Kishaver »

Petyus87
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Clarus hangfalak

Viszont valami egyre jobban szúrja a szemem. Nem Rhea mélyet vettem, hanem egy Callisto-t. Erőre elég lenne (bőven), igazából hangra nem annyira jó számomra. Mozira ötös, de nekem többet kell zenére. Az lenne jó, ha a hangfalak mennének mélyebbre. De ha kell akkor nem nagy hifista létemre megtámogatom egy kis szubbal (juj mit írtam hifista - szub????). A lényeg, hogy picit jobb lenne, ha precízebben dolgozna. Azt hiszem, hogy band-pass ládától nem kell várni ezt, nem erre született.

Kérdés:Van-e Clarusnak valami jó kis zárt rendszerű mély ládája. Tudom nem megy le annyira, és az érzékenység sem teljesen olyan (meg nem is nagyon szoktak zártba csinálni ilyeneket, inkább reflex), de olyan jó lenne valami dolgot meghallgatni. Akár egy nyers MDF csumpi házba, ami ha kafa, akkor szépen furnérozva kérem felületkezelve. Lehet, hogy a RHEA SUB-ot kellett volna megvennem? Az azt hiszem reflex rendszerű.....

Szép estét!
Nekem is Callistom van.
A kérdés ropant érdekes... én ugyan így vagyok vele...
Néha-néha mintha azt érezném hogy kicsit pontatlan... de ez lehet, hogy a zene minőségétől is függ... Rosznak egyáltalán nem mondható félre ne értsen senki... meg én tudatosan vettem olyan ládát amiben van reflexcső, hogy tudjak falat is bontani ha kell (most sokan megköveznek )
lassan lassan kezdem kiismerni azért... talán elektronikus zenéhez valami más való... vagy még állítgatás, piszkálgatás kérdése...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Van a Clarusnak zárt subja.A Titan Pro mélyszekciójához hasonlít. 2 db 20 centis hangszóró  néz előre, egy álló ( torony?) dobozban. nagyon precíz hangja van, terhelhető is, de inkább zenéhez tetszett nekem a hangja, mint mozihoz. A Rhea sub már más kaliberű,mint a Callisto, az is reflex-rendszerű, de jóval pontosabb, mélyebbre is megy kicsivel.

Köszi az infót. (Halkan jegyzem meg, hogy bíztam a gyors, informatív válaszodban)

Vajon hol lehet meghallgatni a Rhea SUB-ot és azt a zárt SUB-ot amiről beszélsz? Jó lenne egy helyen, egy rendszerrel, egy teszt anyaggal. Vajon van ilyenre lehetőség?

Nem hiszek abban, hogy 4 tüske és egy jó tápkábel megoldaná ezt a problémát. Ez nem egy árnyalat beli probléma számomra, hanem egyértelműen mást keresek. Én hibáztam, hiszen ennyi tanulmányom volt, hogy a BAND-PASS renszer mire való, mit tud....

A zárt sub kiss Sanyinál vna bent, legalábbis pár napja még ott volt. Jelenleg Rhea sub nincs nála, de sztem 1-2 héten belül megoldható, hogy össze tudd hallgatni, bár ezt én nem ígérhetem meg. Sanyinál a zártat tudod összehallgatni a Callistoval.
Amúgy a tápkábellel mélyebbre megy, a tüskével pedig pontosabb lesz, de úgy gondolom, hogy neked nem feltétlenül ez a járandó út, hanem a továbblépés egy másik rendszerű subra.
Számomra a Rhea Pro sub az álom kategóriája, mivel ahhoz szobát is vennem kéne, de amit az a bemuatóteremben művelt, hát nem volt semmi. Úgy szóólt, mint amit te is keresel,
Naim-ZU

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Clarus hangfalak

Van a Clarusnak zárt subja.A Titan Pro mélyszekciójához hasonlít. 2 db 20 centis hangszóró néz előre, egy álló ( torony?) dobozban. nagyon precíz hangja van, terhelhető is, de inkább zenéhez tetszett nekem a hangja, mint mozihoz. A Rhea sub már más kaliberű,mint a Callisto, az is reflex-rendszerű, de jóval pontosabb, mélyebbre is megy kicsivel.

Köszi az infót. (Halkan jegyzem meg, hogy bíztam a gyors, informatív válaszodban)

Vajon hol lehet meghallgatni a Rhea SUB-ot és azt a zárt SUB-ot amiről beszélsz? Jó lenne egy helyen, egy rendszerrel, egy teszt anyaggal. Vajon van ilyenre lehetőség?

Nem hiszek abban, hogy 4 tüske és egy jó tápkábel megoldaná ezt a problémát. Ez nem egy árnyalat beli probléma számomra, hanem egyértelműen mást keresek. Én hibáztam, hiszen ennyi tanulmányom volt, hogy a BAND-PASS renszer mire való, mit tud....

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Clarus hangfalak

A jobb szubok zártak. A jobb zárt szubok elég mélyre mennek. És jobb zenéhez is. Ha a Rhea még bejáratós, akkor lehet, azért nem megy elég mélyre.
Rhea szett már nem járatós, mert egy akció keretében vásároltam és a boltokban gondolom jártak eleget.

Egyébként csináltam ma velük egy tesztet. Anno építettem hangfalat és azzal hasonlítottam össze. Az épített cucc mintha mélyebbre ment volna, viszont a Rhea-nak jobb a váltója, mert az épített eléggé tolakodó középtartományban, míg Rhea visszafogott pont elég. Az épített cuccban a mélyek köszönhetőek annak, hogy a hangszóró készlet mélyközepei nagyobbak 1-1,5 centivel, meg a Rhea-nal mintha a reflex cső paraméterei a nagyon mély hangokat erőltetnék, ahová a Rhea mély hangszórói szinte képtelenek lemenni, meg a füleim is. Nagyon nem akarok belemenni, mert csak ugatom a témát. Ezt éreztem, hallottam. A lényeg, hogy ma reggel kihírdettem itthon a tesztgyőztest: RHEA.

SUB? Várom a Clarus "hivatalos" jelzését is ez ügyben. Valamikor otthon2-be (Miskolcon) leszek, akkor tuti, hogy megkeresem Kiss Sanyit a témával...

Asszem elkapkodtam a döntést SUB ügyben anno. Nagyon hiányzott már a szettből és a gyors döntést, viszonylag gyors vásárlás követte. Ez az ára a pénztárcával való kompromisszum kötésnek....

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Van a Clarusnak zárt subja.A Titan Pro mélyszekciójához hasonlít. 2 db 20 centis hangszóró néz előre, egy álló ( torony?) dobozban. nagyon precíz hangja van, terhelhető is, de inkább zenéhez tetszett nekem a hangja, mint mozihoz.
A Rhea sub már más kaliberű,mint a Callisto, az is reflex-rendszerű, de jóval pontosabb, mélyebbre is megy kicsivel.
Naim-ZU

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Lex »

A jobb szubok zártak. A jobb zárt szubok elég mélyre mennek. És jobb zenéhez is. Ha a Rhea még bejáratós, akkor lehet, azért nem megy elég mélyre.
Üdvözlettel: Lex

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Clarus hangfalak

Ja az egyik hangfalamról hiányzik a Clarus márka jelzés, de ez annyira zavar, hogy kb fél év után sikerült észrevenni egy kedves ismerősömnek aki nő.

Igazából csak a leltárkönyvben tűnik fel igazán

Kishaver
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Clarus hangfalak

Hali Mindenkinek!

Pár napja begépeltem egy kisebb hozzászólást, de most nem találom és a reakciókat sem. ????

Repeat:
Szóval régen jártam erre, mert megoldódott szépen lassan minden gond. Már jó ideje hallgatom a Rhea-t. Egy szó elég: SZERETEM Lehet, hogy jobb lett volna egy picivel nagyobb erősítő hozzá. Tulajdonképpen most sem használom ki full, de jó ha több tartalék marad... Igazából ez csak hajszálhasogatás.

Viszont valami egyre jobban szúrja a szemem. Nem Rhea mélyet vettem, hanem egy Callisto-t. Erőre elég lenne (bőven), igazából hangra nem annyira jó számomra. Mozira ötös, de nekem többet kell zenére. Az lenne jó, ha a hangfalak mennének mélyebbre. De ha kell akkor nem nagy hifista létemre megtámogatom egy kis szubbal (juj mit írtam hifista - szub????). A lényeg, hogy picit jobb lenne, ha precízebben dolgozna. Azt hiszem, hogy band-pass ládától nem kell várni ezt, nem erre született.

Kérdés:Van-e Clarusnak valami jó kis zárt rendszerű mély ládája. Tudom nem megy le annyira, és az érzékenység sem teljesen olyan (meg nem is nagyon szoktak zártba csinálni ilyeneket, inkább reflex), de olyan jó lenne valami dolgot meghallgatni. Akár egy nyers MDF csumpi házba, ami ha kafa, akkor szépen furnérozva kérem felületkezelve. Lehet, hogy a RHEA SUB-ot kellett volna megvennem? Az azt hiszem reflex rendszerű.....

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Képet is rakok róla, amúgy a tesztje benne lesz a következő sztereóban.
Arra kíváncsi leszek...
Amúgy ha mondjuk összehasonlítod az árban legközelebb hozzá álló Titán-nal, akkor milyen különbségeket tapasztalsz? (Bár még a Titántól is 100ezerrel drágább, de mégis egy kategóriával "kisebb"). Igaz, hogy ez a Pro sorozat inkább az audiofil zenehallgatáshoz készültek, a többi meg inkább mozira való???

Miért lenne drgább a Titannal 100 ezerrel? 199 és 230. Azt nem merném kijelenteni, hogy az egyik csak mozira, a másik meg csak zenére jó. De a Rhea Pro valóban sokkal zeneibb a Titannal, abszolút más a karaktere. Lágyabban szól, több részlettel, valóban audiofil hangot képvisel. Viszont mozin ütősebb a Titan, az biztos.

www.clarus.hu

Rhea Pro 5.1 740000
Titan 5.1 645000

Így igaz. Én sztereóra gondoltam.
Naim-ZU

Rockstar
Isten Hozott! :)

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Rockstar »

Arra kíváncsi leszek...
Amúgy ha mondjuk összehasonlítod az árban legközelebb hozzá álló Titán-nal, akkor milyen különbségeket tapasztalsz? (Bár még a Titántól is 100ezerrel drágább, de mégis egy kategóriával "kisebb"). Igaz, hogy ez a Pro sorozat inkább az audiofil zenehallgatáshoz készültek, a többi meg inkább mozira való???

Miért lenne drgább a Titannal 100 ezerrel? 199 és 230. Azt nem merném kijelenteni, hogy az egyik csak mozira, a másik meg csak zenére jó. De a Rhea Pro valóban sokkal zeneibb a Titannal, abszolút más a karaktere. Lágyabban szól, több részlettel, valóban audiofil hangot képvisel. Viszont mozin ütősebb a Titan, az biztos.

www.clarus.hu

Rhea Pro 5.1 740000
Titan 5.1 645000

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Arra kíváncsi leszek...

Naim-ZU

Rockstar

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Rockstar »

Arra kíváncsi leszek...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Naim-ZU

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Clarus hangfalak

Üdv mindenkinek. Láttam hogy "kijött" a Rhea Pro. Valaki halotta már hogy szól. Nagyon kiváncsi lennék hogy mit tudhat. Ha van valakinek tapasztalata írja +. Előre is köszi.
Én hallottam még bejáratás közben.
Hallgattuk Arcammal, Naddal,valamint egy Sony 777esprit cd-vel is. Nekem iszonyatosan tetszik a hangja, ha nagyobb lenne a szobám valószínűleg már rendelném is. A mélytartománya valami megdöbbentően gyors, és megfogott, s mégis nagyon mélyre megy. Amúgy a teljes hangképe egészben van, jól illeszkednek a hangszórók egymáshoz.
Naim-ZU

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Clarus hangfalak

Hozzászólás Szerző: Doky »

Üdv mindenkinek. Láttam hogy "kijött" a Rhea Pro. Valaki halotta már hogy szól. Nagyon kiváncsi lennék hogy mit tudhat. Ha van valakinek tapasztalata írja +. Előre is köszi.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”