Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
Fül és Fejhallgatók
Egy érdekes összahasonlítást találtam a HD800-as kapcsán:
Ezek szerint a mély hangok mennyisége terén nem jeleskedik a HD800, de a többi területen elég jól teljesít (persze a véleményező szerint). Bass Quantity: TH-X00 > Classic 99 > ZMF Omni > ZMF Vibro Mk. I > HE400i > DT990 > K7XX > HE-500 > HD600 > HD800 Mids: HE-500 > HD800 > HD600 > ZMF Omni > Classic 99 > HE400i > ZMF Vibro Mk. I > K7XX > TH-X00 > DT990 Treble Quantity: DT990 > HD800 > HE400i > TH-X00 > K7XX > Classic 99 > HE-500 > HD600 > ZMF Omni > ZMF Vibro Mk. I Soundstage: HD800 > K7XX > DT990 > HE-500 > ZMF Omni > HD600 > HE400i > ZMF Vibro Mk. I > Classic 99 > TH-X00 Comfort: DT990 > HD800 > K7XX > TH-X00 > HE400i > HD600 > ZMF Omni > Classic 99 > ZMF Vibro Mk. I > HE-500 Aesthetics: HD800 > Classic 99 > TH-X00 > ZMF Omni > ZMF Vibro Mk. I > HE400i > DT990 > K7XX > HE-500 > HD600 Lightness: HD800 > Classic 99 > K7XX > DT990 > TH-X00 > HD600 > HE400i > ZMF Vibro Mk. I > ZMF Omni > HE-500
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Fül és Fejhallgatók
27 perce, RIEC írta:
Bevallom, számomra a hifizés egy kicsit a luxusról is szól. Szeretek gyönyörködni a készülékeimben, különösen az Ether C fejhallgatómban. Érthető, hogy számodra is vonzó egy HD800-as. Ikonikus darab. Lenyűgöző a megépítettsége, a high-tech anyaghasználata, na meg a megszólalása. Egy valódi hifis státuszszimbólum. Ehhez kétség nem férhet. Mielőtt fejre tesszük elábrándozunk felette, érezzük, hogy mi már vagyunk valakik a hifisek táborában, mi már eljutottunk odáig, hogy képesek vagyunk értékelni a tudását és még megfelelő technikát is tudunk mögé pakolni, az igényes (!!!) veszteségmentes zenéinkről már nem is beszélve. Én soha nem akartam magamnak HD800-at mert tökéletesen hiányzik belőlem az iránta érzett olthatatlan vonzalom. Közömbös maradok hogyha szóba kerül. Megkockáztatom ha ajándékba kapnék belőle egyet talán ki sem bontanám a dobozából. Én HD600 rajongó vagyok. Hogy miért? Nem tudnám megmondani. Olyan ez mint a szerelem. Ha meg tudod fogalmazni pontosan, hogy mit szeretsz a másikban akkor már tulképpen véget is ért a kapcsolatotok. Ha te szeretnél egy HD800-at és sehogysem tudod kiverni a fejedből akkor vedd meg. Az életben kell egy pici fényűzés ( végtére is egyszer élsz ). Nem nagy, éppen csak annyi amennyi még összeegyeztethető az elveiddel, de mégis észrevehetően felette van a hétköznapokban elvárt és megszokott életszínvonaladnak. Hideg fejjel csak hang alapján nehéz lesz jó fejhallgatót találnod magadnak. Mondanám, hogy az amúgy nagy figyelemmel összerakott rendszeredhez tökéletesen megfelelne egy lineáris HD600 vagy egy MrSpeakers Aeon is és még egy csomó pénzt is megspórolnál velük, de ahogy Rómeót Júliáról nem lehet lebeszélni, szerintem úgy téged sem lehet a HD800-ról. Ha megveszed nagy hibát nem követhetsz el vele.
A HD800-ast azért favorizálom, mert nagyon jókat írtak róla, és ugye ennyi ember nem tévedhet. Nem estem még vele szerelembe, de most “ő” az első számú kiválasztott. A HD600-asról is fogok olvasgatni kicsit, mert alapból semmilyen lehetőséget nem vetek el, főleg ha olcsóbban is meg lehet úszi a dolgot. Az viszont nem tudom, hogy a HD558-ashoz képest ez mekkora előrelépés lenne, mármint a HD600-as. Amit a HD558-as fülesem tud hangilag, az nagyon messze van attól, amit szeretnék.
Én alapvetően racionálisan gondolkodom, ha egy ronda fadobozból is gyögyörű hang jönne ki, én azt is megvenném, jó példa erre a NAD M25-ösöm, ami olyan, mint a Csokító, ronda de finom.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
-
RIEC
Fül és Fejhallgatók
54 minutes ago, nadtom said:
Számomra is a HD800-as a szimpatikus az olvasottak alapján, az viszont akkor egy érdekes kérdés, hogy a Hegel megfelelő-e a kiszolgálására.
Amit most hallok, hogy a sztereo rendszerem a hsz-kal (nagyon) sokkal jobban szól most, mint a dac a HD558-as fülessel (bár ezen nem csodálkozom). Ha ezt a hangot hallanám a fülesben is, akkor azzal már teljesen elégedett lennék.
Bevallom, számomra a hifizés egy kicsit a luxusról is szól. Szeretek gyönyörködni a készülékeimben, különösen az Ether C fejhallgatómban. Érthető, hogy számodra is vonzó egy HD800-as. Ikonikus darab. Lenyűgöző a megépítettsége, a high-tech anyaghasználata, na meg a megszólalása. Egy valódi hifis státuszszimbólum. Ehhez kétség nem férhet. Mielőtt fejre tesszük elábrándozunk felette, érezzük, hogy mi már vagyunk valakik a hifisek táborában, mi már eljutottunk odáig, hogy képesek vagyunk értékelni a tudását és még megfelelő technikát is tudunk mögé pakolni, az igényes (!!!) veszteségmentes zenéinkről már nem is beszélve. Én soha nem akartam magamnak HD800-at mert tökéletesen hiányzik belőlem az iránta érzett olthatatlan vonzalom. Közömbös maradok hogyha szóba kerül. Megkockáztatom ha ajándékba kapnék belőle egyet talán ki sem bontanám a dobozából. Én HD600 rajongó vagyok. Hogy miért? Nem tudnám megmondani. Olyan ez mint a szerelem. Ha meg tudod fogalmazni pontosan, hogy mit szeretsz a másikban akkor már tulképpen véget is ért a kapcsolatotok. Ha te szeretnél egy HD800-at és sehogysem tudod kiverni a fejedből akkor vedd meg. Az életben kell egy pici fényűzés ( végtére is egyszer élsz ). Nem nagy, éppen csak annyi amennyi még összeegyeztethető az elveiddel, de mégis észrevehetően felette van a hétköznapokban elvárt és megszokott életszínvonaladnak. Hideg fejjel csak hang alapján nehéz lesz jó fejhallgatót találnod magadnak. Mondanám, hogy az amúgy nagy figyelemmel összerakott rendszeredhez tökéletesen megfelelne egy lineáris HD600 vagy egy MrSpeakers Aeon is és még egy csomó pénzt is megspórolnál velük, de ahogy Rómeót Júliáról nem lehet lebeszélni, szerintem úgy téged sem lehet a HD800-ról. Ha megveszed nagy hibát nem követhetsz el vele.
Fül és Fejhallgatók
Számomra is a HD800-as a szimpatikus az olvasottak alapján, az viszont akkor egy érdekes kérdés, hogy a Hegel megfelelő-e a kiszolgálására.
Amit most hallok, hogy a sztereo rendszerem a hsz-kal (nagyon) sokkal jobban szól most, mint a dac a HD558-as fülessel (bár ezen nem csodálkozom). Ha ezt a hangot hallanám a fülesben is, akkor azzal már teljesen elégedett lennék.
-
RIEC
Fül és Fejhallgatók
54 minutes ago, tottyi said:
Na meg akik hallottak azt irtak, hogy melydusabb az "S" verzio, egyebkent a sima verzioba bele lehet illeszteni egy bizonyos "alakzatot" amit ha itt vissza olvas valaki akkor megtalalja es ugyanolyan dinamikaju lesz mint az "S" verzio.
Bizonyára nem rossz vétel a HD800, nem véletlen, hogy Tyllnek is van egy saját példány belőle, igaz ő egy kicsit átalakította így nem mondhatjuk rá, hogy az egy tipikus széria darab. A filccel való ügyeskedés nem ördögtől való, a MrSpeakers is gyárilag csomagolja őket a hangzásvilág saját ízlésre való alakításához. Sztem nem az a kérdés, hogy HD800 v. HD800S, hanem sokkal inkább az, hogy a Hegel HD12 dac fejhallgatóerősítője és úgy általában a készülék alkalmas-e arra, hogy egy ilyen komoly fejhallgatót az őt megillető módon ki tudjon szolgálni. A HD800-hoz elég kevés erősítő passzol emiatt nagyon komoly elektronikákat szokás elé kötni. Tudom, hogy van aki szerint egy "olcó" torziós csöves is megteszi 20000 ft-ért...hát hogyne. Akit érdekel a téma itt talál némi infót - a teljesség igénye nélkül természetesen.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 913
Fül és Fejhallgatók
54 perce, RIEC írta:
100000 Huf. A S-hez gyárilag jár egy 4 tűs xlr szimmetrikus kábel, tulképpen ezt fizeted ki azzal a százassal. Tudtommal a Hegelen nincs ehhez passzoló kimenet...
Na meg akik hallottak azt irtak, hogy melydusabb az "S" verzio, egyebkent a sima verzioba bele lehet illeszteni egy bizonyos "alakzatot" amit ha itt vissza olvas valaki akkor megtalalja es ugyanolyan dinamikaju lesz mint az "S" verzio.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
-
RIEC
Fül és Fejhallgatók
1 hour ago, nadtom said:
A HD800 és a HD800S között van jelentős különbség?
100000 Huf. A S-hez gyárilag jár egy 4 tűs xlr szimmetrikus kábel, tulképpen ezt fizeted ki azzal a százassal. Tudtommal a Hegelen nincs ehhez passzoló kimenet...
Fül és Fejhallgatók
59 perce, Tul írta:
A HD800 és a HD800S között van jelentős különbség?
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Fül és Fejhallgatók
Most jött az értesítés, hogy jövő héten postázza a Massdrop az első Sennheiser HD58X jubileumi szériát. Kicsit még bütyköltek is rajta a visszajelzések alapján. Június 27-én újabb ezres széria várható belőle, ha valaki lemaradt volna az elsőről.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Fül és Fejhallgatók
6 hours ago, nadtom said:
HD800
Fül és Fejhallgatók
Gondolkodom egy füles beszerzésén. Most egy Sennheiser HD558-as fülesem van, amit még a Fiio X3-as lejátszóhoz vettem, innen szeretnék feljebb lépni.
A Bodor PC - Hydra USB transzport - Hegel dac után keresek valamit ami passzolna a rendszerhez.
A HD800-ast, a Focal Elear, illetve Beyerdynamic T1-et nézegettem, illetve ezekről olvagattam, de hol ezt , hol azt hozzák ki jobbnak, illetve a véleményetekre lennék kíváncsi.
Szeretem a részletes, teres hangzást, a (majdnem) mindent megmutató rendszert, de azért ne karcolja a fülemet a hang, azaz legyen lágy, zenei a produkció.
Minden típusú zenét szeretek, így az is fontos lenne, hogy minden stílusban elfogadhatót nyújtson a füles.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Fül és Fejhallgatók
11 minutes ago, tottyi said:
Egy az egyben ra lehet kotni a hangfal kimenetre pl egy 300 ohmos fejhallgatoerositot? Tudnal ilyen megoldast linkelni? Vagy ez csak elvetemult otletnek szoktak venni?
Egy az egyben Én is kérdeztem korábban több tapasztaltabb és elektronikában komolyan járatos fórumost, s a válasz egyértelmű igen volt - persze felelősséggel és ésszel bánva a hangerőszabályzóval. De mint írtam (szintén nem saját főből, ránézésre), az én integráltam is a hangszórókimenetről hajtja a gyári, beépített fejhallgató kimenetét. Gondolom itt az elővigyázatosság a nagy impedancia-szórás miatt szükséges. Egy 300Ohmos fejhallgatóval nem nagyon lehet gond, de egy 32Ohmosat hamar lenullázhat az ember, ha nem vigyáz.
Butaságokat nem szeretnék írni, ezért a pontos elektronikai háttérmagyarázattal és az esetleges felmerülhető problémákkal várjunk meg olyat, aki mélyen benne van az elektronok lélektanában
- tottyi
- Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók
4 perce, Tul írta:
Az integrált erősítőknél sokszor a hangszórókimenet elől veszik le a jelet, némi kompenzációval - nekem is ilyen a Kenwoodom. Illetve amúgy is "bevett szokás", hogy ha magasabb impedanciájú a fejhallgató, akkor érdemes kipróbálni hangszóró kimentről hajtva Ilyen megfontolásból, ha az Accuphase is ezt az utat követte, nagyon jó választás lehet komolyabb fejhallgatók meghajtására is. Ugyanakkor, jellemzően AVR-eknél elég rossz tapasztalatom van a fejes kimenetet illetően.
Egy az egyben ra lehet kotni a hangfal kimenetre pl egy 300 ohmos fejhallgatoerositot? Tudnal ilyen megoldast linkelni? Vagy ez csak elvetemult otletnek szoktak venni?
Fül és Fejhallgatók
12 minutes ago, tottyi said:
Valaki nem probalkozott olyan tesztel, hogy egy fejhallgato erositot osszevetett egy integralt erositovel? Most van az eladasban Accuphase E210A ezt pl osszehasonlitani egy Violectric azonos arszinten levo erositovel, hogy melyik lenne megfelelobb a fejhallgato hallgatasra. Persze azert az Accuphase ha csak picit volna "rosszabb" akkor egyertelmuen az lenne a befuto mert hat azert designe-ra es hasznalhatosagra jobban ki lehet hasznalni.
Az integrált erősítőknél sokszor a hangszórókimenet elől veszik le a jelet, némi kompenzációval - nekem is ilyen a Kenwoodom. Illetve amúgy is "bevett szokás", hogy ha magasabb impedanciájú a fejhallgató, akkor érdemes kipróbálni hangszóró kimentről hajtva Ilyen megfontolásból, ha az Accuphase is ezt az utat követte, nagyon jó választás lehet komolyabb fejhallgatók meghajtására is. Ugyanakkor, jellemzően AVR-eknél elég rossz tapasztalatom van a fejes kimenetet illetően.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Fül és Fejhallgatók
Valaki nem probalkozott olyan tesztel, hogy egy fejhallgato erositot osszevetett egy integralt erositovel? Most van az eladasban Accuphase E210A ezt pl osszehasonlitani egy Violectric azonos arszinten levo erositovel, hogy melyik lenne megfelelobb a fejhallgato hallgatasra. Persze azert az Accuphase ha csak picit volna "rosszabb" akkor egyertelmuen az lenne a befuto mert hat azert designe-ra es hasznalhatosagra jobban ki lehet hasznalni.
- pendre
- Nincs visszaút

- Értékelés: 5
Fül és Fejhallgatók
13 hours ago, d.janos said:
Sennheiser PX 100 II hangzásához hasonló fejest keresek. Melyek hozzák kb. ezt az élményt (basszusenergia, zeneiség, kimagasló ritmus, 20eFt-ig) ? Köszi
Üdv!
Az általad megfogalmazott elvárások, meg a fejesre szánt pénzügyi keret hááát, hogy is fogalmazzak. A Sennheiser ugye, ha jól tudom félnyitott kategória, viszont otthoni használatra egynek nagyon tudom ajánlani, a nyitott Audio-Technika ATH AD500X-et. Nekem volt, és pl. kényelem tekintetében nálam verhetetlen volt, pedig voltak/vannak ennél nagyságrendekkel drágább cuccaim is. Amúgy hangzásügyileg is kielégítené az elvárásaidat. Itthon rengeteg cég forgalmazza, így van esélyed meghallgatni valamelyiknél, előzetes egyeztetés után.
Ami problémás lehet, az az ár. Én azt mondom, hogy némi spórolás után, még max. egy 10e Ft-al megfejelve a jelenlegi keretedet, viszont már realitás, és jó darabig letudtad a fejes kérdést. Az itthoni beszerzés, az teljesen felejtős újonnan, esetleg használtan 30 e alatt. Külföldről viszont beszerezhető elfogadható áron, még a szokásos sarcot is beleszámítva(vám+ÁFA) Pl.: https://www.amazon.com/Technica-AUD-ATH ... B009S333U4 , vagy http://www.dell.com/en-us/shop/accessor ... 8697360469
esetleg használtan: https://www.tori.fi/pohjois-karjala/Aud ... 654442.htm
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Fül és Fejhallgatók
Sennheiser PX 100 II hangzásához hasonló fejest keresek. Melyek hozzák kb. ezt az élményt (basszusenergia, zeneiség, kimagasló ritmus, 20eFt-ig) ? Köszi
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Fül és Fejhallgatók
7 hours ago, biokox said:
A szimmetrikus kábelt szimmetrikus erösitövel
Örök igazság
Fül és Fejhallgatók
10 hours ago, Indy said:
Meze fejeshez konkrétan milyen kábel upgrade-et ajánlatok? 20.000 Ft körül. A feszes, gyors hangot kedvelem.
Én Néhainál érdeklődnék. Ő 25 körül csinálja hozzá az olcsóbbikat. 20 alatt nem tudom fogsz-e találni bármit.
Fül és Fejhallgatók
A szimmetrikus kábelt szimmetrikus erösitövel
Fül és Fejhallgatók
2 órája, Indy írta:
Meze fejeshez konkrétan milyen kábel upgrade-et ajánlatok? 20.000 Ft körül. A feszes, gyors hangot kedvelem.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Fül és Fejhallgatók
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
RIEC
Fül és Fejhallgatók
39 minutes ago, pendre said:
A kábellel egyelőre nem foglalkozok, de ha arra kerülne a sor, akkor egyébként is maradnék az ezüst vonalon. http://www.lavricables.com/cables/ultim ... ade-cable/ Az Amiron Home-nál már nagyon bejött, ez a lett gyerek által készített kábel, aki bele van bolondulva az ezüstbe.
Nem kevésért dolgozik a srác. Itthon a feléből is megúszhatnád. De megértem a márkahűséget. Én meg Furutech és AQ vásárló vagyok. Igaz amit lehet azt mindig készíttetem.
- pendre
- Nincs visszaút

- Értékelés: 5
Fül és Fejhallgatók
1 hour ago, RIEC said:
Ahhoz képest, hogy AQ olyan pocsék kábelt mellékelnek hozzá, hogy az már az érthetetlenség kategóriája. Tekereg össze-vissza, nem lehet kiegyenesíteni, nincs természetes esése mert nincs súlya neki, és minden zajt bevisz a fejhallgatóba. Irány a KáCsa az upgrade kábelért!
A kábellel egyelőre nem foglalkozok, de ha arra kerülne a sor, akkor egyébként is maradnék az ezüst vonalon. http://www.lavricables.com/cables/ultim ... ade-cable/ Az Amiron Home-nál már nagyon bejött, ez a lett gyerek által készített kábel, aki bele van bolondulva az ezüstbe.