Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Clarus hangfalak
- cinema freak
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Clarus hangfalak
Nem biztos, hogy ide passzol a kérdésem, de mivel Clarus hangfalaim vannak ide írom. Egy Yamaha RXV-1700-as erősítővel hajtom a Clarus Titán modelljeit. Az a bajom, hogy a magas hangsugárzók néha berecsegnek. Ez főleg a centernél zavaró. Főleg, ha kiabálás van, vagy pl. telefonon beszélnek a szereplők. Nem túl feltűnő, de engem kifejezetten zavar. Akkor is, ha tök halkan hallgatom. A hangfalak kettős kábelezéssel vannak bekötve, banándugókkal. Lehetséges-e, hogy mivel a Yamaha erősítő nincs kifejezetten banándugóra kialakítva (legalábbis az európai modellek), bár belemegy, esetleg rossz érintkezés miatt berecseg? Ez csak egy feltételezés, még nem próbáltam ki sima kábellel, ezért nem tudom, hogy azzal más-e... Az erősítő és a hangfalak is nagy teljesítményűek, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Mik lehetnek még az okok, szerintetek? Mit nézzek még meg, vagy mivel lehetne ezt kiküszöbölni?
Írtam privátot, de nem nagyon válaszoltál.
Itt is megkérdem: mindegyik forrásnál, illetve digitális és analóg bemeneten is csinálja mindezt, amit leírtál? Digitűális bemenet használata esetén az erősítő processzora esetlegesen nem tudja helyesen értelmezni, s feldolgozni a jeleket analóggá, s ez torzítást okozhat.
Privi ment.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Clarus hangfalak
Nem biztos, hogy ide passzol a kérdésem, de mivel Clarus hangfalaim vannak ide írom. Egy Yamaha RXV-1700-as erősítővel hajtom a Clarus Titán modelljeit. Az a bajom, hogy a magas hangsugárzók néha berecsegnek. Ez főleg a centernél zavaró. Főleg, ha kiabálás van, vagy pl. telefonon beszélnek a szereplők. Nem túl feltűnő, de engem kifejezetten zavar. Akkor is, ha tök halkan hallgatom. A hangfalak kettős kábelezéssel vannak bekötve, banándugókkal. Lehetséges-e, hogy mivel a Yamaha erősítő nincs kifejezetten banándugóra kialakítva (legalábbis az európai modellek), bár belemegy, esetleg rossz érintkezés miatt berecseg? Ez csak egy feltételezés, még nem próbáltam ki sima kábellel, ezért nem tudom, hogy azzal más-e... Az erősítő és a hangfalak is nagy teljesítményűek, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Mik lehetnek még az okok, szerintetek? Mit nézzek még meg, vagy mivel lehetne ezt kiküszöbölni?
Írtam privátot, de nem nagyon válaszoltál.
Itt is megkérdem: mindegyik forrásnál, illetve digitális és analóg bemeneten is csinálja mindezt, amit leírtál? Digitűális bemenet használata esetén az erősítő processzora esetlegesen nem tudja helyesen értelmezni, s feldolgozni a jeleket analóggá, s ez torzítást okozhat.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
az európai modellek is banándugósak, csak a csatira rá van húzva egy takaró biz-baz, hogy ne lehessen beledugni.
Üdvözlettel: Lex
- cinema freak
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Clarus hangfalak
Nem biztos, hogy ide passzol a kérdésem, de mivel Clarus hangfalaim vannak ide írom.
Egy Yamaha RXV-1700-as erősítővel hajtom a Clarus Titán modelljeit. Az a bajom, hogy a magas hangsugárzók néha berecsegnek. Ez főleg a centernél zavaró. Főleg, ha kiabálás van, vagy pl. telefonon beszélnek a szereplők. Nem túl feltűnő, de engem kifejezetten zavar. Akkor is, ha tök halkan hallgatom. A hangfalak kettős kábelezéssel vannak bekötve, banándugókkal. Lehetséges-e, hogy mivel a Yamaha erősítő nincs kifejezetten banándugóra kialakítva (legalábbis az európai modellek), bár belemegy, esetleg rossz érintkezés miatt berecseg? Ez csak egy feltételezés, még nem próbáltam ki sima kábellel, ezért nem tudom, hogy azzal más-e... Az erősítő és a hangfalak is nagy teljesítményűek, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Mik lehetnek még az okok, szerintetek? Mit nézzek még meg, vagy mivel lehetne ezt kiküszöbölni?
Clarus hangfalak
A Clarus Callisto mozizáshoz való szettben, vagy inkább a frontok zenéhez sztereóban?
Szerintem inkább mozira, de sztereóban sem rossz amúgy persze. De a Pro sztereóban sokkal kimagaslóbb sztem. A héten meg tudod hallgatni nálam. Megbeszéljük privátban az időpontot.
O.K. Ahogy már írtam, jelezd mikor menjek. Teljes mértékben alkalmazkodom hozzád.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
A Clarus Callisto mozizáshoz való szettben, vagy inkább a frontok zenéhez sztereóban?
Szerintem inkább mozira, de sztereóban sem rossz amúgy persze. De a Pro sztereóban sokkal kimagaslóbb sztem. A héten meg tudod hallgatni nálam. Megbeszéljük privátban az időpontot.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Nos mondanám "Kérdés hogy mire szeretnéd használni ?" viszont mindkettőre megfelel de többet is meg kell haLlgatni mert van ami ebben és van ami abban "kimagasló" már persze ennyi pénzért. Nekem spec Charon van és stereo-ban is nagyon jól szól és ez a legkissebb a palettábol.
Nekem Yamaháim vannak, lassacskán le szeretném cserélni őket valamire. No, de mire? A kérdést azért tettem így fel, mert ha azt kérdezem, hogy mit vegyek, ha inkább zenét hallgatok, akkor az a válasz érkezik, hogy ezek kifejezetten erre készültek. Ha inkább mozizok, akkor meg arra valók. A harmadik sztenderd válasz meg az, hogy "menj el, oszt halgasd, ne higgy más fülének".
Akkor inkább tényleg elmegyek meghallgatni.
Tökéletesen megérezted a kérdésem lényegét! Akkor mik azok a kimagasló dolgok? Ezeket szeretném megtudni, hogy amikor elmegyek hallgatózni, akkor tudjam mire kell figyelni.
Amúgy az én régi Yamaháim is mindkettőre jók, mert szólnak.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Clarus hangfalak
Nos mondanám "Kérdés hogy mire szeretnéd használni ?" viszont mindkettőre megfelel de többet is meg kell halgatni mert van ami ebben és van ami abban "kimagasló" már persze ennyi pénzért. Nekem spec Charon van és stereo-ban is nagyon jól szól és ez a legkissebb a palettábol.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Clarus hangfalak
Clarus hangfalak
Igy van, nekem van és tetszik most árához képest mondom persze.
360W Toroid táp
2x4.400.- uF-os pufferkondik
MosFET meghajtó fokozat.
Szóval nem rossz az biztos simán kihajtja a ládákat.
ÉS moziban szerintem nagyon jó zenében már kicsit lehetnek hiányosságai, de lehet az autós szub miatt van és nem a végfok miatt
Amúgy a 250W rmt-t bármikor kihajtja az biztos.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Clarus hangfalak
SAL SUB 100 versus SUB 250 ? Valaki?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
-
Vendég
Clarus hangfalak
Már sokmindenen túl vagyunk, szal új ötletek kellenek.
Skipper Suba-ja már Lexnél van.
Mondtam, h nem kell Neked szub...
Az elvárás igazából az lenne, h meg tudja kellően hajtani a ládát és fogni is a hsz-t, de aki tudja milyen 1 jó szub az tudja miről beszélek.
A hsz-ban benne van a potenciál, hallgattam pár órát már.
Reflex létére nem lassú, sőt...amennyibe meg került.
-
Vendég
Clarus hangfalak
Mintha anno árult volna asszem skipper kolléga valami szubnak valót,meg kéne interjuvolni.
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Clarus hangfalak
Sziasztok!
Ha esetleg valakinek van valami használható ötlete, hogy mivel hajtsam meg a Leva fizikai és Shalafi szellemi munkájának köszönhetően elkészült subomat, akkor azt szívesen venném.
Jelenleg egy éppen a kánikula miatt életéért küzdő yucca pihen rajta. Mondjuk nem éppen virágállványnak készült... (Leva szerint dohányzóasztalnak...)
Szempontjaim: olcsó legyen, de k*rva jó...
Levát kezdem vele az őrületbe kergetni. Mondjuk max. 30 ropit tudok szánni a probléma megoldására.
SAL SUB 100 és 250 a jelenlegi versenyzők.... bár ettől egy kicsit azért kiver a víz...
Szóval ha esetleg van építő jellegű ötlet, akkor örülnék neki!
Üdv: Speedy
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
-
Vendég
Clarus hangfalak
Rendben, utánakérdezek, így pontosítva. De most megyek itthonról, csak holnap leszek vkor. Akkor szólok vissza.
Okés, köszi.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Hihetetlen, h pont 1szerre írtunk.
8 ohmos 25 centis H2000-es hsz-hoz lenne. (elvileg szinusz 80 W-ot tud, ami nem lehetetlen)
Reflexdoboz, aminek 28,5 Hz az f3-a.
Nem falbontáshoz kell, de legyen benne kellő erő.
Rendben, utánakérdezek, így pontosítva.
De most megyek itthonról, csak holnap leszek vkor. Akkor szólok vissza.
Naim-ZU
-
Vendég
Clarus hangfalak
Hihetetlen, h pont 1szerre írtunk.
8 ohmos 25 centis H2000-es hsz-hoz lenne. (elvileg szinusz 80 W-ot tud, ami nem lehetetlen)
Reflexdoboz, aminek 28,5 Hz az f3-a.
Nem falbontáshoz kell, de legyen benne kellő erő.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Clarus hangfalak
Leva!
Megkérdeztem az erősítőt. S attól eltekintve, hogy a Clarus nyilvánvalóan nem ebből akarja fenntartani magát, van rá lehetőség, hogy külön is megvedd.
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen hangszóróhoz kellene, hogy lehessen ajánalni megfelelőt.
Naim-ZU
Clarus hangfalak
Azért van 1 limit, és az nem túl sok.Amúgy sem az enyém lesz, nekem nincs szükségem szubra.
Nálam már a szub sem tudott a TL alá menni, és erőben sem kevesebb.
fűrészeld ketté(dualmono). akkor már csak félár és egy szub elég. másik felét eladod
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
-
Vendég
Clarus hangfalak
Azért van 1 limit, és az nem túl sok.
Amúgy sem az enyém lesz, nekem nincs szükségem szubra.
Nálam már a szub sem tudott a TL alá menni, és erőben sem kevesebb.
Clarus hangfalak
Az én kérdésem az volt, h kapható-e beépíthető szub végfok?A passzív szub kész van, ehhez kéne vmi normális erősítő.
vegyél ilyet. leveri a fejed. volt ilyenem régebben. még muzikál is. hand made in germany. http://cgi.ebay.de/audiolabor-es-200_W0 ... dZViewItem
az avantgarde-os Mathias ismeri Őket(szintén friccek) Ők az audiolabor egyik régi phonoját használják a Trio demójához. (nem keverendő az angol audiolab-al)
nekem jó szubom van ráadásul 2
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
-
Vendég
Clarus hangfalak
Ha moziznék én se kész szubot vennék.
Nekem nincs bajom a mélyeimmel, a TL-é elég gyors.
A tápkábelem sem mezei...